Inlägg

Inlägg som OC-banan har skrivit i forumet
Av OC-banan

jag har 1 invite kvar nu. går ut imorgon, måndag, 16:00 ungefär. så skynda er om ni vill ha den! efter ni aktiverat så har ni 24h på er.

här är den!! Först till kvarn
GLD9-B9C8-3927-CFB5

Av OC-banan

Folk verkar inte svara som jag PMar från listan (dålig stil tycker jag). Så om det är någon som är intresserad så har jag 3 invites att dela ut! Dom är giltiga i ca 5 dagar till!

Av OC-banan
Skrivet av phlopydisk:

Borde de inte få in reklampengar från mobilanvändare? Finns det addblock till android & iphone?

Skrivet av Xaid:

Det finns inte mycket som irriterar mig mer än när Youtube visar mig reklam på mobilen. Då datan är begränsad (Den är även begränsad för de som har "fri surf") innebär det att jag faktiskt BETALAR för att se på reklam.

Använder man firefox från Google play på sin mobil så går det att installera adblock Går även att ladda ner adblock för all datatrafik, men då behöver man skriva in en viss port på proxyinställningar i wifi nätverket. vet inte om det funkar med 3G/4G också. Jag använder firefox så jag slipper det problemet

Av OC-banan

Tusan också, jag skulle ha väntat med att köpa 2an. Den här har precis allt det jag från början ville ha. Dock älskar jag min OP2 så så farligt är det inte

Av OC-banan

Helt onödigt att kyla sin SSD såklart. Men jag tror detta handlar mer om det estetiska. Om jag designade en snygg låda med vattenkylning och sedan satt det ett gräsligt SSD-expresskort där skulle jag också vilja sätta en snygg kylare på.

Av OC-banan

Jag kan verkligen rekomendera kevlar bakstycket. jag tycker originalet känns billigt på något sätt och inte så jätteskönt, tar åt sig väldigt mkt svett och fett från händerna.

Kevlar däremot känns mycket mer premium och ändå har den rätt bra fäste samt lite mjukt. Sen tycker jag den är det snyggaste, men det är hur helt upp till vad man tycker är snyggt.

Nu tycker säker inte alla som mig men om du funderar på kevlar så kan jag verkligen rekomendera den

Av OC-banan

@Jackeswe: Stryk dig inte utan ändra dig till att du har fått istället

Nu gjorde jag det åt dig dock så du behöver inte gå in, hehe.

Jag har beställt 2 stycken, en till mig och en till min flickvän. Den ena beställde jag i måndags och den andra igår. På den tidigare kunde jag endast välja expressfrakt, och på den igår kunde jag välja både standard och express. Tog dock express på båda och den som beställdes tidigare skickades från Kina igår. Och den jag beställde igår skickades från England IDAG. Fick även ett sms om den idag att den har skickats.. Vilket jag inte fick från den tidigare som skickades från Kina.

Så om den skickas från kina eller England verkar vara lite olika? Och jag antar att de som skickas från england går mycket snabbare.

Delar självklart med mig av alla mina invites, när jag får dom, här

Av OC-banan
Skrivet av Erixs:

Jepp, går som StarChild skrev bara att välja Express

Skickades från m.sweclockers.com

Åfan... men kul att lägga 200~kr på frakt och sen ändå behöva vänta lika länge som standard

Skrivet av Mantus:

Fan då, hann ej. Var det någon som hann? Står att den har gått ut

Av OC-banan

@Erixs: Valde du expressfrakt?

Av OC-banan

Jaha man skulle visst skriva in själv?

plats 270. 64gb

Av OC-banan

Plats 269 64gb En till frugan också, men jag kanske kan köpa 2st om jag får invite?

Av OC-banan

Väldigt intressant artikel Tackar för läsningen

Av OC-banan

mitt tips är att först bygga ihop en lista (som den du har), sedan kollar du alla delarna på prisjakt och köper från olika hemsidor, där kan man spara in ganska många kronor. ofta är frakten gratis ändå.

Sedan är ett stort tips som någon annan skrivit här att köpa grafikkortet begagnat, eftersom det är den dyraste delen. där kan man spara in en hel del

tredje tipset är att istället för det där moderkortet köpa en lite billigare. Eftersom jag inte tror du kommer överklocka så tycker jag inte du behöver ett "litet bättre". Utan köp det billigaste som har alla anslutningar du behöver. Detta var det billigaste jag hittade som har möjlighet att köra SLI med också (som du ville kunna göra):
http://www.inet.se/produkt/1902849/gigabyte-z170m-d3h

Av OC-banan

Min var redan avstängd, så jag tror man hade möjlighet att stänga av det när man uppdaterade/installerade windows 10?

Av OC-banan
Skrivet av JimmieSan:

Som jag förstår det så går det inte att ha offline konto längre eller?
Gillar verkligen inte att ha email skräp syncat med login osv.

Dom försökte gömma det i windows 8.1 som det är, så är det helt borta nu o dom tvingar på en online skräp med syncmög?

Jopp det går, gå bara in på hantera ditt konto

Jag gjorde precis samma för att slippa behöva logga in när jag startar datorn

Av OC-banan
Skrivet av sp1k3n:

Kontrollpanelen kan du pinna till "Quick access" på Startmenyn om du öppnar "Desktop" och högerklickar på iconen för kontrollpanelen.

Ja bra, det funkar nog för mig! Tackar

Av OC-banan
Skrivet av strejf:

Cortana kommer förstås på svenska längre fram med. Tanken är att Cortana ska finjusteras efter just din region, så den ska förstå din kultur och vad som är viktiga händelser i ditt område.

Jo det förstår jag. Men fram tills dess skulle jag gärna vilja ha möjligheten att använda cortana på engelska även om det innebär att den inte kan hitta nyheter på svenska eller liknande. Men just nu så KAN jag inte ens aktivera det om jag vill. Tycker man borde kunna aktivera om man så vill. Men att det inte fungerar fullt ut.

Av OC-banan

Stör mig som inåt helvete på att man inte på något sätt kan aktivera cortana om man inte ändrar region + språk + tal till något språk som har cortana. Jag har mycket hellre cortana på engelska än ingen alls..

Sedan så ogillar jag att för att kunna ändra färgen på aktivitetsfältet så måste man ställa in det till samma färg som "detaljfärgen" i anpassning. Bara att den får en annan nyans. Så det ser rätt fult ut i startmenyn då eftersom man kanske har tex rosa bakgrund och röda detaljer. eller någon annan färg. Jag vill kunna ha grå bakgrund + aktivitetsfält men kanske röd eller blå detaljer.

En till sak är att man inte kan nå kontrollpenelen genom startmenyn, bara om man högerklickar eller söker efter den. Jag skulle gärna kunna se den tillsammans med utforskaren och inställningar. Eller allra helst kunna bestämma själv vilka saker som ska ligga där på start menyn

I det stora hela gillar jag dock windows 10! Mycket snyggt och bra finesser osv. Än så länge är det lite buggigt dock, mitt tangentbords-suddning buggade lite tidigare så att jag fick starta om datorn. Och varje gång jag stänger av eller startar om så i sista sekunden när skärmen släcks så blixtrar det lite i skärmen (svårt att förklara). Lite småbuggar sådär. Juste får memory error ibland när jag startar om också.

Är lite skeptisk till all denna "connection" också. Att man ska koppla sin mail och microsoftkonto/googlekonto till hela datorn osv. Jag gillar inte själva konceptet att allt man använder ska vara sammankopplat. Det kan dock vara ganska praktiskt

Av OC-banan
Skrivet av Andylindy:

Man kan alltså uppgradera - i mitt fall Windows 7 Pro 64-bit till Windows 10 Pro 64-bit - med bibehållna inställningar & program på systemdisken utan att vänta på uppdateringen via Windows Update ?
Jag har nyss laddat ned ISO-filen och skapat en DVD med Windows 10 Pro på den PC där jag har utvärderingsversionen av Windows 10 men väntar på uppdateringen på den dator som är viktigast för mig att uppdatera till Windows 10 från Windows 7.
Jag vill dock inte tappa program och inställningar.
Kanske bäst att vänta på Windows update ändå?

Jag extraherade och gjorde en ISO från install.esd igår och sedan uppgraderade från den ISOn. Och det gick jättebra, behöll alla mina inställningar och program och fick nya drivrutiner etc. Så det bör inte vara några problem

Av OC-banan

Det är många datorkunniga också som sitter på home-varianten.. Jag fick med windows 7 när jag byggde ihop en dator från komplett för flera år sedan, kört på samma kod när jag uppgraderat mig och byggt en helt ny dator. Inte tänker jag slösa massor av pengar på en ny version av windows när jag redan har en.

Så jag tycker verkligen inte detta är något bra. Jag tycker att det ska vara förinställt på automatiskt men att kunniga människor kan ändra om dom så vill.