Inlägg

Inlägg som Denwen har skrivit i forumet
Av Denwen

@Karaff: Vet inte ifall jag har någon enhet med samma uttag, har du något förslag på vad jag skulle kunna prova den i? sen vet jag inte riktigt vad det är för volt och grejer på uttaget så vill helst inte mecka. Får prova köpa en likadan sladd och testa om det funkar, Kjell tar väl förmodligen tillbaka prylarna på öppet köp om det inte skulle lösa problemet antar jag.

Av Denwen

@iffelito: Där ser man, har aldrig sett eller hört talas om en sån mediaomvandlare förut, får ringa hyresvärden imorgon och be dom fixa, så länge får det bli mobilt nätverk

Tack för hjälpen.

Av Denwen

Min fiberbox får ingen ström, vad kan jag göra?

Tjenare, nu när både Bahnhofs kundtjänst har stängt och hyresvärden stängt så rådfrågar jag hos er tekniska genier.

Har en sådan här box ( https://imgur.com/Uj532DG ) vilket jag inte riktigt förstår vad det är (någon slags router?) Den får hur som haver ingen ström, allt är monterat som det ska, funkade utmärkt innan jag gick till jobbet imorse. Allt annat i lägenheten får ström.

Kan det vara så att den helt enkelt har gått sönder? Kan man få igång internet utan den här, eller behöver hyresvärden komma och byta ut den?

Tack på förhand
Med vänlig hälsning
Denwen

Av Denwen

@madtop: Tack för bra hjälp. Min dongel finns med på listan, och bör funka. Ska testa direkt när jag kommer hem.

Tack alla andra också för bra svar.

Av Denwen

@madtop: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/router-oc... Relativt säker på att jag har en sådan här, möjligtvis en variant bättre då jag har fyra antenner. Det är en vanlig Huawei usb-dongel som jag fick av Tele2 när jag fixade MBB hos dom för ca fyra år sedan.

Av Denwen

@madtop: Jag skulle alltså bara kunna plocka ut sim-kortet ur min telefon, sätta i det i dongeln, köra in dongeln i routern via USB och se om jag får ett wifi på det? Fungerar det inte så bör jag alltså kunstatera att min router inte stödjer en extern USB-router?

Av Denwen

@NoWin: för att jag jobbar med abonnemangsförsäljning och kan därav fixa ett väldigt bra pris med mobilt abonnemang, 398:- totalt för både mobiltelefoni samt bredband. Idag tror jag att jag betalar typ 300 i månaden för 100/100 med bahnhof. Jag nöjer mig gott och väl med ca 40upp och 10-20 ner så borde funka bra med 4g nätverk.

Av Denwen

Kombinera Router för adsl/fiber med mobiltbredband dongel?

Hej, funderar på att säga upp mitt fiber-bredband och köra på ett unlimited abonnemang på mobila nätverket istället. Men så vitt som jag har förstått det så är det svindyrt med 4G routrar som faktiskt är bra. Därav undrar jag ifall det finns någon möjlighet att t.ex sätta i en Tele2 USB-dongel i min nuvarande router för att få wifi genom den?

Eller ifall ni har någon annan idé eller tips så uppskattas det också.

Tack på förhand.

Av Denwen

Tack så jättemycket för alla svar och all hjälp. Ska försöka instuera han som köpt datorn och hoppas att det går vägen.

Av Denwen

@anon159643: Precis, bra mycket billigare än så till och med. Men nyckeln har ju fungerat felfritt för mig innan omformateringen.

Av Denwen

@Seziuo: Det har gått ett par dagar nu. Det funkade bra efter formateringen. Den sa alltså inte från när den stod kvar hemma hos mig. Han som köpte den förklarade att det kom upp något på skrivbordet i högra hörnet.

Av Denwen

Problem med Operativ system (OEM)

Tjenare, har nyss formaterat min dator och sålt iväg den. Han som köpte den av mig har nu ringt mig och förklarat att operativsystemet inte är aktivt. Vilket jag tycker är märkligt då det ett OEM. Jag såg klart och tydligt att det låg kvar ett OEM när jag formaterade hårddisken.

Kan det vara så att operativsystemet är kopplat till någon mail-adress eller liknande? hade gärna sluppit ge bort min mail-adress. Har ni någon idé vad det kan vara för fel?

Edit: Det är förövrigt ett windows 10 pro 64bit köpt från Kinguin.

Edit2: Jag installerade om datorn med ett konto i typ "offline-läge" ska det spela någon roll?

Av Denwen

Letar spännande spel till PS4

Hallå! Har relativt nyligen skaffat ett ps4 och har provat lite olika spel men inget som riktigt faller mig i smaken.

Köpte Bloodbourne och gav upp efter ca två timmar för det är ju _HELT_ omöjligt, efter det köpte jag då NIOH i hopp om att spela ett lite enklare spel iallafall, men ack så fel jag hade. Det var ju också _HELT_ omöjligt. Bägge spelen var ju riktigt riktigt roliga men alldeles för svåra för mig. Jag köpte Limbo och älskade det, men det tog slut så oerhört snabbt.

Jag är väldigt öppen för förslag som jag kan prova på. Det får inte vara för svårt och det är ett stort plus om jag kan spela split screen med min flickvän men absolut inget krav.

Jag har inte spelat särskilt mycket spel utöver Onlinespel till PC.

Hoppas ni kommer med grymma tips, tack på förhand!

Av Denwen

@GuuFi: Som jag förklarade så hittar jag inte spelen under bibliotek eller i store?

@Mocka: har redan ställt in den som mitt primära ps4.

Av Denwen

Hittar inte mina digitala PSN spel

Hallå där. Min storebroder har sålt sitt ps4 och jag har nyligen köpt en ps4. Och då kom han på en smarta idén att jag bara kunde ta hans PSN account för att få tillgång till massor av hans digitala kopior nu när han inte har en konsol längre.

Men när jag gör en ny profil på mitt ps4 och registrerar det jämtemot hans PSN account så hittar jag fortfarande inte de digitala kopiorna i varken biblioteket eller i affären. Hur gör jag för att hitta spelen? Har säkert stirrat mig blind på inställningar i konsollen i flera timmar nu, men blir inte klokare.

Skulle vara uppskattat med lite hjälp, så tack på förhand!

Av Denwen

Söker prisvärd, stark router. Skriv gärna om ni hittar något!

Av Denwen

@Elghinnarisa: Tack för bra svar, väntar och ser om någon annan har tips på en bra router. Budger går förövrigt runt tusenlappen, helst under.
Jag har ingen erfarenhet av att dra sladdar, och skulle förmodligen behöva bli en lång sådan isåfall också.

Är det någon som har information på hur pass bra en sådan där wifi adapter som man kopplar in i elnätet fungerar?
typ en sån här

Av Denwen

@Elghinnarisa: Tack för snabbt svar. Har du möjligtvis även något tips på en relativt billig router som jag ändå kan få ut mycket av? Och ja du har rätt, steam laddade ner i 5-7MB/s

Av Denwen

onöjd med min hastighet- eventuellt köpa ny router?

Hallå där. Har nyligen flyttat in i en lägenhet och har då för första gången i mitt liv haft tillgång till fiber. Sitter just nu på en 100/100 lina från Universal Telecom.

Då jag inte vill dra en sladd igenom hela min lägenhet så har jag införskaffat mig en sådan här till min stationära dator: https://www.inet.se/produkt/5402588/netgear-usb-a6210-ac1200 (Netgear USB A6210 AC1200)

routern jag använder: https://www.netgear.com/home/products/networking/wifi-routers... (Netgear WNR2200

resultat på bredbandskollen: http://i.imgur.com/SZVorEu.png

Jag är inte särskilt nöjd med resultatet, jag tankar spel ifrån steam i 5-7mbit/s, det känns väl ändå ganska svagt för vad jag betalar för?
upplever också ping spikes, tror ni att det är routern som gör att min hastighet inte är optimal eller är det bara att jag kör på WIFI överlag?

Av Denwen

Koppla upp mig emot fibernätet själv?

Hallå där gott folk!
Har nyligen beställt fiberlösning via Universal Telecom, deras planerade aktiveringsdatum var den 18e denna månad. Är självklart lite grinig då det är den 25e idag. Jag tog kontakt med deras (förövrigt värdelösa) kundservice, och damen där sa till mig att man tydligen kan ansluta sig själv genom att koppla en ethernet kabel via fiberuttaget till datorn.

Provade detta och kom då till Falu stadsnäts hemsida, men har inte en blekaste aning hur jag ska gå till väga för att aktivera tjänsten själv från den sidan.

Har någon av er kunskap om hur man gör detta eller bara allmänna tips på hur man kommer igång så får ni jättegärna berätta.

Tack på Förhand!