Inlägg

Inlägg som Denwen har skrivit i forumet
Av Denwen

+ Är du helt säker att det kommer gå ihop med min dator? Det kommer inte bli något strul att något är för dåligt för att mäta sig med dom där delarna?

Av Denwen

#2 Tack för hjälpen, men är det där lite overkill för spel som CS:GO och WoW?

Av Denwen

Uppgradera datorn [Hjälp]

Hej!

Återigen så står jag som ett frågetecken när jag ska kolla på dator-relaterade saker, jag kan inte förstå vad som klassas som bra/dåligt och vad som hör ihop, därför är det så otroligt skönt att kunna be om hjälp från er.

Situationen:

Jag vill helt enkelt uppgradera min dator så att den presterar snabbare, ibland beter den sig dumt och är allmänt seg, men det går relativt bra att spela på den (CS:GO, wow, LoL) men jag önskar att det gick bättre.

Detta är vad jag har i datorn " http://gyazo.com/2e6fc2e31ed9f6ebfbda89a385dd4c4f " Allting är krypterat i mina ögon men förhoppningsvis är det rätt. Kommentera om det är något mer ni behöver veta.

Jag har en budget på 3000-4000kr att uppgradera datorn med, vore jättesnällt ifall ni kunde hjälpa mig med det.

Jag kan tänka mig att betala en liten summa pengar över swish eller något halvdant cs-skin som tack för hjälpen!

Av Denwen

Jo, jag har valt att stänga av den.

Av Denwen

#5 Använder ingen brandvägg

Av Denwen

#4 verkade som att jag inte hade någon malware enlight programet du länkade.

Av Denwen

#2 nej tyvärr jag har inte provat mycket, har fått köpa min första dator för en stund sedan och har alltid haft farsans Panda-nyckel så har aldrig behövt oroa mig över något anti-virus program.

Finns det något väldigt billigt/gratis Anti-virusprogram som kan hjälpa?

Av Denwen

Problem med att få anslutning till spel.

Hej!

Varje gång jag startar min dator och ska connecta till något så får jag alltid ett error meddelande. (ex. Wow, Steam, LoL, Raidcall). Error meddelandet berättar oftast bara att det är något fel med antingen deras servrar eller att det vart något knas med anslutningen.

Jag har en Zyxel P-2601HN-F1 Router och jag tror att det kan vara så att min dator inte riktigt vill koppla ordentligt mot den(?)
Min flickvän spelar samma spel som jag gör och har aldrig haft något liknande problem.

Jag använder inget antivirus program eller brandvägg och är inte inne på några sidor som bör ge mig något virus som skulle porta det.

Någon som har en aning om en lösning?

Min bredbandsleverantör är Bredbandsbolaget och jag använder Windows 7, ifall den informationen skulle spela någon roll.

ex. på problem; http://gyazo.com/4d3888805283b460ec58902240379c3d

Edit: Kan även tillägga att det brukar hoppa igång efter en stund och flera försök.

Edit (2): När jag är inne på whatsmyip.org och kollar vilka portar som jag når får jag detta på alla; http://gyazo.com/c7f3cf4c367038169ec6a370144952a5

Av Denwen

Så som jag förstår det är mitt enda alternativ att nedgradera till 8mbit/s. Det är väldigt låg hastighet, då eftersom jag vill kunna streama, spela och ladda ner i en hastighet som inte ger mig någon störning. Samt kunna spela medan min flickvän tittar på film.

Och att byta abonemang verkar inte heller vara någon lösning?

Av Denwen

Hej alla!

Jag har min Xyzel router som jag fick av bredbandsbolaget, ingenting emellan.

jag kör med kabel, min flickvän trådlöst.

När jag pratar med teknisk kundservice förklarar dom att de inte vet vad de kan göra.

Av Denwen

Får inte ens nästan den hastighet jag beställt av Bredbandsbolaget

Hej!

Jag har nyligen beställt 12-24 MB/s av bredbandsbolaget. Efter flera mätningar från dalarna - Stockholm på Bredbandskollen får jag ut ett snitt på 7mbit/s. Det är nästan hälften av minimumet. Detta är väldigt jobbigt. Jag har ringt deras kundservice och försökt diverse saker:

* de trodde att jag låg för långt ifrån närmaste station, så de försökte koppla mig direkt till deras lina så att det inte var någon mellantrafik? - Detta löste ingenting alls.

* Det var någon tekniker som kom hem till mig och pillade på mitt telejack, så det borde inte vara något konstigt med det.

* Jag har bara ett telejack i min lägenhet (vilket bör då vara första?)

Jag har ingen aning vad jag kan göra, jag sitter här på en tolv månaders bindningstid. och det bästa tipset servicen hade var att nedgradera mitt abonemang till 8mbit/s. Jag beställde 12-24mbit/s så att jag kunde streama och spela från mer än en dator.

Hjälp mig få ett bättre internet, tack snälla!

Av Denwen

Nu funkar takfläkten efter att jag hittade att kabeln ej var kopplad i datorn. Tack så oerhört mycket för hjälpen!

Den låter inte lika mycket nu. Bakfläkten fungerar fortfarande inte, BIOS hjälpte inte heller så antar att fläkten är paj. (Dock Snurrar den lite ibland, och den är vääääldigt varm.)

Av Denwen

Det är den fläkten i mitten som låter (Den på moderkortet).

Men borde inte de två andra fläktarna snurra? Blir inte datorn väldigt varm annars?

Av Denwen

Datorn låter mycket - Två fläktar snurrar inte.

Hej, jag har nyligen köpt en dator av en vän för en billig slant. Den låter oerhört mycket, jag vet inte varför. Det finns två fläktar som inte fungerar, en i taket på datorn och en i ryggen. (Har bilder om ni vill ha)

Jag har ingen aning om vad det är för fläktar eller hur man kollar upp det, men hur får jag dessa att starta?

Jag har dammsugit ur datorn och det hjälpte väl iallafall lite mot ljudet. Finns det något annat spännande tricks som gör att mitt spelade går ihop med flickvännens sömn?

Av Denwen

Jaså, då är jag med på banan.

Men hur funkar det med routern då, måste jag ha någon special router eller borde det funka med den jag har för tillfället?

Rekommenderas mobilt internet eller telefonjacket?

Av Denwen

Ingår kanaler alltså? Min flickvän är väldigt bestämd över att vi behöver kanal 1, 3 , 4 ,5 ,6. Och ifall man kan få det gratis så är ju det win-win. Hur fungerar det?

Av Denwen

Köpa internet för första gången - HJÄLP!

Hej!

Jag bor i Leksand i en lägenhet lite utanför centrum så jag har inte tillgång till statsnätet. I stora drag är jag väldigt okunnig inom området så hjälp vore underbart. Jag har ett par frågor nedanför som vore skönt att få svar på!

* Var kan jag se vilka aktörer jag kan handla av?
* Hur snabbt bör mitt internet vara för att kunna streama och spela med en bra ping/ms?
* Hur mycket borde mitt internet kosta för att inte vara för dyrt eller för billigt?

* Är det värt att köpa till tv-kanaler och dylikt?

- Mer tips och tricks med internet vore väldigt bra.

Jag har förövrigt någon router hemma som min bror sa borde funka till de flesta leverantörer. (Zyxel??)

Av Denwen
Skrivet av jaqob:

Nu pratar jag utan att veta, men baserat på vad du skrivit här så hade jag inte gett mig på att bygga själv, om du inte har tillgång till (praktisk) hjälp på något sätt. Det är inte jättesvårt, men det är dyra saker att förstöra. Och OS behöver du, på något sätt. Det kanske du kan få tag i som student dock.

Tipset blir nog att läsa någon av alla de köptipstrådar som redan finns. Det var så länge sedan jag byggde en speldator så jag vet inte riktigt vad som gäller nu för tiden.
Dock tycker jag tipset här i verkar vettigt:
http://www.sweclockers.com/forum/86-stationara-datorer-koprad...
Och sen kanske lagt till:
http://www.inet.se/produkt/9990387/montering-och-test-av-dato...

Tack så väldigt mycket, jag har en broder och några vänner som byggt flertal datorer. Så tänker inte pilla själv. *** raderat *** har möjlighet att få en äkta utav gymnasiet jag går på. Jag är inte helt och hållet inkompetent när det kommer till detta men hårdvara förstår jag mig verkligen inte på.

Men utifrån vad du har skrivit verkar det inte som en bra idé att köpa kompisens dator. Jag uppskattar alla tips angående dator runt 5-7k för alla er som vill bidra med något!

Tack igen för all hjälp Jaqob. Vill du ha en CD:ON rabbatkod som belöning för din ödslade tid så är det bara skicka ett PM!

Av Denwen
Skrivet av jaqob:

Då hade jag avskrivit den direkt. Det grafikkortet duger inte och nätagget lär inte klara något mycket roligare.

åhh okej, vad tråkigt. Är jag tillbaka på ruta ett då igen? Har fått några förslag på builds runt 7k men jag förstår ju ingenting så är inte säker på vad jag ska köpa eller inte köpa. Så svårt det här med datorer när man är okunnig.

Du verkar kunnig, har du något förslag på en dator att köpa? Tror varken jag behöver OS eller bygge.

Av Denwen
Skrivet av jaqob:

SSD är inte dödsviktigt. Det ger t.ex. inte fler FPS. Men, det gör datorn extremt mycket trevligare att arbeta med och spel startar snabbare.
Men, åter till frågan i min förra post. Ät du säker på att det är modellen med GTX660?

Bad honom titta, han skulle svara asap. Så drar en EDIT om någon minut!

EDIT: Det var tydligen en Gt545 http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-545-o...