Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som mrnez har skrivit i forumet
Av mrnez
Skrivet av Mocka:

Om den nu kostar 3300kr eller vad det blir om man konverterar från 300 EUR, vad gör den bättre än en Arctic Liquid Freezer II 420 för 1500kr?

Ingen nyhet att ASUS tar mer betalt än många andra. Du betalar för märket, design, och möjligtvis för Noctua fläktarna. Arctic har typ 6 års garanti. Asus 3 år kanske? Så ja, man betalar nog mest för märket

Av mrnez
Skrivet av MoNkeY-05:

Eller det mest troliga; de hanterar reklamationer på enklast möjliga sätt.
Sen löser de eventuella kunder som står på sig när det gäller andra önskemål

Det finns ögon och öron överallt. Men visst kan det vara så.

Av mrnez
Skrivet av nu1mlock:

Proshop svarade att krediteringen gjordes av misstag och att dom ska upprätta en ersättningsorder och skicka en likadan dammsugare snarast. Jag är förstås nöjd med svaret!

Kanon! De har kanske varit här inne och läst

Av mrnez

Tänkte först att det handlade om 3-steg typ, men ja, så här står det

Av mrnez

Den där kommer sitta som ett smäck i min planerade dator som jag bygger 2024. Operation No RGB

Av mrnez
Skrivet av nu1mlock:

Det säger jag ingenting om och jag skickade in dammsugaren, det jag menade är att situationen gör att jag känner mig lurad i och med att jag nu står helt utan dammsugare. Situationen hade ju till och med varit bättre om reklamationen hade nekats - då hade jag i alla fall haft en fungerande dammsugare.

Håller med dig helt. Finns varan kvar i sortiment bör dom stå för mellanskillnaden. Skillnad om den utgått.
Så gjorde Webhallen med mig när mitt Z390 moderkort dog. Då fanns det ju tyvärr inte längre något sådant i sortimentet, så då kan man ju förstå att dom ger tillbaka fulla inköpsbeloppet, men annars ska dom nog stå för utbyte.

Av mrnez

Vad säger debug (Q-LED) lamporna när det händer? Lyser dom upp korrekt? Det är väl CPU, RAM, GPU och BOOT som finns uppe till höger på moderkortet. Eller är det den du menar lyser rött på GPU?

Av mrnez

Har idag 140x80. Fördelen är att man kommer ifrån skärmen lite, samt att jag har mer plats för saker när jag skruvar och donar.

Av mrnez

Tycker det här ändå känns vettigast tillsammans med dom man skruvar in använder under som skruvas in i baksidan på chassiet. Det sitter som berget, plus att man får mycket plats utåt. De där pinnarna känns som dom kan glida, men har aldrig använt mig av dom själv så ska inte säga för mycket.

Av mrnez

Köp en vertikal hållare så slipper man ens oroa sig för PCB cracks. Så upplever jag det iaf. Tycker egentligen inte särskilt om det utseendemässigt men det känns mycket säkrare, plus att 12WHPWR kontakten får plats utan problem på bredare kort och slipper krökas pga chassisidan.

Av mrnez

Pratade precis med Telenor och trots att jag ska ha tjänsten igång fr.om. 23 dec menar hon på att den är igång redan 22 december när mitt Telia stängs ned. Vet inte vem man ska lita på 😂

Av mrnez
Skrivet av iEightyNine:

Skänker och skänker. Jag känner mig nöjd med vad budgivningen är på väg jämfört med vad andra liknande 3070-kort har sålts för här på SweClockers.

Tänkte mer om det landar på typ 1500kr, men det skenade ju iväg rätt bra ändå!

Av mrnez

Om vi leker med tanken att en core på GPU eller en IHS inte är perfekt, t.ex repad eller aningen böjd, så borde pasta vara ett bättre alternativ då det fyller ut jämfört med ett sheet tänker jag..? Inte ofta sånt förekommer men Kan ju hända. Kan ju resultera i dålig kontakt tänker jag..
Jag fortsätter iaf med Kryonaut ett tag till

Av mrnez

Innan du skänker bort 3070-kortet så ska du veta att LED-belysningen som blinkar är en vanlig defekt på Strix-korten och med ASUS egna program GPU Tweak III finns det en knapp där du kan stänga av den funktionen. Det löser inte felet så men det stänger iaf av lamporna. Kan eventuellt även försvinna med en omflashning av vBIOS. Men det ska inte påverka prestandan på kortet vad jag vet.

Av mrnez

2700+ frakt om det inte är för sent

Av mrnez

Lägger ett startbud på 2000kr för det plus frakt.

Av mrnez
Skrivet av Awsmkiid:

Grannen kör rör i sitt bygge och vi har gått igenom 3 kartonger utav corsairs rör för att få till det..

Det är lättare sagt än gjort att böja rör. Jag gjorde detta:

Inte superavancerat för dom duktiga, men det var mitt första bygge så det var komplicerat nog för lille mig fick saxa den från min Instagram så kanske lite lågupplöst.

Av mrnez
Nytt bud: 2 000 kr plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av mrnez
Skrivet av Awsmkiid:

Fair point, men aldrig i livet haha..

Brände typ 2 längder hårdrör när jag skulle skapa ett rör som hade två böjar dyrt

Av mrnez

Många som verkar ha strul med B650 moderkort just nu. Inget hat mot AMD, men är det något konstigt med aktuella BIOS versioner just nu?