Inlägg

Inlägg som Tall_pinetree har skrivit i forumet
Av Tall_pinetree
Skrivet av Slonnie:

1. https://www.komplett.se/komplett-gamer-xtreme-gtx-980ti/11049 hittade denna på blocket för 10.000, en månad gammal. Mus och tangentbord medföljer. http://www.blocket.se/vi/66839900.htm.

Om du kan köpa den för 10k så är det en jävligt bra deal! Du kommer kunna spela ALLT .

Av Tall_pinetree

@Trixtr: Tyvärr krävs det två års arbetslivserfarenhet på heltid vilket jag inte har pga av att jag går i skola =(

Av Tall_pinetree

Intressant att höra. Kontakta lite olika företag och fick som svar att det är intresset som är viktigast.

Av Tall_pinetree

Jobba med 3d-printing?

Hej!
Går för tillfället i gymnasiet och är intresserad av 3d-printers. Meckar med tre st(en k8200, en k8400(byggde den) och en ultimaker 2+) nästan dagligen i skolan. Jag undra om någon vet vad det krävs för utbildning/erfarenheter för att kunna jobba med 3d-printers?
Tacksam för svar.
/Tall

Av Tall_pinetree

Finns det någon chans att få 3d-modellen? Är sugen att testa själv.

Av Tall_pinetree

oneplus X invite: GL00-2C1C-7EF6-FDF3

Av Tall_pinetree

Personligen skulle jag rekommendera typ en i7-6700k istället för att det ska vara mer framtids säkert, det är doc dyrare. Ram-minnet blir något dyrare (pga ddr4). Annars kan du tänka på det som Bloodstainer skrev om nätagg.

Av Tall_pinetree
Skrivet av Lankus:

Kan ha varit nätagget som var anledningen till att ditt förra grafikkort dog, skulle ha varit försiktig med det nya kortet om jag vore du.

Det är troligtvis nätagget som strular för det är antingen det eller att datorn överhettar som brukar vara orsakerna till power cycling. Som Lankus sa kan det ha skett en överspänning som kan ha skadat grafikkortet.

Läs under "Spänningsavvikelser" och "Behöver jag uppgradera?" på http://www.kjell.com/fraga-kjell/hur-funkar-det/dator/stromfo... så kan du få en uppfattning på vad som kan ha hänt.

Av Tall_pinetree

Det borde gå ganska bra med de komponenterna. Men hur stort chassi har du?

Av Tall_pinetree

Antar att du har ett Nvidia kort och i så fall måste du först avinstallera drivrutinerna(rekommenderas inte om du inte tänker byta kort eller liknande). Det är det som jag läste mig till iallafall.

Av Tall_pinetree

Den fungerar. Men om det är många laddnings sekvenser så tar det lite längre tid jämfört med en ssd. Har aldrig spelat GTA V så vet inte om det är många laddnings sekvenser

Av Tall_pinetree
Skrivet av giplet:

Om du tar och läser min förklaring tidigare i tråden så kanske det ljusnar lite. BIOS testar inte minnet, den bara detekterar vad du har satt i. Det betyder inte att allt funkar precis som det ska.

Det hjälpte! I början var jag övertygad att det var fel i windows.

Av Tall_pinetree

har testat med andra ram stickor nu och prövat corsair minnena i en annan burk. I den andra burken ville datorn inte ens starta när ena minnet var i. Så jag antar att ena minnet är trasigt. Tog även de minnena som var i den andra burken och pröva i min (det var liknande minne) och då fungerade allt felfritt. Tack för all hjälp

Av Tall_pinetree
Skrivet av giplet:

Kan du posta en skärmdump på var det står att det är reserverat?

skärmdump där det står.http://imgur.com/KW5BIRb
I bios är minnena satta på 1600Mhz vid tillfället bilden togs. Inget i Msconfig och stickorna verkar inte glappa

Av Tall_pinetree
Skrivet av giplet:

Kan du posta en skärmdump på var det står att det är reserverat?

Återkommer om ca 3h med bild

Av Tall_pinetree
Skrivet av Jalle64:

Vad har du för inställningar i msconfig under fliken och Avancerade alternativ? Bocka ur allt därinne om det är förbockat sedan innan, kolla sedan efter omstart om det har blivit som det borde vara. Testa att sätta om stickorna igen så du är säker att de inte glappar.

Ska kolla i msconfig när jag kommer hem igen. Återkommer senare

Av Tall_pinetree
Skrivet av wreckan:

Inte samma MOBO, men låter onekligen som samma problem:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2336959/990-fxa-ud7-...

Bios hittar 16GB

Skrivet av Nevil:

Vad har du för cpu?

Har en FX-8350 icke överklockad

Av Tall_pinetree

Har ingen intern grafik via moderkortet. (Ursäkta hade skrivit fel MB i beskrivningen. Det skulle vara http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3900#o...)

Av Tall_pinetree

Det borde inte vara reseverat 4GB till grafik har ett gtx780 och det var bara ca 200MB rmaskinvaruesaverat minne innan jag stoppade i Corsair minnena.

Av Tall_pinetree

Jag vet att det inte bror på mitt operativsystem. Har ni några idéer vad det kan vara. Ser inga skador på minnet eller minnes platserna.