Inlägg

Inlägg som Hejss har skrivit i forumet
Av Hejss
Skrivet av Joke7P:

Jag kan hålla med om att kravet på att alla som gör enheter som kan laddas med USB idag ska ha samma kontakt. Men om lagen säger att detta ska vara USB-C och bara USB-C, då kommer vi få problem senare när USB-C är ”föråldrad”.

Lagen säger inte usb c specifikt. Den anger att det är upp till usb-if att definiera vad standarden är och vad dom säger är vad lagen kräver. Just nu säger dom att USB-C är standard men det kan komma att ändras i framtiden.

Av Hejss
Skrivet av Alphahanne:

Utklassning? Han har Sainz i rumpan sista femton varven, är det utklassning?

Sainz kom ikapp tack vare safety car. Sen har Sainz bättre däck och fulladdat batteri men kan trots detta inte köra om Max. Det får man nog kalla utklassning.

Av Hejss

Tråkigt för Haas! Kevin var för aggresiv så han har ju bara sig själv att skylla men ändå tråkigt.
Hade så gärna velat se Sainz köra om Max. Konstigt att dom valde dom hårda däcken när han kom in sista gången, medium hade nog varit bättre tror jag.

Av Hejss

Jag använder en Logitech mx ergo både hemma och på jobbet och är jättenöjd med den. Framförallt gillar jag att jag kan ha den lite varsomhelst, ofta har jag den framför tangentbordet så här:

Det är väldigt smidigt när man växlar mellan tangentbord och mus då rörelsen är så pass liten. Man kan också ha fullstort tangentbord utan att högerhanden hamnar väldigt långt ut.

Det är en inlärningskurva i början och det tar några veckor att bli bra på det. Jag fick lite ont i tummuskeln, den som sitter i handen under tummen i början men efter att jag vant mig känner jag ingenting. Ibland plockar jag också upp musen och använder den i knät eller byter vinkel på den vilket är bekvämt.

Jag testade en rollermouse men jag fann att det blev en väldigt statisk arbetsställning kontra styrkulan då jag inte kunde flytta händerna någonstans.

Av Hejss
Skrivet av Hejss:

1. Vettel
2. Alonso
3. Gasly
4. Ocon
5. Verstappen

Kommer inte hända men vore sjukt kul!

Ett rätt iallafall! Kom igen Alpine!

Av Hejss

Kul iaf att p1-4 inte kommer bli rbr+ferrari

Av Hejss
Skrivet av GooGeL:

Sia kvalresultatet:
1. Verstappen
2. Sainz
3. Perez
4. Alonso
5. Grön RB.

1. Vettel
2. Alonso
3. Gasly
4. Ocon
5. Verstappen

Kommer inte hända men vore sjukt kul!

Av Hejss

Jag börjar kanske bli lite av en gubbe också men jag vill ta någon form av medelväg. Det är ganska störande när man har lärt sig hur man navigerar ett gränssnitt och hur man hittar saker och sedan ändras allting helt plötsligt, det är irrerande. Däremot får man gärna lägga till nya funktioner så länge man inte ändrar det som redan funkar.
Det är lite som att man varje vecka skulle bygga om vägen hem till mitt hus så att jag måste lära mig hitta hem igen, det är irriterande, om man däremot öppnar några nya affärer på vägen jag brukar ta så har jag inget emot det om den analogin funkar

Av Hejss

Jag jobbar inom IT och de som har den typen av kompetens som du är intresserad av är alla rätt gamla på mitt företag, jag tror att det kan finnas ett stort behov av den kompetensen då många som kan detta bra kommer att gå i pension.
Det som talar emot är att allt mer flyttas till molnet och kräver mindre underhåll och därmed mindre personal. Det är dock många myndigheter och andra organisationer som fortfarande har stort behov av att kunna ha saker på egna servrar så efterfrågan lär finnas.

Av Hejss

Någon mer här som provat openxr för iRacing i VR?

Jag provade idag och fick en enorm prestandaskillnad, kunde öka från 80% upplösning till 120% och ändå ha högre fps, känns nästan som att jag gjorde något fel med steamvr/openvr. Jag följde den här guiden (som är för DCS men funkar bra för iRacing)
https://forum.dcs.world/topic/295123-update-155-final-openxr-...

Av Hejss
Skrivet av oqvist:

Tror det skulle störa mer än något annat då det inte kommer va perfekt. Men absolut i flygsimulatorer ser jag teorin. Har inga problem hitta växelspak, knappar och vätskeflaska använder muskelminnet. Men i Airlines blir det ju lite mycket memorera.

Det behövs nog en hel del jobb för att få det att funka bra, eventuellt också att man anpassar spelen till det. Men något sånt här vore riktigt häftigt tycker jag:

Denna är dock inte vad spelaren ser utan ihopredigerat i efterhand.

Av Hejss
Skrivet av oqvist:

Varför vill du se dina händer? De är ju liksom alltid på ratten i regel ändå när man rejsar

Inte hela tiden, ibland vill man trycka på en knapp om man har en button box, eller bara kolla på ratten vilken knapp som gör vad. Min ratt har även ledar som indikerar när det är dags att växla. Jag har också en hållare för vattenflaska monterad på min rigg som jag skulle vilja se, när jag försöker i vr får jag blandat resultat.

Det skulle också kunna vara av ännu större värde i flygsimulatorer om man kan kombinera det fysiska med det virtuella.

Av Hejss
Skrivet av Sagittarius A:

Fler som har störningar i viaplay-appen?

Isåfall är det nog specifikt viaplay som har problem. F1TV funkar bra.

Av Hejss
Skrivet av DasIch:

Hoppas verkligen att dom kollar på en lösning där man kan sätta en green-screen bakom ratten så att man kan se sin riktiga ratt och händer i VR. Synd om man är låst till simucubes produkter dock, inte för att dom är dåliga på något sätt men vore trevligt med en universallösning.

Av Hejss
Skrivet av Jesper.P:

Tycker att tanken är bra att de sätter ett gränsvärde för förarnas välmående. Men att de säger på vilket sätt det ska uppnås - genom att höja bilen, tycker jag är dåligt.

Jag tror att det är bra, annars kunde teamen utnyttja förarnas fysiska egenskaper. Exempelvis för Tsunoda eller Norris som båda är väldigt korta så kunde man dämpa upp stolen och låta bilen studsa bäst den vill medan förare som Russel eller Ocon inte har den möjligheten då dom är för stora.

Av Hejss

[quote postid="19634422" userid="145339" name="SuperSverker"]
Det är väl just detta som blir första steget?
Att Freja redan idag kan användas hos Posten, Trafikverket etc (Egentligen överalls förutom polisen) gör ju tjänsten mer eller mindre redo. Du leggar dig med körkort hos ett ombud som signerer och vips, E-leg som faktiskt funkar.

Jo Freja fungerar på många ställen men jag personligen är inte redo att lämna mitt fysiska id hemma ännu iallafall. Det är märkligt att polisen inte godkänner Freja heller, det bör ju i teorin vara säkrare än fysiskt id. Sen vet jag inte hur bra det funkar i krogkön för unga, personligen är jag för gammal för att prova

Av Hejss
Skrivet av padinni:

Ja det finns Freja eID men det är ju en bråkdel som känner till och accepterar det

Man kanske borde lagstifta att digitalt ID skall accepteras på samma sätt som fysiskt. Dvs man kan inte neka någon för att dom bara har ett digitalt ID.

Av Hejss
Skrivet av aliassund:

Kör VKB Gladiator NXT, https://vkbcontrollers.com/, mycket nöjd, inte lika fancy som Virpil men heller inte lika dyr.

Ja jag tror att det är bättre att satsa på någon av dom istället för Thrustmaster, man får nog mer för pengarna.

Av Hejss

Vakumrör sägs funka väldigt bra, men det kostar också en del. Har ingen erfarenhet själv, bara vad jag läst mig till. Här är ett exempel
https://www.combiheat.se/solfangare/vakuumrorsolfangare-med-1...

Av Hejss
Skrivet av GooGeL:

Jao, tack. Jag vet hur det fungerar. Min upplevelse var att den internationella strömmen som F1TV Pro står för, tycks byta ut sitt folk titt som tätt. Detta gör inget. Skysports är vad jag lyssnat på förr innan det där ovan tillkom. Skysports tycker jag har försämrats då Brundle tagit mer eller mindre pension och Paul di Resta får kvasta runt, vad jag upplever som nästan jämnt negativt. Det är vad det är.

Synd att inte Nico Rosberg är med mer och kommenterar, han är väldigt ärlig och öppen. Undrar om dom tycker att han är för ärlig eller om han bara inte vill vara med så ofta.