Inlägg

Inlägg som rabbe_1 har skrivit i forumet
Av rabbe_1
Skrivet av MakeCoke:

Äldre kort har inte fullt stöd. Bara Maxwell har fullt stöd i dagsläget.

3.5 GiB + 0.5 GiB långsamt VRAM är bättre än 3 GiB.

Källa på det fetmarkerade?

Av rabbe_1
Skrivet av MrHerZ:

Kan ju börja att säga att jag inte vet jättemycket om datorer men det här är vad jag lyckas sätta ihop. Jag har kollat det mesta och tror att allt passar men nån som kan kanske endå kan kolla igenom det. http://www.inet.se/kundvagn/visa/7747605/2015-02-25 där är kundvagnen

Tja!

Bra hopplock, det enda skulle vara en processorkylare då den som kommer med inte är mycket att hurra för. Förslagsvis hyper evo 212 (http://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-ev...) alternatict noctua (http://www.inet.se/produkt/5322166/noctua-nh-d14).

Hårddisk? Något du har sedan innan? Tips att slänga med en SSD-disk, behöver inte vara jättestor men något att ha windows på. Gör en enorm skillnad i upplevelsen av det vardagliga användandet

Av rabbe_1
Skrivet av p0xis:

har äntligen fått till färgerna riktigt bra på min.
Tanka icc profilen härifrån : Amd http://pcmonitors.info/icc/ASUS%20VG248QE%20AMD.icm
Nvidia http://pcmonitors.info/icc/ASUS%20VG248QE%20Nvidia.icm

Inställningar för skärmen
Standard mode
Brightness 55
Contrast 88
Usermode R: 89 G:90 B:90
Trace free 40

Fyfan va mycket bättre det är än orginala.

Hör gärna av er och berätta vad ni tycker:)

Tja!

Nyttjade dina inställningar plus filen som tipsades om. Det är en enorm skillnad! Helt plötsligt är det liv i skärmen, innan var den.. trött, trist och tråkig! Tack för tips!

Av rabbe_1

Mkt trevligt! Kände i början att de 300 man la på casten inte gav så mycket men det här gör ju den till en riktig bang för the buck!

Skickades från m.sweclockers.com

Av rabbe_1

Chrome installerar senaste versionen automatiskt..

Av rabbe_1

Hur blir det om du kör "game-mode" eller liknande på datorn? Jag läste någonstans att man ska döpa om HDMI-ingången datorn sitter på till PC eller Game. Folk hade upplevt skillnad då. På min tv (LG) kan man välja vad som går in i respektive HDMI-igång...

Av rabbe_1

Pröva att sätta på game-mode på tvn om du ska köra något genom datorn - då får du ner responstiden något vilket i sin tur kanske ger lite flyt i bilden. För synk-problemet - använd VLC; verktyg/spårsynkronisering så ska du se att du får till ljud/bild-förhållandet

I annat fall har jag inte så mycket mer tips att ge. Btw - är det en samsung du köpt?

Hur funkar den när du kollar på tv utan datorn? Antar att det inte hackar då..?

Av rabbe_1

Då e jag med! Vad använder du för att läsa av fps? Fraps? Googlade lite snabbt och hittade något om att fraps kan lura en att man bara lirar i 30fps.

http://steamcommunity.com/app/220240/discussions/0/6668262509... <-- läs där exempelvis.

Kom ihåg att fimpa v-sync och stäng av AA om du nu kör med det...

http://www.overclock.net/t/1353622/far-cry-3-locked-to-30-fps <-- där stod det lite mer tips.

Och här följer väl den bästa tips-listan jag hittade:

http://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/1400ms/far_cry_3_a_...

Have fun!

Av rabbe_1

Mja du, lite mer info om din dator perhaps? Vad för upplösning kör du? Kör du över 1080 kan det bli svårt att klämma ut mer än 30fps om du kör med HDMI-kabel... I annat fall - spelet är Jävligt krävande på högsta. För mig ger FC4 högre fps än FC3 konstigt nog..

I vilket fall - fyll på med info så ska du se att du får hjälp

Av rabbe_1

Tips att klocka processorn upp till 4ghz ungefär. 4690K är ju på 3,5 från början... Lättast genom bios då ja tippar att du har ett z87/97-moderkort...

Sen kan jag bara copy-pastea som min hjälpare skrev till moi då jag gnällde på spelet: "Ursprungligen inskrivet av elajt_1 SMAA är nyckelordet är, du kör förmodligen TXAA 4x?, soft shadows istället för ultra? (nvidia only inställning). Om du kör med dessa inställningar, har den senaste drivrutinen, har klockat din CPU, dvs. så att den inte flaskar ditt kort. Då skall du ha den fps'n de fick i sweclockers test, annars är det helt enkelt nåt fel med din rigg.

Edit: Ser att du iallafall verkar köra med överklockad CPU. Vet dock inte om 4Ghz räcker för att inte flaska (något alls) men förmodligen är det tillräckligt.

"

Gör ovan så SKA det ge runt 50-60 fps även för dig

Av rabbe_1
Skrivet av V1D3:

Jag har försökt använda denna sidan förr men förstod då inte hur den fungerade, efter att ha provat mera på idag så kom jag fram till ett resultat, dock hade jag lote svårt att avgöra huruvida det var bra eller dåligt, det som gör att jag blor osäker är det att grafik kortet inte är till för gaming i grunden. Men skulle inte någon mer kunnig kunna prova en gång och fylla i specs en som jag skrev ovan och förklara något enklare än vad dom gör, om någon skulle vilja göra detta skulle jag bli väldigt glad,

Ok. Och det resultatet var? Jag är fullt med på att ditt grafikkort är gammalt. Mitt gamla radeon gt260 (eller nåt sånt) som jag hade i min förra dator klarade många spel. Sen är det ju väldigt relativt till hur man personligen uppfattar flytet i spelet. Jag kunde göra COD MW2 med allt på högsta med det grafikkortet. Det fixade tillochmed Civ 4 någorlunda vettigt i late game.

Det enda jag kan rekommendera isåfall är att du letar upp tester på det grafikkortet du har. Det brukar ge en fingervisning om vad ditt kort bör/ska klara i olika spel.

Exempelvis: [URL="https://www.youtube.com/watch?v=gF6GOh8ysB4"[/URL] <-- test i CS med samma grafikkort (oklart vad resten av komponenterna består av)

Här är BF 3 i ultra settings: https://www.youtube.com/watch?v=rJcOUBHfI9s <-- som synes - det flyter inte speciellt bra. Däremot hur det är i LOW - ingen aning.

Här är väl det som ger mest info: https://www.youtube.com/watch?v=66ler2tidPM .

Och här är svaren testaren kommit fram till i hur många FPS du kan få i spelen med ditt grafikkort:

Low end video card testing! Here are the benchmarks:
DayZ: Low ( 30-45 fps)
Blacklight: Medium ( 30-40 fps)
Borderlands 2: Low (30-40 fps)
Fallout: NV: Ultra ( 20-40 fps)
COD 4: High ( 20-30 fps)
Minecraft: Far ( 50-90 fps)
Payday: High (30-40 fps)
Saints Row 3: High DX11 ( 10-30 fps)
Sniper GW2: High ( 10-25 fps)
BO2: High ( 10-25 fps)

Så! Hoppas det ger dig lite mera kött på benen och lite mera svar på vilka spel du kan/bör kunna spela med ditt grafikkort. Fridens!

Av rabbe_1
Skrivet av V1D3:

Hej jag har en dator, Dell XPS 8300 (late 2010) och jag undrar ungefär vilka spel min dator kan klara av. Spel som, cs go t ex.

Mina dator specs

Operativsystem: Windows 7 64 bitar
Processor: Intel core i5-2320 CPU 3.00 GHz
Ram: 8192 MB
DirectX-verision: DirecX 11
Grafik: NVIDIA GeForce GT 530 4049 MB

Jag är inte så bra på datorer, och har försökt lista ut om min dator klarar av vissa spel vilket gått sådär. Hoppas på svar av nån kunnig så snabbt som möjligt.

Jag ber om ursäkt redan i förhand om mitt inlägg kommer låta drygt, men har du ens testat att skriva följande vid en google-sökning: "requirements cs go"? Gör detta för varje spel du funderar på att spela.

Nu tog jag mig friheten att göra det åt dig... http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=2323&game=Counter-Strike:%20Global%20Offensive . Under minimum requirements visas vad som MINST krävs. Dvs - din dator klarar sig utan problem, sen om du får bra FPS är en annan fråga.

Av rabbe_1

Gör följande (lättaste lösningen jag hittade för egen del): Start/Kör/regedit. Använd sökfunktionen. Googla vad "viruset" heter egentligen.. Goggla typ "what is gamezdoka.org" så kommer du hitta vad det egentligen ska heta. När du hittar filen under sökfunktionen i regedit: Högerklicka - ta bort. Kör antimalware efteråt samt fullständig sökning med ditt antivirus (om du nu har något..)

Kan tyvärr inte söka själv vad det här viruset egentligen heter, sitter på jobbet och har ganska hårda brandväggar... Lycka till!

Av rabbe_1

Det gör det, men du får betydligt mer för pengarna i ovan paket som Nylund satt ihop samt att du får den monterad och klar...

Av rabbe_1

Har du kollat i windows också så att ströminställningarna är satta på prestanda? Jag har märkt när jag själv pillat i BIOS att systemet blir mäkta instabilt när man håller på med just "performance upgrade", bland annat med att datorn startar men skickar ingen bild. Att den startar om sig etc etc. Sen kan det kanske vara så att ditt nätagg helt enkelt inte pallar med att skicka ut tillräckligt...

Pröva att sätta tillbaka inställningarna i BIOS och se om det blir någon skillnad

Av rabbe_1

Distanser till moderkortet sitter på plats? Är hastigheten på ram-minnena lagda på rätt hastighet i BIOS? Sitter ramen i ordentligt?

Var datorn okej under helgen? Du skriver att nu har den börjat krångla.. Har du gjort något speciellt/annorlunda det senaste dygnet isåfall?

Av rabbe_1
Skrivet av elajt_1:

SMAA är nyckelordet är, du kör förmodligen TXAA 4x?, soft shadows istället för ultra? (nvidia only inställning). Om du kör med dessa inställningar, har den senaste drivrutinen, har klockat din CPU, dvs. så att den inte flaskar ditt kort. Då skall du ha den fps'n de fick i sweclockers test, annars är det helt enkelt nåt fel med din rigg.

Edit: Ser att du iallafall verkar köra med överklockad CPU. Vet dock inte om 4Ghz räcker för att inte flaska (något alls) men förmodligen är det tillräckligt.

Jo tack, prövade att fimpa de flesta inställningar inklusive allt som har med god rays, soft shadows, txaa etc etc och även dra ner det till high och lyckades ändå bara klämma ut runt 45-50 fps... Och load på processorn är inget speciellt imo. Vet inte om jag e kräsen, men senaste cod klämmer jag ut 100+ fps på högsta i allt. Assassins creed black flag - allt på högsta.. ligger runt 70+ fps.

I vilket fall - ska dubbelkolla klocken på CPU, drivisar till kortet och styra upp det där med SMAA så återkommer jag

Edit: Återkommit... Nu snackar vi! Satte på SMAA och kör allt i ultra. Den delvis scriptade scenen som swec körde i testrundan motsvarar värdena. När man kraschat med bilen så snittar det ca 50fps. Nu är jag nöjd och glad! Tack för hjälp!

Av rabbe_1

Smått irriterande när sweclockers test visar att ett gtx 780 langar upp 62/52 i ultra och 1080. Mitt msi gtx 780 får inte ens upp det till 25 fps i ultra. När jag sänker till high på allt och off med allt gulligull så toppar jag på 45 Sånt här gör ju att man inte vill plöja igenom spelet, och jag älskade verkligen FC3!

Av rabbe_1
Skrivet av Zormac:

Grejen är att jag har 4 stycken 3.5 HDD också så känns onödigt att ha den extra buren, men kör väl på någon form av tejp dändå då, tack för svar

Ah.... Men som sagt, blir ju en del pill att ta bort processorkylare och grafikkort för sen skruva upp MB igen för att "bara" skruva fast en SSD på bakplåten.. Man kan ju tycka att de borde gjort det möjligt att dra till en SSD där bak både från fram och insida... Men, sån tur ska vi tydligen inte ha! Hoppas bygget i övrigt gick bra!

Av rabbe_1
Skrivet av Zormac:

Alltid ett alternativ, tänkt mer om det fanns någon typ av skruv som passade i ssdn med gummihuvuden som gick in i hålen på bakplåten eller nån annan snygg lösning.

haha! Gjorde samma misstag själv, dock hade jag redan monterat den och märkte sedan att jag inte hade sladd med rakt huvud för att kunna ansluta... och som jag inte kunde köpa heller. Mitt tips är - SKIT FULLSTÄNDIGT i att montera den där eftersom den ska skruvas fast från insidan bakom moderkortet. Men tycker du det är kul att skruva så är det bara till att lossa på allt igen och dra dit den Se bara till att du har rätt kabel för att kunna ansluta den sen...

Personligen - du har ju typ 8 platser att sätta den på i HDD-facken.. tryck in den där bah så är saken biff!

Annars är det väl silvertejp som föregående talare Alt något spännband.. Ja egentligen kan du fästa dem hur som helst iom att de inte har några rörliga delar...