Inlägg

Inlägg som rabbe_1 har skrivit i forumet
Av rabbe_1
Skrivet av Dzxraze:

6 för chassit
2 för radiatorn

Shit vad du skulle kunna styra upp kostnaderna mer "logiskt" med den där budgeten. Byt chassi till define R4 (sitter 3 fläktar med från början) eller något annat med förmonterade fläktar. Behöver du det där moderkortet? Kommer du köra SLI/CF framöver? Sikta in dig på de paketpriser som finns med z97 + i5 eller i7. Sparar några kronor där. Ska du ha i5 som nu, sätt in 4960K istället. Samma pris och högre grundklocka på.

Sen måste ja fråga: Varför så mycket fläktar? Du har ju inte valt något exceptionellt som skulle alstra någon absurd värme heller. Och med de komponenterna så kommer datorn vara i princip knäpptyst ändå.

Inte för att var så, men att lägga 1300kr på ett tangentbord när du kan lägga just de 1300 på att få ett fetare grafikkort är i.m.o lite konstig prioritet... I övrigt helt okej komponenter. Skärm har du antar jag?

Fridens!

Av rabbe_1
Skrivet av Hotpockets:

Hej!

Behöver köpa hem en ny tv och skulle behöva lite hjälp på traven då jag inte kan så mycket om Tv apparater.

Lite info kommer nedan så att det finns en möjlighet för er att kunna hjälpa mig bättre!

- Jag kommer att sitta ungefär 2,80m ifrån Tvn och jag hatar verkligen små skärmar därför har jag satt ribban väldigt högt, 55" är tanken.

- Tittar tv mest på kvällarna då det är mörkt så är fundersam på vilken panel man ska välja mellan VA eller IPS.

- Sitter just nu på analogt men antar att för att få en bra bild så måste jag skaffa digitala kanaler med tanke på att det är en 55" ??

- Kommer bli en del Blu-ray tittande, Netflix/ Viaplay och via Chromecast.

Här kommer nu frågorna som jag behöver lite svar på för att kunna ta ett beslut

Hertz hur funkar detta exakt, har hört att det är indelat och ser på vissa skärmar att de har 600hz medans andra har 100hz. Vad är bra och vad är dåligt på en tv? Vad eller hur är viktigt att tänka när man väljer "hz" på en tv?

Ppi antar jag är också något som är viktigt att inkludera och hur skall man tänka där?

I mina ögon ser IPS lite mer färglatt ut medans VA kan bli väldigt grå? många har sagt att VA är ett bättre alternativ då jag tittar tv på kvällar / nätter och att det är bättre färgåtergivning på en VA m.m.

Kraven på Tvn:
- Optisk utgång
-Hdmi
-Usb
-Wifi
-Bluetooth (finns det??)
-3D
-Smart
-hyggligt med minne för en tv så att man faktiskt kan ha lite appar på den
-bra processor som inte testar ens tålamod

Pris: Max 18000kr

Denna Tvn pekade försäljaren på Media markt ut åt mig
http://www.mediamarkt.se/mcs/product/SAMSUNG-UE55H7005,90952,...

Behöver så mycket tips och råd som möjligt så dela med er av allt ni kan så är jag tacksam!

Tja!

PPI mäter pixlar per tum. I jämförelse med ex mobiltelefoner där vissa uppgår till 300-500 PPI så är TV-apparater i dagsläget inte där. Men det handlar också till stor del (i mitt tycke) om hur långt man sitter ifrån skärmen. Något du bör tänka på är om det är HDMI 2.0 eller HDMI 1.4. Skillnaden i dagsläget är att HDMI 1.4 inte klarar 4K-upplösning i 60hz (i exempelvis spel) utan endast 30hz. Sony, Panasonic (och snart LG) har firmwire-uppdateringar till vissa av apparaterna de säljer för att kunna få just 2.0-versionen. Kan säkert vara fler men det är dem jag vet just nu. Något du kanske kan önska är en displayport, dock har jag noll aning om det sitter på någon tv. Googlade lite snabbt och hittade inget.

Och juste, det jag nämner med 60hz i ex spel. Det handlar om antal bildrutor per sekund, tror jag... Något som kan vara värt att kolla är även responstiden. Vet inte om du spelar något, och de flesta apparater har ett "game-mode", men kan vara värt att grotta lite i också.

http://www.sweclockers.com/forum/101-skarmar-och-tv-apparater/1025472-led-tv-hz-fraga/ <-- där har du lite angående hertz.

Mitt tips överlag med en TV är att dels göra som du gör nu, kolla vad andra tycker. Men framförallt kolla på tvn IRL. Pilla på menyer, kolla hur anslutningarna sitter, kolla på den från sidan. Kontrollera vad för källa som sänder till tvn osv osv. Har du väl siktat in dig på en tv-apparat, kolla recentioner, kolla omdömen vad "vanliga" kunder skriver om den. Brukar finnas kommentarer på vissa sidor.

Jag köpte själv en LG 55"LA965W (tror ja den heter), och den checkar på alla dina punkter ovan bortsett från bluetooth. DOCK! HDMI 1.4, med ett halvluddigt "löfte" om att det ska komma en lösning för att få till HDMI 2.0.

Edit: Är tanken att ha en 4K-skärm eller "bara" köra full hd?

Hoppas ovan hjälper lite på vägen! //Rabbe

Av rabbe_1

Jag själv har gått igenom win XP, win millenium edition, win vista, win 7 samt win 8.1. Det i särklass sämsta är millenium edition. Gällande windows 8.1 så trodde jag att det skulle bli en ENORM övergång för min del, då jag aldrig sett eller pillat i det innan jag installera det. Men är väldigt positivt inställd till det. Förstår inte what the fuss is about om jag ska vara ärlig. Visst, startmenyn är "borta", men personligen så använde jag Aldrig startmenyn innan heller.

Det enda jag lagt till mig i mitt nyttjande av win 8.1 är sökfunktionen (vilket fungerar superbt). Det "andra" skrivbordet man får upp under startknappen nyttjas inte heller. Gällande det andra så erbjuder det ändå viss smidighet med direkt åtkomst till mail och dylikt, sen kan man säkert optimera det på något sätt. I övrigt så bootar det på under 10 sec (ligger på SSD),

Så kontentan av det här absurt osammanhängande inlägget är att win 8.1 överträffade mina förväntningar och jag personligen upplever det som ett lyft gentemot win 7.

Av rabbe_1
Skrivet av drypod:

Har kollat på det mycket och det verkar naja, dessutom får man ju lite spel till vilket är aldrig fel. Får se så att nätagget klarar det. Jag tror inte jag behöver någon mer fläkt eftersom jag kommer varken överklocka och mina chassifläktar få jag lita på

Det jag skrev med fläkt, var mer en insinuation om att du eventuellt har någon mer fläkt i datorn Man blir lätt otydlig dessa okristna tider och man sitter på jobbet

Som sagt, läs på olika tester. Kolla benchmarks, kolla fps i olika spel, och på olika testsidor. Jag kollade tillochmed vad folk kommenterade på exempelvis komplett.se, inet.se, webhallen.se under det grafikkortet jag tillslut valde just för att få lite personlig touch på det. Lätt att man stirrar sig blind på tester, och inte tar hänsyn till vad "svenne" tycker om korten Är ju väldigt sällan man läser om att ett "måndags-ex" hittat in till testlabbet...

God jaktlycka!

Av rabbe_1

Jag sitter själv med en HTC one (M7) och damen med en iphone 4s. Personligen ser jag inte mycket till skillnad bortsett från när det zoomas i ex bilder. Vid filmtittande är det ju alltid skoj att kunna kolla på något i 1080. Klart det är bra tryck i skärmen med färger etc, men inte fan blir man ivägsvept med vinden direkt. Det man får ha i åtanke också (tror jag) är att ju högre PPI, desto högre strömförbrukning.

Gällande ex LG G3 så verkar just skärmen få en del lovord http://www.swedroid.se/recensioner/telefoner/vi-testar-lg-g3/ I vilket fall, jag tror det handlar väldigt mycket om vem som betraktar skärmen. Känns som att stirra sig blind enbart på PPI nu när de flesta nya lurar landar över 300ppi (och en bra bit öve) kanske är lite onödigt. I mitt tycke är det snarare något respektive tillverkare verkar vilja stoltsera med som försäljningsargument.

Sen är det väl som med allt annat, nyhetens behag är just nyhetens behag i någon vecka.. Sen blir man nöjd, är nöjd ett tag, och sen börjar man snegla på nästa nya feta coola grej

Av rabbe_1
Skrivet av drypod:

Tjena
Just nu sitter jag på ett 560ti som laggar lite då och då och har tröttnat på det. Så jag har bestämt mig att köpa ett nytt.
Jag har en i5 3570k, och en MSI Z77A och så har jag 550W nätagg.

Spelar mest olika spel, tex Arma 2 Dayz mod, CS:GO kanske lite Battlefield då och då. Jag kommer heller inte överklocka kortet förmodligen

Helst ska kortet helst inte kosta över 2500kr men om det finns något som är prisvärt så kan jag gå upp till 3000kr max.

MvH Jonatan

Tja!

Tror nog att de flesta kommer tipsa om ett radeon 280x, dock inte med referenskylaren utan någon extern. Har själv inga erfarenheter av det kortet, men de är prisvärda deluxe. Likadant med 290-serien. Frågan man bör ställa sig är väl kanske vad mer du har i datorn bortsett från det du redan speccat. Kanske kan bli lite klent med det nätagget du har ihop med processor, fläkt till densamme, ramen, ett par hårddiskar, cd-spelare, kanske någon mer fläkt..?

Asus Radeon R9 290 DirectCU II <-- Mkt bra omdöme i test hos nhw.se. Pris 3379/lägsta på prisjakt.
Asus Radeon R9 280X DirectCU II <-- Även det bra omdöme. Pris 2499kr/prisjakt.

Finns ju en uppsjö av tillverkare på de kretsarna, och bäst tror jag är (för din del) att läsa en del tester och omdömen. En enkel googling och du har lektyr i ett par timmar

Edit: jag gjorde det åt dig, iaf sweclockers del: http://www.sweclockers.com/recension/17729-radeon-r9-280x-fran-asus-gigabyte-och-msi/12#pagehead

Skickar med nhw.se och deras grafikkortsguide: http://www.nordichardware.se/Grafikkort-Recensioner/svenska-grafikkortsguiden-prestandaklass-2-500-till-6-500-kronor.html?start=0#content

Så!

Av rabbe_1

Min dator är väldigt lik den som adrimur postade, jag fick pynta 13k för den. Dock med win 8.1 och ett annat grafikkort. Det där är nog max vad du kan få ut för 11k. Processorn i det paketet är också kanon om du kör flertrådade program, plus att du får hypertreading i den. Ser inte riktigt vart du skulle kunna kapa kostnaden mer utan att frångå ett prestandatapp utifrån de krav du nämner.

Btw: Har du operativsystem som du kommer slänga in i din nya?

Med det moderkortet har du också möjlighet till SLI/crossfire för framtida utbyggnader. Annars är det som MrPeakon säger - leta på prisjakt. Dock kommer ju fraktkostnader tillkomma istället då..

Av rabbe_1
Skrivet av anon244286:

Detta är hur det ser ut efter det andra skadestånd försök (se bild) ... Jag har aldrig sett en sådan skärm ... det är inte bara "inte ser bra", men helt fel

https://drive.google.com/file/d/0BwCJYMbQCCiLZ0tRQ2w0MHdXU2F1...

https://drive.google.com/file/d/0BwCJYMbQCCiLZ0tRQ2w0MHdXU2F1NkNHbEVrUXQ4V21TSEI0/edit?usp=sharing

Ser ju inte helt bra ut det där va? Förstår inte för mitt liv vad the fuss is about @ HP gällande det här.

Av rabbe_1
Skrivet av anon244286:

Gällande just reklamationer så brukar man väl säga att företaget kan försöka reparera varan/produkten 2 ggr innan man ersätter. Samtidigt kan man ju ställa sig frågan som företag: Är detta goodwill? Kommer detta ge mig bra reklam? Tyvärr kan det ju bli så att vissa företag/personal lägger in prestige i hela bedömningen. "Jag har rätt", "Jag vägrar ersätta" etc.

För det är ju så.. En missnöjd kund säger till flera att de är just missnöjda, medans en nöjd kund oftast är mindre spridningsbenägen gällande sin nöjdhet. (fyfan vilken skev meningsuppbyggnad, men men...)

Oavsett, kolla in: http://www.konsumentverket.se/Lagar--regler/Din-ratt-som-kons... .

Man blir ju också frågande till HP som företag. Hur kan man som företag vara så småaktiga när det handlar om promille i kostnad totalt sett för dem? Måste kosta mer att försöka reparera varan än att bara ersätta den med en ny direkt.

Offtopic: Har själv haft en stationär HP sedan 2009. Har aldrig haft problem med den och den spinner på bra fortfarande. Inte bytt en pryl i den heller

Av rabbe_1
Skrivet av Jeffen123:

Nu har jag bestämt mig för att köpa LG G3 eller Galaxy S5. Hade tänkt beställa från netonnet idag, men kan man lita på att man får den nordiska versionen eller borde jag vända mig till annan återförsäljare?

Vad sägs om att ringa och fråga innan?

Av rabbe_1
Skrivet av Laxpudding:

Panasonic satte bland annat in displayport på några av sina modeller för att hantera 60 Hz. Sony satte in ett mer avancerat HDMI-chip och Samsung gick via sitt Evolution-kit. Det är en begränsning i både hård- och mjukvara så räkna tyvärr inte med någon simpel firmwareuppdatering eller adapter ska lösa något.

Update - Mailade LG och fick detta svar av supporten: "Vi kommer i slutet av Juli att presentera ett erbjudande där man kan uppdatera sin TV på samma vis som Sony och Samsung har i dagsläget. Om du återkommer till oss om 2-3 veckor har vi förhoppningsvis prisförslag och färdiga rutiner för hur uppdateringen genomförs."

Kan dock tycka att det är lite B att de ber mig som kund återkomma istället för det omvända, men kan hursom leva med det. Ska bli intressant att se vad för lösning de pratar om

Av rabbe_1
Skrivet av adriam:

Köpte LG 60LB870V ikväll! Nu undrar man om det var en rejäl tabbe?!
Är det någon här som sett tvn i verkligheten?

Hoppas den är bra då...

Tja! Jag har själv nyligen köpt en LG 55" LA965W (4K) och är extremt nöjd med både bild, ljud, menyer, anslutningsmöjligheter etc. Har under alla mina år haft en negativ inställning till just LG men efter detta köp så går det inte att klaga. Jag hoppas du blir riktigt nöjd med ditt köp!

Offtopic: Du som "ogillar" dagens 4k-tv kan jag till viss del förstå dig. Dock endast på den punkten att de flesta inte verkar ha HDMI 2.0 för 4K@60hz. Men det är nog fan det enda.

Av rabbe_1

Ska kollas under natten här på jobbet! Tack

Av rabbe_1
Skrivet av Laxpudding:

Panasonic satte bland annat in displayport på några av sina modeller för att hantera 60 Hz. Sony satte in ett mer avancerat HDMI-chip och Samsung gick via sitt Evolution-kit. Det är en begränsning i både hård- och mjukvara så räkna tyvärr inte med någon simpel firmwareuppdatering eller adapter ska lösa något.

Deppigt Hittade någon halvlös kommentar från LG gällande just detta, och det var för flyktigt för att hoppas på något. Har mailat LG för att se om de eventuellt kan hinta om någon kommande lösning iaf. Tack för förklaringar på att min önskan inte kommer funka! Känns som man kan släppa det här nu.

Mod får gärna låsa/slänga tråd.

Av rabbe_1
Skrivet av lollerfake:

Det finns så mycket jag inte vet! Tack för all information av alla! Riktigt kul med så många personer som vill hjälpa till!

Tack till alla!

Finns det något ställe där jag kan läsa på om allt detta? Sitter på mobilen nu och hinner inte googla efter det. Tack igen

Skickades från m.sweclockers.com

Tja!

Satt själv t i samma funderingar innan jag slog till på mitt MSI GTX 780 OC gaming edition. Vad jag kunde utläsa så är just det kortet inte med på sweclockers jämförande tester.

Däremot har du en genomgång av det samt x antal till på följande sida: http://www.nordichardware.se/Grafikkort-Recensioner/svenska-grafikkortsguiden-prestandaklass-2-500-till-6-500-kronor.html?start=0#content

Rent subjektivt är jag väldigt nöjd med mitt kort. Kör Far cry 3 på ultra, BF3 på ultra, watch dogs på ultra, allt utan att (i mitt tycke) kortet svettas. Dessutom är det förbannat tyst! Sitter i en define r4-låda. Dock kan jag inte jämföra med något annat liknande kort då jag gick från en väldigt gammal dator. Jag personligen utgick ifrån jämförande tester rakt av och de subjektiva kommentarerna man hittar lite här och var Hoppas länken är till någon hjälp!

Av rabbe_1
Skrivet av Laxpudding:

Jag vet inte om jag förstår dig rätt nu, men du vill alltså köra 4K@60 Hz via en HDMI-anslutning som endast tar emot 4K@30Hz? Det kommer aldrig att fungera oavsett vad du har för källa.

Jag vill försöka Men jag börjar inse att mitt hopp om att stöta på en lösning för mitt "problem" inte går att finna Så som jag förstår det så om jag hade haft tillräcklig sinnesnärvaro att köpa en tv med ex en displayport in så hade jag inte haft det här problemet?

Du vet inte med dig om det eventuellt kommer kunna funka med någon adapter eller liknande? Läste något om att Sony kunnat uppdatera sina HDMI 1.4-ingångar till HDMI 2.0 genom en firmware-uppdatering. Dock sitter jag inte på någon källa mer än en tråd jag läste i ett forum någonstans..

Edit: Hittade detta: http://www.ultrahdtv.net/sony-releases-hdmi-2-0-firmware-update/

Får hoppas på att LG gör något liknande..

Av rabbe_1

Få 4K från displayport till HDMI 1.4@60hz?

Hej!

Efter att ha slitit mitt hår i sisådär en vecka över att kunna komma över något som bekräftar min förhoppning om att kunna få 4K-material genom HDMI 1.4@60hz så tror jag nog jag får se mig besegrad.. Om ingen här på forumet sitter med en wunderbar lösning..?

Jag har följande för tillfället:

http://www.lg.com/se/tv/lg-55LA965W

Samt en stationär dator med ett msi gtx 780 gaming med HDMI 1.4 samt displayport ut. Tvn har endast HDMI 1.4 in. Ingen displayport

Jag har någonstans trott i min naivitet att det "ska bara" vara att köpa en displayport->HDMI 1.4-kabel och kunna få 4K @60hz. Men ack så fel jag haft! Är det någon här på forumet som sitter på någon som helst lösning där man kan kringgå det här? Visst, vid filmtittande stör jag mig inte på 30hz, men när jag spelar vill jag ha minst 60hz.

Mvh Rabbe

Av rabbe_1

Ett tips kan ju vara att kolla här: http://www.sweclockers.com/recension/18964-intel-core-i5-4690... .

Hoppas det hjälper!

Av rabbe_1
Skrivet av BaZZe:

Gör såhär:
Tryck start högerklicka på datorn och ta hantera gå sedan in i diskhantering, det bör komma upp en popup som säger:
http://i.technet.microsoft.com/dynimg/IC235922.png

Där kan du bara trycka okej eftersom din disk inte är över 2TB.

Förmodligen så kommer det efter en liten stund att dyka upp i datorn vid din ssd.

Den kan också dyka upp såhär:
http://cdn.windows7themes.net/pics/creating-a-new-simple-volu...

Då är det bara högerklicka ny volym sen klicka nästa antal gånger sen formateras den volymen och dyker upp i datorn.

Vet du vad! DU gjorde min dag med ditt inlägg! Har kämpat som en tok med att bygga ihop min nya burk och slet mitt hår för att kunna hitta lagringsdisken! Hitta ju skiten i BIOS men inte i win?! Stort stort tack!

Av rabbe_1
Skrivet av TiasE:

Är den köpt på distans är det ju bara att lämna tillbaka

Den är ju inte det. Urplockad och uppställd! Men är så in i helvete nöjd med tvn ändå så känner att jag kan leva med det. vanlig full hd briljerar på den, plus att den lirar så otroligt bra ihop med dator och reveicer Men det är klart.. Har man en 4K-tv så vill man ju också kunna nyttja den extra krämen..