Inlägg

Inlägg som kimjonsson har skrivit i forumet
Av kimjonsson

Hur koppla tv, ps5 & hemmabiosystem

Tjenare blev lite fundersam nu när jag har fått tag i en ps5 om jag har kopplat rätt. Har alltså en samsung Q90r, PS5 och en reciever Marantz SR7013 med 5.1 ljudsystem eller om man säger 5 högtalare☺️. Jag kopplade PS5>(hdmi)>TV>(hdmi)(earc)>reciever. Tänkte om jag inte kopplar ps5 direkt till tv:n så tappar jag väl alla bra funktioner från tv:n? Och vad ska man välja för inställning på ljud på tv:n ska man välja pcm eller dolby?🙈 tacksam för hjälp🥰

Av kimjonsson
Skrivet av Stan Carley:

Jag skaffade min första 144 skärm för ungefär ett år sen och jag kan med handen på hjärtat säga att tyvärr så ser jag inte någon skillnad alls från 60Hz Ganska stor besvikelse.

Det är som dag och natt mellan 60 och 144, känner många som köpt 144 hz:are och sen glömt ändra till 144 och suttit och spelat på 60 iaf och sen sagt att de inte har känt någon skillnad 😂 ingen av dem skulle kunna gå tillbaka till 60 nu... har du ändrat? 😉

Av kimjonsson

Låter grymt får väl se vad den levererar samt att den har g-sync är ju perfekt! Blir intressant att se den emot 240hz.

Av kimjonsson

https://i.imgur.com/WS9hUSm.jpg

okej fick det att fungera men inte så att bilden syns direkt utan att behöva klicka😅

Av kimjonsson

Hur lägger man in bilder här direkt där man skriver som ni gör?😅

Av kimjonsson

Här är mina, dock så har jag ej koll och några av dem kan ha börjat innan. Stranger Things! Game Of Thrones, Sons of Anarchy, Breaking Bad, Punisher, The Walking Dead, American Horror Story, inte många som har skrivit Scream serien men jag diggar den skarpt faktiskt! Swamp Thing, The Witcher

Av kimjonsson
Skrivet av Laxpudding:

Jag har inte koll på prisklasser. Har koll på modellklasser. Vad de sedan kostar vecka för vecka tittar jag efter på prisjakt.

Ifall vi talar om Samsungs RU7 och RU6 samt LGs UM7 så är det axelryckning. Samma med 7-serier från Sony och Philips. Det är inte ens givet vilket typ av LCD-panel det är i de modellerna. Man får 75 tum av någon sort där man kan konstatera att bildkvaliteten inte är lika bra som de bättre modellerna. Man kan också konstatera att det ofta saknas moderna finesser, likt eARC etc. som kan finnas på de bättre modellerna.

Kör du Samsung mellanklass Q6xR och RU8 kan du jämföra mer med LG:s SM85/86 och då är det VA vs. LG:s egna IPS. Då vet man betydligt mer om vad man får för pengarna.

Vågar man köpa en OLED65C9 då tänker jag på inbänning? Är det värt att gå på den dyrare OLED65E9 om man nu har ett bra hemmabiosystem? Just nu går jag i tankarna på en OLED65C9 eller en QE75Q90RAT.

Av kimjonsson
Skrivet av phonogen:

Problemen borde du förstå om du läser tidigare inlägg.
Ett otroligt populärt spel idag som inte har skins är wow classic.

Så du kunde nämna ett spel?

Av kimjonsson
Skrivet av Söderbäck:

Frågan är väl hur mycket spelet designas kring den här finansieringsdelen. Att alla som spelar måste dela karta och träffas mellan varven exempelvis. Är det för att öka exponeringen för andra så att utseendet får mer relevans? Behöver aaabsolut inte vara så. Men det är väl den typen av frågor som dyker upp.
Auction house i D3 är väl typ ett sådant exempel. Ja, det är skillnad på aution house med items man använder och skins som bara är for looks. Men just delen att de anpassade övriga spelet för att stärka finansieringsdelen i spelet. De designade drop rate på items för att få in spelarna i detta auction house. Alltså att andra delar av spelet påverkades.

Men det är såklart bara spekulationer om kommande upplägg. Det här kan vara en rimlig tradeoff ändå om spelet blir gratis, eller billigt. Kanske är det helt rätt väg att gå. Men misstanken är väl att de kombinerar fullpris med mikrotransaktioner. I sådant fall blir det en surare deal.
Men vi vet väl inte så mycket ännu egentligen. Får se vad de landar i för lösning när lansering börjar närma sig vilket verkar vara ganska långt fram.

fast nu måste ju inte alla träffas mellan varven om man inte vill, man kan göra en gubbe online men ändå spela med bara sig själv eller sina kompisar, sen kan man med samma gubbe gå in och spela online med andra om man nu ändrar sig. Man måste inte göra om en ny gubbe bara för att få lira själv eller med andra

Av kimjonsson
Skrivet av anon76929:

Men dessa försvinner vid en imageretention enl manual.

Om man söker så verkar det ju inte hjälpa

Av kimjonsson

Vad är det som är ett så stort problem? Du måste inte köpa om du inte vill, varken spelet eller "skins"... om du nu inte vill se andra springa runt med dem på sig så kan du göra en online gubbe sen spela själv eller bara med polarna. Ni som sitter och säger att det förstör spelen, skriv gärna dem stora spelen som inte har skins som man kan köpa ) och ja för mig är det inga problem då det inte gör gubben bättre, och ja jag har lirat diablo många timmar och då mer 1:an och 2:an betydligt mycket mycket mer än 3:an.

Av kimjonsson
Skrivet av anon76929:

Finns det fortfarande folk som yrar om inbränning på Oled?
Nedan länk till Råd och Rön som man väl får se som neutrala i frågan.

https://www.radron.se/artiklar/8-fragor-och--svar-om-tv/

Yrar? Kolla forumen är ju folk som får det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kimjonsson
Skrivet av D.:

Minst 75" ska du ha på det avståndet. Glöm 65".
Finns någon bra källa som säger ungefär vad som är rekommenderat på vilka avstånd, men har inte den nu.

Även om OLED har många fördelar så har det ju även vissa nackdelar (inbränningsrisk bl a).

Fanns någon tråd nyligen där det diskuterades liknande.
Men då var det väl aktuellt med runt 82-85".

Beror ju även på vilken prisklass du tänker dig, men det verkar handla om de högre klasserna.

Har själv börjat spekulera kring liknande som du, 75-86".
Bortser helt från OLED då jag kommer att köra en hel del saker med statiska element på den. Kan acceptera att ta steget ner för att slippa risken för fastbränning.

Då är det Samsung eller Sony som gäller, med LG som trea och en bit efter.
Samsungs toppmodell Q90 (om man bortser från 8K-modellerna) går upp till 75", Sonys går högre men är inte riktigt lika bra.

Som alternativ för eget bruk funderar jag ev på en PG65UQ till datorrummet, då duger 65" och ersätter både tv och datorskärmar. Dock inte hittat något bra test av den än, vill ju gärna veta hur det är med input lag osv.

Skickades från m.sweclockers.com

Precis just därför jag också hoppar oled även om jag tror att det ger en väldigt väldigt fin bild. Och tusen tack för att ni har hjälpt till och göra mig lite klokare i valet även om det kanske inte är så lätt när inte alla ledningar går hela vägen för en själv nej men har inga problem att plocka ihop datorer m.m. men just tv apparater tycker jag är svårt när man kommer upp i dem prisklasserna. Som vanligt grymt bra sida och riktigt bra medlemmar, love it!

Av kimjonsson
Skrivet av Laxpudding:

Q9FN är 2018-modell och Q85R är 2019-modell. Den senare har inte lika sofistikerad FALD med färre zoner men har bättre betraktningsvinklar tack vare ett nytt filter och även en bättre fintrimmad justering av sin belysning. Den är inte lika aggressivt ljuspumpande och är även bättre på reproduceral skuggnyanser. Motsvarande Q9FN-modell för 2019 är Q90R.

Motsvarande 75+ från andra tillverkare är Sonys XG9 samt även 2018-modellen XF9 som forfarande finns kvar. Annars är det OLED i 77 tum som gäller för stora modeller av den här kvalitetsnivån.

Sedan finns det förstås mängder av stora modeller i 75+ tum från alla tillverkaren. Men då är det betydligt enklare apparater.

Så om du hade valt hade du tagit den nya om du nu skulle välja mellan dem 2? Sen om du inte hade valt mellan dem 2, vilken tv hade du kört om du köpte i samma prisklass? 😊😁👍

Skickades från m.sweclockers.com

Av kimjonsson
Skrivet av trollhattan:

Vill du ha oled eller qled?
Jag hade gått på en Panasonic Oled, vissa modeller saknar dock Dolby Vision om de är viktigt...

Skickades från m.sweclockers.com

Det jag inte vet, men är lite rädd för att få inbränningar på en tv för så mycket pengar, däremot hittar jag inga panasonic som är 75 med oled? Qled känns säkrare på inbränningsfronten iaf.

Av kimjonsson

Söker en lämplig 75-tummare

Tjenare börjar bli dags att uppgradera tv:n då jag har införskaffat mig nytt hemmabiosystem. Vi fick möblera om och då hamnade våran 55 tums tv mot en annan vägg och då blev avståndet lite över 4m, så vi tyckte den blev lite liten. Så vi vill helst titta på 75 tum, är lite rädd för att köpa en 65tum och sen tycka att den är för liten. Är lite rädd för inbränningar så är lite skeptiskt till oled men ni kanske kan ändra min åsikt. Det är dem här 2 som jag tittar på, QE75Q9FNAT eller QE75Q85RAT, eller har ni något bättre förslag?

QE75Q9FNAT

QE75Q85RAT

Av kimjonsson

Klart det är skillnad mellan 60-120 och 120 till 240 hz, ni låter precis som dem människorna innan som sa att det var ingen skillnad på 60-120 och att även det var ett marknadstrick... du måste ju också ställa dig frågan själv hur mycket fps/snabba spel spelar du? sen kan du ju inte sätta en noob som den där tjejen i videon och fråga om hon känner/ ser någon skillnad?... Då jag har spelat fps spel i princip sen 1.6 så kan jag säga att jag skulle märka skillnad mellan 60-120 och 120-240 alla dagar i v. man ser det inte bara med synen man känner även skillnaden i flytet m.m.

Av kimjonsson
Skrivet av glemmy:

@Bebben du blandar inte ihop XSR900 med XV950 nu?

Har en MT-09 själv en en arbetskamrat har en XSR900. Trodde det i prinicp var samma motorcykel, bortsett från det yttre. Det är samma motor i alla fall, och jag tror de har precis samma effektuttag etc.

Gillar man utseendet på XSR900 så är det en charmig hoj. Den tycks få mer blickar bland allmänheten om man stannar till på nått café
Men jag föredrar MT-09.

@kimjonsson
MT-09 har fått utstå mycket kritik för stötdämpningen. Jag märker det mest när man kör kurviga vägar med många "sänkor" och ojämnheter i. Då tappar den lite av balansen och det känns aningen osäkert och vingligt. På jämna vägar går den mycket fint. Den extremt lättsvängd och motorn levererar fullt ös tidigt.
Om det ligger inom budget så hade jag tagit en Yamaha MT-09SP. Den har Öhlinsdämpare från fabrik

har ni provat varandras hade varit kul att höra, mt-09 har jag ju provat och gillar den grymt mycket men gillade stuket på xsr900.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kimjonsson
Skrivet av Kent:

@kimjonsson Tror att du får bättre svar här

ah tackar så mycket!

Skickades från m.sweclockers.com

Av kimjonsson

Nyfiken på vad ni tycker.

Ska köpa en mc till sommaren, provkörde min kompis mt-09 som jag föll för direkt. Då jag såg att det var rätt många mc åkare här så tänkte jag höra vad ni tycker. Om ni vet fördelar/nackdelar. Men enda stora skillnaden jag hittat är att den ena har quickshift och att dem ser olika ut, men jag gillar båda. Valet i sommar kommer nog stå mellan en MT-09 och en XSR900!😁 glömde tillägga att det nog blir en årsmodell -17