Inlägg

Inlägg som Kebablife har skrivit i forumet
Av Kebablife

Uppdatering: Gick till Inet och bytte in mitt gamla nätaggregat mot ett nytt. Nu funkar datorn igen.

Tack för all hjälp!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kebablife

@roev: Tack för tipset! Det är en grön led som lyser på grafikkortet men den lyser alltid så det borde vara en "standby-led".

Ahh, högtalaren tipsade någon om tidigare men var kan jag köpa en sån?

Vilka fördelar har det BIOS:et?

Av Kebablife

@Grönahunden: Haha, jag var ganska säker på att jag hade missförstått dig. Ehm, tror inte att jag har en sån högtalare om det inte finns integrerat men det tror jag knappast. Kan man köpa såna högtalare på Inet?

Av Kebablife

@aragon: QR-kod? Datorn startar inte och jag har inte fått någon kod tidigare. Har jag missförstått din fråga?

Av Kebablife

@Grönahunden: Haha, distanserna sitter på rätt ställen vet jag nu.

Av Kebablife

@Grönahunden: Är nyinflyttad i Stockholm så har inte några vänner med samma intresse här. Ska leta reda på kvittot och gå med nätagget till inet.

Av Kebablife

@xmmm: Jag undersöker allt det imorgon och har tyvärr ingen högtrycksluft på burk kvar så det får vänta. Har som sagt haft datorn i tre år så det känns märkligt att distanserna sitter fel men visst skulle de kunna gänga ur sig på något sätt.

Av Kebablife
Skrivet av dannesthlm:

@Kebablife: Nej, det borde inte vara minnet tycker jag. Som @Ultracow påpekar verkar CPU inte passa för moderkortet, fast då är det ju konstigt att den någonsin har fungerat.

Jag mindes helt fel haha. Måste vara en gammal processor som jag ägt men det är inget att oroa sig över. Moderkort och processor matchar varandra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kebablife
Skrivet av Ultracow:

I5 3570k passar inte z97 moderkort.

Sorry, skrev fel. Hade för mig att det var 3570k men mindes fel. Jag vet att processorn och moderkortet passar. Det är fel på mitt minne och inte min config

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kebablife

@dannesthlm: Okej, jag får helt enkelt sticka och köpa ett likadant nätagg (EVGA supernova) imorgon för jag har inte haft några problem med det tidigare. Jag är inte superpåläst om RAM-minnen men varför skulle detta kunna påverka min dators uppstart? Borde inte RAM-minnena bara påverka uppstarten om inget fungerade? För tillfället har jag inte någonting inkopplat i datorn förutom strömkabeln (till och från).

Ahh, har hört att många har en reserv-PSU så det får nog bli så.

Jag får helt enkelt testa det men som du säger så borde inte BIOS vara tjuven.

Av Kebablife

@dannesthlm: Hur stor är sannolikheten att det är just PSU:n som strular? Jag äger tyvärr inte en annan PSU än just den som sitter i burken och det svider lite att köpa en ny för tusenlappen. Kan det vara några kortslutningar i systemet som gör att den inte startar?

Av Kebablife

Kan PSU:n vara trasig om moderkortet och grafikkortet lyser grönt när datorn är "avstängd" eller är det något annat som strular?

Av Kebablife

Dator startar ej, moderkort och grafikkort lyser grönt

Hej alla datorvetare!

Nu har det jag drabbsts av ett hårdvaruproblem som som jag inte lyckas lösa. Problemet är att datorn inte startar och innan den blev stendöd betedde den sig lustigt. I en månads tid har datorn vid vissa tillfällen stängt av sig. Detta har skett någon minut efter att Windows startat. Som det står i rubriken lyser dioden på grafikkortet och moderkortet grönt vilket borde vara ett gott tecken. Nu önskar jag att ni kan komma med anledningar varför min dator inte går att starta samt ge lösningar på dessa problem.

Mina specifikationer på datorn är enligt följande:
Moderkort: Asus Z97-A
Grafikkort: Asus GTX 770 2 GB
RAM: 4x4 GB Corsair 1600 mHz DDR3
CPU: Intel Core i5 4690k
CPU-cooler: Coolermaster 212 evo
PSU: EVGA supernova G2 750W

Tack på förhand
Tage

Av Kebablife

Tack allihopa!

Nu ska jag försöka bestämma mig men det viktigaste var att veta om allt skulle få plats!

Tack!

Av Kebablife

Tack så mycket för hjälpen! Ssd och processor har jag redan så jag har ingen lust att punga ut mer för dessa komponenter. Om jag ska byta ut kylaren till någon annan vilken skulle ni rekommendera bortsett från CM 212?

Av Kebablife

Dubbelchecka så att allt fungerar

Hej!

Jag hade tänkt sätta ihop en dator och skulle vilja veta om kylaren får plats. Processorn som ska användas är en Intel i7 4770k och den ska sitta på ett Z97 från Asus. Kylaren som jag hade tänkt använda är en Noctua NH-D15.Jag skickar hela listan med grejer så om det är något speciellt jag bör tänka på är det bara att berätta!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8220998/2015-07-25

Tack på förhand!

Av Kebablife

Nu har jag beställt alla delar och tillslut blev det detta paket:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7051741/2014-08-15

Jag tackar för all hjälp jag fått!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kebablife

Tack så mycket för bra svar! Jag ska tänka på saken Sumitomo. Jag åker bort om en snar timme så jag kommer inte ha någon internetuppkoppling 24/7.. Jag gillar också när allt har samma färgtema! I vinter kanske det blir lite sleeving också!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kebablife

Jag tror att det får plats om jag ska vara ärlig Man kan ta bort buren och vips så har man plats för vilket grafikkort som helst typ!

Av Kebablife

Jag vet inte men har AMD blivit mycket bättre de senaste åren? Förr var Nvidia-korten mycket bättre än AMD-korten men om det är så att 290:t är bättre är det självklart att jag ska köpa det!