Inlägg

Inlägg som kliffen30 har skrivit i forumet
Av kliffen30
Skrivet av Rouge of Darkness:

1.24V är helt ok för 4.6Ghz och 75°c är ingen fara.

okej, vid vilka temperaturer bör man börja bli orolig?

Av kliffen30

Provade med 1.240 men då ville den upp mot 75 grader och vet inte om det är så bra. eller? Har den nu på 4500mhz med 1.200v och ska se om det funkar bättre för provade det tidigare med 1.190v och då krasha datorn i spelet då och då men med lite mer krut kanske den pallar som sagt ska se efter.

Av kliffen30
Skrivet av ClintBeastwood:

Jag har fått igenom överklockning som stabil i stresstest men bara efter en liten stund i spel har det blivit blåskärm. Öka spänningen lite och se om det fixar sig.

Hur mycket tycker du jag borde öka? Med volten ökar ju värmen. Allt under 80 grader är väll lugnt va? eller är det för högt?

Av kliffen30
Skrivet av Mac83:

Det är ganska vanligt att det blir så för stresstest lägger en jämn belastning medans spel har ojämn belastning och även kan klocka cpun eller gpun upp och ner, det brukar hjälpa om man ger den något lite mer volt och provar igen, ibland kanske man helt enkelt inte kan köra på den frekvensen oberoende av volten utan måste gå ner ett steg för att få det stabilt.
Stresstest är bra att se så det fungerar under belastning men man är långt ifrån färdig med finliret av klockningen för att det är stabilt där.
Problemet brukar vara att volten blir för ostabil när den varierar belastningen och då behöver man lägga på lite extra som en buffert om man säger så för att den inte ska krascha av för lite volt.

Ska prova trycka på lite mer volt och se vad som händer
Jag har ett EVEGA 850W så det borde räcka va?
Är ny inom detta med OC, Jävligt kul måste jag säga.

Av kliffen30

Blåskärm vid spelande ej vid stresstest?

Tjena, undrar om någon vet vad som kan vara bekymret då jag får blåskärm vid spel av playerunknown men ej vid maxbelastning/stresstest. Har klockat min cpu i5 4690k till 4600Mhz Tempen ligger mellan 60-70 grader och verkar då enligt mig inte vara ostabilt när jag när jag stresstestar. Men när jag spelar Playerunknown battlegrounds så händer det att jag får blåskärm då och då. Core voltage på 1.225. Ring Freq på 4100.

http://i68.tinypic.com/2h87g2b.jpg

Nån som vet vad som kan vara orsaken?

Av kliffen30

Tjaa igen, har vart och kollat lite på olika tv apparater och fastnade för Sony som jag tyckte var sjukt bra kvalla på, den heter Sony 55'' KD-55XD9305. den har nånting som heter X-tended HDR vad det nu ska betyda? typ förbättrar bilden ytterligare.. Iallafall så undrar jag om detta är någonting att ha? eller finns det ett bättre alternativ för pengarna? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3506226
tacktack

Av kliffen30

Tack för alla svar!
Okej att det här med OLED som LG har ser bra ut och så men... Funderar varför inte alla andra större märken som Sony, Samsung osv inte hoppar på detta?
LG är ju egentligen inte ett märke som är känt för dess kvalitét som jag har förstått. Det är ju väl ett mindre koreanskt budgetmärke, som kanske försöker hitta på något för att hänga med dom andra känns det som. rätta mig om jag har fel men dom är väl hästlängder ifrån lika stort som Samsung å gänget? eller hur?
Och eftersom att inte dom stora jättarna vill hänga på detta med OLED så känns det som att det kan vara ngt lurt med det? Rackel? just sayin.

Av kliffen30

@GzXboom Tack för tipset. kraven är att det ska vara bra kvalla å inge skräp. Bra bildkvalité och att man eventuellt ska kunna lira lite spel. Mest filmtittande dock.

Hur är kvalitén på typ 1080p videor på en 4k tv? bättre eller sämre än en vanlig?

Av kliffen30

Ny tv. 55" 4k (oled?)

Tjenaa, ute efter en ny TV och tänkte höra ifall någon mer insatt än jag kan rekommendera en bra & prisvärd 55" smart TV med 4k Oled eller inte? fördelar? Pris mellan 10-20 papp. Alt en tv över 20k om den nu är värd dom extra slantarna. Ej intresserad av 3d då priset genast sticker iväg..
Är det värt att köpa en tv nu eller är det något nytt som är på väg ut som alla kanske sitter å väntar på? Så man inte går å köper nått som är gammal teknik om en månad typ... fast så är det ju nästan oavsett dessa tider xD
Tack på förhand

Av kliffen30

Har samma jävla problem... blir tokig! Köpte datorn från inet i våras så relativt nytt MSI gaming 5 moderkort. allt har funkat klockrent tidigare.. ingen som vet vad felet beror på? har provat inaktivera line-in som nån nämde men funkar inte.. har provat med div headset. måste jag köpa nytt ljudkort eller vad är det frågan om?

Av kliffen30

Är det ingen som hört något om denna skärmen och när den släpps? Är själv riktigt sugen på en sådan!

Av kliffen30

Såg precis att BenQ har en 24" med G-sync på G: http://gaming.benq.com/gaming-monitor/xl2420g när den nu kommer

Av kliffen30

Skärmköpningsdax! Bra 24" skärmar med 144hz/240hz och g-Sync? finns det?

Tjenare! Är i skärmköpartagen då jag ganska nyligt köpt en gamingdator med 780 ti etc. Spelar mest FPS spel som CS och bf. Är givetvis ute efter det senaste och funderar på denna: http://www.inet.se/produkt/2340891/benq-24-xl2430t-led-144hz-... som tydligen ska vara den senaste från "BenQ" som jag hört mycket gott om!
Vad tycker ni om denna? Andra rekommendationer? Har sett att Eizo har en med 240hz, kommer dom andra tillverkarna ta efter tror ni?
Eller ska jag vänta tills G-sync kommer till dessa? När kommer det? Och vad tror ni dom kommer ligga på för pris?
Tack på förhand!

Av kliffen30

okej tack alla som svarat! det löste sig!

Av kliffen30

Vilken mailadress ska jag skicka till? info@inet.se eller order@inet.se?

Av kliffen30
Skrivet av Kent:

*Tråd flyttad, rubrik ändrad*

Tänk på att en beskrivande rubrik ger bättre svar och ett mer lättnavigerat forum.
/moderator

Tack!

Av kliffen30

jag gjorde beställningen idag kl 20:10 och det var en hel dator med montering och hela kittet så dom ska vara jävligt snabba på att bygga isåfall tänkte mest ifall man kunde ångra ett köp efter att man tryckt på "betala och slutför köp" tog dessutom alltihop på faktura så de borde väll vara lungt eller?

Av kliffen30

pheww! okej bra! har svarat på orderbekräftelsen åxå får jag ringa till dom i morgon om dom inte svarat

Av kliffen30

Krissituation!!! [går det att ändra beställning i efterhand? (Inet) /mod]

Hej alla! Har beställt en dator från iNet nu ikväll men har ändrat mig nu i efterhand och vill byta processorn från i7 till i5 och från gtx 780 till gtx 780ti.
Är det någon som vet om det går att ångra och göra om ordern? måste ha svar annars kommer jag inte kunna sova haha

Och iNets support har ju inte öppet den här tiden

Av kliffen30

Okej var i valet och kvalet mellan dom två men tydligen så har MSI moderkortet en mycket bättre ljudkrets och har en bättre nätverks anslutning via kabel som gör att alla mbit läggs i första hand på spelen. Då vet jag inte vad som gör asus moderkortet bättre är MSI kortet?