Inlägg

Inlägg som Plappgusten har skrivit i forumet
Av Plappgusten

@Peppar2014: Tack för den! gör det någon skillnad om man skulle gå miste om 200mhz på ramen, vad är det ens för skillnad på asus grafikkort och msi geforce osv?

Av Plappgusten

@Knightmare: ah tack för ditt förslag så jag har lite att jämföra med! mmh skärm är ju väldigt mycket smaksak, skulle gärna vilja prova acer skärmen innan man köper den!

Av Plappgusten

@Cassay: är det verkligen så grymt så det är värt att vänta på då?

@Novdid: ahjo det går ju jämt göra så också faktiskt!

Av Plappgusten

@Novdid: Ser grymt ut, ingen fara att det går över 30, om man skulle köra på 32 gb ram istället, enbart dumt eller vad skulle jag tjäna på det i ditt tycke?

Av Plappgusten

@Peppar2014: För tillfället ingenting speciellt krävande, lite fotoredegering, filmredigering osv, men väldigt intresserad utav programering, ethical hacking osv ( nybörjare) och vill gärna datan ska klara av lite tyngre uppgifter där också, lösenords knäckning m.m

Edit: har en bra och stabil laptop just nu, men börjar bli dax för stationär också, spenderar väldigt mycket tid framför datan per dag och därför känner jag att jag gärna lägger ner pengar på det istället för på en bil exempelvis vilket jag aldrig använder!
Och som ja sa i tidigare inlägg, ja väntar mer än gärna i 6 månader om det innebär att jag får väldigt mycket bättre grejer.

Av Plappgusten

allt i allo dator 30k+

Hej alla sweclockare!
Nytt jobb nya möjligheter Ska nämligen köpa ny dator.
Jag har väldigt stor budget, har inga problem alls att lägga ut bara 30.000 på datorn! Utöver det så ska det även vara en schysst skärm till, glott runt lite på andra trådar och fått lite tips o trix, men tänker de är lika bra o fråga rätt ut.
Datorn ska kunna användas till allting verkligen, spela, jobba på den, plugga i framtiden, denna dator vill jag verkligen maxa!
bara ös på med tips o ideér tack.
bör jag kanske vänta på att nya proccesorerna släpps? ingen större brådska att köpet måste ske denna vecka eller så.

Edit: Behöver inte heller kosta 30k+ utan har ni något schysst under det så är ju även det super.

Av Plappgusten
Skrivet av Neonodia:

Det är till din GPU, Men du säger att datorn inte startar mer.. Då verkar det ju vara något annat som spökar med den.
sen så länkar du till en inet korg daterad till igår? är det dom prylarna du köpt?

Satte dit en annan fläkt och då gick datorn igång, ja var tvungen att plocka ihop en ny inkorg, fast det är exakt samma delar

Av Plappgusten
Skrivet av Lifooz:

Jo, det är vad jag skulle ha gjort iallafall. Annars är enda alternativet att du köper en ny fläkt. Men då du har garanti kvar så skall du inte stå för en fungerande fläkt.

http://imgur.com/FZ4Hbj7
hur ska det se ut? vad bör jag ändra på?

Av Plappgusten
Skrivet av Sveklockarn:

Huvudproblemet är sannolikt att fläktkontrollern gör att din PWM-fläkt går ner för lågt i varvtal och den slutar snurra. Nästa grej är varningen för för lågt fläktvarvtal som triggas av ett förinställt värde i BIOS. Åtgärd nummer ett är i så fall att ställa upp fläktkontrollern så att fläkten (specad till min. 800 rpm) aldrig går ner så lågt att den slutar snurra.

EDIT: Du behöver förresten inte gå till BIOS ens, det räcker med att installera Fan Expert 3 (det är sannolikt med på skivan du fick till moderkortet) och konfigurera din fläktprofil till lämpliga värden där.

Den vägrar starta, vet inte vad jag ska göra nu!!!! får ringa till inet imorgon o fråga hur ja ska göra antar jag

Av Plappgusten

Cpu kylare stannar

Hallå! satt o lirade och helt plötsligt så frös hela datan ihop, och så starta ja om den men fick upp "cpu fan error" och så tittade jag cpu fläkten, och den hade stannat den är helt rätt inkopplad, det har hänt en gång innan men så helt plötsligt så hoppa den igång igen, men inge kul med en fläkt som stannar och startar precis, speciellt inte cpu fläkten, någon som tror sig ha en lösning till problemet?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7138423/2014-09-09

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7138423-00.png

Av Plappgusten
Skrivet av Poppu-chan:

Titt på fasen, nu fungerar det, är det något speciellt jag behöver installera eller är det bara tuta och köra nu? tack så jäkla mycket för all hjälp!

Av Plappgusten
Skrivet av J-Ballz:

du ska ha en 6pin och en 6+2 i kortet

Ska båda två vara i samtidigt?

Av Plappgusten
Skrivet av runeman:

har du kopplat i strömkablarna i grafikkortet? två strömkablar från nätaggregatet behövs, de är märkta pci-e och har 6 eller 6+2 pins.

Fläktarna till grafikkortet snurrar på förfullt, jag har kört med en hdmi till dvi omvandlare till skärmen eftersom det inte finns något hdmi uttag där, men det borde väll fungera?

Edit: Kör just nu 6 pin, har dock prövat med 6+2

Av Plappgusten
Skrivet av Rydisen:

Har du kopplat skärmen till grafikkortets utgångar så körs grafikkortet, har du kopplat den till moderkortet så körs den integrerade grafiken i processorn.
Du kan även kolla med typ GPU-z.

Om jag kopplar den till grafikkortet så får jag inte någon bild, har du nån bra lösning på de?

Av Plappgusten

Vet inte om grafikkortet är igång

Tjena kära Clockers, Jag känner mig extremt kass just nu, men jag har faktiskt inte en jäkla aning om mitt grafikkort är installerat eller hur jag ska kunna se om det är det, någon vänlig själ som skulle vilja förklara i dagisnivå hur jag kan ta reda på detta?

här kommer mina delar, nyköpta
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7138423/2014-09-09

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7138423-00.png

Av Plappgusten
Skrivet av Lifooz:

Nej, du är inte blind. Även jag såg att den fattas. DVD-brännaren måste kopplas in med ström-SATA, och sedan om det inte är gjort så måste DATA-SATA kopplas in till en SATA port på moderkortet.

Bra iakttaget, fick inte med den sladden så ja får köpa en imorgon, tack för all
Hjälp

Av Plappgusten
Skrivet av mrqaffe:

Du menar alltså att det är rätt kopplat ? Dvdn är inte kopplad till en sataport vars kontroller inte är i gång ? Har du prova byta port eller kollat i bios om porten måste aktiveras ?

Antagligen har jag väll kopplat fel, jag ska titta mer på det imorrn, första datan ja sätter ihop själv, en erfaren polare kommer över imorgon och kikar på det också

Av Plappgusten

https://imageshack.com/i/ip1Tmkn2j
Den bilden kanske är till någon hjälp ? Tvek dock, jäkligt stökigt

Av Plappgusten
Skrivet av mrqaffe:

Kan du kolla det där med kablarna igen, en kabel till nätdelen och en till moderkortet ska det vara om det ska fungera.

Läste nyss något om en hårddisk, vet inte varför ja skrev så

Av Plappgusten
Skrivet av Hardware guy:

Är den ansluten med två sladdar, ström och sata-kabel?
Hittas den i bios?

Den hittas ej i bios, har tyvärr inga bilder nu, ja två sladdar är anslutna, en till moderkortet och en till hårddisken