Inlägg

Inlägg som pablomoses har skrivit i forumet
Av pablomoses

ta en titt på acer aspire nitro.

fick hem min för några dagar sedan och är nöjd än så länge.

Av pablomoses
Skrivet av Eddy:

Kylningen funkar bra, låter ju lite men inte mer än "vanligt", möjligtvis lite mindre. Blir varm, men inte så varm att det känns "farligt".
Inga problem hittils!
Klarar två föreläsningar @ 2h, då skriver jag i word, samt är ute lite på internet. (Inget facebook, bara kursmaterial, jag loovar). Inte testat längre tid än detta, men den har ju inte dött efter denna tid.
Sämsa är trackpaden, den är lite seg när man ska scrolla.
Bästa är byggkvaliten, designen och att den klarar av att spelas på
Den är smidig som fan, men inte jättelätt, väger typ 2.5kg
Den kan ha lite låg ljusstyrka om man sitter i ett väldigt ljust rum, i en normal föreläsningssal är det helt ok. Men några snäpp vassare hade den kunnat vara.

Grymt!

Tack för svar, blir nog en beställning inom kort.

Av pablomoses
Skrivet av Eddy:

Jag tycker om den, helt klart. Jag har inte spelat jättemycket, men CS, Dayz och BF4 funkar, fast inte på absolut högsta inställningar. Den är trevlig att jobba med, men trackpaden hade kunnat vara lite "snabbare" när man scrollar.

Är det något specifikt du undrar över så fråga på, har lite svårt att komma på fler generella synpunkter än de jag skrev innan.

Framförallt är jag intresserad av hur kylningen fungerar vid hög belastning och vid vardagliga sysslor. Låter den eller blir den varm?
Har du haft några problem?
Hur har batteritiden varit? Bryr mig inte så mycket hur den är vid spelande men vid annan användning?
Vad är det sämsta med datorn?
Vad är det bästa?
Känns den lätt och smidig?
Läste även att vissa inte varit helt nöjda med skärmen och att det känns som den saknar ljusstyrka, något du upplevt?

Detta är väl vad jag har tänkt på just nu. Har säkert fler frågor men kan du svara på dessa så skulle det vara kalas!

Av pablomoses
Skrivet av Eddy:

Skärmen är nice! Inget extremt bra, men f*n så mycket bättre än "klassiska" laptopskärmar. Grymma betraktningsvinklar
Inte märkt av någon surround effkekt, men det går att skruva upp ljudet typ dubbelt så mycket som på min VÄLDIGT gamla laptop xD
Kan inte direkt uttala mig om det trådlösa än, min router är så himla dålig ... Det funkar ju iallafall.
SSD är inte lika snabb som den samsung jag har på min stationära, men snabb ändå!
Recovery partition
HDMI finns, skulle inte vart fel med en eller två extra USB. Finns kombinationsjack för hörlurar/mic (3.5mm, så man kan använda telefonheadset) vet inte än om jag gillar det eller inte.
Tangentbordet sviktar inte, möjligtvis gör trackpaden det lite... Den är ju på så vis att "knapparna" är "inbyggda" om du fattar, i höger och vänster nedre hörn.

Vad gäller batteritiden vet jag inte riktigt, står just nu att den ska klara ca 3h vid energisparläge, vet inte vad det blir "på riktigt".

Några nya tankar kring datorn?

Av pablomoses
Skrivet av Habbeh:

Hejsan

Har funderat på att köpa denna laptop ett tag nu men det verkar på er och MÅNGA andra på nätet att man måste byta ut skärmen och gärna slänga in en SSD för att den ska fungera fint vilket jag finner logiskt. Dock hittade jag denna laptop också som kanske är mellanskillnaden av kostnaden för vad ett skärmbyte kostar samt att det finns 2 slots för HDD + SSD. Är det inte bättre att köpa den så istället eller är det något som jag missar? Den kostar runt 2000kr mer och det är väl ungefär vad en SSD + skärm skulle kosta?

Skulle gärna vilja höra era åsikter kring det. Är Acer inte en stabil laptop på andra fronter kanske?

EDIT: Kanske man ska länka datorn jag tänkte på också https://www.komplett.se/acer-aspire-nitro-vn7-591g-156-fhd-ip...

Är inne på ungefär samma som du. Problemet med Acern är att det inte finns så mycket information ännu. Det som jag har hittat kan du finna här:
http://forum.notebookreview.com/acer/759420-new-acer-aspire-v...

Här finns även unboxing, https://www.youtube.com/watch?v=agZ4nMZNvE8

Jag väntar på en vettig recension om kylningen, är den ok så tror jag att det blir Acern över Lenovon.

Av pablomoses

Kolla in Dell XPS 15, det är den dator som är mest lik Macbooken i alla avseenden. Har typ exakt samma hårdvara också men är cirka 7000kr billigare än samma macbook modell.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2770645

Av pablomoses

Fortfarande nöjd med byggkvalitén?

Hur har batteritiden varit?

Av pablomoses
Skrivet av Jump:

Det fick jag från Kompletts support.

Tungt!

Man blir ju lite trött på allt "mörkande" och att distributörerna tror saker och inte ger ett 100%igt svar.

Av pablomoses
Skrivet av BrainDrain56:

Jag har rätt nyligen köpt en ny laptop och den verkar vara likvärdig med Aspire V Nitro 4710HQ+GTX 860M. Men jag tror ändå att det inte riktigt är samma GPU eftersom den i Nitro har 2GB Vram så tror jag att det är den med Kepler arkitekturen och inte 4GB Maxwell som jag har i min laptop. Med det sagt så tror jag inte att det är någon större skillnad på dessa två kort, de säljs ju fortfarande under samma namn "GTX 860M" och 2gb eller 4gb Vram kommer inte spela någon större roll i verkligheten. Jag har skrivit en recension på min laptop om du är intresserad för att se hur datorn presterar på ett ungefär.

Länk - http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1...

Jag blir fan inte klok på detta med kepler, maxwell och 860m. Finns information som säger att 4gb är maxwell men även att det är kepler. Det finns annan info som säger tvärt om och sen finns det information att båda finns i kepler och maxwell. Blir fan inte klok på det. Man köper ju helst med maxwell såklart.

Av pablomoses
Skrivet av Humper:

Ganska stor faktiskt nu efter lite research. 4GB är kepler med lite flera cuda cores dock mycket högre strömförbrukning (75w). 2GB är maxwell och har lägre strömförbrukning (45w).

Har du någon bra länk?

Av pablomoses

Så vad tror ni är det en bra idé att gå för en billigare variant och sedan uppgradera den eller ska man gå för toppmodellen för att slippa hålla på.

Funderar på http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/200899-l... och då köpa ny skärm och en SSD. Kan jag sätta in 1TB SSD?

Annars är det denna som gäller http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/203434-l...

Har haft svårt att hitta info om UHD skärmen. Kan man få en riktigt bra FHD skärm för ca 800kr så kan det ju vara värt istället för att ha en dålig UHD skärm.

Av pablomoses

Frakt & Betalning

Frakt:
Fraktmetod Kostnad Gäller
DHL & Posten 240 kr Sverige och Finland
DHL & Posten 224 kr exkl. moms Norge

Betalningsalternativ
Betalningsmetod Kostnad Ytterligare information
Postförskott
- Betala med kort/kontant vid uthämning hos lokala postombudet.
Banköverföring - Banköverföringsdetaljer ges vid beställning. Beställningen godkännes så fort pengarna kommit in på vårt konto.

Av pablomoses

Har inte exakta priser i huvudet men de laptops jag är intresserad av just nu är följande,

MSI GS60 ghost pro
XMG C404 och C504 (Gigabyte P34G/P35G v2)
Lenovo Y50-70
Gigabyte Aorus X3 (inte kommit än och kommer nog kosta rätt mycket mer än 13000)

Ta dig en titt på dessa och kanske kan du skriva en rad vad du tycker om de olika modellerna

Av pablomoses
Skrivet av Humper:

Båda två finns. T.ex Lenovo Y50 kör på 4GB modellen. XMG c504 kör också på 4GB och 6GB så de beror väl på vad man vill spara in på helt enkelt.

Vad är den generella uppfattningen om skillnaden mellan 860 4gb och 870 3gb?

Att använda sig av 6gb grafikminne känns otänkbart för mig för en laptop. Men att gå ner till 3 istället känns ju rätt drastiskt.

Av pablomoses

Är det någon som kan förklara för mig varför det står att GPUn GTX 870M har 3 gb minne när det står 6gb minne för alla andra datorer med det kortet?

Även för 860M så står det 2GB när annan information jag hittar säger NVIDIA GeForce GTX 860M 4096MB GDDR5

Av pablomoses

Kolla in XMG C504
www.xmg.se

Jag klurar på den eller deras 14" modell, c404. Mina andra tankar går på lenovo y50 med UHD skärmen eller en MSI GS60

Av pablomoses

Niike tipsar om 860 för värmen, ska vara ärligt och säga att jag inte är helt insatt i de olika grafikkorten. Är det så stor skillnad?

Gestro, kul att du är nöjd, det gör det lite lättare att välja. Dock är ju Niike inte speciellt nöjd så antar att det är från person till person. Att jag inte ens tänkt på att täcka över loggan på baksidan är ju efterblivet, min nuvarande dator är ju fylld med klistermärken...

Har ett cp tangentbord från HP just nu så är van vid att det inte är som vanligt men brukar ta några dagar så sitter det perfekt. Om jag förstått det korrekt så är det placeringen av tangenterna som är dåligt och inte själva bordet?

Niike, har du köpt en ny dator eller väntar du på ngt nytt?

Av pablomoses

Vet inte riktigt vad du vill ha för svar. Ja den klarar musikproduktion. En macbook från 2007 klarade 140 olika kanaler med plug ins, layers och vad du kan tänka dig. Det beror helt och hållet på vad du vill göra, hur många tunga plug ins du vill ha och hur grötigt du vill göra dina låtar, antar att det ska vara rätt grötigt med tanke på att du gör edm. Edm är dessutom ingen genre utan står för electronic dance music och har blivit kapat av kommersiell dansmusik, så antar att det är det som du pysslar med.

Förlåt om jag låter dryg men snälla gör en liten undersökning innan du ställer frågor som är en googling iväg.

Vill du vara som alla andra i musikscenen så köp en mac, det har helt klart sina fördelar i många syften.

Av pablomoses
Skrivet av Niike:

Riktigt bra sammanställning, precis de datorer jag har tittat på. Dock har jag haft MSI GS60 och den lät så mycket det var jobbigt. Den hade också sjukt cp tangentbord vilket inte fungerade som programmerare. Sen var byggkvalitén inte den bästa. svajig skärm, kass pekplatta...

Väntar på Aorus x3 i hopp om att den ska vara tillräckligt bra. Jobbet betalar dator så ingen övre gräns på pris = håller ögonen öppna för allt.

Har du kvar din gs60?

Är sugen på ett köp men kan inte bestämma mig mellan gs60, c404/c504 eller vänta på Aorus x3. Vad jag inte gillar med gs60 är plasten runt skärmen och batteritiden. C404/c505 saknar 870 kortet och väger mer, ser rätt plastig ut också.

Kanske blir en macbook... Ingen kommentar på det dock

Av pablomoses
Skrivet av Sonywalk:

Jag ska själv satsa på toppmodellen av Lenovo Y50. Den har sina nackdelar, men verkar vara mest "bang for the buck".

Hur känner du inför skärmen på den? Om jag förstått det hela rätt så är det problem med den höga upplösningen om man ska spela?
Vad fick dig att inte välja C504 eller GS60?