Inlägg

Inlägg som J0ppe1 har skrivit i forumet
Av J0ppe1

Kul med andra som verkar uppskatta elcyklar! Är själv ute på jakt. Jag är en sådan som gillar att få en enkel överblick när jag köper något. Hittade några bra kandidater på billigelcykel.nu. Nu när man får 25% tillbaka med elfordonpremien är jag riktigt sugen på att köpa en till sommaren!

Av J0ppe1

Ok vilken ska jag ta nu då? Skicka gärna inet länken med produkten så jag hittar den

Skickades från m.sweclockers.com

Av J0ppe1

En sista check innan beställning /amatör

Sådär ja, är detta den optimala kundvagnen för denna peng? Grafikkortet var 400kr billigare förut men tyvärr inte längre så kanske finns det något bättre nu? Är helt amatör så lägger detta i era händer Tack i förhand

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9594739/

Av J0ppe1

Tack så mkt! Tror jag kör på detta nu då! Tack för hjälpen !

Av J0ppe1

Tack

Skrivet av Aeig:

@J0ppe1: Byt ut processorn mot en 6600K, den kommer kunna överklockas när du behöver ytterliggare prestanda. Det är nästintill ingen prisskillnad. Byt ut GTX 970 mot en AMD RX480 eller ett GTX 1060, 970 är inget vidare kort med dessa två alternativ. Jag hade dessutom valt minnen med en hastighet på 3000 MHz eller 3200 MHz då Skylake gynnas av snabb RAM. Du kan även byta ut G2 nätagget mot ett EVGA GQ, nästan samma kvalité men lägre pris.

MVH

Uppskattar era kloka och snabba svar. Jag själv är ju helt amatör och kan ingenting om detta, har du lust att ändra i kundvagnen till det du sa Aeig? För när jag söker på tex GTX 1060 kommer massa upp och vet inte vilken du menar

Av J0ppe1

Feedback på datorköp från Inet

Så! En kompis har pillat ihop en dator till mig från Inet, tänkte att det alltid är bra med en second opinion så vad tycker ni om denna setup, har ni några förbättringar? OS har jag redan

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9585399/johans-final-versio...

Känner ni till några rabattkoder som man även kan lägga till?

Ha en trevlig kväll!

mvh J

Av J0ppe1

Hjälp mig att sätta ihop en speldator för 8,5k

Hej!

Jag är helt amatör till när det kommer till datorers hårdvara men jag är behov av en ny speldator och kommer beställa från Inet där de bygger ihop den åt en för ca 1k (därmed får jag oxå garanti).

Men innehållet, kan någon vänlig själ sätta ihop en så prisvärd Speldator! Jag har valt att avvakta lite pga av att jag har hört att en ny generation av bland annat Radeons grafikkort ska/har släpps (?) som gör att de gamla går ner i pris och hoppas kunna fynda.

Tack i förhand!

Av J0ppe1

Beställa dator från Inet, vad tycks ? Feedback (gärna snabba svar)

Hej! En kompis har satt ihop en speldator till mig med budget 9-9,5k. Jag vill givetvis ha det bästa jag kan få för dessa pengar och undrar om vad ni tycker om denna setup. Ge gärna feedback eller andra alternativ!

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9432187/asdasdasd

Av J0ppe1

Får ingen bildskärm efter Windowsladdningen

Hej! Kan inleda med att min dator har krånglat mycket på senaste men vill göra ett tappert försök att få den fixad. Den som krånglar nu är att när jag startar datorn och startar i normalt läge tappar jag bilden efter Windows laddningen. Jag har kunnat startat den i felsäkert läge men sista gången fastnade den dock under uppstarten av någon anledning (?) men låt oss utgå från att den går.

Jag har försökt att ladda ner senaste drivrutinen till min nvidia GeForce 8800 GT (tror det var gt) men får samma utfall. Även när jag ändrat bildinställningen.
Kan inte göra en systemåterställning eftersom den säger att det inte finns nån tidpunkt att gå tillbaka till...

Har inga skivor att kunna göra en återställning med heller..

Innan detta problem har datorn bara tjutit med grafikkortet i pga av dålig kontakt eller något med moderkortet misstänker jag men nu är det problemet tillfälligt ur världen.

Har ni några idér om hur jag ska gå till väga?

Av J0ppe1
Skrivet av Peppar2014:

1. Du får nog definiera vad "håller ett tag" innebär för dig.
2. Samtliga datorer innehåller i stort sett samma hårdvara, förutom ASUS datorn som innehåller ett GTX 960 grafikkort.
3. Vilken upplösning tänker du spela i?

1. Webhallen säljer exakt samma dator, se länk nr 3 i ditt tidigare inlägg.
2. Skall du tillföra information i framtiden kan du använda redigera knappen istället för att dumpa tråden.
3. Självklart säger personen på Webhallen att datorn du blir erbjuden att köpa billigare hos en konkurrent inte är bra, det är väl enbart logiskt? Webhallen vill trots allt att du skall bli kund hos dom, och inte Elgiganten.

"Självklart säger personen på Webhallen att datorn du blir erbjuden att köpa billigare hos en konkurrent inte är bra, det är väl enbart logiskt? Webhallen vill trots allt att du skall bli kund hos dom, och inte Elgiganten."

De visste inte att jag hade köpt den på elgiganten innan. Spelade dum när jag frågade efter hans åsikt om den datorn då de oxå sålde den.

Av J0ppe1

Kan tillägga att jag kan få köpa en http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/209964-l... för 6,5k på elgiganten eftersom en person hade återlämnat den. Men fick höra på Webbhallen att den inte var så bra

Av J0ppe1

Vilsen amatör behöver ny speldator, budget 7-9k. Uppskattar hjälp!

Hej! Söker efter en stationär speldator för ca 7-9k som ska vara så prisvärd som möjligt! Den ska helst klara av de nya spelen och några år framåt. Och nu med lite reor där ute kanske man kan hitta nåt bra! Men som sagt kan jag ingenting om hårdvara så skulle uppskatta eran hjälp.

Det jag har hittat när jag surfat runt lite är följande, ge gärna feedback och är öppen för förslag!

https://www.netonnet.se/art/dator/gaming-speltillbehor/lenovo...

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/222874-a...

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/209964-l...

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/222883-a...

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/229628-a...

Som sagt, är väldigt okunnig om datorer! Så att bygga ihop en egen är uteslutet. Utan vill ha en prisvärd gaming dator som håller ett tag helt enkelt!
Ha de bra!

Av J0ppe1

Hjälp med felsökning -båda datorerna startar inte upp korrekt

Hej!
Min dator har nu packat ihop och skulle vilja ha hjälp!
Datorn startas upp (utan pip ibörjan) och fastnar sedan här:

http://www.ladda-upp.se/bilder/qpljcywykslekj/

Har provat att starta i felsäkert läge och alla möjliga sätt men fastnar alltid där. Har provat med ett annat grafikkort med samma utfall.
Har ej tillgång till windows vista skivorna så har ingen aning om vad jag ska göra ..

Datorn 2: Här tog jag fram min gamla dator som aldrig har krånglat och satt och surfade med den istället. Datorn tog långt tid på sig att stänga av så höll in knappen tills dess fläktar slutade surra..
Nästa dag när jag skulle sätta på den startade den upp som vanligt men precis som bilden ovan så kom det sedan en snabb blie screen på 0,5sek och sedan startar datorn om sig. Även där försökte jag köra på felsäkert läge och alla andra alternativ men blir alltid blie screen på samma ställe. Får fram detta när jag startat om datorn på egen hand: http://www.ladda-upp.se/bilder/jzdginswtogn/

Detta problem dök upp efter att jag kopplade ur grafikkortet och satt i dator nmr 1 för att se att det inte var fel på det grafikkortet men fick samma utfall där som sagt.
Denna dator är en windows XP.

Kanske lite rörigt men hoppas nån kan hjälpa mig!

Av J0ppe1
Skrivet av MultiMan:

Jag gissar på defekt nätaggregat. Budgetagg brukar hålla runt 3 år vid normal drift, men kan klara sig lite till beroende på användning och hur varmt det går.

Kan vi få en bild på nätagget?

Fläkten funkar som den ska iaf. Vill du bara ha en bild på den eller ska jag skruva ut den och öppna? Annars ser man väl inte så mtk?

Av J0ppe1

www.ladda-upp.se/bilder/rjrrbyzmlcnddi/ bild på moderkortet, kan nån se vad det är för modell ?

Av J0ppe1

Datorn startar men piper med jämna mellanrum - vad ska jag göra?

Hej! Har haft samma dator i säkert 4 år utan några problem alls men igår när jag stängde av den och skulle sätta på den idag så startar själva datorn upp, alla fläktar är igång.
Däremot så kommer ett pip ljud ca 20 sekunder efter att jag satt på den. Därefter kommer ett snabbt pipljud igen efter ca 20 sek. Därefter kan det komma några fler med ett mellanrum på 45-2 min. Under 5 min har jag räknat till 4 till 7 pip efter olika omstarter.
Skärmen är helt svart och visar inget.
Jag är väldigt färsk när det gäller datorer men jag provade och koppla ur grafikkortet och satt sedan på datorn och då var pipljudet borta iallafall. När det är inkopplad igen är pipen tillbaka.

Kan man rädda datorn på nåt sätt?

(Sitter på mobilen förlåt för otydlig text)