Inlägg

Inlägg som DualCore har skrivit i forumet
Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leechu
Här kommer en första bild på hur det ser ut på min dator nu.

Leechu mycket fint. Skriv gärna vad du tycker mer om den.
Ang. din 12+ så är den ok. Den ligger på 11.78v och det är godkänt.

Leechu kan du säga vad dina temps ligger på.
CPU?
System? Alltås för moderkortet.
Nordbrygga (NB)? oxå för moderkortet.
Är intresserad?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av NoAim
Jag har lite problem med min X2´a, vet inte om nån har en aning om vad det är.

När jag körde PCMark 2005 de första gångerna så gav det runt 1000 poäng totalt, och när jag kollade på de enskilda testresultaten så visade sig att hårddisktesterna gav 0.000MB/s-0.005MB/s. Det är väl inget större problem, då hårddiskarna givetvis inte presterar så dåligt normalt sett.

Problemet är att den buggar ur när man spelar med, muspekaren blinkar osv, ytterst irriterande.

Detta löstes med att installera AMD Processor Driver 1.2.2.2, men häromdagen kom felen tillbaka, och en ominstallation av cpu-drivrutinen hjälpte inte.

Systemet är en A64 X2 4200+, 1024MB Ram, Asus A8N-E med Beta bios 1006.003 (har testat senaste officiella också), ATi X800XT.

Jag kör 1 36GB Raptor och 1 200GB WD sata-disk, samt 2x Hitachi 7k250 160GB pata-diskar. Har en Pioneer DVD och en NEC DVD-brännare. Använder ett 10/100 PCI-nätverkskort med Realtek 8139 kretsar. Kör senaste Nforcedriversen (6.53) samt Catalyst 5.6. Om nån har nån aning om vad detta beror på så vore jag djupt tacksam.

MVH Jonathan

Jag förmodar att Biosen är inte helt ok. Har du letat efter Beta Bios som är Ok och stödjer X2-an. Vet att DFI hade såna problem med musen under Beta Biosen men dom har löste det.

Angående 3DMark eller överhuvudtaget Futurmark program så har jag redan skrivit om det att dom har haft buggar i sina program. Men det kommer att lösa sig.
Jag fick installera om Windows från början för att allt skulle sätta sig på sin plats. Nu funkar allt som det skall.

Hoppas du har valt rätta drivrutiner för XP från denna sida. http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_...
Kan tillägga att det har funkat för mig utan AMD Processor Driver 1.2.2.2. Men jag har lagt in dom i efterhand och inte märkt nån skillnad.

NoAim hur uppfattar du annars processorn är du nöjd.
Vad ligger dina temps på?
Cpu?

OBS!! gäller generelt alla.

Tänk på det att Nvidia kommer att förbättra stöd för Dual Core Cpuer med nästa drivrutiner.
Jag har haft problem med att få stabil "FSP" i spel med officiella Grafikkort drivrutiner 77.72 för mitt 6600Gt. Men det fixade sig när jag la in Nvidias Beta drivisar. 71.84 http://www.nzone.com/object/nzone_downloads_rel70betadriver.h... Då blev spelen mycket bättre och stabilare.

Sen så har jag gjort lite tester ang. minnen och kommit fram till att 2-2-2-2-7 ger best resultat både i SiSoft Sandra och i Everest Home Edition. Har även provat 2-2-5-2-7 och även 2-2-2-2-8. Jag har A-data BH5. Vet ej hur det är med dom andra men förmodar att BH5 presterar bäst i den klassen.

Jag skulle även att ni provar att ladda ner Everest Home Edition och när ni är i själva programet så klickar ni på Dator och sen på Sensor. När ni får fram värden, tar nån sek, så skall ni lyssna på musik i Winamp och höra om ni får hack i ljudet när Everesten är igång just i Sensor läge. För det får jag, små hack i musiken.
Jag får även lagg i spelen när just Everest är i det läge. Så fort jag stänger av Everest så försvinner allt hackande. Även när man spelar så hackar det.
Är tacksam om ni provar det.

Ang. Cool & Quite. När den är aktiverad och jag kör Super Pi så går inte Cpu till 100% utan bara till 50-60%, och jag får en sämre Super Pi värde med CnQ aktiverad. Det får mig att tänka på om den går upp till 100% verkligen när det behövs t.ex i spel eller krävande appz. E.g skall den göra det men jag har ett litet frågetecken just i det här fallet?
När jag stänger av CnQ då får jag skarpa värden med Spuer Pi.

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Browen
Okej..Jag fick tag i en (har den i kartong), köpte den i London på pcstuff (co.uk).

Blev lite orolig, hälst så köper jag ju en processor som kyls av den så jag får den tystnad jag e ute efter

Så, borr.. Om jag inte clockar nånting (som jag inte tänker göra) så borde det funka fint)

Jag det skall inte vara några problem. För själv sitter jag med en Zalman Reserator (ingen plus) fast jag har inte kopplat in det pga att jag bytte hela systemet nyligen så jag ville avvakta och se hur det går först innan jag slänger in den. Men snart skall den in.

Sen kan jag säga att jag körde en Xp-M 2600+ med Vcore på 1.75v och den klarade att hålla ner tempen till 38c. Så visst skall den klara en svalare 4000+.

Av DualCore

Fanns det på lager. ? För det stog ej bekräftat datum.

Sen undrar jag om den NB kylaren passar till DFI NF4.

Av DualCore

Köpte själv en HD från Priskrig. Allt har fungerat bra, men kan inte svara hur bra dom är vid retur.

Av DualCore

Samma märke behöver det inte vara dock storlek på diskarna skall det vara om du skall köra Raid0.
Du kan ha 2 olika storlekar men den minsta bestämmer så du förlorar det du har kvar på den andra större HD.

Sen så finns det jätte bra FAQ som man kan alltid kika i.
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=10158...

Av DualCore

Misstänker att den kommer inte att komma till socket 939, utan till den nya M2.

Av DualCore

Håller med dig det är varmt men ändå så skall inte såna saker hända. _Det du kan göra är att slänga in 3st. 120mm fläktar in i lådan som får lufter att cirkulera mer och blåsa på dom viktiga komponenter, så kanske du klarar dig. 2st. som du har idag räcker inte.

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rich
Såvitt jag vet är det tyvärr bara en +12V-lina på detta agget.

Stämmer bra, och 15A är inte direkt imponerande för 12v dock så klarar man sig säkert för med låga låga system.

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Kör standard Vcore, dvs 1.4v. Blir 1.1v i CnQ-läge. Om jag skulle köra t.ex. 1.5v så skulle det bli 1.2v i CnQ-läge osv antar jag (har inte testat så mycket).

Det enda som talar emot att använda CnQ vid överklockning är vad jag vet dels att man måste se till att systemet är stabilt i båda lägena, vilket kan vara lite knepigt speciellt ifall man vill pressa processorn till det yttersta. Det andra är att processorn verkar återgå till standard multiplier istället för satt multiplier när den går ur CnQ-läge. Har bara hört talas om detta och vet inte om det stämmer, men om det gör det är det helt klart ett problem ifall man sänker multipliern för att kunna maxa busshastigheten.

Ok så du kör 240fsb i std. Vcore är den Prime stabil?

Även om man överklockar med std. multiplier t.ex 11*240 och höjer Fsb 240/Vcore till 1.5v så är det väl max Fsb/Vcore ändå när den återgår från CnQ läge.
Så har man fått den stabil med 11*240 och kört ett tag och sen ändrar till CnQ så skall det inte vara några problem för den överstiger inte den max/manuella inställda Fsb/Vcore. Eller hur?
Det ända som jag kan se som problem är väl att den återgår till std. mutiplier annars är det väl inga problem att överklocka den och köra med CnQ. Så så länge man använder std. multiplier så är det väl grönt att köra med CnQ. Har jag uppfattat det rätt?

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pekz0r
Naked? vad menas med det?
"Going Naked gave me another 40-50hz. It topped out at around 2860 before on this same voltage. My temps were 50-52 but after going naked it loads prime at 44-45C. Well worth the mod."

Vad gör man när man gör en "naked mod"?
Och hur gör man?

Han har plockat bort värmespridaren. Den lilla metal delen som sitter på alla AMD64-or, så Cpu ser ut som dom gammla Athlon Xp.

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robin_robin
Hur kan min kompis lana med mig i just detta nu? , han har ti4600, Men man måste dock ladda hem en grej , Och länken finns i klistrade tråden.

/R

Det går men en fix men grafiken blir ju kom och hjälp mig. Så skall man spela och njuta av spelet så är det väl inget som rek. direkt.

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Självklart kör jag CnQ. Ingen mening med att bränna på i onödan när man ändå bara sitter och surfar eller liknande. Kör 240x10 vilket blir 240x5 med CnQ igång, fullt tillräckligt för vanligt skrivbordsarbete. Halva hastigheten men bara en tredjedel av effektförbrukningen/värmeutvecklingen.

Stor skillnad på ljudnivå beroende på om processorn är nedklockad eller inte dessutom, eftersom många av mina fläktar är temperaturstyrda.

Vad ligger din Vcore i C&Q läge och i full läge när du skall t.ex spela. Ser att du har överklockat hur mycket Vcore ligger du på vid överklockningen.

Av DualCore

Re: Chieftec Mesh Big Tower

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Handa
Hade tänkt köpa denna bjässe och undrar om det finns något som är dåligt eller kanske lite tips på om man kanske ska modda dit ett fläkthål i taket eller nånting... Skriv vad ni vill om det här.

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=307585&view=default

Tacksam för hjälp, hittade inget när jag sökte..

Gillade den lådan ganska skarpt. Fina utrymme och gott om plats för HD och annat bös. Ser ut att ha även fina möjligheter för luftflöde.
Jag hade kört på det.

Av DualCore

Har du GF4 Ti 4600 så kan du glömma att spela det spelet för du får inte ens igång den.

Har du ett annat grafikkort så tycker jag du skall gå genom din dator och installera senaste drivrutiner för både moderkortet och grafikkortet. Sen skall du kolla på Windows Update så du har allt det senaste från dom. Direct X osv....

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Solstice^
jenza är trovärdig utan bilder

jenza är datorernas GurU

Av DualCore

En tanke bara. Du säger att det knäpper. Har den tillräckligt med Power.
Vad har du för nätaggregat, och övriga komponenter.

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ca[[pp
Oj där ser man! Tack

Med risk för att låta som en inkompetent "newbie" eller en förtorkad gubbe.. Det här SATA2, är det mycket bättre prestanda eller en ganska liten marginal? Framförallt är det en farlig investering?

SataII är väl det senaste och skall skyffla mer 111 och 000 än vad Sata gör. SataII är prestandamässigt bättre och skall vara snabbare med NCQ aktiverad. Kolla så att ditt moderkort stödjer SataII annars spelar det ingen roll.
Även om du köper SataII så är den bakåtkompatibel med Sata så du kan använda det även sen.

Spelar ingen roll vilken du väljer så får du riktigt grymma HD.
Skulle ändå rek. SataII för det moderkortet som du har verkar stödja det v.g kontrollera för säkerhets skull.

Angående att Komplett har lite lägre priser så får du även tänka på frakten. DB gratis frakt hela sommaren om du handlar över 500:- som du kommer att göra.

+
@Nuclear: Det finns gott om tester ute på nätet. Slå upp det bara i Google så får du en hel drös.
Det jag sa innan är av min egen erfarenhet. Eftersom jag har haft en del av dom Sata HD sen nästan 2 år tillbaka och uppgraderar kontinuerligt med Hitachi HD.
Har ingen speciell upphängning för 2st. av dom ligger i själva botten av chassie så dom är inte ens fastskruvade bara så där lösa och resten ligger fastskruvade i chassilådans egna rak med en fläkt 120mm framför som håller dom lite svala. 2av dom kör jag i Radi0, och kan säga att dom får mig att le varje gång jag skall göra nåt tungt. Hör dom aldrig jobba även vid defrag eller tunga rar* filer som skall omvandlas. Alltså väldigt tysta. Prestanda är den bästa i 7200rpm klassen. Inga vibrationer eller konstigheter.
För mer info så kan du även kontakta jookeer (sweclockers medlem) som jag tycker är en duktig och kunnig person när det gäller HD-ar.

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jokke
äntligen har dom fixat till installationen så den är någolunda vettig ... GUI't i longhorn är verkligen snyggt också ... känns lite frächare än XP men man känner nog igen sig ändån, vilket också troligtvis är det viktigaste för 90% av alla XP-användare ... ingen vill väl byta upp sig till något som kräver att man måste lära om sig allt igen ...

Du har nog rätt. Det tog ett tag innan man bestämde sig för att gå över 98/Me pga att Xp såg anorlunda ut. Det va både spånnande och lärorikt.
Nu när man behärskar Xp så kan det vara både ja och nej innan man går över. Är det likt med liek make up grejer så slänger man in den direkt. Är det så att det är totalt nytt då avvaktar man lite.

Skall bli kul att testa Beta så man kommer inte lite innan Skarp version kommer till salu.

Av DualCore

Kör du med AMD´s Cool & Quite aktiverat?

Undrar bara hur många som utnyttjar den funktionen som förövrigt är bra tycker jag. Speciellt i den här sommarvärmen.

Läs om C&Q:
http://search.amd.com/query.html?col=idx1&ht=2135426192&la=en...|+language%3Aen&ct=1325960345&qm=1&ql=&lk=1&rf=0&ws=1&tqmhak=0&lap=en

Ja 1/3 del tycks ju köra med den aktiverad, 2/3 delar kör inte förmodar överklockning.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ca[[pp
Okej det låter bra, om ingen har några invändningar ikväll eller imorgon så skickar jag iväg en beställning på två för priset var ju helt rätt

Alltså du kommer inte att ångra dig en enda sek. Det är både prestanda och miljö i den HD.
Skulle verkligen inte rek. om dom var högljudda eller nåt va galet med dom.
Men eftersom jag äger dom själv så kan jag säga att man hör dom aldrig. aldrig..