Inlägg

Inlägg som Challeman har skrivit i forumet
Av Challeman
Skrivet av Sysop:

Räknas AirPods som en enhet, ja vad räknas egentligen in i aktiva enheter?

Om hörlurarna är utanför laddningsetuiet räknas det nog som tre

Av Challeman

Jag lyckades till slut knipa en SE från Webhallen idag. Tävlat med Elgiganten fyra gånger utan nån lycka och alltid varit sen på andra släpp. Uppdaterade några gånger på konsol-sidan tills den dök upp och hade lite flax, efter några trilskandes försök, med att få ett exemplar i varukorgen. Bokning gick in 09:36. Hade förberett mig lätt i förväg med att säkerställa att alla uppgifter var korrekta och att ha betalning (Paypal) redo. Valde Airmee för leverans och konsol trillade in ca 20:00 tidigare ikväll. Väntan över och slapp frustration med Webhallen idag iaf.

Av Challeman

@hundenBoss: PM skickat.

Av Challeman

be quiet! Pure Rock CPU Kylare

En utmärkt CPU-kylare som är tyst och fungerar för normal luftöverklockling. Komplett med alla delar i nyskick så när som på den förmonterade kylpastan som nu är avlägsnad och undersidan rengjord. Har använts två månader utan minsta bekymmer.

Kompatibel med Socket 754, Socket 940, LGA775 Socket, Socket 939, LGA1156 Socket, Socket AM2, Socket AM2+, LGA1366 Socket, Socket AM3, LGA1155 Socket, Socket AM3+, LGA2011 Socket, Socket FM1, Socket FM2, LGA1150 Socket, Socket FM2+, LGA2011-3 Socket.
Luftflödet för AM4 är vertikal-led vilket är anledningen den säljs.

Pris: 200kr
Kan hämtas i Mariehäll kvällstid eller Västra skogen/centralen under eller i anslutning till kontorstid. Skickas ej.

Läs hela annonsen här

Av Challeman

Bor ensam och jag resettade allt förra veckan efter att routern tillsynes blivit korrupt med trasig DHCP. Det finns inga inställningar jag inte själv satt och inga blockeringar.
Gjorde en reset igen men ingen förändring.

*edit*

Löste det. Hade en gammal statisk DNS-adress på datorn jag använde i Kina. Varför jag inte haft några problem utanför Institutionen i Kina eller varför det fungerar med AE men inte över routern förstår jag inte direkt men grubblar inte i onödan.

Av Challeman

Router blockar Fb och Yt men inte via accesspunkt

Hej

Har ett intressant problem med mitt nätverk. Det är nämligen så att Facebook, Twitter och Youtube inte svarar, som om de blivit blockade.
Kör Netgear WNR3500L med DD-WRT och kommer inte åt ovan siter varken över LAN eller WLAN.
Nu till det skumma, har en Airport Express kopplad för att strömma musik och om jag kopplar Wifi mot den funkar allting utan problem.
Den är alltså bryggad trådat till routern som en accesspunkt och så vitt jag kan se skiljer inga inställningar för WLANen. Båda kör WPA2 med olika namn och lösen.
Kopplar jag in nätverkssladden prioriteras den över WLANet och jag kommer inte längre åt Facebook osv. vilket är högst irriterande för att det är långsammare än trådat vilket mest märks när jag vill spela film på datorn från min NAS eller att jag bara får ut 10mbit/s mot Youtube istället för mina 100mbit/s via trådat.

Har någon en idé hur det kan komma sig? Vad "blockar" bara Facebook, twitter och Youtube i en router? Hur kan ett WLAN/LAN göra det utan att accesspunkten drabbas samtidigt när det är samma router?

Av Challeman
Skrivet av Yoshman:

Och kanske viktigaste: vi i Sverige kommer definitivt få betala för alla finesser denna maskin har, men frågan är hur många av de TV-relaterade finesser som visades upp kommer och fungerar här... Och hur bra kommer prylen förstå svenska eller engelska med svensk brytning...

Som en som suttit och översatt och kontrollerat röstfunktionen för svenska här i Beijing (outsourcat ofc) kan iaf säga att det tagit hänsyn till det.

Av Challeman
Skrivet av Nagel:

Roligt med snabba hastigheter, men att en esata hårddisk idag kostar mycket mer än USB 2.0 så kan jag tänka mig att Light Peak kommer vara väldigt mycket dyrare med.

Att eSata är dyrare än USB har bara att göra med mängden sålda enheter. Om LP slår igenom stort så kommer priset att minska då produkterna som säljs med det är vanliga.

Av Challeman
Skrivet av Nerus:

Skulle väl inte precis rekommendera magneter på hddn

Ironi är inte så svårt egentligen... Verkar det orimligt är det antagligen ironi.

Av Challeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrfisse
Men som sagt det är ingen ljudskillnad dem emellan. Cirkulerar massa kabelmyter överallt. Alltifrån att digitala kablar måste vara dyra som fan till att guldplättering ger bättre ljudkvalité (guldplättering förhindrar errosion, som är rätt ovanligt).

Korrosion kanske?

Av Challeman

För induktion har väldigt lång räckvidd...

Av Challeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Karaff
Ja va bra o fräsa en dator ur ett alu block, ännu dyrare tillverkning och ännu mer materialspill än man behöver..

Pressgjutning någon ?

Jo... för man slänger allt materialspill... hallå? Faktakoll nästa gång kanske?

Av Challeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gryzor
Läste du inte ens vad det står där? Det står att biljard _INTE_ är ett svenskt räkneord.

Var? Det står att det inte vanligtvis används...
edit: http://sv.wikipedia.org/wiki/Mycket_stora_tal#Lista_.C3.B6ver...
Problemet med wikipedia... Här står det att det ofta inte räknas som räkneord och länkar till artikeln som säger att det inte ofta inte används... what ever.

Av Challeman

Fast det är sönder 2010 när adresserna beräknas ta slut. Blir säkert dags med ip v6 då också...
.car för bilar
.mov (;|) för filmer...

Tror det kommer bli bättre med themist.mov (eller liknande) istället för themistthemovie.com eller simpson.mov istället för simpsonmovie.com
Det är smartare om toppdomänen kan berätta om vad det är för typ av sida. saab.car och se.saab.car för sverige osv. när det blir fråga om lokaliserade sidor.

Av Challeman

Shit vad du räknar som en kratta. Om det skiljer 2015 mellan 11795 och 9780 är det svårt att få 2865kr... snarare 1165kr. 1165kr för iLife, magsafe, fjärrkontroll, design och osx istället för xp/vista.
Inser macs begränsningar men dyra (som i AHHHHHH vad dyra) är de inte. Det är en smaksak vad man fördrar.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av cato
Dell m1330 med T8300, 2 GB RAM, 250GB HDD och Geforce 8600M GS kostar 9780 kronor.

Apple MacBook med T8300, 2 GB RAM, 160GB HDD och integrerad Intel-grafik kostar 11795 kronor.

Vad gäller plastighet så är det ingen skillnad på de två, både Dellen och Macen är väldigt gedigna. Storleksmässigt är Dellen aningen mindre, mindre på bredden, aningen större på höjden/djupet. Den har givetvis även 802.11n.

Så, snarare än "några hundra" så säger jag att det skiljer 2000 kronor trots att Dellen har bättre specs, betydligt bättre tom. då man har diskret grafikkort. Man kan välja en konfiguration på Dells hemsida där man kan välja mellan integrerat Intel-kort (samma som Macen) eller Nvidias Geforce 8600M GS, det kostar 850 kronor. Alltså, prisskillnaden för två likvärdiga system från Dell och Apple är 11795 - (9780 - 850) = 2865 kronor. Alltså är Macen cirka 30 procent dyrare än Dellen.

Av Challeman

Problem finns även med att drm-fria audio-filer via itunes inte kan spelas upp i alla spelare. Tänk vilket lyft om ogg (eller flac) implementerades i ipod och såldes via itunes. Snabbt skulle alla lägga till ogg och flac stöd pga apples dominans (och att det är utan licensavgifter...) och apple skulle kunna sälja mera... visst, i usa har ipoden redan 75-80% av marknaden, men EU är ändå två USA befolkningsmässigt...
Bättre vore förstås en butik som säljer många format. Mp3 för bakåtsträvarna (eller diplomatiskt de som vill ha allt spelbart av alla/allt), ogg och nyare format för de mer progressiva och flac för audiofilerna, förstås i 192kHz och 24bit, och driva in i en välljudande framtid. Loseless och högre kvalité är verkligen märkligt att industrin inte redan anammat. (96kHz och 24bit används i studion så det vore ingen sak att sälja utan att behöva sampla ner).
Lösryckta tankar bara

Av Challeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adzer
Det låter helt underbart imo.

Fast det är det det inte ska göra...

Av Challeman

Vista x64 ser inte partioner på mybook 1TB

Har en macbookpro och köpte till en mybook studio edition 1tb när den var billig.
Kommer med hsf+ förformaterat. Har lagt in vista x64 och ubuntu också och vill skapa flera partitioner för varje system.

Partitionerade till 4 delar i macos, alla med hsf+ från början. Använder en för lagring och en för enklare backup. Vill då förstås ha en ntfs och en ext3 (ext3 inga problem) Formaterar i linux till ntfs och ext3 (ntfs tar dock bokstavligen 2s). Väl inne i vista hittas inte disken alls. Via disk management under computer management ses disken men inte partitionerna och windows vill att jag ska "inititialize disk" med mbr eller gpt. När jag ännu inte hade fyllt disken med något valde jag mbr men det gjorde att disken varken kunde ses i linux eller macos. Formaterade tillbaka hela disken och partitionerade igen.

Hur ska jag göra för att ordna så att Vista ser disken utan att samtidigt radera HELA disken igen nu när jag fyllt den. Partitionen finns där men det verkar vara ett boot record som strular på något sätt. Är ingen expert på det här men kan inte hitta någon lösning. Testat runt i Parted Magic 1.9 men fattar inte vad jag ska förändra. Är det så illa att disken måste formateras från början i windows och sedan ta varje del för att få ntfs?
Kanske ska väljas gpt? Hur "avslutar" jag formateringen till ntfs i linux (gparted) för det verkar bara påbörja eller ändra någon parameter utan att formatera om hela disken. Hjälp uppskattas varmt!

Av Challeman

Pga trasiga minnen (tror jag, läste det som ett problem vid första problemet (http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7...) under installationen) är endast 1GB installerat (för att komma igenom vista-installationen).

Problemet uppkommer när datorn startas upp innan bios-skärm kommer.
Minnes-volten skulle det kunna vara (ska ringa och kolla) men märkligt att det uppkommer nu efter en vista-installation och innan något annat händer på datorn, även utan minne eller grafikkort i datorn så tjuter det på samma sätt.

Av Challeman

Asus P5B, en lång, två korta tjut vid uppstart

Hjälpt min morbror att bygga ihop en dator (över telefon)
Efter att ha tolkat som att ett minne var trasigt (4x1GB) gick vista-installationen fint.

Tänkte vi skulle felsöka vilket minne som var trasigt för att skicka tillbaka till dustin.
Fick honom att bränna en ultimatebootcd för att köra memtest86+
Någonstans med olika minneskombinationer börjar datorn att tjuta en lång och två korta upprepande. Enligt http://www.bioscentral.com/beepcodes/amibeep.htm betyder det "Failure in video system".
Allt helt nybyggt:

ANTEC SONATA III
WESTERN DIGITAL CAVIAR SE16 500GB
ASUS P5B P965 S-775 GBLAN ATX
MICROSOFT WINDOWS VISTA HOME PREMIUM
LOGITECH ULTRA-X FLAT MEDIA DESKTOP
INTEL CORE 2 DUO E4600 2.4GHZ 2MB
2x CORSAIR 2GB (2x1GB) DDR2 PC5400
INNO3D GEFORCE 8800GT 512MB
SAMSUNG DVD±R/RW/RAM DL 20X SATA

Vad kan det vara?