Inlägg

Inlägg som Stormraider har skrivit i forumet
Av Stormraider
Av Stormraider

Tror det blir väldigt svårt att hitta något i samlarväg som kostar runt 500kr. Om du menar välgjorda samlarstatyer som görs med jämna mellanrum så är dessa väldigt dyra pga att dom är i begränsad utgåva och av hög kvalite.

Forbidden planet i england har en hel del men det kostar betydligt mer än vad du var beredd att betala.
http://forbiddenplanet.com/collectables/statues-busts/?sort=a...

Av Stormraider

Eftersom filmen är gammal så är den filmad på analog film. Därför kan dom scanna in orginalet igen i högre upplösning än vad dom kanske tidigare scannat filmen i. Därför kan det var mycket lättare att göra gamla filmer i hd än några nyare. Som problemet var tex med tv serien x-files. Serien var filmad digitalt i tillräckligt hög upplösning för att släppa den i hd format, men specialeffekterna var bara gjord för tv upplösning så det gick inte att släppa serien i hd bara sådär. Är vad jag hört i alla fall, inte luskat reda på någon direkt källa för att se hur väl det stämmer.

Av Stormraider

Jag kan inget om spegellösa kameror men om du är intresserad av en dslr så rekommenderar jag att du köper en kamera med kit objektiv. Det klagas ofta på att kit-objektiv är värdelösa men man får också se utifrån vem som säger det. Oftast är det folk som fotat väldigt länge som provat på mycket dyrare linser och jämför med dessa.

Som nybörjare och för det du tänkt fotografera så duger ett kit-objektiv utmärkt till att börja med tills man kommit på om fotografering är något man vill satsa mer på.
Prismässigt är skillnaden inte så stor nämligen om man bara köper huset eller hus med kit-objektiv. Om vi ser på tex 550d som är kameran jag har så kostar den runt 5500 för bara huset, och 6000 för huset med kit-objektiv. Du får inget annat objektiv som är ok för 500kr, förutsatt att du inte hittar något bra begagnat.

När du fotat ett tag så kommer du märka vad du saknar i den utrustning du har. Kanske du vill kunna zooma längre, eller ta macrobilder eller bara kunna ta bilder när det är mörkare ute. Med den erfarenhet du fått då är det lättare att ta ett bra beslut, än att bara gissa vad man tror man kommer fota mest.
Troligen kommer du vilja ha ett ljusstarkare fast objektiv för det blir skarpare bilder, är lättare att ta bilder i dåligt ljus och är rent allmänt ett väldigt nice komplement till en normalzoom lins.

Så jag skulle rekommendera ett paket som detta, där du får kamerahus, kit-objektiv och ett fast ljusstarkt objektiv extra. Jag tycker detta paketet är ganska prisvärt som insteg i fotovärlden som nybörjare.
http://www.dustinhome.se/canon-eos-550d-optik-ef-s-18-55-f-35...

Finns säkert liknande paket för nikon som är lika bra för dom som har koll på deras grejer.

Av Stormraider
Skrivet av Uzor:

Men bara för det behöver det inte poppa upp massa reklam, det borde finnas alternativ att stänga av skitet.

Det finns alternativ att stänga av det, så dina klagomål är obefogade.

Av Stormraider

Problemet ligger ju troligen i att 3ds inte sparar normalernas information som du redan sagt. Känns ju som det vore lättare att göra så motorn klarar obj, fbx eller liknande som sparar normalerna och som går att exportera till från 3dsmax istället för att använda det urgamla och dåliga filformatet 3ds.

Av Stormraider

AO används inte vid rendering för att berälna GI eftersom det är en väldigt simpel metod som ger ganska halvkasst resultat. AO används snarare mer som dirt shader nu för tiden för att mörka ner höjdskillnader i geomterin om man tänkt baka ut texturer för ett spel eller så. GI däremot finns i render settings och är det du ska använda om du tänkt rendera en bild.

Av Stormraider

Vet inte vad frantic menade med att jag kunde rätta åt er. För han har inte sagt till mig vilken film det är. Antar han menar jag sett den men jag kommer inte på vilken det är just nu. Så vill ni lägga upp en annan bild istället för att vänta så tror jag det är bättre.

Av Stormraider

När jag bodde i England så köpte jag från overclockers. Fungerade väldigt bra, helt ok priser och dom levererade det jag beställde dagen efter. Detta var över 5 år sen då så jag kan inte uttala mig om hur det är idag.
http://www.overclockers.co.uk/

Av Stormraider
Skrivet av Elmoth:

Vilka vå spel menar folket välja?
Jag har tänkt ta InFamous som ett eftersom jag är en av dom få som inte lirat spelet! Har tänkt köpa det flertal gånger men oj vad glad jag blir nu att jag inte har köpt det!

Vet inget egentligen om dom andra spelen förutom att Little Big Planet inte intresserar! Vilka rekommenderas?

För min del blir det wipeout och dead nation eftersom jag har dom andra spelen. Infamous skulle jag säga är det bästa av dom som erbjuds om man inte redan spelat det, så det kan jag rekommendera. Quest for booty är också bra, men det är lite kort. Little big planet gillar jag inte alls, men man får mycket speltid utav det om man gillar konceptet.

Av Stormraider

Det är troligen någon version av Alias Studiotools eller ICEM Surf. Är dom programmen som brukar användas förutom Catia.

Av Stormraider
Skrivet av Tomas_88:

Var det nyheter för konstnärer eller menar dom allvarligt ?!?!

Nyheten är att några konstnärer har rotoscopat och isolerat animation från filmat material dom har och sedan lagt tillbaka det på en stillbild av samma scen för att skapa effekten av att bara en liten del i en stillbild rör sig.
Det är givetvis en häftig effekt, men aftonbladet får det att låta som det är någon ny teknik vilket det inte handlar om. Så artikelns syfte är bara att informera om att någon har gjort dessa bilder, allt annat är fluff.

Av Stormraider

http://i230.photobucket.com/albums/ee315/Ztormraider/starfieldn....

Rent designmässigt tycker jag spelet är rätt dåligt.
Man kan mer eller mindre hålla ner mellanslag och ta sig till bossen, det finns ingen skicklighet eller utmaning i spelet.
Att fienderna bara åker på raden högst upp är tråkigt, jag menar redan i space invaders så åkte dom närmare och närmare för att göra det svårare.
Denna del tar för lång tid också eftersom den är så lätt och tråkig. 3000 poäng innan bossen kommer känns mer som ett jobb än underhållning.
Bossen är också tråkigt designad och du har medvetet gjort flera attacker så billiga att bara en taktik är effektiv mot bossen, vilket gör det ännu tråkigare och spelet väldigt lätt. Att bossen har flera one shot attacker som dödar dig är bara trist och känns inte utmanande.
Den effektivaste taktiken är att hålla sig längst ner på skärmen för att undvika one shot bomberna och bara undvika hans andra attacker vilket inte är några problem och döda honom extremt långsamt eftersom bossen har fjantigt mycket liv.

Grafik och ljud märker man att du inte gjort själv vilket ger ett spretigt intryck. Ljudeffekterna för powerups låter precis som det kommer från quake 3. Rymdskeppet man spelar ser ut att vara mothership från starcraft 2 och sedan har du till och med lolface på en av dina powerups. Känns som spelet är gjort för att läggas på 4chan.

Angående lagget så verkar det vara att spelmotorn inte orkar rita många sprites tillräckligt fort helt enkelt. För varje powerup man får som ökar antalet skott man har desto långsammare går det. Särskillt tydligt är det när man har vapnet som skjuter 4 skott. Sen när man möter bossen som skjuter tillbaka rätt mycket så sjunker hastigheten igen. Får man dessutom haste powerupen i den fighten så ser det ut som man kollar på diabilder snarare än ett spel

Edit: Jag vill inte säga hur jag tycker du skall förbättra ditt spel utan det låter jag dig själv tänka ut. Jag försöker bara konstruktivt förklara vad jag tycker är dåligt så du kan själv bestämma om det är värt att ändra på eller ej.
Kul att du gjorde ett shmup i alla fall, jag gillar den genren av spel och spelar en hel del av dessa som kommer ut varje år

Av Stormraider
Skrivet av Laiq:

Letar efter en låt från 90 talet, det är en eller två tjejer som nynnar/sjunger na nana nah nah nah TYP. vet att det är VÄLDIGT lite att gå på..har för mig det är lite utav en techno låt..

Den som hittar just den låten åt mig...älskar jag! ;o

En kompis till mig sa han tror du tänker på Troll - Jimmy Dean

Av Stormraider
Skrivet av Murmeldjur:

99 kr i månaden? 0 kr, om du läser vad jag tidigare skrev. 10 timmar = 0 kr.

Jag vet inte ens vad du argumenterar för längre. Jag försökte bara påvisa att spotify är en hyrtjänst av musik, medan om du köper musik på cdskivor så äger du dom och kan spela dom hur mycket du vill. Så därför kan man inte bara jämföra dom rakt av.

Av Stormraider
Skrivet av Murmeldjur:

Räkna själva ut vad 10 timmar musik kostar på cdon.com eller annan butik, får ni se hur billigt vi kommer undan.

Ja du kan lätt få tag i 1 till 2 bra cd-skivor i månaden för dina 99kr i månaden. Räkna själv ut hur många timmar musik du får så fort du slutar betala till spotify jämfört med den musik du köper. Så länge du betalar spotify får du lyssna på musik, men cd skivor du köper kan du alltid lyssna på.

Själv så köper jag min musik på cdskivor och använder spotify som komplement för att kunna lyssna på musik på jobbet eller hos kompisar så jag slipper dra med mig musik jämt.

Personligen tycker jag inte det är värt att betala 99kr i månaden för. 49kr är överkomligt men det är fortfarande irriterande att spotify utan varning tar bort musik som man lyssnar på.
Spotify är en bra hyrtjänst av musik, men jag tycker inte dom är tillräckligt konsekventa i sitt utbud för att motivera någon prenumeration än. Band och skivor kommer och försvinner helt plötsligt och man har ingen kontroll över vad som händer.

Av Stormraider

Det finns massor, vilken plattform vill du ha tips till? Spelar det någon roll om spelet rör sig horisontellt eller vertikalt?
Dom flesta jag har är till ps2, xbox360 eller pc.

Av Stormraider

Shin Megami Tensei III: Nocturne
Finns bara till ps2 tyvärr, men det passar in rätt bra annars.

Av Stormraider

Orphan
Secret Window
Identity
Oldboy
Saw
Frailty

Lite problemet med att leta efter filmer med överraskande slut är att det inte riktigt blir en överraskning.

Av Stormraider
Skrivet av Querth:

Jag hittade en temporär lösning.

Joina valfri server (helst en tom då så man har tid på sig) Gör ändringar och lås upp de vapen eller moduler ni vill ha, sen när ni har gjort det lämnar ni gamet för då sparar den eran profil, och därmed ändringar. Det här fungerar inte riktigt om man ändrar sin utrustning och startat gamet.

Så= Joina tomt game - Lås upp det ni vill ha - Lämna game - Sen spela på som vanligt med era nya fräscha tuffa och finurliga super moduler. ENJOY!

PS: Och glöm såklart inte att spela på ranked servers för att levla

Lösningen är helt enkelt att man måste göra sina ändringar när man är uppkopplad mot en ranked server. Så om du hinner låsa upp och göra dina val mellan matcherna så kan man göra det också, behöver inte vara en tom server.