Inlägg

Inlägg som Stormraider har skrivit i forumet
Av Stormraider
Skrivet av SueCia:

Sämsta liknelserna någonsin, SVT väljer jag att vara utan, det är ett nöje, nöjen betalar man för själv.

Sjukhus är välfärd, alla kan bli sjuka, ergo alla betalar.

Fast skattepengar går också till kultur vilket jag är rätt säker på att många tycker tv kan räknas in som.
Dessutom om man ser till vad som räknas in till riksnorm för välfärd när man betalar ut socialbidrag så räknar man in tv avgift och kostnad för telefon och dagstidning där.

Så man kan helt klart göra ett argument för att tv räknas in i vår väldfärd och bör därför vara inräknat i skatten istället för dom fjantiga argument som radiotjänst kör med nu. Senast jag hörde var att dom tyckte att om man ägde en mobil som kunde surfa in på svtplay så skulle man betala tv avgift.

Seriöst, bara för dom gör sina program tillgängliga på nätet betyder det ju inte att alla använder deras tjänster.
Det är ett konstigt sätt att försöka ta betalt på och jag ser hellre dom bakar in det i skatten om dom ändå skall försöka få alla att betala som dom gör nu.

Av Stormraider

Om någon var jättenyfiken vilken film Skuttokovas bild var ifrån så var det Hard Candy. Förvånad att ingen kunde det.

Av Stormraider
Skrivet av Mikael_Berglund:

Dock verkar fortfarande några här inte riktigt förstå syftet med mitt CV. Mitt CV skriver jag för att skicka upp till olika siter i stil med Academic Work eller Monster. Då det är praktiskt taget omöjligt att skriva ett personligt brev (iaf då jag tycker det personliga brevet ska riktas till enskilda företag man söker hos).

På vilket sätt menar du att det är omöjligt att skriva personligt brev via monster tex? Nu har jag bara sökt ett jobb via monster men då fick jag skicka både cv och personligt brev via deras system. Fick även komma på intervju efter det.
Menar du bara att du vill lägga upp ditt cv med personligt brev inkluderat på dessa sidor och tro att jobben skall komma till dig? För jag är rätt säker på att varje gång du söker ett jobb själv så har du möjligheten att skicka med ett personligt brev.

Av Stormraider

Som flera vart inne på så ska bör ett cv vara lättöverskådligt och främst berätta om vad du har för arbetserfarenheter och kunskaper som passar jobbet du söker. Av den anledningen har jag åtminstone två olika cv:n. Ett för när jag söker jobb som grafiker vilket jag är utbildad till och har jobbat mest som, och ett annat när jag söker något annat jobb.

Mitt cv är i listform men berättar vad jag gjort på ett effektivt sätt. Har fått beröm av rekryterare att det är ett bra cv, vad dom nu menar med det
Det är utformat såhär i alla fall.

- Personuppgifter: Namn, adress, telefon, mail och portfolio

- Arbetserfarenheter: Namn på arbetsplats och tidsperiod. Följt av en kort beskrivning vad jag jobbat med och vilka ansvarsområden jag hade.

- Utbildning: Vilka utbildningar jag gått och när som är relevant för det jag söker och kortfattad beskrivning vad jag lärde mig.

- Program och språkkunskaper: Programkunskaper är något som är av stort intresse när man söker jobb som grafiker, men jag vet inte om detta behövs för andra typer av anställningar. Man listar inte saker som alla kan i alla fall som typ windows.

- Övrig intressant information: Här har jag listat ett pris jag vunnit för ett projekt jag gjorde relaterat till mitt arbete. Det är lite skrytsamt kanske, men det visar att jag även på fritiden gillar greja med det jag gör på jobbet.

- Referenser: Här står kontaktuppgifterna direkt till dom referenser jag har. Tycker det är onödigt att skriva lämnar referenser på begäran, fungerar bra att bara skriva dom direkt. Vill företaget kontakta referenserna brukar dom fråga innan om det är ok.

Utöver detta har jag givetvis portfolio där jag visar exempel på arbeten jag gjort och personligt brev. Det är först här man börjar sälja in sig själv till företaget och förklarar varför man borde bli anställd.

Detta skulle nog dom flesta säga är ett för långt cv eftersom det innehåller en del beskrivningar, men det är kategoriserat på ett sätt att man lätt kan hoppa över beskrivningarna om man inte vill läsa dom och ändå få en överblick vad jag jobbat med. Samtidigt får dom som vill veta mer även veta det. Det kanske inte är ett universellt bra strukturerat cv, jag misstänker att man måste utforma sitt cv olika beroende på vilken typ av jobb man söker, för olika brancher rekryterar folk på olika sätt.

Av Stormraider
Skrivet av P-NILZ:

Jo det är ju mer av ett äventyrsspel, men kan man kalla FF13 för rpg så ligger väl det här nära rpg det också

Jo fast var har du sett eller ens sett något som pekar på att det är ett rpg?
Finns inga rpg inslag i någon av videorna jag sett. Det är ett survival horror liknande pusselspel med storydelar mellan banorna.
Wikipedia listar spelet som Action-adventure, Puzzle och Survival horror.
Playasia som säljer spelet nu listar det som Strategy.

Jag baserar det mesta jag vet av spelet från giantbombs quicklook. Finns inget i den videon jag skulle kalla för rpg.
http://www.giantbomb.com/quick-look-catherine/17-3730/

Av Stormraider

Kan ju kanske tilläggas att detta inte är ett RPG som det står i fösta posten utan ett pusselspel som man kan se lite av i dom nya videorna.

Av Stormraider
Skrivet av AcolYte:

kolla längre ner, About me: Hey, I'm a harcore gamer.My real name is Matt

vad har människan förfallit till... jag blir så fruktansvärt arg på kommerntarerna jag ser på sidan!

Om du kollar videorna som är upplagda så ser du att det är en tjej.
Folk får alla möjliga namn idag så inte alls omöjligt för en tjej att heta Matt. Speciellt inte om det är en förkortning på ett namn som Mathilda, Mattie eller liknande.

Av Stormraider
Skrivet av mAster9:

Likt Play så skickas inte paketen från Storbritannien. HMV skickar sina paket från Guernsey som är en av Kanalöarna mellan Storbritannien och Frankrike, så teoretiskt finns det risk för momspåslag.

Nyckelordet i denna meningen är teoretiskt. Givetvis finns det en extremt liten risk att man får betala moms. Men som jag sa, jag har gjort runt 100 beställningar från olika butiker i England (play, hmv, zavvi, thehut med flera) och aldrig betalat extra moms eller tull. Inte riktigt samma sak som när jag beställer från play-asia där jag får tulla i 4 av 5 beställningar.

Av Stormraider

Persoligen tycker jag cv:t känns lite väl övergripande och säger inget speciellt om dig som person eller vad du har gjort tidigare. Det där skulle kunna vara en beskrivning av tusentals personer inom samma intresseområde. Sen tycker jag det är ett väldigt kort cv. Men det kanske bara för att mitt cv är på 4 sidor som jag tycker det är ovanligt kort

Av Stormraider
Skrivet av mAster9:

Risk att man får betala moms när den anländer till sverige. Amazon däremot lägger på moms på slutpriset.

Nä det är det inte. Efter ett hundratal beställningar från Storbritannien till Sverige skulle jag säga det är rätt safe att man inte behöver betala extra tull eller moms.

Av Stormraider

Kan det vara filmen War du tänker på?

Av Stormraider

Jag skulle säga som Nightcraw. Gå ner och prata med dom som skall rekrytera. Om dom har ett ansikte att koppla till ansöka sen kommer vara mycket till din fördel, lättare att komma ihåg dig och sticka ut från mängden. Sen så tycker inte jag att så mycket av intressen och sånt skall stå i cv:t utan där skall bara yrkeserfarenhet och studier stå tillsammans med annan relevant fakta. Det du pratar om är mer ett personligt brev, och gå ner och prata med personalen är mycket bättre än ett personligt brev.

Av Stormraider

Eftersom inte Zimonk vart inne och rättat än så säger jag att Romper Stomper är rätt så tråden kan fortsätta.

Av Stormraider

Här är dom sydkoreanska filmer jag brukar rekommendera, dom flesta thrillers, förutom dom två sista.

The Chaser
A Bittersweet Life
Sympathy for Mr. Vengeance
Oldboy
Sympathy for Lady Vengeance
Memories of Murder
Thirst

The Good, the Bad, the Weird
I'm a Cyborg, But That's OK

Av Stormraider
Skrivet av Curly:

Jag har samma problem (telia ADSL), vissa sidor gick inte att gå in på. Lösningen var att byta DNS servrar till google's 8.8.8.8 alt. 8.8.4.4

Hade samma problem, men denna lösning fungerar bra.

Av Stormraider

Jag vet att det är After the sunset, så du kan posta ny bild Frantic.

Av Stormraider

Kanske inte så traditionella julfilmer, men det finns jultema med i dom.

A Nightmare before christmas
Die Hard
Kiss Kiss Bang Bang
Edward Scissorhands
Gremlings

Av Stormraider
Skrivet av KniFF:

I filmen "Network" från 1976 finns det ett mycket känt tal som ofta citeras. Jag letar efter en låt som har ett par samplade rader från detta citat, troligtvis är det en rap eller hiphoplåt typ Jedi Mind Tricks, Immortal Technique osv.

Uppskattar all hjälp jag kan få, Google har inte gett något. Har fetmarkerat det jag känner igen mest.

Kanske finns jättemånga låtar med samples från den filmen. Men här har du en till låt du kan lyssna på.

YouTube - Maybeshewill - Not For Want Of Trying

Runt 1.35 kommer citatet från filmen.

Av Stormraider

På kemisk ren bensin där det på flaskan står det. "Hälsoskadligt" och "Irriterar huden". Inte direkt något du vill ha i ansiktet eller någon annanstans på kroppen. Det finns mängder av produkter som skall vara bra emot finnar, börja med någon sådan istället.

Av Stormraider

Ja nu blev det rätt