Inlägg

Inlägg som Stormraider har skrivit i forumet
Av Stormraider

rätt

Av Stormraider

Det är Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie
Jag vill inte ha någon poäng så jag lägger bara upp ny bild
Här är en ny förhoppningsvis lättare så det kan rulla på igen.

http://i230.photobucket.com/albums/ee315/Ztormraider/aggh_zpsd79...

Av Stormraider
Skrivet av Potrovski:

Det är väl inget som är olagligt med att handla genom proxy eller har jag fel?

Det behöver inte vara olagligt, räcker med att EA anser att det bryter mot deras terms of service för att dom ska kunna stänga av ett konto. Som sagt, det är inte olagligt att vara svära på forum heller men folk har fått sina konton avstängda för det också. Att "lura" origin att du kommer från ett annat land som har en annan prissättning på spel bara för att köpa spel billigare kan jag enkelt se EA räknas som bedrägeri, vilket garanterat motiverar dom att stänga av konton om dom bara vill. Jag är inte emot att folk gör detta för att spara några hundralappar, men jag tycker också att man skall vara medveten om att om EA ändrar policy på hur dom behandlar såna här ärenden helt plötsligt så kan folk bli av med sina konton, och har man mer än ett spel på det kontot så är det tråkigt för dom, och det är en risk man ska vara beredd att ta i så fall.

Av Stormraider

Tänkte bara informera om en liknande situation som hände nyligen med xbox live. Ett gäng personer hittade ett sätt att ladda ner vissa spel gratis från xbox live genom att skapa konton i länder dom inte bodde i (i detta fallet Oman), för att utnyttja att dessa länder inte hade en riktig xbox live store och därför visade felaktiga priser.

Liknande fall hade funnits tidigare och microsoft hade aldrig gjort något åt det förutom att stoppa exploitsen när dom hittade det. Men i detta fallet så bannade dom både konsoler och gamertags för dom som blev påkommna. Inte alla som gjorde det blev tagna, men dom som blev det blev straffade väldigt hårt.

Så givetvis finns det risk med att göra såna här grejer, EA har inte gjort något annat än att dra tillbaka köp och ge tillbaka pengarna än så länge (för BF3 premium när det var aktuellt), men dom kan säkert göra mycket värre saker bara dom vill. Dom har ju permanent bannat folk från sina spel bara för dom betett sig otrevligt på deras forum så jag tycker man ska vara medveten om att det finns risker med att försöka hitta kryphål för att köpa spel billigare.

Av Stormraider
Skrivet av MrGangBanger:

https://twitter.com/aarongreenberg/statuses/34791120205737984... Förhoppningsvis så kommer Family Share och liknande funktioner tillbaka i framtiden.

Jag skulle inte tro på ett ord microsoft säger ärligt talat. Dom höll på i 1 vecka efter e3 och försvarade allt som pressen kritiserade och sa att dom inte skulle ändra något med xb-one för dom var nöjda med vad dom gjort. Sa även att dom inte kunde ta bort drm funktionerna i konsolen för att hela systemet är byggt runt detta och att det inte skulle gå. Och veckan efter så ändrar dom allt, vilket ska tydligen lösas med en mjukvaru patch dag 1.

http://gimmegimmegames.com/2013/06/microsoft-ps4-wont-make-us...

Samma sak med cloud funktionerna som ska göra xb-one 4 gånger starkare än vad den är utan "the cloud" vilket också är en massa skitsnack. För det utvecklare säger dom kan göra med det dom fått av microsoft är saker som tex dedikerade servrar och liknande.

Microsoft verkar tro kunderna är okunniga och behandlar dom som idioter genom att säga en massa buzzwords som "infinite power of the cloud" och prata om hur många miljoner transistors det är i konsolen istället för att säga vad som faktiskt är sanning. Detta gäller givetvis inte bara dom, men detta var en tråd om microsoft och dess regler så.

Av Stormraider

Är intressant att se klagomålen från andra sidan nu när microsoft ändrat alla sina drm krav.
Men känns som många är naiva till hur eventuellt family sharing skulle fungera. Anledningen till att folk blev besvikna på xb-one var ju för att dom fyllde konsolen till bredden med meningslösa drm krav och dom tog bort alla materiella rättigheter vi konsumenter hade till spelen vi köpte.

En av orsakerna var enligt microsoft att speltillverkarna ville minska försäljningen av begagnade spel som dom inte får någon ersättning ifrån, och stimulera intresset att köpa nya spel, fysiska och digitala.
Men med så många regler och rättigheter dom ändrade bara för att kunna kontrollera spelen vi köper och hur vi spelar dom till den graden att vi inte kan låna ut eller sälja vidare fysiska spel som du köpt, hur kan man ens tro att man skulle få låna ut spelet man köper till 10 kompisar i hela världen via internet utan restriktioner? Det är ju raka motsatsen till vad dom ville uppnå med dessa förändringar.
Den senaste nyheten om att man bara fick spela fulla spelet 1 timme innan man fick betala för spelet låter mycket mer sannorlikt och mer i linje av resten av vad microsoft presenterade med xb-one.

Så vad säger man till att dom gått tillbaka till samma drm regler man hade till xbox360. Bra för konsumenterna, och lyckat för alla dom som klagade, som visade att konsumenter kan rösta med sin plånbok. Det var troligtvis dåliga preorder siffror som gjorde att microsoft till slut ändrade detta.

Men i min åsikt ska microsoft inte ha något beröm för att dom gjorde detta. Dom har redan visat vad deras syfte med nästa generation var, och det var att ta bort alla konsumenträttigheter vi hade tidigare och vad vi skulle få i utbyte för att dom tog dessa rättigheter ifrån oss var feta lögner. Obegränsad kraft från molnet, visar sig vara saker sin dedikerade servrar och "drivatars". Möjligheten att dela ditt spelbibliotek visar sig vara tidsbegränsade demos precis som redan finns på ps3 med ps+, förutsatt att det senaste nyheterna stämmer.
Microsoft PR svar till dom som ville ha möjligheten att spela singleplayer spel offline var att löpa en xbox 360, ett stort fuck you till alla som bor i länder med dåligt internet. Och fokus på tv, tv, tv, tv och fantasy footballl.

Microsoft visar gång på gång med xb-one att dom inte har någon som helst ide av en majoritet av konsumenterna vill ha och enda anledningen till att dom ändrar sig nu är för att dom såg att dom skulle förlora pengar på att fortsätta med budskapet dom hade. Men vad säger att dom inte ändrar sig igen när folk väl köpt konsolen? Som sagt, dom har redan visat att dom inte har någon koll på vad konsumenterna vill ha och kör mer än gärna över folks konsumenträttigheter för att tjäna mer pengar.

I en värld där ps4 kommer finnas som både är billigare och på pappret starkare och erbjuder likvärdiga tjänster och mer, så måste man vara sjukt intresserade av dom få exklusiva titlar microsoft har (halo och forza) för att ens överväga något dom har att erbjuda.

Av Stormraider

Jag fattar inte riktigt hur en kille i New York lyckas lura dig på en Minecraft nyckel. Varför tog han ens kontakt med dig och bad dig om en nyckel? Bara för att du har en youtube kanal med GTA videor?

Känns jäkligt mysko, och lova dig Saints Row 4 som inte släpps förrens i Augusti är ju roligt också, då får du ju inget tillbaka på ditt Minecraft byte förrens om 3 månader.

Om steamkontont du skrev stämmer så har han inte ens Minecraft kvar på den profilen längre. (Jag förutsatte att det gällde steam när du snackade om giftcode)

Vet inte hur mycket polisen hjälper till med sånt här när det handlar om så små summor och dessutom över landsgränserna, men lycka till och meddela gärna hur det går.

Av Stormraider

Rean började 17 april verkar det som enligt playstation blog. Den är en del av Spring Fever 2013 sale. Så ingen aning när det tar slut. Den har vart mer än en vecka i alla fall, snart en månad.

Av Stormraider

Origin -> Application Settings -> Downloaded games
Ändra den sökvägen till din andra hårdisk så installeras dina spel på rätt disk direkt.

Av Stormraider
Skrivet av Inveramsay:

Om du tycker det är hemskt med läkare som får betalt av livsmedelsindustrin borde du nog se över LCHF förespråkarnas finansiella intressen. Hur många av dom försöker sälja dig kokböcker, kurser och föreläsningar? Var finns den robusta forskningen som säger att LCHF är en bra ide?

Detta är inte direkt riktat till dig men till vad du sa om forskning. Vill man vara pessimisktisk så kan man fråga sig om det ens finns oparitsk forskning längre. Oavsett vilken åsikt någon har så verkar det finnas forskning bakom detta som stödjer deras teorier. Jag tycker det är intressant att lära mig olika kostteorier men det känns konstigt att det finns kostråd som säger tvärt emot varandra och samtidigt har forskning som stöder båda ståndpunkerna. Som exempel på populära filmer som förespråkar sina ideer.

I fat Head så förespråkar dom lchf som deras forskare menar sänker kolesterolvärden, blodsockervärden och plack som är en orsak till hjärtattacker.

I Forks over Knives förespråkas en vegam diet, med forskare som påstår sig hittat bevis att animaliskt proteinintag på över 20% (har jag för mig det var) ökade cancerrisken drastiskt. Det demonstrerades som en på och av knapp, att om då åt över en viss gräns så var du mer eller mindre garanterad att få cancer, men så fort du åt under deras rekomenderade nivåer så slutade cancer celler tillverkas.

Så vem ska man tro på? Alla eller ingen? Känns som alla försöker sälja dig något eller har någon orsak till att ge dig den här "faktan" och det är inte för att du ska må bättre. För oavsett vad ämnet gäller så finns det garanterat någon forskare bakom som kan stödja dessa teorier med deras forskning.

Av Stormraider
Skrivet av Solaris:

Jag hade hållit med dig om vi hade talat om 8-bitars och 16-bitars generationen men inte idag när även PC som daterar ett par år tillbaka i tiden eller PCs som räknas som fattig-student-med-tight-budget-burkar kan prestera bättre än kommande konsoller som inte har visats upp för varken press eller konsumenter. Om du sitter på en skruttig laptop, du äger en PS3 och prislappen för PS4 är på ungefär $400 så ställer jag frågan; varför ska du skaffa dig en PS4 när du kan lika gärna bygga en väldigt duglig PC och vänta tills PS4:an går ner i pris och det finns tillräckligt många spel ute för att det ska vara värt det.

Finns väl flera andledningar, alla olika beroende på hur man lever och tycker. Man kanske inte vill ha en speldator för man har inte plats med en stationär dator där man bor. Men största anledningen som du säger är ju spelen. Alla spel görs inte för alla platformer, så givetvis ska man ju skaffa den plattformen som har dom spelen man vill ha. Ser man på ditt teoretiska fall så ska man ju givetvis vänta tills tillräckligt många spel kommit ut så man tycker det är värt att skaffa den plattformen, men det gäller ju allt i min mening. Man ska inte köpa något baserat på löftet att något man vill ha kanske kommer utan vänta tills det man vill ha kommit.

Av Stormraider

Tröttsamt det är att läsa samma sak vid varje kolsol släpp. Folk som jämför pc med konsoler som om det vore samma sak och kommenterar på saker dom egentligen inte vet särskillt mycket om. Vad alla pc fanatiker måste förstå är vi/ni med feta pc datorer är minoriteten. Konsoler håller inte tillbaka spelutvecklingen, snarare driver den frammåt när nya konsoler släpps. Dom flesta med pc sitter på klena laptops och kan inte alls spela crysis 3 på ultra som ni verkar tro att alla pc spelare gör.

Låt oss bara kolla på steams senaste hardware survey.

Ram
3Gb - 20.34%
4Gb - 21.03%
8Gb - 21.63%

CPU
Intel 2.3 Ghz to 2.69 Ghz - 20.20%
2 core - 48.14%
4 core - 41.88%

GPU
DX 11 - GeForce GTX 560 Ti - 4.99%
DirectX 9 SM2b & 3.0 - GeForce 6100 - 18.63%
DirectX 9 SM 2.0 - Intel G33/G31 Express - 30.71%

Så, vad vi lätt ser är att bara 5% av pc spelarna på steam sitter på ett grafikkort som ens klarar dx11. Majoriteten sitter på dx9 kort som knappast kan klassas som bra spelkort i dagsläget.
Så ps4an med sina 8 cores, nytt grafikort som klarar nya shadersmodels och 8 gig gddr5 systemminne är en rätt bra uppgradering för dessa människor.
Detta är bra för alla som gillar spel. x86 arkitekturen borde göra livet lättare för tillverkarna att porta spel till pc, och starkare konsoler för ett rimligt pris betyder att fler personer har råd med bättre spelmaskiner, oavsett om det är en dator eller en konsol. Speltillverkarna får en större målgrupp med kraftigare maskiner att utveckla spel till vilket ger oss snyggare spel ett tag framöver i alla fall.

Av Stormraider

Det är en fortsättning på storyn och ett par karaktärer från första spelet är med i andra spelet också. Men du behöver inte direkt veta vad som hänt i första spelet för att hänga med i vad som händer i andra spelet. I första spelet anfaller Helgast ISA på deras planet Vekta, men gruppen karaktärer du spelar i spelet stoppar attacken. I andra spelet så anfaller ISA helgast hemplanet Helghan, och det är typ det enda man behöver veta.

Av Stormraider

Hur stor är din bild då? Bilden i exemplet du länkar till är i alla fall 1920x2500 och som verkar skalas ner. Kanske är så att bilder kan skalas ner men inte skalas upp? Vet inte vad twitch gör med sina bakgrunder.

Av Stormraider

Jag hade gjort såhär, kräver lite mer handpåläggning en enklick lösningar men det blir helt ok tycker jag. En noise reduction för himlen så den blir sådär slät. Och en annan för resten. Himlen i ett lager över bilden på marken och gradient för att maska av horisonten och någon justering för stolpar och sånt som sticker upp för mycket.
Lightroom och PS

http://www.stormraider.se/temp/noise_red.jpg

Av Stormraider

Den rutiga bakgrunden motsvarar transparens. Så dvs ingen färg alls. Du har raderat det du ser på lagret du jobbar med och eftersom inget är under ser du transparenta bakgrunden. Gör ett lager som du placerar under lagret du raderar saker ifrån och fyll det lagret med den färg du vill ha.

Av Stormraider

För xbox360 kontrollen har blivigt defacto standarden gamepad till pc. Anledningen är enkel, det är den enda handkontrollen som officiellt stöds och säljs till både en konsol och pc. Och eftersom många spel är portningar så slipper spelutvecklarna göra extra jobb för pc versionen som ofta säljer sämre än konsolmotsvarigheten. Det går ju att använda andra kontroller, jag har provat med ps3 kontrollen på pc och det fugerade, men då får man mecka med drivrutiner, mappning och sånt själv för att fungera perfekt.

Av Stormraider
Skrivet av toxicstone:

Ingen som marker att dem senaste omdomena som ger fullpott ar ifran deras Webbutik? visste inte ens att det gick men tydligen.

Jag skulle gissa det är svaren från kundenkäterna dom skickar ut efter nästan varje beställning man gör hos dom. Så det borde inte vara något konstigt.

Av Stormraider

Låter som detta är exakt det du letar efter.
Handgjorda skal i äkta läder som inte är heltäckande som en väska. Kostar en hel del dock.

http://www.oldflowers.us/saddles.html
Video på hur tillverkningsprocessen är http://vimeo.com/36463833#

Av Stormraider

Är väl inte så svårt att googla fram?

"Players who pre-order the game from GAMESTOP will receive the 'Death Rides' pack. Featuring multiple exclusive side-quests, this pack allows the most fearless adventurers to explore more of the Maker's Realm and Dead Plains and earn additional experience and loot. Aid an ancient Construct, battle The Bloodless and retrieve Karn's lost treasure in around two hours of unique game play content."

"Nordic Limited Edition content:
Consumers that pre-order the Nordic Limited Edition receive ARGUL’S TOMB PACK and DEATH RIDES PACK completely free of extra charge."