Inlägg

Inlägg som JexxitS har skrivit i forumet
Av JexxitS

Kanske en dum fråga, men hur gör man för att installera Windows 10 ifall man köper en helt ny datorn utan Windows öht?

Man kan ju inte starta datorn och börja ladda ner windows osv.
Måste man stoppa in en usb-sticka med typ Windows 7 på och sen ladda ner Windows 10 från MS hemsida via verktyget, och sen aktivera det med en nyckel från t ex ebay eller liknande?

Av JexxitS

Om man inte haft en tanke på att använda sig av Ray tracing eller DLSS utan bara vill ha ett vanligt grafikkort, vad är mest värt att ta då ett GTX 1660ti eller RTX 2060?

Ere inte så att förutom Ray tracing och DLSS så är det i princip samma kort?
Då är ju första tanken att man hellre väljer ett GTX 1660 för det är lite billigare, finns ju för runt 3300 kr såg jag på Inet.

Av JexxitS

@Derazee: Kan leva med att byta ut moderkortet också om det kan hålla i hela 5 år hehe, det är nice.
Sneglar så¨klart lite åt att köpa datorn från elgiganten och skippa mitt bygga. Alltså helt skippa mitt tänk på vitt chassit och så..

Av JexxitS

@Olsson80: Tack men nej tack, jag bygger inget själv.

Av JexxitS

@Derazee: Ah okej, så du säger att AMD Ryzen 5 2600 processorn med Asus Prime B450-Plus moderkort är bättre och mer uppgraderingsbar än Intel i5 9600k med Asus Prime Z390-O moderkort på den datorn. Sen blir det ju 800 kr billigare också ifall man väljer Ryzen alternativet på den datorn, såg jag.

Alltså bara 11992 kr istället för 12792 kr.

Av JexxitS

Önskar dom kunde ta tillbaka Gun master-mode, vore kul som fan. Rush likaså även om Breaktrough är en bra twist på Rush.

Tänk om dom skippat att lägga krut på Combined Arms och istället fokusera på gameplay överlag. Combined Arms är ett sjukt uselt inslag, SPECIELLT att släppa efter 3 månader efter release av spelet. Hade nog varit mer uppskattat om det kom med spelet, nu är det helt efterblivet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av JexxitS

Hmm nu vill jag ju väldigt gärna ha ett vitt chassi som i denna dator jag byggt nu i denna tråd.
Men är det en no-brainer att välja Elgigantens dator om ni jämför dessa datorer? Anar att det blir ett rungande JA på den frågan, men ställer den ändå.

Min byggda för 12993 kr
https://www.inet.se/produkt/b1063734/booooooom

VS

Elgigantens för 12792 kr (med 20% rabatt)
https://www.elgiganten.se/product/gaming/stationar-dator-gami...

Om jag nu till slut skiter i att det MÅSTE vara ett vitt chassi som jag tänk heeeela tiden. Vilken dator är lättast att bygga vidare på och/eller byta delar på av dessa två? Mest framtidssäker?

EDIT: Byggde samma dator från Elgiganten på Inet och då blev priset 17092 kr, till och med dyrare än Elgigantens pris INNAN du får den där 20% rabatten, 15990 kr är det då. Så i guess att jag har svarat på min fråga rätt rejält nu kanske(?).

Av JexxitS

Okej, så det kanske inte blir så himla billigt med andra ord.

Vet inte exakt vilken modell han har, men det är en Asus, 60 hz tror jag, köpt 2015. Tror inte det fanns HDMi på den, men tyckte mig se en VGA. Just nu hade han via en annan, till datorn då.

Han är världens mest otekniska snubbe och vi bor en bit bort, så går inte att ringa och fråga om just den kabeln finns eller om det är en sån ingång osv, blir bara krångligt. Nåja, får kolla mer noga när jag är där nästa gång. Men en adapter till VGA borde kanske funka.

Av JexxitS

Sega Mega Drive till Datorskärm/platt tv

Hej min polare har ett Sega mega drive liggandes men äger ingen tv. Men han har en datorskärm. Går det och isåfafall vad är det för kbael/adapter man behöver i såna fall? Sega mega har ju en antenn sladd. Nä alltså jag kan ingenting om sånt, men tänkte att ni kan säkert massor om sådant.

Kanske måste han köpa en tv?

mvh

Av JexxitS

Ett tips, klicka på köp snarast. Ju mer du sitter desto mer kluven blir du av alla jäkla kundvagnar du får se. har själv en tråd där jag velar hela jävla tiden...tror jag blivit galen eller något. tror iofs jag bestämt mig nu och inväntar bara lönen, men är ju över 1 vecka till lön så man hinner väl ändra sig och vela lite till.

Min erfarenhet av de tips jag fått osv, är att det skiljer inte jättemkt på 860 EVo eller 970 EVO ssd vad gäller uppstart av spel eller liknande, men är 500 kr som är skillnaden inget du "bryr dig om så mkt så kör på 970 evo ssdn.
Samma gäller väl minnena, du får inte jättemycket mer FPS i spelen, men återigen vill du och kan du lägga några hundringar mer så kör på det.

Haha iaf det jag konstaterat efter att ha kollat youtubevideos hit och dit och kollat fps i spel med den processorn och grafikkort jag ska ha.

Och är du inte så jättekräsen kommer de mesta kundavgnar du fått länkade funka perfa just idag.

Av JexxitS

@Mattias10: Fast som jag skrivit tidigare. Jag kan inte bygga och har inte råd att råka förstöra någon komponent ifall jag ens skulle försöka mig på att bygga. Jag tar kostnaden på 799 kr för att få den byggd plus att jag får 2 års garanti för det. Plus övriga mellanskillnadspriser som jag måste pröjsa extra. Men just nu tänker jag inte alls på det utan vill ha allt från samma ställe och dom bygger åt mig. Det är en end of a story really.

I framtiden kan jag absolut tänka mig att bygga, t om kollat spontant om det finns gratiskurser på komvux där man kan lära sig bygga.

Edit: Uppskattar tiden du lägger på att ge olika byggen dock hehe. Alltid kul att se allas olika builds osv.

Av JexxitS

@Mattias10: Du borde nog läsa typ senaste sidan för att veta att jag inte kommer bygga någon dator själv hehe.

Av JexxitS

@Derazee: Haha okej

Av JexxitS

@Derazee: Onödig kostnad för den som kan det där med bygga ja, men för mig som inte kan ett skit så är det inte så onödig kostnad, visst kan jag skruva med skruv, man jag är rätt klumpig av mig så finns risk att jag skadar något och så var det dom pengarna i sjön.

Nä, men får välja nån av dom skärmarna när det är dags, båda är nog jättebra för mig.

Av JexxitS

@Derazee: Haha, well, hade jag kunnat (vill inte pga rädd att jag förstör något, dvs inte råd att riska trots massa guider) så hade jag kanske köpt detta paket då den innehåller det nämnda Corsair chassit jag visade dig i videon nyss, plus typ allt annat jag lagt i min build typ.

Av JexxitS

@Derazee: Oki doki. Alltså om man ska flytta stora filer mellan hårddisken till en extern hårddisk eller så så skiter jag i om det tar längre tid, det är mer skillnaden i spel som jag främst är ute efter, men då den videon kanske berättar det jag vill få ut så är det nog kanske vettigt som du säger att det blir overkill.

Men jag ändrade iaf moderkortet till det senaste jag visade.
FAST jag hittade ett nytt chassit som jag ska ha, som har inbyggd RGB som man kan byta färger osv på till blå, grön eller blandat på baksidan med en enkel knapptryckning. Plus att dom hade gjort så grafikkortet är vänt så det täcker moderkortet mycket, så då spelar det inte roll hur moderkortet ser ut.

Se denna video.

Ja det blir denna build som jag visade, med den ändringen att jag tar detta chassit på videon, och tog bort två blåa led fläktar och la dit två vanliga corsair fläktar istället, som jag dessutom tror sitter i chassit redan, men så jag nu har fyra fläktar sammanlagt.

Men vad tror du om skärm, av de två jag länkade där i mitt senaste inlägg (innan builden).

Av JexxitS

Haha detta blir bättre va.
Fyfan vad jag velar och har mig, sorry för det =P

Nu ska jag bara invänta fucking lönen haha.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frågan är bara vilken skärm man ska välja. Står i valet i kvalet mellan dessa två AOC 25 tum och AOC 24 tum. Båda rekommenderas av Sweclockers och är 144 hz i 1080p. Den ena är TN den andra är VA. Den ena är platt den andra är curved.

https://www.inet.se/produkt/b1063703/booom

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1063703/booom

Av JexxitS

@Derazee: Haha hur menar du se skumt ut. Huvudsaken är väl att det funkar eller? =P

Har tänkt ta en sådan då många säger att man ska ta en sådan typ...fast läs och skrivhastigheten om man jämför de båda är ju skyhög. 500 mb/s kontra 3500 mb/s. Är inte det jättemycket och för 500 kr mer kanske det är värt, eller?

Men om man kollar denna video. Är den du länkar till den vanliga ssd och den jag valt den där M.2 NVME?
Isåfall är det ju typ ingen skillnad alls egentligen, fastän det är 500 vs 3500 mb/s.

EDIT: Såg din bild där om chassit, men ser det konstigt ut? Visa gärna en bild på hur det ska se ut om det är naturligt, enligt dig då eller allmänt?

Edit 2: Är detta moderkort bättre formmässigt och kanske bättre prestandamässigt?? filtrerade såg jag såg ATX kort bara då mitt chassi är ett ATX, även om mATX funkar.

Av JexxitS

Ändrade lite, tänkte kanske mer prisvärt och mindre vitt enda vita är grafikkortet som väl är relativt billig trots allt, och ja det skadar ju inte att det är vitt även om det inte var därför jag tog det.
Men ändrade till ett lite billigare nätagg, då jag såg att grafikkortet rekommenderade 400 watt. Går ju alltid att uppgradera senare ifall man vill höja sig lite typ. Lade pengarna på G.skill flare som passar perfekt med ryzen som jag förstått och tog 2600x istället för utan "x" då den överklockas automatiskt och eftersom jag inte kan något med överklockning eller så så är det ju fint att sånt sker automatiskt utan att man behöver göra något, korrekt uppfattat?
Tog också ett billigare moderkort, men då kunde jag bara ta 1 blå fläkt vilket jag är okej med.

Vilket bygge skulle ni köpa prestanda och prismässigt (skiljer iofs bara någon hundring).

https://www.inet.se/produkt/b1063005/datorbygge

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1063005/datorbygge

https://www.inet.se/produkt/b1063699/boom

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1063699/boom

Av JexxitS

@Derazee: Mjo det var ju lite vitt hehe. Fast undra om inte jag har tagit det lite väl långt kanske. Nätagget kommer troligen inte va vitt då det kommer iaf inte synas genom fönstret, ramminnena kommer vara svarta med blå led troligen, och kommer ha blåa led fläktar inuti. Bara det blir liknande denna build utseendemässigt är jag nöjd. Men är nog de blåa ledfläktarna som gör det hela kanske. Eller den blåa inbyggda led-slingan snarare.

Ähh jag får nog skita i att allt ska vara vitt hahaha. Satsa på mer prisvärda och bättre komponenter istället.

Edit: Frågade tidigare i tråden men fick inget svar då, kanske för ingen har erfarenhet från dom, men är det något som köpt dator från https://froggaming.se/ ?
Tyckte mig se några intressanta datorer där för runt 10-13k med typ liknande specs som jag rabblat upp här senaste tiden. Eller är det inte några bra/intressanta?