Inlägg

Inlägg som Bivin17 har skrivit i forumet
Av Bivin17
Skrivet av cluster-:

Är inte 130 USD närmare 1150 SEK?

Jo men med moms och ÅF marginal så lär den landa på närmare 1400 kr.

Av Bivin17

Helgpriser på CDON. En del bra priser.

Stationär dator med GTX 970 och 6600K för 8990kr, närmst på prisjakt: 13 000:

http://cdon.se/hemelektronik/hp-phoenix-860-011no-stationar-d...

Prisjakt

Razer BlackWidow X Chroma 1290kr, närmst på prisjakt: 1790kr

http://cdon.se/hemelektronik/razer-blackwidow-x-chroma-p37354...

Prisjakt

Alla produkter

Av Bivin17

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3379466

Ligger på riktigt schysst pris nu. Något dyrare än G2460PG men är ju 27" och 1440 istället för 24" och 1080. Föredrar 27" men det är ju personal preference! Lycka till med datorbygge och skärmjakt!

Av Bivin17

Razer BlackWidow 2014 för 699 kr. Närmsta på PJ är Inet på 799 kr. PJ

Mionix Avior 8200 för 349 kr. Kanske inte den absolut bästa musen men väldigt bra pris. Närmsta stora ÅF på PJ är Inet på 699 kr, PJ

Av Bivin17

GAINWARD GTX 970 (ref kylare) för 2990 kr, närmsta på PJ 3349 kr.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3189890

Länk

Av Bivin17

Världens sanbbaste router som även fungerar som fruktskål!

Av Bivin17

Kul grej! Plus i kanten till Linksys

Av Bivin17
Skrivet av ShatteredXs:

Att träffa kompisar är just det han behöver om jag förstår rätt men kan ha fel

Skickades från m.sweclockers.com

Det har du ju i och för sig rätt i! Inga kompisar med spelkonsoler istället kanske? Kan ju bli svårt som det ser ut idag kanske

Av Bivin17
Skrivet av anon81912:

Som sagts typ i vartannat inlägg innan, det är inte ungens konsoll, det är TS. Och det vore väl orimligt att sälja TS leksaker, eller hur?
Det skulle väl vara bättre att betala av genom indragen månadspeng och tjänster utöver det vanliga.

Nu var ju dock detta kanske ett missförstånd, och det är ju det första man måste reda ut. Skulle man råka ha sönder en fin tallrik hemma när man diskar borde man ju kanske inte straffas för det? Ville ungen däremot stjäla pengar av sina föräldrar (och insåg detta) bör man ju sätta ner foten och låta pengarna återbetalas.

Pågen är 13 år, klart att han fattar vad han gör och att det är stöld. Ingen månadspeng tills summan som han spenderade är uppnådd, ingen Playstation under x antal månader och inte träffa kompisar under en tid. Gärna lite arbete i hemmet på det också. Måste kännas när man gör något så allvarlig som att stjäla.

Av Bivin17

Kanske inte ett superfynd men ändå

CDON ger 1000kr rabatt på acer XR341CK om man förbokar. Kod: xY7Z7kut
Ordinarie pris 10990 kr. 34" curved IPS med Freesync.

http://cdon.se/hemelektronik/acer_xr341ckbmijpphz_prebook/

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3113621

Av Bivin17
Skrivet av Peppar2014:

Skylake kommer resultera i en ny cpu socket. så en prissänkning på 1150 socket är inte trolig.

Det är mycket möjligt att den en ny socket (1151 right?) kommer påverka priset som du säger men vid släpp av nya produkter som "ersätter" gamla så tenderar priset på den äldre generationen gå ner i takt med att efterfrågan går ner. Utbud/efterfrågan och hela den biten. Säger inte att det kommer göra det eller att det på något sätt kommer påverka mitt köp av dator men ser inte det som något otänkbart! Only time will tell hur det kommer påverkas.

Vill passa på att tacka för alla tips! Uppskattas verkligen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bivin17

@Broken-arrow: Håller helt med men kan ju komma att påverka priserna på nuvarande CPU:er. Inte säkert men kanske inte skadar att vänta och se.

Av Bivin17

@kallekula_91: Ser bättre ut än min ursprungliga setup. Kommer definitivt köra på 290X i så fall, bara en hundring mer.

Av Bivin17

@Falcon: Måste och måste, har varit utan en dator kapabel till spel i några år nu så det kliar ordentligt i fingrarna. Men ja, håller med om att det kanske inte är det bästa läget att köpa dator nu med tanke på att E3 är mer eller mindre runt hörnet och att dollarn är hög. Det smartaste är nog att vänta och se hur 300-serien och Broadwell påverkar prisbilden. Med lite tur kanske dollarn går ner nån procent då också. Får nog ta mig en ordentlig funderare men suget är helt galet...

Av Bivin17

Speldator 14-15k

Halloj alla!

Ska som titeln avslöjar köpa en dator för max 15k och helst under 14k. Har plockat ihop en kundvagn och hade gärna fått lite åsikter och tips om det finns något i ungefär samma prisklass som är bättre än de komponenter jag tagit med!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7997604/2015-05-19

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/7997604/2015-05-19

Tackar på förhand!

Väl mött!

Av Bivin17
Skrivet av alexjohanssonn:

Tja, fixa ihop något snabbt. Utgick mycket från Swerigs datorer. Länk till kundvagnen:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7859670/cirka-10k
Den här datorn borde fungera utmärkt. OBS tänk på att du kommer få bygga den, det går att välja att Inet bygger ihop den för dig men du får du lägga till 800KR. Gick från dina punkter så mycket som möjligt. Inte ett stort chassi och inte ett för litet heller. SSD är med (120GB) men inte någon annan hårddisk så du kommer förmodligen få köpa till en mekanisk hårddisk sedan och montera in själv. Fick tyvärr inte in någon skärm i budgeten. Kan skära ner dator ytterligare men du får du räkna med att prestandan blir sämre, men då får du med en skärm i din budget. Det här är nog en utav det bästa datorerna för den prisklass du kollar i

Tackar! Byggandet är inga problem, det fixar jag! Ska ta mig en funderare men det ser ut som en grymt trevlig burk!

Av Bivin17

Speldator. Budget: 9-10k

Goddag Sweclockare!

Har inte haft en stationär burk på ett antal år nu och har mest lirat casual på Xbox 360, men nu börjar det klia i fingrarna igen så jag kände att det nog var dags att göra en liten investering så man kan uppleva spel på PC igen! Har inte enormt höga krav (därav min ganska sparsamma budget), hade velat kunna lira CS:GO med 60+ fps, Battlefield 4, Rome 2 och Cities Skylines. Maxad grafik absolut inte ett måste i något av spelen. De flesta spelen som ska spelas är inte speciellt krävande t.ex. Crusader Kings 2, Left for Dead 2 och en del andra inte speciellt krävande spel.
Behöver bygga upp hela min setup från noll, alltså burk, skärm, tangentbord, mus etc etc. Kringutrustningen sköter jag själv men tar gärna emot tips på skärm (1080p räcker för mig) och går det att klämma in i budgeten så är det ett stort plus, samma sak gäller OS (Win8.1).

Några krav har jag även om det inte är många, men de är som följer:

-Vill ha det relativt tyst
-SSD är ett måste
-Inte ett kolossalt stort chassi

Har aldrig haft vare sig GPU eller CPU från AMD och har alltid varit nöjd med Intel och NVIDIA men är öppen för att testa nytt om det blir billigare/bättre.

Tack på förhand och glad påsk till alla!

Av Bivin17