Inlägg

Inlägg som ent87 har skrivit i forumet
Av ent87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tore666
nu förstår jag inte riktigt. du menar att det kanske skulle kunna gå med en gammal skärm en såndär fet jävel(kommer inte ihåg vad det heter)?

ledsen glömde att övervaka tråden...

menar att du ska testa att få en bild genom en analog sladd.
bild > http://rocky.digikey.com/weblib/American%20Electrical/Web%20P...

och kanske du måste använda en adapter för det.
bild > http://www.technoa.co.kr/content/powerreview/monitor/EIZO_L67...

Det kan vara så att EDID information på DVI interfacet stödjer bara gamla Vesa standarder, så bilden kan visas i bios/post och xp (utan drivrutiner) och safe mode borde också alltid fungera.
För mig var det så att analog fungerade utan problem, dvs var EDID information korrekt på den "sidan" och för att få DVI att fungera, så kopierade jag bara över information från analog (D-Sub) till digital (DVI).

Hoppas jag har förklarat det här någorlunda korrekt och förståeligt.

Av ent87

Hade ett liknande problem med mitt nya sytem för några år sedan (dator & skärm). Löste det genom att mixtra lite med EDID information i skärmen, för att få DVI anslutningen att fungera. D-sub fungerade dock från början, så har du testat att få bild via analog?

Finns en del info i den här posten om du vill läsa.
http://hardware.mcse.ms/archive53-2004-7-48432.html

Program jag använde:
Phoenix EDID > http://www.tucows.com/preview/329441
EDID Writer > http://www.curtpalme.com/forum/download.php?id=3260

Av ent87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robiiins93
En fråga, kan trasigt grafikkort orsaka frysningar? :S

Det är helt möjligt. En bekant blev just av med sina frys-problem med datorn, när han bytte grafikkort.

Av ent87

Lackade du kanske över distanserna? Lack kan väl vara ledande?

Av ent87

Vad tycker ni om att langa vapen i England som 13 åring? ^^

Ja vi var på ett scoutläger i England, lite utanför London. Ett två veckors läger med ca 20K scouter. Vi hade alla med oss mora-knivar såklart...
När vi hade slagit upp våra tält med mera på vårat lägerområde på första dagen, så gav jag iväg mig ensam till närmaste kiosk, för att köpa något. Godis skulle jag säkert ha. Kiosken hade en ganska lång kö så jag bestämde mig att gå runt lite först. När jag var på väg tillbaka till kiosken, så kom ett par jämnåriga britter fram till mig och frågade något på engelska, vilket jag inte riktigt förstod först... Efter ett tag så pekar de på min kniv och säger "Buy", vilket jag förstod, så jag frågade vad de ville betala för den. De erbjöd ett bra pris, så jag sa ok utan att tänka på saken allt för mycket och så hade jag annars också en backup kniv i ryggsäcken.
På väg tillbaka till vårat lägerområde så tänkte jag att de inte kanske var det smartaste att sälja kniven, speciellt när jag såg att ingen annan hade någon kniv på sig. När jag anlände tillbaka till vårat lägerområde så stog alla där inför våra ledare. Ledarna berättade att man inte fick bära på kniv utanför vårat lägerområde och att det var väldigt noga med det! Så man fick lite små-panik, men sa ändå rakt ut att "hehe, jag sålde min kniv just.", så att alla hör, kanske 20 personer eller så. Ja, alla står och glor på mig ett tag och man känner sig en aningen korkad

Ja man fick ett par dunkar på ryggen efter det av kamraterna och ledarna snackade lite med mig efter det hela, men inget mer hände efter det direkt, tur nog. Jag kunde i alla fall kryssa av "langa 'smuglade' varpen" i England på min lista

Av ent87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Nej, gemensamt för de flesta konspirationsteorier är väl att det inte finns (trovärdig) fakta (som stödjer teorin)?

Så du menar att så fort någon säger konspirationsteori så ska man inte lyssna på argumentet eller åsikten? I så fall är det ju ett bra exempel på hur folk köper slagord som motargument utan att tänka själva alls, vilket jag tycker är riktigt tråkigt.

To conspire - make secret plans jointly to commit an unlawful or harmful act.

Av ent87

Jo själv har man också en del erfarenhet inom psykiskt illamående, närmare sagt depression och ångest. Jag har dock lärt mig genom åren hur man näst in till blir helt symtomfri, eller i alla fall så att man bara har ett par dålig dagar i månaden, men det kan ju redan klassas normalt.

Det viktigaste jag anser för att komma ut ur en depression är träning, aktivering, rörelse... Ja ni fattar nog. Men det jag vill understryka är att det inte är alltid möjligt att börja med träning direkt, om man är riktigt deprimerad. Tex i mitt egna fall så var jag så orkeslös så att jag drog fötterna efter mig och att gå en längre bit var rena pinan.

I fall man är riktigt deprimerad så ska man börja med att se över vad man äter och dricker. Oftast under en depression så tröstäter man en hel del, beroende på dock hur matlusten ligger till, ibland blir det ju så att man knappt äter alls. I mitt fall så kom första hjälpen från att jag drog ner på kolhydraterna, vilket stabiliserade humöret delvis, plus att jag fick mera energi. Vetemjöl och vitsocker är bland de värsta sakerna du kan äta om du är deprimerad, även om sockerruset har är positiv effekt för en kortare period så tar kroppen otroligt mycket stryk av dessa "livsmedel", som lika gärna skulle kunna kallas för gifter imo. Att dricka tillräckligt mycket vatten är viktigt det också. Tillsätt gärna två nypor mineralrikt salt till varje liter vatten som du dricker, då kan kroppen tillgodogöra vattnet mycket bättre. 2-3 liter vatten per dag är en ganska passande mängd, men sen får man lägga till lite extra om man nu ska dricka kaffe eller någon annan dricka med diuretisk effekt.

För dem med intresse, kolla in teorin om basallergin. Det är en ganska kontroversiell teori men lika intressant ändå. Basallergidieten går ut på att utesluta spannmål, mjölk och tillsatsämnen ur dieten. förvånansvärt nog så har ganska många fått goda resultat med denna diet. Den är dock ganska så svår att följa, men ett försök kan den vara värd.

Solljus och frisk luft är viktigt det med. Bara att gå ut på balkongen och sätta sig och slappna av, kan göra susen. Djupandning gör gått det med. Att andas genom munnen riktigt djupt(ner till magen) och snabbt, för 10-15 sekunder, så att man känner syreöverskottet i huvudet, brukar ge en kick extra energi. Se dock till att göra det här i ren och frisk luft så att man inte får någon skit ner i lungorna. Kroppens ph-balans är viktig för att den optimala syre nivån skall kunna uppnås.

Har en del mer tips ännu. Det får dock räcka för denna gång, men om det finns intresse för mer information, så skriver jag gärna mera.

Av ent87

Jag har använt Acronis True Image ett par gånger för att byta enhetstecken på system partitionen. Det har fungerat helt bra, dock kostar programmet en aningen.

Av ent87

låna ett pci-e graffekort... För att utesluta om det är något hårdvara fel på grafikkortet. Det kan vara något chips eller dylikt som inte fungerar fullt ut på kortet, så även om båda dvi portarna fungerar, kan kortet vara delvis trasigt.

som jag brukar säga... Troubleshooting är kul så länge det inte gäller dina egna grejer :/

Av ent87

Har själv varit där i träsket... Började spela cs när jag var 14.

Är 19 idag, har en hel del problem med hälsan pga av för mycket inaktivitet och en för dålig diet. Det skulle varit mycket bättre för mig, om jag redan i skolan hade fått lära mig om näring och just varför man ska äta sina grönsaker och om hur kroppen lider av inaktivitet. Jag menar är det inte lättare att ta till sig saker om man får det underliggande skälet förklarat för sig. Tex istället för att få lyssna på kritik som "du sitter bara inne", "du är lat" och så vidare, skulle man få reda på hur man får mera energi genom en korrekt diet, mera grönsaker, mindre processerad mat m.m. Idagens läge så går man ut från mataffären med mesta dels av onyttig mat så vidare man inte har läst på lite. Inte undra på att många inte orkar riktigt med skolan och istället bara vill få tiden att gå, tex framför datorn. Det finns liksom inte ingen kreativitet kvar längre. Inte undra på att det går till så här när man tills mesta dels äter processerad mat som är svårsmällt och har lite eller ingen som helst näring i sig.

Tänkte också nämna om hur vattnet idag har blivit nerbetonat, hur många dricker inte hellre en sötdryck när det blir törstiga? Många vet inte hur viktigt det är att få i sig i alla fall 2L vatten per dag och går runt uttorkade istället, jag vet att jag gjorde det i alla fall och mådde som pyton pga det.

Så kanske det finns en hel del underliggande skäl till varför folk inte vill leva livet ordentligt?

Heh, kanske blev lite väl djupt, aningen offtopic kanske, men men har med saken att göra i alla fall.

Av ent87

Distanserna brukar vara i en annan färg en bakplåten/chassit, i alla fall mina, och när jag såg plåten, den gråa färgen, direkt genom skruvhålen, så tada... blinka det till

Na, annars så är det mobot, agget eller felsatta distanser som orsakar problemet när inte fläktarna startar upp. Sedan bör man komma ihåg att för många distanser orsakar också, med hög sannolikhet, en kortslutning, vilket kan vara något krångligare att felsöka.

Av ent87

Ser lite ut som att du inte har några distanser mellan chassit och moderkortet? Dvs att mobot blir kortslutet. Om du har tur så har det inte gått sönder och det fungerar än bara du sätter dit distanser.

Av ent87

http://www.excessiveplus.net

En mod till Quake 3. Har spelat e+, som vi kallar det, i 2 år snart. Det finns servrar så att det räcker och också en aktiv community. Om du gillar snabba spel, så är det här ett måste på att testa! I spelet så använder man sig av så kallade BFG jumps/glides, dvs man skjuter sig runt på mappen vilket gör det hela intensivare.

Juste, själv spelar jag e+ på en lappis så krävande är det inte direkt.

Av ent87

Tänkte tipsa lite om så kallad alternativ information inom hälsa...

Jag har länge haft problem med min energi bland annat. Förra året så blev jag till och med sängliggande vissa dagar, för att jag orkade inte sitta uppe, och då har jag ännu bara hunnit fylla 19 år. Förstod det ganska så fort, när jag besökte läkaren upptagliga gånger, att ingen hjälp kommer jag få via den vägen. Så jag började Googla på saken, så klart, hehe. Nå för att göra en lååång historia kort... Jag har jag bland annat ändrat min diet radikalt, som har hjälpt mina symptom rejält. Dock först nu på sistone så har jag börjat få min energi tillbaka, genom att dricka ett par juicade citroner per dag på tom mage :). Citroner Höjer ens PH värde, så jag kopplar min problematiska bristande energi som jag har lidit av allt för länge, till ett för lågt PH värde i mig själv.

Tillräckligt om mig nu, tipsar bara om ett par länkar som ni kan läsa vidare på om ni känner er intresserade:

http://www.askmoreless.com/ < Om PH. Finns också info om vad finns för kopplingar mellan kroppens PH värde och cancer.

http://www.newstarget.com/ < riktigt intressant sida, mycket info om cancer också. Det finns kopplingar mellan brist i D-vitamin (solljus) och cancer... Läs mer på sidan. Kolla in på comic avdelning för att få ett gott skratt, dvs om du gillar den slags humor.

http://www.mercola.com < också en väldigt informativ sida.

http://www.curezone.com < enormt forum!

Det jag har kommit fram till, är att det är bäst att vara sin egna doktor och bara rådgöra med andra. Sök alltid på internet innan du bestämmer dig för någon behandling. Det är inte ens alltid doktorn har full koll på alla bieffekter, och i värsta fall inte är fullt ärlig.

Lycka till till alla som inte är friska där ute, ni är inte ensamma!

Av ent87

Kör > skriv in msconfig > fliken Boot.ini > Klicka på "Kolla Alla Boot vägar" (kan heta lite annorlunda då jag översätter).

Om du vill veta mera eller det ovan skrivna inte fungerar så kan du läsa mera här: http://support.microsoft.com/kb/289022/sv

Av ent87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hund-ONE
Varför förutsätter du detta?
Själv har ja lagt in SP2 på min gamla skiva, men det var längesedan.
Långt innan dessa problem uppkom.

Läs vad trådskaparen har skrivit, så förstår du/ni nog varför jag tolkar ditt/era inlägg som jag gör. Om era problem inte liknar tråskaparens, så kanske det vore bättre med en ny tråd?

Genom att integrera SP2 direkt på CD skivan, så undgår man en hel del problem. Jag kan inte detaljerna till varför det just är så här, men så är der bara

nLite kan också göra era installationer oövervakade (unattended), så om ni redan har SP2 på era skivor så finns det ännu saker att göra...

Av ent87

Slipstreama in SP2 på era cd skivor så ska det nog lösa sig. Själv använder jag programmet nLite för att göra det. Sedan finns också RyanVM addon/update packs, vilka är riktigt användbara. Om ni vill veta mera sök på Google.

Svarar gärna på frågor om det inte något ni inte förstår, men bara om ni redan har läst på lite själva.

Av ent87

Det här är nog det vad du är ute efter:

http://driverpacks.net/DriverPacks/

Sedan finns det information om hur man kan använda driverpacksen med en sysprep image, i denna tråd:

http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=62501

Det bästa är väl att det är helt gratis! Vänligen så skickar man ändå ett bidrag till utvecklaren, eftersom han har lagt ner hundratals timmar på projektet.

Av ent87

0.975V vid 10x multipliern som varit stabil i prime(2 instanser) i ca 12 timmar.

Av ent87

Jag har lyckats få upp min hd till 61C, dock så är det bara i extrema fall, tex en defragmentering som kör hela natten. Den håller annars sig vid 56C i normalt användande. Cpu:n kan man få ner värmen ordentligt på med undervoltning, min håller sig på 66C i spel och fläkten kör inte igång heller.