Inlägg

Inlägg som PlogarN97 har skrivit i forumet
Av PlogarN97
Skrivet av SuperSverker:

Jag håller med till del men jag älskar även tanke på en framtid där böter för att du inte klarar av att uppvisa giltigt körkort bygger på möjligheten att ladda telefonen i bilen.

Det är lite farligt dit vi är påväg när telefonen blir mer central i allt. Visst, det är ju smidigt men det är ju en förbannat sårbar single-point-of-failiure.

Kanske får vi se E-ink-skärmar på baksidan för betalningar och ID-kort som funkar när batteriet är "slut". Ni hörde det här först!

Ja, är ju inte omöjligt att hitta lösningar på problem.

Exempel som är åt det hållet idag:
https://support.apple.com/sv-se/guide/security/sec90cd29d1f/w...

Av PlogarN97
Skrivet av Baxtex:

Det är lite kläder kul när folk ropar att det ska förstatligas när vi senast igår kunde läsa hur inkompetenta och dåliga många it system faktiskt är.

Isåfall bör staten ta ett ägande bara men låta själva utvecklingen bestå som den är.

Jasså vilket då?

Av PlogarN97
Skrivet av Fantgrenen:

Det är väldigt stora marginaler på kablar och tillbehör, mycket större än på elektronik. Jag vet inte om du vet hur stort Apple är, men det är extremt många tillbehör de säljer. Vi snackar mångmiljardbelopp. Det är absolut en inkomst de bryr sig om.

Apple tjänar även mycket pengar genom deras MFI certifikation på tredepartstillbehör, det är ett program där produkter från tredjepartstillverkare måste gå igenom ett test och godkännas för de ska kunna säljas som kompatibla med Apple eller "made for iPhone". Apple tar alltså ut en avgift på alla tillbehör från alla tredjeparstillverkare som vill sälja iPhone tillbehör. Så givetvis kommer Apple förlora på att inte kunna använda sin egna proprietära kabel.

Din beskrivning känns som 10-15 år sedan. Det finns väl väldigt få lightning tillbehör som folk köper idag? Förutom laddkabeln som man får med gratis.

Men typ högtalare, hörlurar och övrigt kör väl bluetooth numera?

Möjligen viss andel magsafe tillbehör, men de är ju oberoende av lightning.

Av PlogarN97
Skrivet av Dockland:

Netflix delade ju själva på Twitter en slogan härom året.

”Love is sharing a password”

Här om året, sex år sedan?

Av PlogarN97
Skrivet av perost:

Detta var ju en bra spaning i en av de översta kommentarerna

Skrivet av elde:

Vad hårddiskmarknaden vill ha är inte mer lagringskapacitet, utan tystare, hållbarare och snabbare hårddiskar... Visst är 500% en imponerande siffra, men enligt mig ganska obetydlig för hemanvändare. Men för servrar eller människor med stora behov är det väl bra.

Av PlogarN97
Skrivet av Bengt-Arne:

Hmm...
Vad betyder då denna texten?

På FAQ-sidan för Max får vi reda på att prenumeranters nuvarande prissättning kommer behållas i sex månader efter lanseringen,

det kunde stått "Efter 6-månder så ändras priset för nuvarande prenumeranter", vilket i princip är samma sak...

Även om grundpriset skulle förändras så är det fullt möjligt att delen som var ”halva priset” fortfarande är giltigt

Av PlogarN97
Skrivet av Bengt-Arne:

Källan är väl att det redan står i texten på artikeln vi diskuterar...

Nej det står det väl inte?

Av PlogarN97

Lättsaltade eller tryffelchips tycker jag är godast

Av PlogarN97
Skrivet av Sarato:

Så mycket för "halva priset livet ut" på HBO Max.

Skrivet av lumberjack:

Kändes lite för bra för att vara sant!

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Livet ut på tjänsten*

Skrivet av dlq84:

Arrrr mateys'!

Avslutade min prenumeration så fort jag fick reda på sammanslagningen, var ju uppenbart att det skulle höjas.

Skrivet av Mithras:

Hahahaha "halva priset livet ut" --> De glömde informera att det var livet ut på streamingtjänsten HBO Max, som hade ca 18 månaders livslängd.

Jag påstår inte att ni har fel. Men jag undrar ändå om ni har någon källa? Känns som ni antyder att ”halva priset” kommer försvinna?

Av PlogarN97
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag testade i helgen en icke webbläsare där användaren ej var en "premiumanvändare" och ingen adblocker fanns. Och jag vill nästan påstå youtube var obrukbar, det var konstant reklam, speciellt om man hoppade i filmklippet.
Fruktansvärt tråkig utveckling till att man enligt mig behöver betala för youtube eller ha en adblocker om man är en användare som hoppar i klippen.

Nå det är inte fel med bättre kvalite. Det jag ser på youtube så "duger dock kvaliten" på och enbart för den hade jag ej skaffat youtube prenium.

*edit*
Testade nu med en webbläsare där jag ej är inloggad på. Reklam innan filmklippet startar, man spolar fram får se reklam igen, man spolar fram får se reklam igen.. Jag skulle ej stå ut.

Känns rimligt att gratisvarianten är en sämre produkt/tjänst.

Dock nice att det öht finns ett gratisalternativ för de som av någon anledning inte kan nyttja premium.

Av PlogarN97

AirTags do not have a defined range because they work within the range of Apple's Find My network. This means as long as an AirTag is within Bluetooth range of anybody's iPhone (or other Apple device), it can passively communicate with it and then help you locate it. For example, you can locate an AirTag that's hundreds of miles away so long as somebody with an iPhone walks near it. However, if you lose an AirTag in a remote-but-nearby place that nobody is likely to walk by, like the woods behind your house, you're unlikely to locate it as quick.

https://www.gearpatrol.com/tech/a36320416/apple-airtags-dista...

Av PlogarN97
Skrivet av Planeto:

Vill inte deraila för mycket, men för mindre barn känns inte 3700kr orimligt?

Kort nedbrytning;

1500 förskola
1200 mat/blöjor
1000 kläder/aktiviteter/övrigt

Känns lite i underkant med tanke på större bil/boende. Senare ökade kostnader vid skid och solsemestrar och snälla Pappa kan jag få ett RTX8090, alla andra i klassen har ju det.

Av PlogarN97

Bjuder 5100 kronor, kan hämta på lördag då jag har vägarna förbi

Av PlogarN97
Skrivet av jnsson:

Jag känner stor skillnad på hemknappen i en iPhone 7 vs en iPhone 6s, och då tycker jag att 7:ans känns jätte märklig och inte alls skön. Gillar inte deras taptic engine alls.

Härligt Jag känner också skillnad men mitt bet är ändå att majoriteten av användarna inte känner det eller har preferens.

Rekommenderar dig att köpa den produkt som du är mest bekväm med.

Av PlogarN97
Skrivet av jnsson:

Jag håller helt med. Förstår inte alls varför Apple (ryktas) gör detta.

Om jag får drömma fritt så kanske de har en ny typ av taptic engine som även fungerar för skärmen. Dvs att knappar och element på skärmen upplevs som riktiga knappar. Kanske till och med går att känna saker på skärmen.

Då är det ju fånigt att fortfarande ha analoga knappar på sidan när även de kan ersättas.

Men som sagt. Tror det handlar mycket om hållbarhet och miljö också.

Av PlogarN97
Skrivet av GuessWho:

Min spis har så att om man tar bort kastrullen eller stekpannan eller vad man nu har på spisplattan så först piper den till, sen efter en liten stund så stänger den av den plattan om man inte satt tillbaka kastrull/stekpanna inom en viss tid.
Har man ingenting på någon av på plattorna en viss tid så stänger spisen av sig helt.
Så jag behöver inte stänga av min spis manuellt om jag inte vill.

Jag vet att det finns synthar/keyboards (musik) som har motoriserade reglage, eller vad det kallas.
Så om man använder de ihop med DAW och ändrar något reglage i programmet så kan det fysiskt ändra motsvarande reglage på synth/keyboard.

Man skulle väl kunna tänka sig att motsvarande funktion skulle gå att uppnå med en spis med fysiska reglage om man har någon form av motor/servo som kan vrida reglagen.
Men känns som en lite onödigt komplicerad lösning, något ganska nischat som få skulle vara beredda att betala extra för.

Skrivet av StuntmanMike:

Det är ju främst när det kokar över och vatten hamnar på touchen som frustrationen också kokar över. Även när man snabbt vill ändra temperatur så gör touchen ett sämre jobb.
Kombinera man båda händelserna så kommer hatet verbalt flygandes ur munnen på en.
Mycket beror ju på hur man lagar mat och jag tror detta är något som händer dem som har alla plattor igång samtidigt som de står och tillbereder annat på bänken bredvid oftare.

Avstängningsfunktionen är ju såklart bra, men det borde inte vara några problem att kombinera de moderna funktionerna med en taktil encoder.

What? Är väl en standardfunktion på någorlunda moderna induktionsspisar att plattan stänge av om det inte står något kärl? Oberoende om det är traditionella vred eller touch?

Det behövs ingen ”motor” som vrider reglaget för att stänga av plattan. Jösses.

Jag finner det fascinerande att, trots att vi är på ett teknikforum, att så få verkar förstå att det mesta är fly-by-wire idag.

Av PlogarN97
Skrivet av Aka_The_Barf:

Jag tänker mig att dom inte sticker ut/in.

Vad får dig att tro det?

Av PlogarN97
Skrivet av Aka_The_Barf:

Det kan hjälpa men inte att hitta knapparna. Eller vad man gör med skal?

Jag har svårt att se problemet. Om en knapp går att känna sig fram till beror ju på dess utformning, oavsett om den är touch eller fysisk.

Är ju som sagt ingen skillnad mellan iphone 6 och iphone 7s knappar. Lika lätta att trycka på och känna sig till.

Såhär skrev mobil.se

Citat:

En av de mindre tydliga nyheterna är hemknappen. Den är inte längre en fysisk knapp på Iphone 7 och jag har innan jag faktiskt provar den hört om hur den kanske är svårare att vänja sig vid än det försvunna hörlursuttaget. Den gamla hemknappen som används till att komma just hem i operativsystemet, till Siri och för att växla mellan program har alltså bytts ut mot en stum tryckyta. Kanske för att det är enklare att vattenskydda när det inte är rörliga delar, kanske för att hemknappen ibland fallerade på äldre Iphones. Redan när du ställer in din Iphone får du numera även ställa in hemknappen, för genom den inbyggda vibrationsmotorn simuleras tryckkänsla. Samstidigt som du trycker får du en lätt feedback i form av en vibration i telefonen. Den kan ställas i tre olika nivåer så att du får den nivå av surr du föredrar. Det fungerar faktiskt förvånande bra så fort man vant sig vid det. Jag skulle inte säga att den nya hamknappen är en egentlig förbättring ur användarperspektiv, men om den har andra fördelar, som att hålla bättre än föregångaren eller vara en förutsättning för vattentåligheten så är det en bra förändring.

Den utvecklade vibrationsmotorn som sitter i Iphone 7 används alltså för att simulera fysisk rörelse när du håller i telefonen, men det gäller inte bara hemknappen. Även i operativsystemet märker man av ofta små diskreta surr när telefonen vill markera en händelse.

Av PlogarN97
Skrivet av vargeEEEEn:

Undrar hur det blir med skal till de telefonerna bara. Känslan av en naken telefon må vara trevlig men de är hala som ålar och väldigt ömtåliga.

Ett eller flera hål kanske? Som de gjort med spakknappen

https://cdn-thewirecutter-com.cdn.ampproject.org/i/s/cdn.thewire...

Av PlogarN97
Skrivet av Aka_The_Barf:

Inga knappar, är dom galna. Hatar min skärm som kör utan fysisk på och av knapp, jobbigt hela tiden man ska stänga av och på. Dessutom är det skönt med någon form av "feedback" eller om man vill höja volymen när den ligger i fickan tex.

Inga knappar? Är dom galna? Precis folks reaktion när de bara hade en stor skärm och en knapp på framsidan. Sisådär 2007