Inlägg

Inlägg som Xorlon har skrivit i forumet
Av Xorlon

Bra artikel, men vilka garantier för säkerhetskopiering av data gäller för dessa tjänster? Apple beskriver sin tjänst (icloud) som en förenklad delning och åtkomst till material från alla enheter i apples ecosystem, men ger inga garantier på lagrad data.

Kör själv 2TB lagring via icloud+ som vi har för familjen för dokument och foton. Supersmidig tjänst, men tyvärr fått prestandaproblem med tjänsten mängden data som lagras blir stor (strax över 1,1TB utnyttjat).
I kontakt med Apple i felsökning kring detta fick vi då informationen att det är viktigt att vi säkerhetskopierar vårt innehåll innan de börjar titta på kontot då det är risk att allt eller delar försvinner. Lite upprörd och irriterad kring denna information ledde det vidare till att vi tittade noggrannare på vilka villkor som gäller för data som lagras i tjänsten, risk för förlust och ansvar och hjälp om så skulle ske.

Visar sig då att Apple inte ger några garantier för att data lagras och inte riskerar att förstöras, förloras eller förvanskas.
Har inte haft några problem personligen annat än prestanda i tjänsten, men det är för stor risk att förlora hela familjens bibliotek med bilder på barn och familj för att inte titta över andra eller kompletterande lösningar.

Från terms and conditions:
D. Säkerhetskopiera ditt Innehåll

Du ansvarar för att säkerhetskopiera viktiga dokument, bilder och annat Innehåll som du lagrar eller använder genom Tjänsten till din egen dator eller enhet. Apple ska tillämpa vederbörligt yrkeskunnande och vidta lämpliga försiktighetsåtgärder vid tillhandahållande av Tjänsten, men Apple garanterar inte att Innehåll som du lagrar eller använder genom Tjänsten inte oavsiktligt skadas, förvanskas eller går förlorat.

Av Xorlon
Nytt bud: 1 500 kr Startar på utgångsbud, kan komma och hämta
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Xorlon

Finns det ett 3070 Rog Strix kvar, så köper jag gärna och hämtar upp.

Av Xorlon

Kortet är nu sålt, tack för visat intresse!

Av Xorlon

@ToyBoB Ledsen, har redan bekräftat till @Dipy^ som är påväg för att hämta kortet.

Av Xorlon

@Dipy^ Dennis, du är välkommen att köpa det under morgondagen för 1600kr.

@ToyBoB & @Croowley; Tack, blir affär ej av uppdaterar jag i tråden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xorlon

MSI GTX970 Gaming

Jag har ett https://www.msi.com/Graphics-card/GTX-970-GAMING-4G.html#hero...
över, sedan jag uppgraderat min dator till GTX1080.

Kortet har fungerat felfritt och har ej överklockats. Låda och tillbehör finns kvar i originalskick.

Finns i Borås och kan säljas omgående. Hör gärna av er om ni har eventuella frågor eller funderingar.

Läs hela annonsen här

Av Xorlon

För er info går det sådär bra att använda kortbetalning, gav upp och använde paypal ikväll/inatt efter att ha försökt tre dagar i rad.
"Din kort- eller bankbetalning kunde inte genomföras. Vänligen försök igen eller välj ett annat betalsätt." Är det enda som visas, kl 02:10 ca gjorde jag senaste försöket.

Samma kort användes via paypal utan problem.

Av Xorlon
Skrivet av ConVicTen:

Tar mig friheten att utföra lite HLR på den här tråden ;D
Är det någon som fått en sån adapter att fungera?
Jag har provat två olika adaptrar från två olika tillverkare, men får inte mikrofonen att fungera. Med Bose QC25 händer inget alls, och med Apple originalheadset så får jag bara screech-ljud då och då.
Mikrofoningången fungerar fint med ett vanligt headset.
Datorn är en ASUS G750JS.

Bumpar denna tråden i förhoppningen om att någon har svar. Precis som i inlägget ovan så har jag ett par Bose QuietComfort25 som jag försöker koppla till datorn med en adapter. Har köpt ett flertal olika, men endast ljudet fungerar, det enda man får ut ur mic-utgången är "klick" ljud när man använder volymkontrollen på hörlurarna.

Av Xorlon

Jag har efter en del funderande valt att returnera den skärm jag köpt. Hade funderingar ett tag på om jag kunde leva med den back light bleed som fanns på skärmen. Men jag upptäckte ganska snabbt att det syntes i många situationer som är vardag för min del. I alla vyer där mörka områden visas, de flesta spel eller filmer, så syntes tydligt det ljusinsläpp som läckte igenom i hörnen.
Jag hade kunna leva med detta om jag visste att alla skärmar har samma nivå av detta, men det har varit väldigt stor spridning på detta fenomen när man söker om skärmen. Vissa skärmar har helt varit utan back light bleed, medan flertalet varit sämre än det exemplar som jag hade.

Länkar till ett imgur-album med några bilder jag tog på skärmen så att ni som ev. har intresse av detta kan se hur just mitt fall var. Har försökt ta bilder med inställningar i kameran så att man skall kunna se hur ögat uppfattade det. Har varit lite för hård mot ljusinsläppet i de mörka bilderna, så det såg bättre ut på bilderna än hur det var i verkligheten. På bilden där spelet SMITE visas så är ljusnivån aningen högre än hur den uppfattades.

http://i.imgur.com/q0UYQqc.jpg

http://i.imgur.com/FjpMjoq.jpg

Dell U3415W Back light bleed

Av Xorlon

Första intrycken är att byggkvaliten känns gedigen. Bra finish och stabil konstruktion. Skärmen hade bra färger och ljusstyrka, först när jag drog igång Smite och Elder scrolls online så märkte jag av backlight bleeden. Den är påtaglig och jag måste fundera lite över hur jag skall göra. Ur ett rent användarperspektiv så är det helt ok, jag kommer inte ha några större problem med den backlight bleed som finns då jag i princip bara kommer spela, koda och surfa på den här skärmen. Film, där svärtan spelar mest roll enligt mig, är inte något som kommer visas på denna skärmen.

Det som gör att man funderar på om man skall behålla skärmen är förväntan av hög kvalité med tanke på priset. Är det verkligen OK att man lägger nästan 8k och har värre blb än min gamla Synmaster på 8 år hade? Jag kommer posta lite bilder senare där jag kalibrerar in kameran så att bilderna återspeglar det man ser i verkligheten och inte någon förstärkt illusion pga ökad ljuskänslighet.

Av Xorlon

Nu fick man leveransbesked från Dustin! Hoppas på att det är ett bra exemplar från Dell nu och att anledningen till att tillgången varit dålig är för att de gjort justeringar i tillverkningen

Av Xorlon

Och nu är leveransdatum framme i mars. Det ser inte ljust ut att få tag på en sådan här skärm innan våren

Av Xorlon
Skrivet av Zpnk:

Nope, deaktiverat. Testat runt med olika settings... satte allt på low och det blev ingen skillnad. LG'n jag fick hem led ju av BLB, men kan inte minnas att jag hade detta bekymmer med den, märkte detta ganska omgående och borde ha lagt märke till det på LG'n också? Bör ha med denna monitor att göra?

Kollar man gameplay på AOC-skärmen som jag tänkt byta till så verkar detta fenomen inte alls uppstå heller. Hade en 29" AOC tidigare som jag var nöjd med, så jag får hoppas att AOC gör mig nöjd än en gång

https://www.youtube.com/watch?v=b4shv1ApqEg

Ok, men om tearing upplevs som ett problem så behöver du aktivera vertical sync. Vad som händer är att grafikkortet inte uppdaterar exakt i 60fps, så när skärmen ritar om bilden så har grafikkortet bara uppdaterat en del av bilden, vilket gör att man får det fenomenet du ser där. Sätt på vertical syns så bör det försvinna. (Det kommer dock sänka din fps något, men man kan inte få allt.:))

Av Xorlon
Skrivet av Zpnk:

Alltså i Borderlands 2 flyter det på förvånansvärt bra. Men i BF4 så är det nåt som stör mig så otroligt... har testat pillrat med lite inställningar i själva spelet utan att få bort det. Har det med skärmen att göra? Har jag missat nån inställning i BF4? Eller är det nåt annat?

Kolla mot pelaren så ser du de svarta skuggstrecken som dyker upp när jag rör musen fram och tillbaks. Detta dyker upp på väldigt många objekt, men valde detta då det var mest tydligt...

https://www.youtube.com/watch?v=sBKF58X8mxs

Ser ut som riktigt kraftig tearing. Har du satt på vertical sync?

Av Xorlon

Tydlig skillnad i svärtan, men var det så illa som det ser ut på fotot? Att man ser blb i hörnen även när skärmen inte visar en helt mörk bild, eller är det förstärkt av kameran?

Det har skrivits en del utlåtande om denna skärmen på hardforum.com där bland annat färgskiftningar, halos och ghosting upplevts som de problem man kan få med denna skärmen. Har du hunnit få någon uppfattning om det är något som märks?

Detta har även diskuterats på overclock.net

Av Xorlon

Riktigt snygg! Foten speciellt Otur där med knappen, känns som en kvalitetsbrist tyvärr. Köpte du från komplett?
Hur upplever du svärtan, finns någon tendens till backlight bleeding?

Av Xorlon

Oj. Har du redan fått en leverans av samsungen? Ta gärna bilder och posta så fort du får igång grejerna, vi får ju verkligen hoppas det inte är något fel på den!

Av Xorlon
Skrivet av zunfire:

Din gottegris, min blev flyttad ytterligare 12feb nu Grrr

Rättelse: Den är på väg!

Vilken tur (eller så har ni bara varit ute i väldigt god tid).
När beställde du? Känns som att de fick in skärmar men i väldigt låg volym, min beställning blev även den framflyttad till 12/2.

Av Xorlon
Skrivet av WhiteOnyx:

Och ni som köpt/ska köpa skärmen tycker det är acceptabelt med så mycket bleeding på en så dyr skärm?

Grejen med den här skärmen är ju att den inte är så dyr. Närmsta likvärdig skärm specifikationsmässigt är LGs välvda skärm, den går på strax över 11k. Den har också thunderbolt vilket är en del i priset som faller bort för dellen, men i stort så har den ett relativt konkurrenskraftigt pris.
Visst är det mycket pengar för en skärm dock, jag kommer ändå chansa och hoppas att backlight bleed inte är på den nivån att det stör mig.

@Sulle82: Vad bra att högtalarna verkar vara helt ok, kanske kan klara sig med ljudet i skärmen och ett par hörlurar, så håller man ned prylarna på skrivbordet