Inlägg

Inlägg som Ganzah har skrivit i forumet
Av Ganzah
Skrivet av Beta:

Då skall du först gå igenom hela uppgraderingsprocessen, om du inte väntar orka på att få notifikation om att din uppgradering är klar (om du inte redan fått det) kan du ladda ner ISOn och uppgradera från den. Sedan använda samma ISO för att göra en clean install. Men viktigt är att du får konfirmerat att Windows 10 är aktiverat innan du blåser datorn.

Här kan du ladda ner ISO: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10IS...

Välj vanliga Windows 10. Eftersom du har Ultimate skall du välja Windows 10 Pro när du gör clean install (i installationen).

Notifikationen har jag fått(klar att uppdateras från win7 till 10) vill bara vara säker på hur jag går till väga innan man ger sig in i leken hehe. Måste också vänta på min beställning av USB så jag har nått att boota från.

Ah så win 10 pro, bra du sa det, var en sak jag också undrade över.

Av Ganzah
Skrivet av ggustavsson:

Svarar bara på 4 då det var lite luddigt med övriga svar.
Du uppdaterar först efter att Windows blivit aktiverat vilken går i stort sett på en gång så kan du göra en cleen installation tex från USB sticka, någon nyckel ska INTE skrivas i något läge.

Enbart om du har köpt Windows 10 behöver nyckel skrivas.

Ahh okej tack för svaret

Av Ganzah

Tack för alla svar, känns säkrare nu

Jag har en lagringsdisk på 2TB som är hyfsat full.. (min E: disk)

Ska först uppdatera till win10 sen instalera en full version (alltså formatera C: disken för att byta OSet), så antar att man kan tanka net gratis ISO för win10? Då min win 7 ultimate är äkta osv.. Eller är det bara uppdateringen som är gratis?

Av Ganzah

Frågor runt en Clean Install av Windows 10

Tjo! Har lite frågor..

1. Jag undrar om mina filer som jag har liggandes på Disk E: (min lagringsdisk) kommer försvinna efter en 'clean install' av win10? Det finns inga system filer på den disken, bara filmer, serier, bilder och dylikt. Antar att chansen alltid finns att nått går fel vid en 'clean install' men då har jag en annan fråga.. Kan jag helt enkelt bara koppla ifrån E: disken innan jag gör 'clean installen', eller måste den vara inkopplad för att bli kompatibel med nya filer i windows 10?

2. hur gör jag för att skapa en återställningspunkt om något skulle gå fel, så att filerna finns kvar om nu något skulle gå snett?
3. Också hört att man borde säkerhetskopiera sina filer också, måste man ha en stor extern disk för att göra detta eller räcker det med en USB sticka?

4. Efter allt är installerat och klart, hur/vart får jag tag på en produkt nyckel(eller vad det heter)? Eller behöver jag ens en?

5. Vad behöver jag tänka på innan jag uppdaterar, och efter, kör en clean install? (Några viktiga faktorer man ska ha i åtanke innan/under installation dvs*)
Bättre att fråga så man vet vad man ger sig in på

Uppskattar alla svar!

Av Ganzah
Skrivet av ATON:

Låter vettigt. Oftast så köttar de värre korten rätt vettig kylning oavsett. Kan du så skulle ju ett damfilter i botten vara lämpligt, om det inte är så att det redan finns på caset. Annars tror jag det räcker med bra kylning framifrån. Så länge du har god cirkulation i lådan så brukar det gå bra.

Låter riktigt bra. Ska nog dra runt kablar för att få bättre cirkulation, och köra på utblås i taket. Känns bra detta, tack för svar

EDIT: Slängde iväg en beställning på en sån här: http://www.inet.se/produkt/5322344/be-quiet-purewings-2-140-m..., ska nog räcka, annars beställer jag en till

Av Ganzah
Skrivet av ATON:

Ganska kompakt burk, så skulle säga att mycket hänger på vilka prylar man har och hur de är placerade. Kabeldragningen kan säkert också påverka en del här. Men rent generellt så försöker man ju ta in luft nedifrån och framifrån, för att sedan kasta den uppåt och/eller bakåt. Värme rör sig ju uppåt så det är rätt logiskt.
Två frontfläktar, en bak och två i toppen skulle säkert vara najs. Eventuellt om du vill klocka så kan du köpa en stängd vattenkylslösning till CPUn, och sätta radiatorn i topp.
Vad har du för temperaturer i caset i dagsläget?

Blir nog att köpa en 140 i taket, kanske två för att driva ut värmen. Kommer i nuläget inte upp i några monster temperaturer, men har som sagt planer på att införskaffa ett vassare grafikkort. Så lär bli en del klockning på schemat framöver, så skulle ju vara bra att utnyttja de platser man har till godo.

Om man slänger in en fläkt i botten för att få lite extra luft på GPU'n så känns det som att det skulle dra in en hel del damm i GPU'n.

Av Ganzah

@Piteraq: Har bara hört bra om EVGA kortet, har dock inte testat det själv. Men har planer på att införskaffa ett själv då ekonomin tillåter
Med det sagt så överlåter jag frågan till de som har testat korten first hand.

Av Ganzah

Placering av fläktar.

Tjena!
Nå, jag har ett 'Corsair Graphite 230T' chassit och skulle gärna vilja ha tips på hur jag får bättre luftflöde i min burk.
Burken INET: http://www.inet.se/produkt/6911717/corsair-graphite-230t-svar...
Så jag har just nu 2st 120mm fläktar fram för insug, och 1st bak för utblås. Det ger mig ett spelrum för 2st i taket och 1st nere i golvet vid nätaggregatet.

Jag har dessutom en 'Cooler Master 212' som CPU-kylare, utblåset riktad mot den bakre fläkten. Detta tror jag de flesta skulle säga att en fläkt ovanför i taket är bortkastade pengar(?).

Så hur många fläktar utav de 3 möjliga ska jag köpa och vilka för in/utblås?

EDIT: har också ett Asus GTX 760, har planer på att köpa ett Evga GTX 980 när ekonomin tillåter

Av Ganzah

Jag är rätt sugen på att testa detta spelet. Är 25år.. Har kollat massa videos men aldrig testat spela, skulle då vara kul att ha någon att lira med

Hur hittar jag servern ni lirar på? Finns det någon typ av sökmotor?

Av Ganzah

Behöver fortfarande hjälp. Nån som sitter på en lösning?

Letar inspelningsprogram så jag kan dela med video så nån lättare kan hjälpa, återkommer när jag har video.

Av Ganzah
Skrivet av XPerion:

En screenshot eller kort video skulle hjälpa att se vad för problem du har?

Har testat ta för/efter SS på problemet, syns dock ingen skillnad på bilderna.

Av Ganzah

Kan det vara nått program i datorn jag behöver? Datorn är nybyggd så kan ju ha missat nått program/ updatering/inställning som är nödvändig för att allt ska flyta på. Vad tros?

Av Ganzah
Skrivet av XFTality:

Redigerade mitt inlägg, testa även det jag la till

Funkar tyvärr inte :/
Varje gång jag klickar upp VLC med en 1080p film så laddar skärmen typ 0.1sec och blir konstig. Samma händer när jag minimerar VLC, då "hoppar" den tillbaka till normalt igen. Har dock upptäkt att vissa 1080p videor på YouTube funkar bra i 1080p medans andra blir konstiga. Riktigt underligt problem detta. Tycker ju det ska gå att få till så allt i 1080p funkar utan problem

Av Ganzah
Skrivet av XFTality:

Går ej att ändra på. Picture Mode är fast på "Graphics".

Av Ganzah
Skrivet av XFTality:

Enable/Disable motionflow borde finnas, dubbelkolla! Har inte just den modellen, men vi har haft en snarlik.

Nope, finns inte på denna modellen iallafall. Läste på nätet att W6 modellerna inte har Motionflow, att det bara är nån marknadsförings grej, so to speak. Kan det finnas en annan förklaring till den försämrade bilden?

Av Ganzah

@Ganzah: Verkar inte finnas, eller så hittar jag det bara inte.

Av Ganzah
Skrivet av XFTality:

Prova att stänga av interpolering på TV:n (Motionflow XR 200Hz i ditt fall). Återkom med resultat!

Ska testa, återkommer.

Av Ganzah

Bilden blir konstig vid videouppspelning i 1080p

Tjena! Jag har ett väldigt irriterande problem. Bilden jag får när jag spelar upp film/video i både VLC och YouTube (dessa jag provat)blir extra ljus och dålig (oskarp). Alltså hela bilden, även utanför videon/filmen blir dålig. Funkar dock fint i 720p. Svårt att förklara problemet då jag inte vet ordet på detta problem. Vill dock understryka att det funkar felfritt i 1080p när jag bara surfar och VISSA spel, men så fort jag startar ett klipp i YouTube i 1080p så blir det skit.

Detta är grejorna jag har:

Sony KDL40W605 LED (TV) (tv'n är i full hd)
Asus GeForce GTX 760
Audioquest HDMI kabel

Ingen aning hur jag ska lösa problemet så vänder mig till er på Sweclockers, som förhoppningsvis har nå tips på hur jag kan få bra 1080p uppspelning.