Inlägg

Inlägg som Llliinuusss har skrivit i forumet
Av Llliinuusss

Problem var (som ni sa), endast SATA kabeln som var illa placerad och lyckats lossna.

Känner mig riktigt dum nu, tack för förslagen.

Av Llliinuusss

SSD borta efter återställning av Windows 10

Hej,

Nyligen ominstallerade jag Windows 10 p.g.a. ljudrelaterade problem. När Windows startade igen märkte jag att en av mina två SSD-diskar inte visades i Windows. Detta var ett problem när jag först installerade SSD:n, det löste jag genom att skapa en ny s.k. volym i Disk Management. Problemet nu är att SSD:n inte syns varken där eller i BIOS inställningarna som den tidigare gjorde.

Den enda förändring jag gjort inom hårdvara är att temporärt koppla in en SATA CD/DVD-brännare till moderkortet när jag installerade nya drivrutiner.

Specs:
Moderkort: ASUS z97-A
SSD: Samsung 850 Evo
OS: Windows 10 på en Samsung 840 Evo

Alla förslag uppskattas (:

Av Llliinuusss
Skrivet av Falcon:

Settings > System > Sound

Settings > Privacy > Microphone

Kolla lite där

Skrivet av elBenko:

Instämmer med Falcon, har du nyligen uppdaterat windows så är det bergis privacy settings för mic du behöver kolla över.

Skrivet av skogsvilden:

Hade samma bekymmer micen syntes och fungerade men inga program kunde använda den, var sekretessinställningarna som var för strikta i Windows.

Nu, snart en månad senare uppstår samma problem som tidigare. Min mic slutade fungera mitt under ett samtal med en polare. Problemet löstes som sagt tidigare med metoden där man ändrar Windows privacy inställningarna. Har varit där och kollat nu, satt på och stängt av inställningar som tidigare men nu händer inget. Vet inte om detta har med saken att göra men när jag senare skulle stänga av datorn kom Windows med en ny uppdatering (löste inget). Headsetet fungerar klockrent på andra datorer så vet inte om det nu är mjukvara (Windows) eller hårdvara (Min PC) som behöver åtgärd. Borde jag ominstallera Windows 10 och se om det hjälper?

Av Llliinuusss
Skrivet av weew:

Vad gjorde du för att få det att funka? Min mic har slutat fungera i Skype och Discord, men jag vet att micen funkar.. misstänker att de är nå inställningar som är fel. Några tips?

Som Falcon skrev: Settings > Privacy > Microphone.

Om du använder Windows 10 går du alltså in på "Settings", sedan klickar du på "Privacy". På menyn till vänster & under "App Permissions" klickar du på "Microphone". Sedan sätter du på "Allow apps to access your microphone". Det räckte för mig, annars kanske inställningarna under kan hjälpa dig; där du ändrar vilka appar som kan använda din mic.

Av Llliinuusss
Skrivet av Falcon:

Det löste sig alltså?

Ja, det löste problemet.

Av Llliinuusss
Skrivet av Falcon:

Settings > System > Sound

Settings > Privacy > Microphone

Kolla lite där

Skrivet av elBenko:

Instämmer med Falcon, har du nyligen uppdaterat windows så är det bergis privacy settings för mic du behöver kolla över.

Skrivet av skogsvilden:

Hade samma bekymmer micen syntes och fungerade men inga program kunde använda den, var sekretessinställningarna som var för strikta i Windows.

Tack så extremt mycket, har letat i flera dagar efter en lösning men inget har fungerat. Skulle aldrig ens tänka tanken av att leta i privacy settings, tack för den.

Av Llliinuusss

Ljud fungerar men inte mikrofonen (Windows 10)

Hej,

Jag upptäckte nyligen att mikrofonen på mitt headset inte fungerade, det förvånade mig eftersom ljudet på headsetet fungerade som det skulle och alltid har gjort. Headsetet (HyperX Cloud II) är USB och jag har testat i andra USB portar på datorn. Mikrofonen fungerar som den ska om den används till en annan dator. Jag har kopplat in andra headsets till datorn som heller inte fungerar. I Windows ser det ut som mikrofonen på headsetet är inkopplad men de gröna brickorna till höger (indikerar volymen) höjs inte när jag pratar.

Alltså fungerar ljudet på alla enheter testade men mikrofonen fungerar inte på någon av dem.

Alla möjliga förslag uppskattas, tack.

Specifikationer:
Headset: Kingston HyperX Cloud II
OS: Windows 10 (SSD)
Grafikkort: AMD R9 295x2
CPU: i7-4790K @ 4.0 GHz
RAM: 8 GB

Av Llliinuusss

@SCORPIUS: Har kollat profilerna och testat flera lägen av crossfire, AFR-friendly osv. Det verkar som olika spel kräver olika inställningar för bästa användning av båda korten.

Av Llliinuusss
Skrivet av SCORPIUS:

@Llliinuusss: Är spelet gjort för crossfire? Annars får du räkna med problem. Även om det är gjort för det ofta

https://www.youtube.com/watch?v=xuk77-gfRJs

Börjar tyvärr tveka på att spelet är gjort för crossfire. Jag löste problemet genom att stänga av crossfire i de globala inställningarna (inte bara för applikationen), vilket också ledde till högre fps i ett flertal andra spel (??). Tycker det är synd att behöva strula med alla spel som inte är gjorda för crossfire. Tror inte att någon vill spendera dubbla pengar på ett extra grafikkort om det ger sämre resultat än tidigare.

Av Llliinuusss

Låg FPS + dålig crossfire, AMD R9 295x2

Jag köpte spelet Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands, har nu problem med extremt dålig och t.o.m negativ crossfire användning, d.v.s. spelet fungerar bättre utan crossfire aktiverad. Användning av grafikkort samt processor ligger på runt 65% och 30% respektive. Min FPS är mellan 30 och 50 på medium inställningar och 1080p, vilket är extremt dåligt med tanke på min dators prestanda i många andra spel. Även jämfört med andra användare av samma datorkomponenter. Om jag stänger av crossfire helt får jag 10 till 15 FPS mer än när crossfire används. Dock uppstår buggar med gräs och skuggor i spelet som gör det omöjligt att spela.

Alla förslag, både dumma och klockrena är uppskattade.

Specs:

Grafikkort: R9 295x2
CPU: i7-4790K @ 4.0 GHz
RAM: 8 GB
OS: Windows 10
Lagring: SSD.

Av Llliinuusss

GTA V Frysnings problem

Hej

Jag har ganska så nydligen upgraderat min dator med nytt moderkort och cpu,de flesta spel fungerar som en dröm, alla utom 2: Watch Dogs och GTA V. Båda spelen fungerar bra med fps och hela tiden då du stannar i samma område, men så fort jag åker runt världen så fryser den, jag kan inte pausa eller göra någonting. Men efter runt 30 sekunder så fungerar allt igen och inga problem, det händer även om jag åker där jag redan har varit. Kör även spelet på hårddisk om det gör någon skillnad. Är det något jag behöver köpa är den inga problem. Tacksam för alla svar

PC Specs:
CPU: i7 4790K
GPU: R9 295x2
Moderkort: Asus z97-a
RAM: Dual channel 1333mhz ddr3 12GB
Operayivsystem: Windows 7

Av Llliinuusss

@philipborg: Tror du att det är värt att köpa CPUn och Ett moderkort för totalt ca. 4500Kr? (Från en i7 950)

Av Llliinuusss

@philipborg: Ja, just nu kör jag 2 separata PCI-E till mitt grafikkort

Av Llliinuusss

@philipborg: Tack för ditt svar, Mitt nätagg är : Corsair AX850 och den är några få år gammal.

Av Llliinuusss

i7 4790K + R9 295X2 PSU

Hej!

Jag ska skaffa en ny cpu och då behöver jag ett nytt moderkort, har ett relativt nytt grafikkort (Sapphire R9 295X2). Och nu en ny processor. Jag undrar om mitt nuvarande nätaggregat räcker, på 850W, har just nu en i7 950 (3.06GHz). Btw kommer mest att spela.

Tacksam för alla svar (:

Specs :
i7 950 3.06 GHz
R9 295X2 Grafikkort
18GB ram
Windows 7
Asus P6T Deluxe v2 Moderkort

Av Llliinuusss
Skrivet av SaltyLiquorice:

Temperaturer? Hur ser dessa ut?
Annars vet jag inte

Men vet du om CPU och GPU användning blir högre om jag skaffar ny processor) :).

Av Llliinuusss
Skrivet av SaltyLiquorice:

Watchdogs är watchdogs, sp på rak arm vet jag inte vad du kan göra åt det.
Watchdogs är ett av dem spelen som är otroligt dåligt gjort för pc, så jag skulle gissa att det har med det att göra!
Där får ngn annan gärna komma med input!

Mvh

Men i ett spel som battlefield hardline då? Där CPU och gpun låg på runt 50%?

Av Llliinuusss
Skrivet av SaltyLiquorice:

Watch dogs är ett ganska udda spel när det kommer till fps, troligtvis är det bara en av gpuerna som jobbar. Eftersom du har 295x2 så skulle det vara bra att veta om den totala användningen låg på 50% eller om det vara 50% på en av gpuerna. Jag skulle även uppdaterat till de senaste drivrutinerna för att kunna utesluta problem med detta. I battlefield hardline så är det nästan garanterat cpun som sätter stopp. Multiplayer i battlefield är väldigt cpu tungt. SÅ jag skulle tro att det är din cpu som börjar bli lite trött i dagens spel. Men eftersom att du inte sitter i sjön så skulle jag väntat på skylake som kommer 1-2 månader där får du en ny arkitekttur och stöd för ddr4. Så om du ska skaffa nytt och inte har super bråttom så kolla up skylake annars är core i7 4790k med msi moderkort ett bra val!

Watch dogs resultaten var baserat på totala användningen eller alltså att båda GPUerna låg på runt 50% och de är båda resultaten. En fråga är varför varken gpu eller cup användningen låg på 100%? Och finns det något sätt att fixa det? :).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Llliinuusss
Skrivet av dunis90:

För Battlefield Hardline, testa skriva "PerfOverlay.DrawGraph 1" i konsolen, då kan du se vad spelet själv rapporterar om GPU- och CPU-användningen. Har du testat att gå in i inställningarna och valt Mantle istället för Direct3D 11?

Tack! Jag visste bara om PerOverlay.DrawFps 1 ;). Men jag ska testa.

Av Llliinuusss
Skrivet av SaltyLiquorice:

Msi afterburner och aktivitets hanteraren brukar jag använda

Ska jag gå efter "Processoranvändning" eller "maximal frekvens"? I resursövervakaren i aktivitetshandlaren. d: maximal frekvens låg på 100% och processoranvändning på typ 55%. Gpun låg på 50 - 75% ???? FPS: 90 (i battlefield hardline)

Ultra preset. 4xMSAA

I watch dogs var det lite annorlunda, där CPU användnig låg runt 70% och GPUn på 50% FPS: 40

Ultra inställnignar