Inlägg

Inlägg som andymoogle har skrivit i forumet
Av andymoogle

Min 2500k som körs i 4GHz flaskar mitt överklockade 970 i vissa spel. Dessutom måste man tänka på att inte stirra sig blind på fps, utan även titta på frametimes. Finns flera benchmarks som visar att 2500k har väldiga problem med frametimes jämfört med nyare processorer. Även vid överklockning.

Av andymoogle
Skrivet av Jalle64:

Har för mig att Tj max ligger på 98 grader C på SB.

Japp, nånting sånt är det. 74 grader är inga problem.

Av andymoogle

Har du vattenkylning men ingen överklockning? Då är väl svaret ganska givet.

Av andymoogle

Smart val. Mycket bättre att se om din CPU flaskar ditt grafikkort först. Lite onödigt att köpa en ny CPU innan du ens vet vad du får ut av den nuvarande.

Av andymoogle

Ark är ett spel som inte fungerar bra med något system. Rust har jag ingen erfarenhet med, men det är fortfarande i Early Access så det bör väl finnas lite möjligheter för optimering där innan det är helt färdigt. Vad har du för grafikkort? Det är trots allt det som avgör mest nu för tiden.

Om du har vettig kylning så är det aldrig fel att överklocka. Man får ganska enkelt ~500Mhz extra "gratis" såvida man inte har en totalt värdelös fläkt. Det kan göra det lilla extra som behövs för att få en jämnare framerate.

Av andymoogle

Känner du att någon av dem flaskar dina system? Om inte, varför göra någonting alls?

GTAV är ett spel som definitivt gynnas av en snabbare och nyare processor. Jag har inte kollat upp några benchmarks på Overwatch, men jag tror inte att det kan vara särskilt krävande. CSGO bör inte vara några problem.

Av andymoogle
Skrivet av stimpen:

Ja men det verkar ju funka på hönsen här, du ser hur uppjagade de är för att de får till ett "gratis" spel. Att korten kostar skjortan typ 970 för 3,5-4k verkar de inte tänka på eller att du kan köpa ett snabbare 290x för 2500kr nu, köpa spelen separat och ändå blir det billigare än 970...

Jag har sett att du om och om igen snackar om att folk borde köpa 290/290x istället för ett GTX970. Något du aldrig nämner är att 290/290x drar betydligt mer W än GTX970. Jag hade väldigt gärna köpt ett 290, men mitt nätagg räcker inte riktigt till. Så istället för att köpa ett 290 för runt 2500 kr och ett nätagg för runt 1000 kr, så köper jag hellre ett 970 med två spel för runt 3500 kr.

Att kalla folk för idioter bara för att de hellre vill ha ett kort över ett annat känns lite väl. Det är inte som att vi i slutändan talar om massor med pengar. Någon hundralapp hit eller dit är inte någon massiv summa som gör någon till idiot (eller höns som du så "snällt" säger).