Inlägg

Inlägg som freakstar har skrivit i forumet
Av freakstar

Corsair Crystal 570X RGB Tempered Glass

Tjena!

Säljer nu mitt chassi på grund utav att jag flyttar utomlands. Chassit är i bra skick, köptes 2018-01-15 från Inet. Kvitto finns kvar samt även ca 3 månader av garantin.

Finns att hämta i Göteborg!

Har ni frågor är det bara att skriva

Läs hela annonsen här

Av freakstar
Skrivet av panpo98:

När något glappar ska man ta loss och sätta tillbaka delar/kablar. Det har ofta löst problem trots att man aldrig såg eller kände något fel.

Du verka fortfarande ha saker kopplade som inte behövs. Mus/tangentbord, grafikkort, ljudkort, kablarna till ALLA diskar/DVD mm. Ingen ide att blanda in bild, Windows mm. Du lär fortfarande höra om den fortfarande dör efter några sekunder.

Nollställ bios. Antingen som det står i moderkorts manualen eller ta bort batteriet som ser ut som ett mynt en stund. Glöm inte att dra ur strömkabeln.

Vissa behövde ta bort något mer innan nollställningen fixade fel men vad varierar från fall till fall. Då kan det vara bra att ta bort allt som inte behövs och nollställa igen.

Tack för svar.

Har testat att koppla bort alla USB-enheter som jag nämnt tidigare. Dock kommer jag även testa att koppla bort grafikkortet + ljudkortet och även se re-seata alla kablar som går till mitt modulära nätagg. Förhoppningsvis är det en kabel som lossnat.

Av freakstar
Skrivet av Vzano:

Kollat alla kontakter? Har du ett annat nättagg att testa med?

Tack och bock för svar.

Som tidigare nämnt så har jag kollat alla kontakter, har inget extra nätagg tyvärr. Funderar på att köpa ett nytt nätagg, men drar mig lite för just det eftersom RBG'n på ram-minnena kickar igång, även fast datorn har stängt av. Så det tyder ju på att det finns någon form av strömförsörjning.

Av freakstar

Dator stänger av sig själv efter ca 0,5sek

Tjena,

Min dator verkar tyvärr ha gett med sig på något konstigt vänster. Satt med den imorse och allt flöt på som vanligt, fram tills jag råkade stöta till datorn med datorstolen (obs: inte en jättehård stöt) så att den stängde av sig självt. Blev rätt paff då själva datorn inte rörde sig alls och "smällen" inte var jättehård. Trodde först att det var ett strömavbrott i min lägenhet, men icke.

Testade starta datorn några sekunder efter incidenten och den bootar upp i en halv sekund och fläktarna kommer också igång. Dock så slocknar den direkt efteråt. Det jag har märkt är att mina RAM-minnen fortfarande lyser upp efter att datorn har stängt av sig själv (har ett par G.Skill minnen med RGB) och att även tangentbordet emellanåt lyser upp.

Efter att datorn har stängt av sig själv så går det inte att boota den längre. D.v.s inget händer när man trycker på startknappen. Det krävs att jag stänger av strömmen på nätagget och då sker ett "klickande" ljud i datorn (samma ljud som när man stänger av den som vanligt) och testar man att boota den igen så sker samma sak som tidigare. Har även testat att dra ut alla kablar och bara boota datorn med bara strömkabeln i (inga usb-enheter i kopplade), men samma problem uppstår.

Min fråga är egentligen vad felet kan vara? Jag har tyvärr inte något extra nätagg att testa med och inte heller ett extra moderkort.

För mig låter det nästan som att det är moderkortet som kanske har fått kortslutning, i.o.m att LED:en på tangentbordet och minnet kickar igång? Men jag är riktigt osäker. Hoppas någon kan rikta mig i rätt riktning. I värsta fall får jag släpa med den till inet och låta dom ta en titt.

Specs:
Motherboard: MSI X99A Gaming 7
Processor: Intel Core i7-5930K
GPU: EVGA GeForce GTX 1080 FTW
Hard Drive: Samsung 850 EVO 500GB [SSD]
Sound Card: Creative Sound Blaster Z
RAM: G.Skill Trident RGB 2x8GB [3000mhz]
Power Supply: EVGA Supernova G2 750W Gold [Modular]
CPU Cooler: Noctua NH-D15
Case: Fractal Design R5
Screen: Acer Predator XB271HU

Av freakstar
Skrivet av Svensktiger:

Hängde på låset den 27/5 och beställde ett 1080 FTW på Dustin.
Fortfarande inget kort ........
Snart 2 månaders väntetid är verkligen inte OK.

Sitter ungefär i samma sits, lade en beställning på ett 1080FTW från inet den 29:e maj.

Iofs så är min dator sönder så jag har ingen brådska, men ja... 2 månaders väntetid är ju lite väl långt.

Av freakstar
Skrivet av MultiMan:

Det har varit en massa åska. Drog du ur alla kablar ur datorn (inklusive nätverk) innan du åkte? Annars kan du råkat ut för åskskador, som tyvärr kan vara mycket svårdiagnosticerade eftersom så många olika delar kan vara påverkade. Har du hemförsäkring kan det vara en stor hjälp iom att du då kan lämna in datorn till en firma och få allt genomgånget.

Börjar misstänka att detta är precis det som hänt tyvärr.

Testade med ett annat grafikkort (som funkar klockrent med en annan dator) och får debug-koden bd. Testade även med ytterligare ett annat ram-minne och felet kvarstår.

Blir att lämna in till inet för felsökning, får se vad reparationskostnaden landar på. Förhoppningsvis är det inte p.g.a ett åsknedslag utan en defekt-del. Får se vart det slutar. Har som tur är hemförsäkring i värsta fall!

Av freakstar
Skrivet av MarkSix:

D4 betyder problem med PCI bussen enligt manualen. Testa att flytta ljudkort, grafikkort eller testa med bara grafikkortet eller annat grafikkort.

Jag antar att du googlat på problemet. Om inte så finns detta nämnt på Tomshardware forumet.
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2769577/msi-x99s-deb...

Tack för svar!

Är just det, är så jäkla svårt att se om det är ett 'D' eller '0'. Det andra ram-minnet jag testade med var från en polares dator, felet kvarstod. Så misstänker att det inte är ram-minnet.

Förhoppningsvis får jag mitt 1080 snart, kvarstår felet då så har jag inte en susning om vad det kan vara. Moderkortet verkar ju i alla fall visa error-meddelanden, får se om det blir ett nytt efter jag bytt grafikkort.

Av freakstar

Dator bootar inte, diverse debug-koder.

Tjena Sweclockers!

Börjar med att skriva ned vad jag kör för system och tar problemet efteråt

Operativsystem: Windows 10
Processor: Intel Core i7 5930k
Processorkylare: CM Hyper Evo 212
Moderkort: MSI Gaming 7 x99s
Minne: 1x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 2400mhz
Grafikkort: EVGA Geforce GTX 970SSC
Hårddisk: Samsung 850 EVO 500GB
Nätaggregat: EVGA Supernova G2 750w
Övrig kylning: 2x140mm fram, 1x140 bak, 2x120 i toppen
Övriga komponenter: Sound Blaster Z ljudkort.
Temperaturer: runt 37 grader idle.

Övrigt: Bygget är cirka 5-6 månader, aldrig varit några konstigheter med det.

Kom tillbaka från en veckas semester igår, kickade igång datorn och det var inga som helst konstigheter. Kunde lira, surfa och allt var som normalt. Bootade dock upp datorn imorse och möttes av en svart skärm. Testade starta om datorn och skärmen kommer igång, därefter övergår den till 'No signal' (innan POST). Detta varvades av att datorn efter några sekunder startade om sig själv, och samma sak upprepades. På moderkortet finns en debug-kod: AF (utgår ifrån att det är AF, visar dock 4F på moderkortet)

Hann inte med mycket mer, kom hem efter jobbet och testade på nytt. Då fastnar datorn i en reboot-loop (kommer ej till bios, skärmen kommer till Predator-märket och övergår till 'No signal' och datorn bootar om efter ungefär 8-10sek och fortsätter såhär. Debug-koden AF höll fortfarande i sig. Testat följande:

1) Switchade över till B-Bios, felet kvarstod
2) Resettade CMOS, felet kvarstod
3) Testade annat ram-minne, funkade inte heller.
4) Satte tillbaka det gamla ram-minnet; nu startar den inte längre om sig själv. Men får fortfarande ingen signal till skärmen. Får följande debug-kod: D4 (eller 04, svårt att se).

Jag börjar luta åt att det är något med grafikkortet, har dock ingen möjlighet att testa ett annat.

Någon som stött på något liknande eller har någon idé? Har en beställning på ett 1080, funderar på att avvakta tills dess och testa med det... funderar alternativt på att låta inet köra en felsökning på det.

Hoppas någon har någon idé om vad som kan spöka, som sagt, funkade felfritt igår.

EDIT: Skärmen funkar i övrigt, testat med en laptop och den funkar klockrent.

Av freakstar
Skrivet av choklad:

Tröttnade på att vänta på EVGA FTW kortet som vart beställt den 27maj....
La in en beställning på MSI gaming X för cirka 10dar sen som nu finns att hämta på webhallen

Sitter i samma sits typ, förutom att jag inte klicka hem ett MSI Gaming X än.

Ska på semester nu i en vecka, fan om FTW-kortet inte skickats tills min semester är över. Såg att de ska börja skeppas nästa vecka. Får se om det blir något av det :'(

Av freakstar

Beställde mitt 1080FTW den 27:e maj från inet. Fortfarande ingen aning om när jag kommer få det. Får hoppas det är här innan augusti i alla fall

Av freakstar
Skrivet av Ninjaflipp:

Med den där riggen får du nog mest spelprestanda per krona i form av ett grafikkort, faktiskt. i7 2600 är fortfarande en mycket kompetent processor och det som skulle matcha din budget i dagsläget presterar inte så mycket bättre än det du har.

Skrivet av Limpfittz:

Med en budget på 5000:- så rekommenderar jag att du enbart köper nytt grafikkort, då moderkort och processor fortfarande duger, du har ju CPU kylare och om det är 1600mhz minnen så räcker 8gb gott och väl!

2490:- just nu för ett 290x otroligt prisvärt för 4gb vram.

Gör dig själv tjänsten att köpa en SSD också, det kommer göra din PC upplevelse mycket mer njutbar både i och utanför spel.

Tack och bock för svar! Hade helt glömt av att ta med det i specsen men jag kör ett SSD som jag har Windows 7 på.

Ruggigt bra pris på grafikkortet. Verkar som att det även mäter sig bra med 970'n. Ska kika närmre på det!

Av freakstar

Dags att uppgradera datorn!

Tjena Sweclockers!

Efter att ha lurkat här ett tag är det väl dags att registrera sig och få lite åsikter på vad som behövs uppgraderas i min dator. Köpte min nuvarande i slutet av 2011 och det börjar väl bli dags att uppgradera den nu känner jag! Finns en hel del goa spel som man vill kunna lira på någorlunda vettig grafiknivå (bl.a Arkham Knight) utan att det laggar och har sig.

Just nu ser min dator ut såhär:
Case: Cooler Master Elite 430
Moderkort: ASUS P8P67 LE
Processor: Intel i7-2600
Processorkylare: Hyper 212 Evo
Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 560 TI
Ram: 8GB
Nätagg: Silver Power SP-SS500 500W

Är väl inte helt och hållet novis när det gäller datorer, men hade uppskattat lite hjälp när det kommer till vad som behövs uppgraderas! Har kollat en del på det här grafikkortet -> http://www.inet.se/produkt/5411308/evga-geforce-gtx-970-4gb-s.... Känns som att det även är dags att uppgradera processorn + moderkortet? Har väl en budget på 5000kr för tillfället.

Tack och bock för all eventuell hjälp!