Inlägg

Inlägg som metalworker har skrivit i forumet
Av metalworker

Hej fastforward.

Det här med drivrutiner i linux kan vara lite klurigt för den som dumpats direkt från windows. Du kanske redan vet om det här så du får ha överseende om jag lägger det på en för låg nivå. Alla drivrutiner ligger i kerneln (linux) och det är isåfall där du skulle kunna se versionen på drivrutinen om det nu är möjligt.

Eftersom kortet är ett pci kort kanske 'lspci' kan ge lite mer informtion.

Hoppas det var till någon nytta..

Av metalworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Talavis
Vilket inte är helt sant. Om du använder den senaste CVS-versionen finns fullt stöd för PSM. Den är ganska (mycket?) stabil nu eftersom det drar ihop sig för en ny release.
http://amsn.sf.net/amsn_cvs.tar.gz
Se till att du har tcl och tk installerat (version 8.4 rekommenderas) och sedan är det bara att installera med configure && make o.s.v.

så det går att sätta personligt meddelande även om jag använder mig av ett gmail konto i cvsen?

=D

Av metalworker

den senaste versionen av amsn har stöd för detta, men om du använder ett gmail konto så kan du inte sätte en personligt status/meddelande utom dem fördefinerede som exempelvis "strax tillbaka", "är och äter" osv.osv

Av metalworker

http://phootar.white.prohosting.com/scrot.wmii2.png

klipp, klistra för bästa effekt

wmii
screen
mutt
irssi
kget
urxvt
zsh

Av metalworker

om DU inte har lyckats pajja eller av någon annan anledning lyckats förstöra apt-get så antar jag att du är intresserad av att köra apt-get update först innan du börjar söka, efteresom update hämtar hem information om dem paket som finns tillgängla att söka med apt-cache search. apt-get clean tar bort dem paket som du har installerat med apt inklusive paketlistor. med tabort menar jag att inte att den avinstallerar utan tar väck installations filerna från datorn. Detta kan vara rätt nyttigt att köra ibland om man gjort någar dist-upgrade's.

Hoppas det löser sig lycka till.

Av metalworker

Jag är rädd att jag har förälskat mig i denna tråden.

Av metalworker

guide/howto på svenska om regexp

Letar efter någon form av howto eller guide för regular expressions på svenska. Nån som vet mer om detta?

Av metalworker

om jag hade vatt du hade jag nog stannat vid debian, men jag är inte du och det är alltid bra att utvecklas. debian är rätt trevligt för man får det mesta serverat på ett fat och man märker att det kanske inte var så svårt att installera grejor, uppdatera kernels mm. jämför man då med slackware som inte har någon pakethanterare så kan det bli lite krångligare, plöttsligt står man där frågandes var fan allt har hamnat och för att avinstallera måste man plocka bort filerna för hand. nu kan jag inte slack så det kanske finns en pakethanterare därute. har för mig att det finns något som heter "slapt" men jag vet inte om den bara tar hand om installationen eller vad den gör. en annna rätt skön grej med debian som kommer ta ett tag att lära sig in är att installera kernels och jag tror nog det är bland det smidigaste som finns i disten. med debians egna verktyg behöver du bara hämta hem kerneln och packa upp det och flytta konfigurationsfilen från föregående installation till den nya kernelns katalog och köra två kommandon, och sedan har debian själv bakat ett fin debian kernel till dig. detta förutsatt att du redan har en förkonfigurerad kernel.

i debian byter man standard fönsterhanterare enligt följande: update-alternatives --config x-window-manager

med root rättigheter troligtvis

Av metalworker

vanligtvis när du har att göra med netinstalls eller apt över huvudtaget är det att rekommendera att främst få igång nätverket och sedan uppgradera dem paket som redan finns i din dist och till sist installera dem apps du ska använda. detta gör att du slipper oroa dig över en massa paket som ligger ouppdaterade och du får ett nytt fräsht system. uppdaterar du de befintliga paketen innan du börjar installera nya så kommer du spara dig själv en massa jobb.

Av metalworker

när jag lekte kryptering så använde jag encfs och fuse i debian. Det finns en howto på detta på debian-administration.org och det funkar ypperliget bra, enkelt att sätta upp var det med. Lycka till!

Av metalworker

med tiling innebär att föster öppnar sig automatisk på ett visst sätt där ett fönster får 60% av bildytan och resterand lägger sig bredvid. En kortfattad och kanske lite fattig beskrivning hittar du här: http://en.wikipedia.org/wiki/Tiling_window_manager
en skärmdump kanske kan ge en bättre inblick.

fördelarna enligt mig är väl till största del snabbheten, man slipper använda musen och man får bättre överblick över föstrena. wmii har även fler layouter varav tabbed kan ni se ovan. I nyare wmii kommer även en ny layout som ska vara kolumnuppbygd eller "column layout" som det med heter. Ett exempel på det finns här: http://wmii.de/shots/20060313.png

hoppas min urdåliga förklaring kan bidra med något

Av metalworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
Bara en tanke, vad är det för mening med att köra WMII om du ändå inte använder tiling?

Det händer väldigt offta faktist att jag använder tiling, så pass offta att jag tänkte visa hur det kunde se ut med en annan layout. Just tabbad är något jag letat efter länge. Urxvt har tabbar och det finns nån modul till fvwm som kunde lägga alla apps i tabbar men det är långt ifrån lika smidigt som detta. Tiling kör jag som offtast när jag arbetar med text och vill ha en bättre överblick/effektivare arbetssätt.

och som vanligt måste ni troligtvis klippa och klistra länken i ett nytt fönster. Det är inte jag som äger servern och därför kan jag inte ändra på det sätt ni hämtar bilderna från servern.

Av metalworker
Av metalworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av regret
wmii

http://www.student.lu.se/~nbi99mla/wmiiskott-060311.png

hur har du fått så att applikationens namn visas i wmiibar:en?

Av metalworker

dystopin: Här snackar vi wm

Av metalworker

wtf, har swec en irckanal?

Av metalworker
Av metalworker

kör
apt-get update
apt-get upgrade ev apt-get apt-get --fixmissing upgrade

var har du fått paketet ifrån? är det hemmabygge eller inte från debian?
jag hade nog installerat det igen med apt-get --reinstall install eller bara install.
är det en språkgrej för japanska?

Av metalworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
Inte mycket att visa upp men här kommer iaf ett screenshot från min stationära, kodandes på en mycket enkel HTTP-server i OCaml (kul projekt för att lära sig språket ).

http://distopic.net/img/screenshots/2006-02-26-214315_1280x10...

WM: WMII 2
Terminal: rxvt
Editor: (g)Vim

omg.. vilken helt underbart skön wm!

Av metalworker

den är inte skyddad.. man måste bara klippa klistra för att den ska funkiligera.