Allt från Computex 2023

Inlägg

Inlägg som Bloodstainer har skrivit i forumet
Av Bloodstainer
Skrivet av LPG:

Men hallå hur många ska dom göra?
1060 3GB DDR5
1060 5GB DDR5
1060 6GB DDR5

och nu 1060 6GB DDR5X?

De finns även GTX 1060 6Gb 9000MHz minne https://www.inet.se/produkt/5403312/gigabyte-geforce-gtx-1060...

Av Bloodstainer
Skrivet av tvelander:

Kör vi på jobbet flera och har två privat
Extremt värda för företag.

Jo men priset på Optane gör det någorlunda värdelöst för konsumenter som bara vill ha mer fart. Är inte hållbart att kasta in Optane i en glorifierad facebook/sweclockers/youtube maskin som spelar någon SNES emulator då och då

Av Bloodstainer
Skrivet av ekipz:

De kanske underskattade hur mycket motion sickness folk skulle få...
Eller, det kanske bara är jag?

Skulle snarare säga kostnaden och adaptionen var de största problemet. De enda konsolen som har VR är PlayStation och de har 0 bra spel för VR. Och även bland PC gamers är de 970s, 780ti, 290 minimum för de flesta spel och de kapar bort en stor del av PC gamers. Och därefter kostnaden för headseten i sig.

Av Bloodstainer

Detta kommer leda till fler 10GBE routrar på marknaden inom de kommande 2-3 åren! Bra

Av Bloodstainer
Skrivet av Rapidact:

Jag tycker M.2 tekniken är ett hafsverk, siffrorna ser bra ut men prestandan växlar (trottling), för att undvika överhettning? Helt okey som systemdisk på en hemburk, om man vill boota upp snabbt. Verkar vara flaskhalsar här och där i en dator - vore kul om Sweclockers ägnade en artikel om att testa de olika tekniker som finns idag och försöka se framåt vad som är runt hörnet? Vad är max man kan kräma ut ur en burk?

Håller inte med, NVMe M.2 SSDer throttlar bara om man kör tyngre loads, vilket majoriteten av människor inte vill. De flesta vill nog bara ha lite kortare loading times än SATA SSDer.

Av Bloodstainer
Skrivet av tilted0113:

Varför är du så upprörd över detta? Du kan se precis vad du vill men det kanske kommer kosta.

Som sagt; vad förväntar du dig? Att aktörerna som får sitt material pirat-spritt över hela internet inte ska reagera och agera? Ska allt i hela samhället vara gratis eller?

Jaså? Så du menar att all form av underhållning som någonsin funnits finns att köpa? Lägg ner dina tomma argument som inte håller. Du ignorerar ju det faktum att det finns enorma arkiv som inte går att hitta någonstans.

Av Bloodstainer
Skrivet av Söderbäck:

Det där tror jag inte en sekund på faktiskt hehe.

Olaga hot, barnporr, uppvigling, hets mot folkgrupp och förtal tror jag faktiskt inte du är emot utan jag tror faktiskt att du tycker det är bra att staten har lagar kring de punkterna. Vilket ju är censur

Är bara för att censurera barnporr i de instanserna. När det gäller internet, begår någon uppvigling, hets, förtal eller olaga hot så anser jag att man ska sköta de inom rättsväsende för vad som är sagt eller inte, man ska inte gå och censurera bort vad som har sagts eller skrivits. Det är jag skarpt emot.

Av Bloodstainer
Skrivet av Söderbäck:

Näe. Den har funnits där i många år. Olaga hot, barnporr, uppvigling, hets mot folkgrupp och förtal är andra typer av censur som vi haft på nätet under lång tid. Och den typen av censur är också välkommen.

Yes. På flera sätt. Telia kan filtrera ut siten i sina DNSservrar. Det går lätt att runda genom att byta DNSserver i sina enheter.
Om de däremot blockerar IPadressen i all sin trafik - vilket de också kan göra så blir det hårigare att komma runt. Men ja, VPN löser det också.
-------------------------------------------------

Själv förstår jag att siter så som piratebay kan få stater och lagens långa arm emot sig. De håller på med fiffel och då kan man få problem med rättsväsendet.
Men att processen baseras på hur varje enskild ISP ska agera och att detta bestäms i tvistemålsdomar... Jag upplever att det är en godtycklighetsprocess och att infrastrukturen inte ska inte kunna styras på det här sättet från privata intressen.

Trodde inte att du skulle tycka blockering av siter för sådana brott var en välkommen censur. Och har du källa på att staten/domstolar gått in och blockerat något pga hot eller förtal? Tvivlar skarpt på det.

Av Bloodstainer
Skrivet av tilted0113:

Varför blir folk så upprörda? Om man ska dra det till sin spets: om ingen ska betala för att se materialet så kommer det inte finnas något material.

Skärp er och anpassa er (finns massor med sätt) istället för att klaga som tonårsflickor.

För att det finns MASSVIS av material som man måste pirata. För att det inte finns en legitim väg att få tag på det. Jag tror knappast folk piratar de största serierna på netflix direkt... Nä vill man se den skiten så vänder man sig till netflix, problemet är alla de filmer/spel/musik som dog ut innan internet blev mainstream och aldrig blev uppköpta att förlag och de inte finns legitimt att köpa och spreds endast via pirating bland annat. Eller alla olika emulatorer till spel som är för obskyra för att någonsin finna sin väg in på en Nintendo Classic store eller dylikt. Grundproblemet här är att det finns absolut massvis av legitima skäl för pirating. Visst är det tekniskt sätt olagligt om jag laddar ner spel för emulator, men äger jag både konsol och spel så skiter jag faktiskt i det, det är en principiell fråga och det finns inget företag som skulle försöka jaga en kund för hur de väljer att konsumera en produkt. Och för att inte prata om pirating av mjukvara där upphovsrätten fallit bort för att företag bitit i marken etc.

Av Bloodstainer
Skrivet av HappyPie:

Nu när tjänsterna äntligen finns så piratas de ju inte längre i samma utsträckning. Eller?
Kan tänka mig att det streamas saker som fortfarande kanske inte finns tillgängligt men detta går att lösa genom att lägga till dessa innehåll i nuvarande tjänster.

Kanske ska skylla på hur uppbyggnaden för licensiering och region är hos filmindustrin än att hålla på blockera delar av internet. Risken finns för ändamålsglidning.

Tyder på att pirating är påväg tillbaka pga att splittringar i content. Räcker inte längre med Crunchyroll, Netflix och HBO

Av Bloodstainer

Det är helt jävla absurt att det här är vad vi fokuserar på i moderna västvärldens demokratiska system istället för faktiska problem som skadar människor. Man leker ghost-busters år copyright holders för att många icke-existerande tjuvar

Av Bloodstainer
Skrivet av Snorlena:

Skulle hellre lägga pengarna på ett 1080ti.

Ja alltså, 2070 är ju sämre i allt utom teoretisk "raytracing" stuff som ännu inte finns. Dessutom så har ju majoriteten av spel inte Raytracing och kommer inte ha de inom de kommande 4 åren.

Edit: Och om ni tror att 2070 kommer vara ett bra kort om 4 år, ber jag er kika på GTX 970, inget dåligt kort, men kolla på 770 eller 970 och kolla hur de presterar, inga dåliga kort. Men -70 korten åldras aldrig bra. Och då åldrar egentligen inga GPUer bra.

Av Bloodstainer
Skrivet av anon159643:

Det lär ej bli billigt före DDR5 har kommit.
Själv funderar jag idag köpa att 3*8GB SO DDR3 minne för 1500kr, det känns som att detta minne har slutat tillverkas och priserna aldrig kommer gå ner i pris.

Och lite samma håll är är det väl snart med DDR4, lusten att satsa på detta minne börjar väl avta.

DDR3 har inte slutat tillverkats. Kolla på priser på DDR2 Priserna går definitivt ner i värde. Anledningen till varför DDR3 fortfarande är relativt högt är för att FX, Phenom II och allt mellan Sandy upp till Devil's Canyon fungerar bra i dagsläget som billigare datorer.

Av Bloodstainer
Skrivet av JonasT:

Är det något speciellt test du tänker på?

Nu var det inte jag som lämnade kommentaren. Men rent kras blir det konstigt att kika in på prestanda index för äldre grafikkort. En gång i tiden låg t.ex 780 Ti och 970 relativt nära varandra och det känns som att generationsgapet växer. Men jag förstår att ni inte kan förväntas resta timtal per kort och samtidigt göra återbesök på ett dussintal grafikkort.

Men jag uppskattar alltid era återbesök till äldre teknik

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bloodstainer
Skrivet av backfeed:

Gamers Nexus har en betydligt saftigare genomgång

Pinsamt, Intel.

Problemen ligger inte bara i kassa minnestimings och avstängda kärnor, utan även i metodiken - varför i hela helsike har de t.ex. tagit medianvärdet av testerna, istället för medelvärdet?

Håller med, Steve står alltid på top listan av teknik journalister som jag alltid litar på. Mer än alla andra skulle jag påstå.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bloodstainer
Skrivet av justabit:

Med tanke på den retorik som den amerikanska staten för mot media så är det nog inte så långt in i framtiden innan de börjar göra det. Dödstraffet finns ju redan där.

"dödstraff finns ju redan där" Wow, ironin i att du nämner retorik, much?

Av Bloodstainer
Skrivet av gabriel15:

Nej skillnaden ligger nog mer i att Kina inte krigar med hela världen för tillfället.

Så klart folk USA inte tycker om blir fängslade även om de är oskyldiga.

Hela världen? Några få Islamistiska länder i mellanöstern där våldsmonopolet gått förlorat hos ostabila stater och grupper som IS fått makt? Knappast obefogat.

Av Bloodstainer
Skrivet av Söderbäck:

Inte för att jag säger emot eller vill förminska det här ett dugg. Den här typen av grejer är duktigt smutsiga.

Men för den som inte sett snowdenfilmen så kan jag rekommendera att glo på den (finns väl fortfarande på netflix).
USA ligger väl på samma nivå av övervakning även om de inte i alla lägen använder identisk teknik.

Skillnaden ligger väl ändå i att USA inte fängslar och avrättar författare/bloggare/journalister.

Av Bloodstainer
Skrivet av anon114264:

Men nu har alla inblandade även Supermicro dementerat dessa rykten som Bloomberg skapade.

Källa.

Av Bloodstainer

5/11 fyfan, nä. Vem fan gör en kylare som kräver ett extra aggregat? Danskar...