Inlägg

Inlägg som Wolwet har skrivit i forumet
Av Wolwet

Värde på MSI geforce 2060 6Gb

Någon som vet vad dagens värde på 2060 ligger på? (inte super) eller några som sett vad korten här på sweclockers sålts för? Mvh

Av Wolwet

Budar 1300, och hämtar! När slutar budgivningen

Av Wolwet

Gtx 970

Hur står sig 970 i dagens läge? Spelar bara csgo på max settings så ginns det någon/några som vet hur deras fps brukar landa på? Ja jag vet att csgo är cpu

Av Wolwet
Skrivet av futhark14:

Ebjuder 2500kr+frakt.

Noterat

Av Wolwet

Aha en outlet produkt! Ja deras garanti är svår att matcha, men jag har noterat ditt bud!

Av Wolwet
Skrivet av sali2003:

Hej
Starta bud med 2000 om det ok
Den finns hos Elgiganten 4900

Bud noterat, länka gärna från elgiganten för jag hittar den då inte ?

Av Wolwet

Lenovo ideapad 3 i5 10th generation

Säljer nu min skoldator som är inköpt 27 juli 2020 med 6 månaders garanti kvar från Elgiganten (kvitto finns) samt 17 månaders garanti från Lenovo själva, Datorn är i princip oanvänd då med tanke på Corona så har jag suttit hemma på stationära datorn och pluggat så att denna dator har typ bara legat och samlat damm, Perfekt dator att spela lättare spel, surfa, arbeta med.
Betydande Spec är
Processor: 15 Intel Core i5 1035G1 quad core 1ghz
SSD: 256GB
8 GB ram ddr4
Skärmupplösning1920x1080
Grafikkort: Intel UHD Graphics G1
Max drifttid 7,5h
Skärmstorlek 14 tum

Full Specs är https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=5477662
Nuvarande nypris finns inte då datorn endast säljs med I3 processor på elgiganten för 6000 och iom att denna har en i5 istället så är kraften i processorn mycket större.
Levereras återställd med Laddare samt kvitto från elgiganten och kartong om så hittas

PRISET ÄR INTE HUGGET I STEN

Kan levereras runt om östergötland ev närmsta län

Läs hela annonsen här

Av Wolwet

Ingen som har någon priside?

Av Wolwet

Gamingsetup värde

Behöver få värdering på gamingsetupen, så min fråga är vad detta är värt? Delarna i datorn är inköpta i Januari samt februari så kvitto och garanti är fortfarande kvar

Fractal Define C TG
MSI GeForce RTX 2060 Gaming Z
Intel Core i5 9600k
Ballistix 16GB 2x8 GB DDR4 2666MHz
Be Quiet Power Zone 650W (nätagg)
Asus Prime B360M-A (moderkort)
Kingston A2000 500gb M.2 NVMe (ssd)
Be Quiet Shadow Rock 2 (kylare)

Skärm 1: Asus 24 VG28QE 144hz
Skärm 2: AOC 24 C24G1 144hz

Mus: Xtry M4 mus inköpt i somras
Tangentbord: HyperX RGB modellnamn har jag ingen aning om.
Corsair HS70 Pro Wireless (inköpt i somras )

Som sagt, Kvitto och garanti kvar på det mesta förutom skärmarna. Delarna är inköpta på Inet och Elgiganten.
Mvh

Av Wolwet
Skrivet av anon295122:

Kollat så inget glappar? Hade en liknande situation, små vubrationer gjorde att den inte funkade eller funkade till synes helt slumpmässigt.

Ajjamen har kollat runt på allt som kan tänkas vara och det verkar som att det är glapp någonstans så får lämna in den igen och plocka ut en ny i hopp om att den funkar bättre !

Av Wolwet
Skrivet av Julia2018:

Vadå lägenheten saknar dimmerfunktion? Slå av strömmen till vardagsrummet, köp en dimmer och byt ut switchen. Hade ett liknande problem, jag fick prova 7 olika dimmers innan jag hittade en som klarade lampan.

Har verkligen ingen lust att lägga pengar på dimmer när jag egentligen inte behöver någon.. och med tanke på att det verkar som att det är lampan som är glapp och inget annat då jag har kopplat om och om igen och den funkar ca 1 min och sen dör och sista vändan jag som jag kopplade in den så funkade den i 5 min så verkar det som att lampan är glapp tyvärr så får lämna in den så kanske dom kan testa den på plats hos dom istället

Av Wolwet
Skrivet av kaptengrek:

Då får du helt enkelt lämna tillbaka den. Du kan använda den även en varm sommardag, 30-35°C. Omgivningstemperaturen är lite märkligt angiven kan man tycka men inget bekymmer utan mest en sak tillverkaren måste ange för CE-märkning och elsäkerhetsverkets krav.

Tack för svar! Jag kopplade in den igen och testade och då funkade den riktigt bra ca 5 minuter.. så jag satte upp den i hallen i tron om att den funkade och att jag bara var lite klantig med inkopplingen men det visade sig att den dog igen så det är ju enbart glapp i taklampan och inget annat verkar det som.. Tack återigen för svar

Av Wolwet
Skrivet av ZecretW:

Det är en vanlig lampa som funkar till 230v.
Jag tror mer på att din inkoppling är boven.

Eller hur varmt har du i lägenheten?
"Temperaturområde - 30-25 °C"

Inkopplingen är korrekt, Vi har 4 lampor i lyan där 2 av dom är 2 pol kopplade och funkar galant så man har gjort dessa kopplingar ganska ofta genom åren.

Av Wolwet
Skrivet av kaptengrek:

Det stämmer, den är avsedd för 220-240V AC, 50hz så den skall kopplas in direkt till ett lamputtag eller för fast ansluten installation. Det du kan göra är att sätta i en lampa som du vet fungerar om du har ett lamputtag för att se att du har spänning fram bara för att vara helt säker på att det är armaturen det är fel på.

Har du haft någon belysning där tidigare? Ibland sätter man transformatorn i elcentralen som omvandlar spänningen till 12/24V om man vill ha t.ex. LED-spotlights i fast undertak. Då kommer inte den där armaturen att fungera.

Är det fasta installationer dvs. Bara trådar ur taket skall installationen göras av behörig elektriker men man får byta en existerande armatur mot en ny som privatperson.

Tack för svar!: Tidigare hyresgäst har haft en spotlight där tidigare vilket vi såg när vi var på besök. Vi har bott där i ett halvår och har inte haft någon lampa där ännu! Jag testade dock denna lampa i ett annat uttag i köket där vi har en lampa med samma uttag och även där bara 2 pol och den funkade inte där heller.. så det känns ju som att det måste vara lampan. Tyvärr så sitter led lamporna ingjuten i armaturen vilket gör att man inte kan ta bort lamporna och testa med andra..

Dock vette tusan vad dom menar med -30 till 25.. Skulle inte lampan funka om det var 26 grader i lyan?

Mvh

Av Wolwet
Skrivet av kaptengrek:

Om du kan bifoga vilken lampa det var så är det lättare att ge dig hjälp. Men troligtvis så har du valt en lampa med för låg märkspänning.

https://www.clasohlson.com/se/Takspotlight-Cody-Northlight/p/... denna lampa är det men jag ser inget om att den inte ska funka i ett vanligt 230v vägg

Av Wolwet

Frågor om Taklampor

Tjenare! köpte en Taklampa på Clas Ohlson som tydligen var Dimbar.. Men problemet är att i lägenheten har vi ingen dimmer och när jag Tryckte upp lampan i taket och kopplade in allt så flimrade ljusen bara lite, Sen en kort stund så tändes lampan helt för att sedan dö igen så jag antar att det är Lampan som är trasig ? eller tror ni att det har med att lampan inte är kompatibel med lägenheten då lägenheten saknar dimmerfunktion ?

Mvh Ante

PS ja alla kablar är som dom ska vara.. dvs Fas till fas, Nolla till Nolla då den är ojordad

Av Wolwet
Skrivet av Vzano:

Det var lite större skillnad än bara processorn
itsales konfiguration går att ifrågasätta, bland de billigaste B360 moderkortet man kan hitta och ett dumsnålt val av nättagg som har relativt låg effektivitet och bara 2 års garanti om man skulle köpa det fristående. (Corsair H45 kostar ca 550 kr och det är inte ens svår att montera själv).

Jag hade tagit HP datorn alla dagar i veckan. För 2k får du ett 2060 super som är betydligt bättre än föregångaren 2060, 3700X, 512 GB SSD och ett nättagg med effektivitet som påminner att året är 2020.

Tycker du datorn är prisvärd? Folk skrev på fb att hp datorns moderkort, psu är skräp och att den inte är värd pengarna? Samt vad tror du om kylningen?

Av Wolwet
Skrivet av Vzano:

Kan du länka bägge datorerna?

Absolut! https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar... https://itsale.se/shop/speldatorer/super-extreme/

Av Wolwet
Skrivet av Vzano:

Är det annars samma spec på resten av delarna (bortsett från moderkortet)? 599 kr extra för 3700X är en no-brainer IMO

Nja på intel får jag vattenkylning istället för luft samt bättre chassi då ryzen är hp dator medans den andra är egetbygge

Av Wolwet

Svarar alla här!

Ja dessa är 2 färdiga datorer, 11400 för intel dator med 2060 och 9600k och 11999 för samma grafikkort dock med 3700x istället! Allt annat är likvärdigt endast csgo samt lite filmer ibland bara kommer förmodligen aldrig spela nåt annat då tiden inte finns att lära sig nåt nytt