Inlägg

Inlägg som Masyve har skrivit i forumet
Av Masyve

Om de genuint ska genomföra produkten kommer de välja hörlursstället, 100%.

Av Masyve

Poängavdrag för att gasmasken inte matchar barnvagnarna. Sjysst annars!

Av Masyve

Hade lite frågor om streaminghårdvara. Fick 0 svar, men blev kvar ändå.

Av Masyve
Skrivet av hakd:

P30 var dock en flopp...

...Sitter själv på P20

Överraskningsfaktor minus 8 ungefär. Men för all del, I'll bite - varför är P30 en flopp, tycker du? Eftersom att du köpte P20:n på Black Friday så gissar jag att du inte älskar telefoner för 10,000kr+, är det en "flopp" bara för att den inte är märkbart mycket billigare än konkurrenterna på highest end eller är det något annat?

Av Masyve
Skrivet av Ozzed:

Ja Apple är ju Apple. Fler och fler verkar få upp ögonen för t. ex Louis Rossmann's grävande och avslöjanden om deras bygg"kvalitet", och Samsung å sin sida hotar journalister i Foldgate, så det är klart att det är självklart att andra mer hederliga bolag ökar då. Det är min åsikt och den står jag för till 100%.

Rossman har gott om intelligenta poänger, det är inte uppe för diskussion, men att fråga en reparationstekniker vars hela arbetsvecka handlar om att laga trasiga produkter från ett märke hur bra deras byggkvalitet är så är det möjligt att man får en lite skev bild. De med datorer som håller utmärkt går ju inte till honom liksom.

Sen kan man också fundera på om Louis Rossmans kanal med några 100,000 subs av antagligen primärt Apple-hatare och Samsungs dumheter kring en telefon de flesta av deras vanilla-kunder säkert inte ens vet att den lanserats/finns verkligen är tillräckligt välkänt på den stora skalan för att ha så jävla stor effekt, egentligen. När Svenne Pung eller Onkel Tom står på Mediamarkt/Best Buy och känner på telefoner - väljer de Huawei med motiveringen att det är ett mer hederligt företag, eller gör de det för att deras telefon har roligare kameragimmicks och coola färger på skalet?

Thoughts. Det är lätt att vi som är skitintresserade av det här och följer utveckling med ljus och lykta blir lite insnöade och förutsätter att alla andra har samma insyn som vi har.

Av Masyve
Skrivet av macmann1:

Vad gör man egentligen när ens vardag bara rasar? Min sambo valde idag att avsluta vårt förhållande efter närmare fyra år tillsammans och jag står helt handfallen. Jag vet inom mig att det är rätt egentligen då vi har haft en del upp och ner, men det hjälper inte i stunden.. Jag vill fortsätta försöka, speciellt eftersom jag vet att det till stor del är jag som behövt ändra på mig.

Vi pratade om det redan innan helgen och har sen dess varit ifrån varandra och det var precis som att jag fick en uppenbarelse hur lätt det egentligen vore och hur bra vi faktiskt har haft det och skulle kunna ha de, men det hjälper inte om man inte är två om att tro det.

Vet inte hur man hanterar sånt här, det är mitt första förhållande och det har varit min vardag i fyra år, knappt varit ifrån varandra. Just nu känns det hopplöst och meningslöst, men det reder sig väl...

Finns inget bra sätt att formulera det på som gör att alla bitar faller på plats, annat än att man "blöder ut" och växer. Jag vet inte hur gammal du är, spelar ingen roll egentligen - men tyvärr är en stor del av kakan att skjuta i stolpen tillräckligt många gånger för att spindelsinnet ska utvecklas lite.

Det är vidrigt dock, perioden efteråt när man vill en sak och gör en annan är ett förvirrande ointressant ändlöst hav där vardagen bryts ner till mekaniska moment för att ingenting känns viktigt eller rätt längre. Alla hanterar det olika, den första perioden precis klippet är ofta sämst för då går det inte ens att distrahera sig på ett vettigt sätt utan man (utgår bara ifrån mig själv här) behöver ta en viss mängd lidande inombords före skallen är redo att börja tänka om liksom.

Förr eller senare har man inget annat val än att skapa en ny vardag, och adaptiva som vi är lär vi oss uppskatta den och hitta bra saker där också. Så funkar det. Men stora kapitel i livet som förändrar vad man själv kanske hade räknat med eller hoppats på som klappar ihop är tufft att hitta fotfäste efter ibland - och det måste vara ok att det är så, även om autistiska macho-idioter på forumet säkert kommer dra någon baklänges biologikoppling eller snacka om djurriket som förklaring till varför "de själva slutat ha förhållanden" som om det är ett eget val. Brukar hända när ämnet kommer upp.

Skit i dem isf. Det är ok att må hora ett tag, har man kapaciteten för det slår pendeln gärna lika långt åt andra hållet när det vankas medvind istället, och då vinner man över gråstenarna.

Av Masyve

Ingen aning om vad jag sysslar med utomhus, lite därför det blir roligt också. Första och sista är med 150-600mm, mitten är bokeh-panorama på 135mm f2.

https://i.imgur.com/CEt0iT8.jpg

https://i.imgur.com/VGBp1UI.jpg

https://i.imgur.com/gHdiW4M.jpg

Av Masyve

Sigma 150-600mm, kändes som en rimlig panoramalins att leka lite med över sommaren.

https://i.imgur.com/NFN5Oeh.jpg

Av Masyve

Osäker på vad jag lyckades med här. Skitsamma, gör om gör rätt. Mysigt golden hour-ljus.

https://i.imgur.com/OBSf2tE.jpg

De två övre igen, fast inte 180 pixlar kvadratiska crops... Skitsida.

https://i.imgur.com/N8B1K52.jpg

https://i.imgur.com/AQ1B0dp.jpg

Av Masyve

Betade av två instagramklyschor också när jag slösade bort ett par timmar efter att gårdagens jobb var färdigt.

https://i.imgur.com/bY0tCet.jpg

https://i.imgur.com/beGS7Xh.jpg

Av Masyve

Random träd i krokarna som stod väldigt ensamt. Det här med odramatiska enkla motiv är inte min grej alls, men ibland får man hybris och försöker ändå.

https://i.imgur.com/L3KxJa9.jpg

Av Masyve
Skrivet av anon56869:

Finns det några bevis på att högfrekvent elektromagnetisk strålning INTE ÄR hälsoskadligt?

Bevisbördan bör väl uppenbarligen ligga på andra sidan!

Du kan ju prova själv att stoppa i din katt i en microvågsugn och se hur den mår. Visst, vi pratar om en styrka på 0.1% en 2,4ghz wifi router. Men istället för 1 minut kraftig exponering är det dygnet runt som gäller för folk flest.
Har långsiktig relativt lågfrekvent exponering av 2.4ghz EMR skadat människor? Det finns mycket som tyder på det.

Har vi då så bråttom att höja frekvensen till 5ghz? eller 30/300ghz??? Är det många som klagar på 4g LTE är för segt? Varför inte bara avvakta tills vi vet att det är 100% säkert för både människor som djur i alla lägen?

Det som skadat katten i en mikrovågsugn är isf vattenmolekyler som rör på sig och en katt som överhettar. Samma sak som om det hade varit en vanlig ugn. Är "0,1%" av en vanlig ugn fortfarande livsfarligt bara för att interventionsdata på det saknas?

Av Masyve
Skrivet av anon173108:

Ok, nån ska väl bli skadad först innan nån fattar. *SUCK*

Ja, fy fan för bevis..?

Av Masyve

Som vanligt då, varje säsongspremiär hittills som jag kommer ihåg iaf?

Av Masyve
Skrivet av Bebben:

Önskar jag kunde uttrycka mig lika bra som du, men det kan jag inte.
Däremot kan jag säga att jag har känt likadant under flera år nu. Man går liksom på autopilot på dagarna att man inte hinner stanna upp och bara reflektera. Får känslan av att bara "glida" på sin tidslinje, varje människa är liksom "bara där" men utan substans.

Såna där klockrena minnen man kan tänka tillbaka på och skratta/njuta åt skapas inte längre. Jag håller mig flytande, men that's about it.

Trodde jag var ensam om det, men ditt inlägg visar att så inte är fallet.

Ensam är du garanterat inte, tror de flesta (åtminstone inåtriktade grubblare som kanske önskar mer av vardagen än simpla instruktioner) upplever någon kaliber av verklighetsfrånkoppling mellan varven när känslor och humör blivit melankoliskt. Samma här, ibland är det skönt att saker inte biter på en som de gjorde förut, men det är ganska frustrerande ibland också när man vill bry sig om något för att man vet att man borde, men när man känner efter gör man inte det egentligen.

Av Masyve

Nya skatter är ju bara blandade tillskott anpassade efter hur folk spenderar sin tid, hade alla helt plötsligt lagt 80% av fritiden på att spela badminton istället skulle det ökas skattesatser på blå banfärg och rackets, garanterat.

Säker inkomstkälla att själva börja ta betalt för prylar som andra mer adaptiva företag säljer till oss. Inget annat, finns ingen jävla miljöplan här haha.

Av Masyve
Skrivet av MrMacho:

Skönt att EU styr upp det här, nu känner jag mig trygg.

Fakturerar din humor för nytt tangentbord sen, spottade ut frukosten i gapskratt. Magisk bitterhet.

Av Masyve
Skrivet av Ninotramp:

Hej jag har samma problem. Jag har funderat på att sälja datorn.

Jag har ibland sagt att äldre spel va roligare men har kommit fram till att det är mig det är "fel" på.

Äldre spel var inte roligare, du var yngre och intresset var nyare. Helt rätt att det inte är datorn i sig det är fel på.

Av Masyve
Skrivet av perost:

Men oavsett så används QUHD aldrig som benämning för 7680x4320, a.k.a. 8K UHD. Man kanske kan tycka att det vore logiskt med tanke på HD (1280x720) => QHD (2560x1440), men UHD betyder som sagt inte 4K utan kan även vara 8K.

Lustigt! Jag har sett den förkortningen flera gånger och bara adapterat den med precis den logiken du nämner om HD -> QHD.

Av Masyve
Skrivet av skog1s:

Vad är QUHD?

Känner inte igen det (?)

Quad Ultra High Definition. 7680x4320.