Inlägg

Inlägg som Masyve har skrivit i forumet
Av Masyve

25 år, född 89.
Pc Master Race!

Det mesta, Runescape i princip så länge jag kan komma ihåg. Just nu även GTA 5, The Witcher 3 och Bioshock Infinite men det går i vågor.

Av Masyve

Lustigt FPS-beteende

Den eviga frågan! Vilken regndans är bäst?

Nej, jag är mest nyfiken på en teknisk grej. Lagt märke till ett lite flummigt beteende som jag inte riktigt känner att jag begriper, och tänkte att någon annan kanske gör det.

Jag hobbyspelar på arbetsskärmar med 60hz, och brukar därför försöka hålla inställningar i den mån att jag ligger runt 60-70-snåret så att jag får ut så mycket kräm som möjligt och inte slösar bort GPU-prestanda på 120-130+. Något som förvirrar mig dock är att den typiska "hackiga" uppdateringsfrekvensen som kan synas på 60hz-skärmar ibland om man t.ex. rör musen extremt fort, den ser annorlunda ut på 60 kontra om jag släpper FPS:en upp till 200+.

Varför gör den det? Är det spelmotorn som ter sig annorlunda när GPU:n arbetar snabbare, även fast bara en viss mängd info hamnar på panelen sen? Jag fattar att VSYNC t.ex. kan lägga till en mikrolatens eftersom att det är ännu ett steg i uträkningen, men funkar en FPS-Max likadant och är det därför?

Eller är det så att GPU:n renderar i en viss rytm och skärmen visar i en annan, och att dessa två kan "glappa" mot varandra så att frames försvinner i skärmen och gör att även fast spelmotorn säger att den skickar 60 så syns inte alla 60?

Det gäller inte bara 1 spel, utan flera där samma beteende syns även om det är väldigt "lite" och inte direkt påverkar spelupplevelsen. Hoppas ni fattar frågan, det är lite luddigt. Vill inte uppnå något med det direkt, bara kul att lära sig.

Av Masyve

Det enda som är orättvist med hela berättelsen är att du inte fick vara med och LAN:a, tycker jag. Resten köper jag.

Av Masyve
Skrivet av Paddanx:

Hade för mig att Windows 10 är byggd på 8:ans grund, men du har kanske testat det redan?

Provat en klient som hette 8oot och den gjorde inte ett skit, stod inte ens i Bootres.dll att filen ändrats. Därav frågan, tänkte att någon annan säkert har gjort samma sak och kanske kan rekommendera en mjukvara.

Av Masyve

Ändra bootskärm/ikon W10

Tja,

har någon koll på en vettig mjukvara (eller inbyggd dold väg eller något) för att byta ut Windows-ikonen vid uppstart? Skulle vilja slänga in en egen fil där.

Av Masyve

Användare: @Kallecale
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Hämtade hemma hos honom
Produkt: Grafikkort

Positivt:
Artig och tillmötesgående
Snabba ryck
A+++ skick, till och med skyddsplasten var återapplicerad och kortet har inte ett fingeravtryck

Negativt:
N/A

Slutbetyg: 5/5

Av Masyve

4500:- OM jag får hämta det ikväll.

Av Masyve

4000kr.

Av Masyve

Bjuder 3750kr, kan hämta det var som helst, när som.

Av Masyve

Streaming h/w encoder vs. maffig CPU

Tja!

Första posten, men antagligen inte första gången ämnet tas upp haha. Ska hjälpa polarn kratta ihop något sorts lya att bedriva streaming ifrån, både konsoll och PC. Undrar lite grann om vad folk har för erfarenheter av streaming med lite bättre processorer, om man överlever även tyngre spel på en ny i7:a eller om det är nödvändigt att peta i en hardware encoder också.

Encodern har ju fördelen att han kan stoppa in konsollerna i den och använda samma mjukvara på datorn för att streama XBOX/PS4 vilket kommer att ske. Men har de som släkte några nackdelar som jag inte vet om tro, t.ex. går det att köra 144hz igenom en sådan även fast den själv bara bandar 50 av bilderna för stream osv.?

Gäller 1080p-streaming utan plusmeny, kommer bygga datorn samtidigt så det finns ingenting att rätta sig efter hårdvarumässigt ännu.

Hilfe!