Inlägg

Inlägg som Snedvard har skrivit i forumet
Av Snedvard

Har ingen ESD just nu ska fixa det asap, följ tråden tack.

Av Snedvard

@MultiMan: http://imgur.com/a/BldEc Notera att jag har inte något RAM i. Ville se hur moderkortet skulle reagera, men inget hände.

Av Snedvard

@erieri02: Har kollat, Allt är i kopplat, har inte rört några andra sladdar förutom cpu-fläkten. Har kollat under processorn och inget är böjt. Ska testa att göra reset på CMOS.

Av Snedvard

@Nightwing: Ska göras.

Av Snedvard

@erieri02: Från grafikkortet till skärmen, har både testa HDMI och DMI.

Av Snedvard

@Lineri: Ingen pasta pressades ut på sidorna, dock tog jag bort lite lite torkad kylpasta med en tops från moderkortet. Och nej inga synliga skador på moderkortet.

Av Snedvard

@erieri02: Mer än ett riskorn, har tittat och jämfört med videos. Inga synliga skador på processorn, den föll mindre än 5 cm, runt 2-3 cm tror jag. Har ingen integrerade grafik på moderkortet.

Av Snedvard
Av Snedvard

@giplet: Ja det var den, har testat att ha den gamla i handen ikopplad i CPU_FAN uttaget och bootat men inget resultat.

Av Snedvard

@MrJulmust: Fläkten föll någon centimeter så jag tror inte att det var någon fara.

Av Snedvard

@Lineri: Har redan testat, funkar ej.

Av Snedvard

@Lineri: Inga jack över huvud taget, denna cpu fläkt har bara 3 pins medans CPU_FAN utyaget på moderkortet har 4 pins, vågade inte kopplad den dit utan kopplade den till ett 3 pins uttag som heter PWN_FAN.

Av Snedvard

Datorn funkar inte efter kylar byte.

Hej på er alla glada medmänniskor. Bytte min processorkylare till en Noctua kylare på min AMD phenom II X6 1100T och nu vill inte daton boota. Alla fläktar snurrar som vanligt inkl CPU kylaren när datorn startar men inget kommer upp på skärmen. Har testat att byta ram och testat separata ram moduler. Så dum jag var jordade jag aldrig mig själv eftersom jag trodde det inte var någon fara så länge jag inte rörde processorn vilket jag inte gjorde. Och när jag skulle ta loss stockkylaren så slank den ur mitt grepp och föll rakt på processorn :^)))
Är det dags att byta processorn eller kan det vara moderkortet som också har ballat ur?

RAM: 4X Corsair Vengeance 4GB DDR3 Minne
CPU: AMD Phenom II X6 1100T
GPU: HIS AMD Radeon 7870
PSU: Corsair HX750 watt
HDD: 2X Seagate 1TB 7200rpm
SSD: Corsair Force 60GB
OS: Windows 10