Inlägg

Inlägg som Tinkerbeard har skrivit i forumet
Av Tinkerbeard
Skrivet av danielkingen:

Detta är jätte vanligt men laggar det när det händer? isånafall hur mycket hz har du på skärmarna och har du på G sync?

Ja precis. Speciellt mycket när jag har CS igång på "main" skärmen och exempelvis Twitch på andra skärmen. Har 144hz på båda skärmarna samt G-sync igång. Testat även att stänga av G-sync.

Känns så konstigt när den ena skärmen är 2 år gammal och den andra är någon vecka gammal.

Av Tinkerbeard

FPS sjunker på andra skärmen

Hej!

Jag har precis skaffat 2st skärmar. Båda är nya. När jag har mitt fokus på en av skärmen så dras FPSen ner på den andra skärmen. Blir sak samma om jag gör tvärtom med skärmarna.

Datorn är ca 3 år gammal och relativt OK specs. Är det någon inställning jag behöver göra?
Tackar för all hjälp!

Mvh

Av Tinkerbeard

Produkt: Trezor Model T / One
Länk: https://shop.trezor.io/
Kategori: Övrigt
Prisjakt: Finns ej
Pris: 149 EUR / 48 EUR

30% rabatt + Fri Frakt
Kod: TRZR30
26/11 - 3/12

Av Tinkerbeard

Fått hem min LG 27'' som rekommenderades här i tråden och jag må då säga att jag är grymt nöjd!

Av Tinkerbeard

Mullvad, alla dagar i veckan

Av Tinkerbeard
Skrivet av teklager:

There's a little section about Wireguard performance on APU2 at the end of this article: https://teklager.se/en/knowledge-base/apu2-vpn-performance/

I ran this test on Linux. I have not tried on BSD yet. I also think that the performance will be lower, but I'm not sure by how much.

Ett stort Tack till dig Pawel som byggde ihop en perfekt router till mig. Dessutom inkl. konfigurering! Plug-n-play kallar jag det! Önskar dig all lycka till i framtiden, rekommenderas varmt!

Av Tinkerbeard
Skrivet av improwise:

Blev faktiskt tvungen att använda vpn-policy-routing idag igen när Viaplay som det verkar ändrat lite i sina inställningar för VPN block. Krävs lite detektivarbete bara i browsern eller vad man nu använder för att hitta vilka URL:er man behöver konfa.

(Och, nej, detta handlar inte om nån piratverksamhet utan att jag som betalande kund faktiskt ska kunna se det jag betalar för).

Här fungerar Viaplay som vanligt med tunneln igång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tinkerbeard

Kör Apple Pay med både bankens kort, Klarna och ICA. Fungerar supersmidigt!

Av Tinkerbeard
Skrivet av improwise:

Det beror nog på användarens kunskaper främst, OpenWRT är kanske inte den mest pedagogiska mjukvaran som skapats

Dock undrar jag om det behövs längre så länge man har en IP från EU, har för mig att det kom något direktiv om att det var konkurenshämmande eller nåt.

Ser nu att man kan kolla på TV4 Play / Cmore via alla svenska servrar hos Mullvad. Blir en beställning av en router! Tekniknördig som man är

Av Tinkerbeard
Skrivet av improwise:

Exakt så, man kan konfigurera lite olika, jag använder det i de fall jag behöver visa min riktiga IP adress för andra sidan.

Så det är ingen match att konfigurera så att Cmore går utanför tunneln? Isåfall blir det ett köp. Det är just där min fallgrop står och väger.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tinkerbeard
Skrivet av improwise:

@teklager: AzireVPN har en också. Det ser lite mer kompicerat ut än vad det i praktiken är (iaf för någon som ens kommer på tanken att sätta upp en egen router dvs ).

https://www.azirevpn.com/support/guides/router/openwrt/wiregu...

För den som har en setup likt min och normal kör allt via VPN tunneln men som ändå inte vill göra det för viss trafik(t.ex. streamingttjänster med VPN/GEO block) så kan jag rekommendera paketet vpn-policy-routing. Inte helt intuitivt kanske alltid men upplever att det blivit något stabilare i senaste releaserna. Finns ett GUI också som man kan ladda på som gör det hela lite smidigare att arbeta med för den som mig inte har koll på OpenWRTs CLI.

Menar du att man kan routra en viss enhet att gå utanför tunneln eller en viss IP-range?

Av Tinkerbeard

Blev ett köp av en LG 27'' UltraGear 27GL850 QHD Nano IPS 144 Hz. Ska bli kul att få testa något nytt!

Av Tinkerbeard

Någon som har en LG 27GL850? Har en Predator 24'' XF240H och tänkte köpa mig en ny main skärm och LG´n har fått väldigt bra recensioner. Vill höra från någon som har den vad den tycker.

Spelar mest CS GO.

Av Tinkerbeard

Nåväl, vad är slutsatsen? Är det värt att använda Rapid Mode om man är an relativt ny hårdvara i datorn eller ska man ha den avslagen?

Av Tinkerbeard

Reparation av Sony Xperia Z1

Hejsan!

Håller precis på med att byta skärm på en Sony Xperia Z1 och har helt tagit isär den. Dock vet jag inte vilken väg jag ska ta gällande lim/klister när jag ska sätta tillbaka LCD:n och baksidan.

Föredrar ni lim eller tejp? Eller Adhesiv tejp?

Av Tinkerbeard

Seagate Extern Hårddisk Game Drive

Hej,

Tänkte införskaffa mig en extern hårddisk till mitt Xbox One då det börjar på att ta slut. Vad är det för skillnad mellan en "vanlig" extern hårddisk och en Seagate Game Drive?

Har ni något bra val av extern hårddisk till Xbox One? 1-2TB? 1000-1500:-?

Av Tinkerbeard

Några nya nyheter? Använder fortfarande tjänsten Silverlight?