Inlägg

Inlägg som KuttarOwe har skrivit i forumet
Av KuttarOwe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SantaClaus
Njaee, inte två års garanti utan två års reklamationsrätt vilket inte är samma sak.

Sorry, råkade blanda ihop det hela lite. Men inom 6 månader så räknas alla ev. skador som att de var där vid köptillfället enligt en ca ett år gammal lag så att det ligger i reparatörens händer att bevisa att det är mitt fel. Snackade med konsumentvägledningen nyss och jag inväntar nu bara ett samtal från reparatören, sedan ska det bråkas

Av KuttarOwe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xtrem
Ring Engström Telecom och fråga vad det kostar att byta en display på en T610. Man ska aldrig gå till butiken med telefoner, tar bara längre tid och det är ofta okunnig personal där.

Och har du tänkt att använda din reklamtionsrätt (den enda som står i lagen) så är det du som har bevisbördan. alltså det är du som ska bevisa att du inte haft sönder den.

om du tänker använda garantin (som är frivillig för varje säljare/tillverkare att erbjuda) så är det SE som ska visa att det det är du som har haft sönder den. och som jimmie.p sa så dör inte pixlar av sig själva...

Garantin är inte frivillig utan det står i lagtext att du har 2 års garanti, även om det står ett år skrivet eller angivet från försäljare.
En display går inte heller sönder bara för att man går emot någonting heller och eftersom att när jag lämnade in den så tittade killen som stod där på den och han sa att det borde gå på garantin eftersom det inte är någon repa/spricka i skalet eller displayen. Alltså borde det vara ett produktionsfel enligt mig. En mobiltelefon ska man kunna ta med sig utan att den ska gå sönder, annars har man ju missat någonting allvarligt i sin design.

Jag ska ner till Konsumentvägledningen nu i alla fall, återkommer med resultat senare för de intresserade. Om jag köper en ny mobil så ska det definitivt inte bli en Sony-Ericsson, det är ett som är säkert i alla fall

Av KuttarOwe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av donfalcon
Konsumentköplagen säger följande:
20a § Ett fel som visar sig inom 6 månader efter det att varan avlämnades skall anses ha funnits vid avlämnandet, om inte annat visas eller detta är oförenligt med varans eller felets art.
*text*

Ska man alltså tolka det som att felet fanns när jag köpte varan och jag kan därmed häva köpet eller kräva en ny vara pga. denna lilla tid som varan gick sönder på?

Tack alla vänliga själar för er hjälp. Jag ska gå till Dialect och snacka med dem imorrn och säga som det är att jag har rätten på min sida och att jag tänker driva detta HÅRT eftersom det kanske får dem att priritera det hela lite mer och kanske få det bättre från SE.
Tack än en gång för alla råd.

Av KuttarOwe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThomasT
Säger de vilken typ av "yttre påverkan" det handlar om?

Är du helt säker på att du inte gjort det? Handen på hjärtat nu.

(Har själv reklamerat hårddiskar som jag av misstag haft sönder själv men fått nya nästan gratis)

Jag har haft mobilen på mig (i fickan alltså) och det är allt jag vet. När jag sedan gick upp någon dag så upptäckte jag det hela när jag stängde av larmet
Det är allt jag vet

Av KuttarOwe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MystiX
Men har inte du gjort nånting med telefonen som gjort skadan så har du automatiskt 2 års reklamationsrätt. Det står i lagen.

Jag kan ju tillägga att de säger att det är yttre påverkan som har påverkat telefonen och att garantin inte gäller. Jag ska försöka säga åt dem att bevisa det men det blir ju svårt att bevisa/motbevisa ändå. Känns så jävla hopplöst just nu

Av KuttarOwe

Bojkotta Sony-Ericsson!

Hejsan alla swecare.
För några månader sedan köpte jag en T610 mobiltelefon och allting vad frid och fröjd. Den kostade lite mycket (ca 4750kr ) men det var för att den var ny och jag tog det hela på avbetalning.
För några veckor sedan märkte jag att det var några pixlar på displayen som hade låst sig och var helt gula När jag lämnade in den till Dialect så kollade killen där på den en snabbis och tyckte att det inte såg ut att vara någon yttre påverkan som hade åstakommit detta fel. Fint tänkte jag för att det skulle ju då gå på gatantin (köpte telefonen innan sommarens soliga dagar).
Nu, när jag snackade med servicekillen på Dialect förra veckan(som var tvungen att skicka iväg telefonen till Sony-Ericssonteknikerna) så skulle detta kosta 3050 spänn att laga detta (!!!) Jag tyckte att detta var helt sjukt eftersom det är vad en ny telefon kostar
Jag har spenderat en del tid i telefonen för att snacka med mitt försäkringsbolag som jag har min hemförsäkring hos och hon som jag snackade med sade att jag kan fa ca 1800 i dagsläget för det. Sjysst tänkte jag, då blir det inte så jättemycket pengar (det är ju mycket pengar för en sådan sak men det blev ju betydligt billigare än vad jag var inställd på innan)
Nu var jag till Dialect idag igen och snackade med samma kille. Det visar sig att det skulle kosta 3050 PLUS MOMS att laga telefonen Hur FAN kan man ta ut ca 3800 spänn för att laga en telefon som inte ens kostar så mycket nypris?! Det jobbiga är också att eftersom telefonen fungerade och det bara var några pixlar som hade låst sig så borde det inte bli så himla dyrt!
Nu har jag skickat iväg ett meddelande till Konsumentvägledningen här i Linköping och inväntar svar (de hade inte öppet när jag ringde). Om jag inte får något vettigt råd eller tips så tänker jag minsann ta kontakt med Sony-Ericsson och säga att jag ringer till Plus och låter Sverker ta upp detta. Såhär får det bara inte gå till!!
En telefon ska verkligen inte kosta lika mycket (eev. mer) än nypriset på en likadan telefon.
Bojkotta Sony-Ericsson säger jag bara!!

Av KuttarOwe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dyngrak
raol !! Du är min idol

Kanske kan hjälpa mig me denna osså ? elelr ngn annan vänlig stjäl.
Sista uppgiften som min lärare hackar på, sen har jag tydligen förtjänat !? 10 poäng.

http://no-limit.se/sista_1.gif

kommentaren : Fel polynomdivision och partialbråksuppdelning, dvs allt fel. om det är svårt o svara i denna txt form så dra ett mail till johan@dyngrak.com

Om DU nu hade förtjänat poäng om DU hade gjort den så är min fundering varför någon här skulle göra den åt DIG?

Av KuttarOwe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dyngrak
Skriv de komplexa talet z = 3+i / 2 - i

på formen : x + iy

Fixar inte polynomdivisionen samt sedan då partikelbråksuppdelningen.

Jag antar att det är (3+1)/(2-i) du menar?
(3+i)/(2-i) = (3+i)(2+i)/(4+1) = (6-1+5i)/5 = 1 + i
Om det inte var så du menade blir det
3+i/(2-i) = 3+ i(2+i)/5 = 3-1/5+2i/5 = 14/5 +2i/5

Edit: damn damme!

Edit2:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av dyngrak
/
I y´y(1+x)-1 = 0
I y(0)= 0
\_

Menar du y' * y(1+x)-1 = 0 då y(0)=0 eller y' + y(1+x)-1 = 0 för samma villkor på y(0)?

Av KuttarOwe

Flytta objekt i scheme

Hejsan.
Jag har en uppgift i en programmeringskurs att göra ett objekt som ska styras med tangenterna. Man ska använda draw.ss men jag kommer inte på hur man ska ta och aktivt läsa av tangentbordet och sedan få programmet att läsa in det hela.
Någon som har lite tips på hur man ska göra. Jag kan ju tillägga att det är Scheme (LISP) det hela skrivs i.

Tack på förhand.

Av KuttarOwe

Varför är det så många som oroade sig för sin uptime när det är strömavbott? Har ni verkligen inget bättre för er?
Här var det avbrott i några minuter bara (Linköping). Jag trodde att det var en jordfelsbrytare som löste ut igen (knas med något uttag i någons rum i korridoren tror jag)

Av KuttarOwe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pansar.polle
Låt f(x)= 5x+4 och g(x) = 3x+m.
För vilket värde på m är
f(g(x)) = g(f(x))?

f(g(x)) = 5(3x+m) + 4
g(f(x)) = 3(5x+4) +m
Likhet mellan dessa två ger
15x+5m+4 = 15x+12+m
<=>
4m = 8 => m=2

Av KuttarOwe

Detsamma kan hända om man har en parkering brevid en telemast, att den stör ut alla sådanna låsdosor. Jag har dock inte en aning om hur man ska kunna förhindra sådant som privatperson, men det går säkert på något vis.

Av KuttarOwe

Sitter på en stationär pc men vill ha en Powerbook G4 också. De ska vara ruskigt stabila

Av KuttarOwe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Endless Nameless
Sånt där känner jag inte till... När jag kolla bladet för förstärkaren står det 47 KOhm och Dali-högtalaren har nominell impedans på 4 Ohm, samt B&W:n har 8 Ohm. Känns lite som dag och natt, eller?

Sorry, menade högtalarutgångarnas impedans på förstärkaren. På min reciever låg de på 6 ohm, lite udda men så var det.

Av KuttarOwe

Det brukar vara klart och rent ljud i Dalis högtalare så att jag skulle nog rekommendera dom, av de två som du hade att välja mellan. Se till att kolla så att inimpedansen på högtalarna passar med din förstärkares utimpedans så att man inte får en massa reflektioner eller andra tråkiga bieffekter.

Av KuttarOwe

Ojdå, förlåt. Jag tolkade det som att man skulle skissa derivatans utseende. Förlåt, jag var lite stressad och skulle iväg. Jag ber så mycket om ursäkt.

Av KuttarOwe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Markzman
Ursäkta, är inte så haj på matte (är kurs D för övrigt), men kan du ta om det där. Vad står inf för?
Finns det ingen lättare förklaring? Det här är ju trots allt ett B-tal.

infinity
Vad händer när x går mot minus oändligheten och plus oändligheten. Dock så måste man inte ta minus oändligheten kom jag på. I originalfunktionen var det en logaritm så att den är inte definerad för negativa tal kom jag på.
Undersök vad som händer när x går mot oändligheten samt noll. Vad händer då med x-1/x? Undersök!

Derivera x-1/x och sätt derivatan till noll för att se var extremvärdet är. Sedan kan du skissa upp en fin kurva med den information du har samlat på dig

Av KuttarOwe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Markzman
Rita kurvan y=0,5x² - ln x, x > 0 med hjälp av derivata.

Svar
y`=x-(1/x)

Ja, så långt har jag kommit.
Vad ska man sen göra för att rita ut ekvationen som kurva?

Om du ska rita ut x-(1/x) så gör du en funktionsundersökning på den. Vissa andra intressanta "punkter" är då:
x --> -inf.
x --> inf.
x --> 0.

Beroende på i vilken kurs det är så kan du ta och undersöka vad som händer med en värdetabell

Av KuttarOwe

Jag bokar b23

Av KuttarOwe
Citat:

Vattenfallet ser nästan lite animerat ut. Alltså slöjan som ligger precis nere vid vattnet och vid vattenytan där. Pinnen ser också ut att vara lite CG men det var snyggt.

Denna alltså.