Inlägg

Inlägg som harmonizer har skrivit i forumet
Av harmonizer
Skrivet av Typoon9150:

Denhär random personen på Youtube påstår att LG OLED65CX har problem med black-crush bland annat. Jag är skeptiskt tills hans uttalanden men kan inte låta bli att undra om det ligger någon sanning i det.

LG CX Vs Sony A8G

9 av 10 rewiews på Youtube är sponsrade därmed ofta inte heller opartiska tyvärr, Digital trends tex...LG ger mest black crusch ja jämnfört med Sonys oled tex och är "out of the box" även sämst inställda på att återge bilden så naturlig som möjligt, LGs oled är inte "bäst" rent visuellt som alla sponsrade större rewiews påstår.

Kika på quantum tv kanalen tex där lg mot sony oled tex tas upp och även hysterin kring LG när det finns andra oled aktörer som visserligen använder sig av oleds paneler dock sitter resultatet i bild process/chipset etc och där är inte LG bäst i bildkvalitet alls. Sony och panasonic ligger före i bildkvalitet med gedigen historia.

Dock avgör ju priset vad man vill ge samt hur kräsen man är för vad man får,allt är subjektivt folk förväntar sig LG så fort man nämner oled pga ledande marknadsföring, dock finns aktörer med bättre resultat i bildkvalitet.

Av harmonizer

Oled B9S ligger nästan på samma pris som xh900 och xh950 serien, står mellan dem för min del (65 tum). Bristande kvalité med döda pixlar efter ett par år och burn in potential gör det svårt att välja = bildkvalitet b9:an men ha en tv som håller minst 5-10 år = sonyn

Av harmonizer

Alita battle angel, filmen sisådär den är okej men snyggt.

Av harmonizer
Skrivet av Laxpudding:

@harmonizer: X900F finns inte i Europa/norden och är dessutom en gammal modell. Sony-modellen som adderar högre bandbredd och eARC är den som kallas XH9005 men det är ännu inte där på 4K/120-kapaciteten. Firmware utlovat men inget är beprövat.

Där är B9 ett mer säkert kort. Den har redan gått igenom en reacykel och lär inte vara så värst mycket billigare om den finns kvar till BF.

Ursäkta jag skrev fel modell gällande sony var xh9005 eller xh900 den även går som utomlands. Sony bekräftat att uppdatering till hdmi 2.1 skall komma till den, därmed hade jag den i baktanke ifall att den pressas ner ytterligare innan uppdatering så = bonus så sett kanske 🙂.
17900:- för oled b9 65 är kanske det lägsta den hamnar på alltså ca , bör kanske slå till innan de utgår. Tack igen för snabba puckar 👍

Av harmonizer

Tänkte köpt en tv i våras och bad tidigare om lite råd här angående några tcl modeller mm men hållt i pengarna och försökt skaffa lite bättre buffert/förutsättningar. Sitter och kikar lite på 65 tum oled B9:an (plasma 55 tum panasonic sista modellen ännu) och undrar om ni tror att b9:an kommer sjunka något mer under black Friday eller är den prispressad maxad redan tror ni?

Rädd att den skall försvinna/ta slut innan dess dock räknas varje tusenlapp när man pga omständigheter har det lite kärvt.

Annars kikat på sony x900f som ligger på samma pris pga hdmi 2.1 och earc (inför ps5:an).

Av harmonizer

En xiaomi mi S Android tv box eller nvidia shield så slipper man philips Saphi system. Xiaomi boxen är hyffsat billig.

Av harmonizer
Skrivet av Laxpudding:

@harmonizer: Beror på vad du prioriterar för egenskaper. Philips OLED har det man väntar sig av en OLED men är samtidigt inte snarlik de andra modellerna från LG, Sony och Panasonic. Philips OLED kommer att prioritera ljusstyrka och lysa på ganska ordentligt för och inte ge någon vidare kontroll över färgerna eller bildens karaktär. Du får vad du ser mer eller mindre. Många väljer Philips i första hand för Ambilight.

Sony XG95 (eller Sonys OLED) kommer att vara tvärtom på dessa punkter och ge dig kontroll över bilden på helt annat sätt, inklusive hur menysystemen fungerar.

Väldigt tacksam för dina svar och kunskaper Laxpudding att du tar tiden och svarar så utförligt.

Trodde denna Oled från philips piskade Sony X950g panelen är ändå en Oled (LG:s läste jag på då Philips inte gör egna) Sony är väl en LCD "bara" dock fått extremt fina recensioner likväl den som Philips Oled. Struntar i ambient Light blev rekommenderad denna pga Oled sett till priset men trodde den piska x95 i panel, svärta, färger helhet men därför jag uppskattar era input. Vill ha bästa film/serie upplevelse for the buck så att säga. 120hz panel, dolby vision/atmos utöver hdr10 mm trodde jag den tog x950g i upplevelse med sin oled panel.
Skönt att få kunskap från er som sett dessa panel live kanske, uppskattas.

Av harmonizer

Har skramlat ihop lite extra i budget väg så funderar mellan dessa två

Philips oled
https://www.trustedreviews.com/reviews/philips-65oled754

Sony 65 x95

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/31216/sony-65-xg...

Av harmonizer

Sitter direkt framför tvn här så betraktningsvinkeln är väl inte extremt prio men man vet ju inte om man flyttar mm sen osv men här och nu sitter de flesta nästintill framför.
IPS, VA 60 mot 120 hz skitsvårt att få ihop allt för någon som inte är så insatt men om vi säger såhär då vilken tv för max 10 papp hade ni rekommenderat oavsett modell eller märke, film, serier, netflix samt ps4 (framtida ps5) är det som går här hemma, vad är det bästa sett till den budgeten som "all around tv" storlek 65 tum tycker ni?

Pga VA började jag titta då på tcl EC785 som är storebror till ep685 jag nämnde i början försökt se om jag kan hitta info om hz tal på den men inte lyckats ej angivet men för 10 papp och 65 i åtanke så kanske ni har något helt bättre förslag som passar mina behov?

Av harmonizer

Jag kikade lite på Sonys X95 för skoj skull då den fått riktigt bra med omdömen, sett att priset är på väg ner rätt så bra på vissa sidor men tillslut såg jag denna videon om hur panelen riktigt duktigt reflekterar ljus alltså, den känns så sett rätt kass någon av er som sitter på denna?

https://youtu.be/XQrjUjsr2rM

Än sålänge är TCL 65EC785 kanske den som snurrar i huvudet. Under 10 papp behöver jag landa. 🙈

Av harmonizer
Skrivet av Anders9110:

Om TV ska används till film i ett mörkt rum så bör du tänka på att de flesta LG Nanocell TV apparater har ganska usel svärta förutom LG SM9800 fördelen är främst i ett ljust rum och väldigt breda betraktningsvinklar då LG kör med IPS paneler för sina Nanocell TV apparater.

Kan tyvärr inte flytta soffan närmare annars hade jag suttit riktigt nära för att få känslan av större 😂. Dock exakt 3 meter, mätte precis här med.

Jag har vardagsrummet delat, tv sidan där den hänger på väggen är en ganska mörk del av vardagsrummet har dock ett fönster mittemot alltså bakom soffan som ställer till det på sommaren men rullar ju självklart ner då 😅kan dock störa mig på glaset på plasman att det reflekteras ljus vilket gör det svårt att se hmm du menar nanocell kan bli ett problem då? Annars på är det en fondvägg i svart längsgående som sväljer mkt ljus i den delen av rummet så generellt har jag nog mörkare vardags rum en medel Svensson 😅.

Ljudmässigt ett 5.1 ljud system från pioneer, Yamaha förstärkare True HD, DTS+ ljud.

Soundbaren på den tcl:n gör kanske inte mkt men läste på ljud o bild att de hade förbättrat bildkvaliten, skärpan, motionblur mm mm på den där modellen...ahh inte lätt 🙈.
Nån tipsa mig om Philips the one modellen.

Av harmonizer
Skrivet av Anders9110:

Netonnet måste ha höjt priset när jag länkade TV så kostade den 13K

Hifi klubben säljer den fortfarande för 13K

https://www.hifiklubben.se/tv-och-hemmabio/uhd-tv-led-tv/sams...

Edit Ifall du ska köpa TCL så är TCL 65EC785 den bättre modellen kostar också lite mindre just nu

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5210575

Såg din länk först nu angående denna tcl modell, ska kika på den, specen. Tack

Av harmonizer
Skrivet av Marcsmen:

Hade liknade dilemma själv, kompromissa på ens värderingar eller sätta sig i personlig konkurs inte lätt att bo i ett i-land!
Inbränning har jag haft 0 problem med när jag har haft den i över ett år nu. På min finns det massa funktioner som gör att det blir ganska idiotsäkert, skärmsläckare, pixel shift, magiskt program som körs i bakgrunden när man stänger av den. Men om du köper en begagnad så skulle jag definitivt testa den ganska noggrant innan du köper den för att kolla så att den tidigare ägaren inte har slaktat den och spelat samma spel 6h om dagen 6 månader i sträck.

En B7 är ju inte mycket äldre än min så jag skulle inte tro att det är någon större skillnad mellan dem i form av bildkvalitet. Det är ju ett bra pris för den kvalité man får men du kan ju alltid försöka pruta ned mot runt 5.5k.

Den TVn är också ett respektabelt alternativ! Om du vill ha 65" och något högre ljusstyrka(om du sitter i ett väldigt ljust rum) så är den ett ganska bra alternativ. Har inte sett den irl men har svårt att tro att den klår Oled. Tror dock du skulle bli nöjd med den, kommer nog vara natt och dag jämfört med plasma.

Vill gärna ha med dolby vision och atmos i tvn, fördelen med den begagnade b7an oled, dessutom 120hz om jag inte har fel, det har väl dessa lg oleds? Den var måttligt använd skrev killen som sålde, enda anledningen till att han sålde var för en ny oled på 65 istället 🙈. Du tycker dock att jag bör stanna på 55 tum om jag lyckas få tag i en oled för min budget däromkring?

Läste precis att nanocell modell 9000 har 120hz samt hdmi 2.1 = framtids säkrad tänker ps5 men då skenade precis igen tyvärr, dock intressant att veta kanske, bra specs (för ej vara oled)

Jag får fundera lite, så sjukt sugen på större tv dock förstår jag vad du menar bildkvaliteten på en 55 oled om jag lyckas hitta en i det priset är svår att slå annars...
Får se, nanocell serien finns kvar i huvudet av nån anledning 🙈tcl ep685 kanske jag bör släppa då 😋60hz va panel.

Av harmonizer
Skrivet av SotarnAnton:

Jag har LG Nanocell SM8600! gick från en 55" LG 4k (glömt av modellnamn) och jag är nöjd! svärtan mot en Oled är ju inget att skryta om direkt.

Byter inte upp i första taget, spelar mycket Xbox och kollar endel på 4K filmer och det funkar fint! väldigt enkelt gränssnitt också!

Edit: såg nu att den vart ganska dyr, jag köpte min förra året i mellandagarna och då kostade den 8999:-.. :/

Har den tidigare legat såpass lågt alltså, där ligger lillebror modellen 8200 nu..

Men du är nöjd med svärtan trots allt, klart oled inte går att jämföra med, men inte så illa som vissa youtube kanaler hävdat? Hört att från deep black till grey 😅?
Hur upplever du färgåtergivningen?

Av harmonizer
Skrivet av Anders9110:

@harmonizer: Finns också Samsung QE65Q70R för 13K är en modell som är snäppet bättre än både LED TV modellerna som länkats

15000 kr dock. Mın budget är max 10 😞

Av harmonizer
Skrivet av Marcsmen:

Om jag var i din sits hade jag valt denna B9 istället. (väldigt bra recension Här)

Jag har själv förra årets modell och är dundernöjd. Att det som är svart på skärmen inte ger ifrån sig något ljus är något jag verkligen uppskattar varje gång jag använder den. Färgerna är i princip perfekta, skärpan är otrolig och att kolla på en bra film i Dolby Vision på en TV som klarar av att visa den sortens bild är alltid lika spännande. Sen är menyerna i LGs tv apparater väldigt bra om du frågar mig. Att kunna använda fjärrkontrollen som en mus på skärmen är rena paradiset, önskar alla TV-apparater kunde göra det.

Jag skulle välja en 55" Oled istället för en 65" Lcd alla dagar i veckan, om du inte har någon speciell anledning till vice versa.

Hur långt sitter du från TVn? Jag sitter själv ca 3m från min 55" och jag tycker det är perfekt, skulle också definitivt kunna sitta längre ifrån och fortfarande ha en väldigt bra upplevelse.

Här är en review på LGn du länkade: Länk Du kan ju läsa själv vad de tar upp och se vad du prioriterar själv

Sen är det alltid lika fascinerande att kolla på Oled från sidan och se hur tunn den är

Kvalité kontra storlek jag vet 🙈sitter på Panasonic 55 plasma och är sugen på 65 tum så därför började jag kika på tcl:en när elgiganten kör den för 9990kr men dilemmat med gå ner i "kvalité" kontra storlek, samtidigt tänker jag "är jag för kräsen?" men svärta, skärpa spelar extrem viktig roll därför jag aldrig kommer till något köp 🙈stram budget som sagt...men oled är oled jag

Jag sitter ungefär lika långt ifrån som dig, 3 meter.

Kan eventuell få tag i en begagnad LG oled 55 B7V måttligt använd (2017) för 6500kr är den en kap ännu eller till det priset? Funderar lite på den annars om du vet något om de panelerna är känsligare för in bränning?

55 eller 65, in bränning är något som oroar därför kikade lite på budget 65or också. Inte lätt 🙈

Av harmonizer

Vilken 65 tum hade ni valt TCL Ep685 eller LG Nanocell SM8600?

Behöver er hjälp då jag har fruktansvärt svårt att välja mellan dessa två (ej tipsa om andra modeller mm gäller just dessa två mot varandra) stirrat mig blind på båda två och båda har sina för och nackdelar såklart, ser mest på Netflix samt spelar via PS4.

Båda gäller 65 tums versionen, kikat i evigheter på dessa två, gillade trycket i färgerna på LG:n och skärpan men hört mixade omdömen på diverse youtube kanaler, detsamma med TCL allt från fantastiskt panel till oduglig, hört detta om båda. Kikat inne på elgiganten och tycker som sagt att båda levererar otrolig snygg bild (till ytan då det som rullas där om och om) LGs punch i färgerna men TCL rent estetiskt då den är extrem tunn ser riktigt Nice ut men osäker kring märket, kvalité mm mm LG känner man igen osv.

Självklart hade jag önskat en 65 oled men budget och intryck hamnar kring dessa två efter mycket om och men, kan bara inte bestämma mig, har några härinne självt sett dessa i butik och vad hade ni valt? Priset på TCL är ju lockande så sett också, har kass budget men kan pressa kanske lite till om nanocell är "bättre"?

LG
https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/24374/lg-65-sm86...

Tcl
https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/32479/tcl-65-ep6...

Ljud och bild gav tcl bra betyg =

https://www.ljudochbild.se/test/tv/65-tums-tv/tcl-65ep685/?_g....#lesvidere

Medans andra sidor nämner att LGn är det närmsta oled man kan komma utan oled = hjälp mig i denna djungeln.

https://youtu.be/ZhdMVqW9UTA

/Martin

Av harmonizer

Nytt grafikkort till Htpc:n bootar inte efter det =Ultimate R7 250

Bytt grafikkort i min Htpc från ett 9600GT Silent till detta nya Amd Radeon Ultimate R7 250 för att få DX11 och kunna köra lite nyare spel emellanåt.
Problemet som uppstod direkt är blackscreen, datorn går igång men bios startar inte upp allt svart. Det är ju inte problem med drivrutiner eftersom jag inte ens kommer så långt...Varit noga med rensa alla Nvidia drivrutiner, provat cmos (resetat bios ) provat hdmi utgång Dvi->hdmi ingen skillnad.

Moderkortet är inte det nyaste Asus P5Q-Em , uppdaterad till sista bios som kom 2009 rev 2203. nya grafikkortet stöder ju PCI-E 3.0 medan mitt moderkort är PCI-E 2.0 är det därför det inte fungerar, trodde det var bakåtkompatibelt.

systemet utöver är som sagt 775, intel quad processor, 8 gig ram corsair xtreme pc-6400 800mhz , nätdel corsair 500 w .

Det nya kortet har ingen Pcie strömkontakt men det är väl så det ska vara? , har inte hängt med direkt i utvecklingen det sista åren har jag helt enkelt köpt ett grafikkort som inte är kompatibelt till moderkortet? , Satte i det gamla igen och självklart fungerar alllt, men vill ju kunna köra med mitt Ultimate R7 250 så är extremt tacksam för all hjälp här jag kan få.

nya kortet : http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3...

mitt moderkort : http://www.asus.com/Motherboards/P5QEM/

Av harmonizer
Skrivet av era909:

Prestandamässigt är det inte värt att uppgradera då korten presterar likvärdigt. Enda som skulle göra det värt det är om du specifikt är ute efter DirectX11 funktionalitet.

Ni får ursäkta jag länkade till kortet med 1gig minne, jag har modellen med 512, vilket antagligen ändrar på saker och ting?

Av harmonizer

[QUOTE="Sound Shower;11447848"]Det första är inte low-profile (6570).
Det andra (6450) är inte bättre än 9600GT.

GT520 presterar sämre än ditt nuvarande 9600GT, det presterar även sämre än HD6450 som JanneJa länkade. Ett riktigt dåligt köp alltså.

Test av GT520 och HD6450: http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GT_520/12.ht...
9600GT kan nog jämföras med HD5570 i det testet.

Edit: NiklasN's tips om low-profile 6570 är helt klart bäst hittils. Ett sådant är aningen bättre än 8800GT, som i sin tur är bättre än ditt 9600GT.[
kika på specen på 9600GT kortet och säg om ni tycker det skiljer tillräckligt för att byta?
http://skinflint.co.uk/338968