Inlägg

Inlägg som RR_larsson har skrivit i forumet
Av RR_larsson
Skrivet av Dunde:

Finns många konsumenter som älskar dåliga affärer, auktionssidor är fulla av människor som tycks gilla att betala överpris.

Ja så är det tyvärr. Frustrerande är bara förnamnet

Av RR_larsson
Skrivet av cyklonen:

När ska folk lära sig att företag enbart har ETT mål: vinstmaximering. Det är det allt företagande går ut på. Man kan ha illusioner och fantasier om att det inte är så, eller att det finns nåt annat också, men så är det inte. Det är bara pengar som räknas. Den strategi som ger störst vinst i det önskade tidsperspektivet är den strategi ett fungerande företag alltid kommer att välja.

Skaffa inga favoriter. Inbilla er inte att ett företag är "gott" eller på konsumentens sida. Så funkar inte världen.

Som konsument har man två val: att köpa och att inte köpa. Inget mer, inget mindre.

Varför skulle vi inte ha åsikter om detta? Vi är konsumenter och har ETT mål: Att inte göra dåliga affärer.

Av RR_larsson
Av RR_larsson
Skrivet av Ante4721:

Jag kör med allt på low. Upplever ingen skillnad på droppen varken på high eller low..

Tempen är även kontrollerad
CPU 83
GPU 56

Tråden är egentligen skapad för jag vill veta av kunniga om jag ska köpa inets svar eller ej?
Stämmer de helt enkelt de dom säger?

Nej du ska inte köpa deras svar. Det stämmer inte. Testa det du fått tips om.

En gammal haswell i3 av enklaste modell klarar av att spotta fram 2-300 fps i CS.

Det behöver dock inte vara något fel. Har du kolla så den boostar som den ska. Testa energialternativ hög prestanda och med strömkabeln i.

Av RR_larsson
Skrivet av Ante4721:

Tack för svaren.

Som nämnt så har Inet felsökt den och förmodar att de kollar igenom alla dessa saker.

Inet pratar inget om cpun utan säger att grafikkortet är för modernt för gamla cs:go.

Tacksam om ni läser igenom inets förklaring och ger era åsikter om detta verkligen är sant?

Till att börja med så är CS ett relativt utdaterat spel när det kommer till prestanda.
Absolut så kan CS prestera riktigt fint på dagens grafikkort, precis som det kan prestera mindre bra på även senaste hårdvaran.

CS:GO kör en gammal grafikmotor (Engine) vid namn Source (Source 1). Grafikmotorn är den som hanterar alla typer av fysiska, samt grafiska renderingar i spel. Source 1 är inte längre fullt ut optimerat för att köra dagens grafikkort. Man kan se det i aktivitetshanteraren då grafikkortet aldrig kör 100% i CS, men i andra uppdaterade spel använd fullt ut.
Detta innebär att grafikkort som släppts för 5 år sen kan i princip prestera lika bra som ett grafikkort släppt för 2 år sedan. Detta är inte ett jämnt mönster över alla grafikkort då jag själv sitter hemma på ett dedikerat grafikkort (3060 ti) och presterar fint utan framedrops som vi kan se på den här datorn.

Detta tar mig vidare till att det vi har framför oss är en laptop GPU. Alltså inte ett dedikerat grafikkort. Detta innebär att när den körs så kör den inte bara CSGO, men också allt i bakgrunden.
När CS har startat så aktiverar datorn sitt starka grafikkort och kör endast det för allt som körs på datorn. Detta kan man ofta se i till exempel aktivitetshanteraren när grafikkortet kör hårt för att prestera så fint som möjligt.

Att framedrops sker kallas ofta i benchmarks 1% Low. Detta är den mindre delen av FPS som inte sker ofta, men är de lägsta drops man ser i spel.
Här är en video som beskriver det jag menar någorlunda i benchmarks i CS, dock är det känt att CS benchmark inte är särskilt jämnt med verklkigheten. Men här ser ni trots det att även en 1080p skärm på låga settings med samma grafikkort har drops ner till 110-120 fps. Lägsta jag sett när jag testat datorn är ca 90 FPS under användning.

Dessa framedrops är alltså inte nödvändigtvis något fel på datorn alls, utan helt enkelt en fråga om Valve som äger CS vill uppdatera sin grafikmotor till ett nykodat system som hanterar dagens grafikprestanda bättre.
I och med detta så kan vi skicka vidare datorn till en tillverkare i förhoppning om att de hittar något fel på datorn. Men med störst chans kommer de inte att testa vidare CS, och komma till samma slutsats som vi har kommit med i detta fallet från oss.

Konstig förklaring. Att datorn kör allt på grafikkortet när cs startas är väl ändå inte korrekt. CS är lika hårt på CPUn oavsett om det spelas på laptop eller stationär.

Ditt 3070 är ett väldigt snabbt grafikkort för ett så gammalt grafiskt enkelt spel som CS. Alltså kommer din cpu vara det som flaskar.

Spelar du med kabeln inkopplad eller kör du på batteridrift när du spelar? Kolla så det inte är windows energialternativ som ställer till det. Börja med att välja hög prestanda där för både nät och batteridrift och testa om det blir någon skillnad.

Hade problem första gången vi startade sambons spellaptop som hon fick i födelsedagspresent. Dålig fps trots en "snabb" i7 med 6 kärnor/12 trådar och 1060 6gb, Enklare spel i 1080p. Prollen gick på sparlåga om man inte kör hög prestanda som alternativ.

Av RR_larsson
Skrivet av H0b0rg:

Några frågor:

  1. Är det billigare bygget tillräckligt bra för att hålla 5-6 år framöver?

  2. Kommer båda byggena att fungera strulfritt eller bör jag ändra/lägga till något?

  3. Bör man avvakta med att beställa till fredag, om nu priserna skulle sjunka ytterligare under Black Friday?

Det billigare bygget bör räcka alldeles utmärkt för ganska lång tid framöver. Men det är ju omöjligt att säga med säkerhet. Vi vet inte hur utvecklingen kommer att se ut.
Det som blir utdaterat först är med största sannolikhet grafikkortet om du ständigt ska spela nyare spel. Men grafikkort är enkelt att byta själv när du behöver ett nytt i framtiden.

Ett till förslag
https://www.inet.se/datorbygge/b1334768/datorbygge

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1334768/datorbygge

Av RR_larsson
Av RR_larsson
Skrivet av Maaxan:

Finns hur många 4080 som helst i lager i butik. Milsvid skillnad jämfört när 3000-serien lanserades.

Som väntat blev det ett rejält magplask.

Nu dröjer det ett litet tag innan Nvidia går ut med att dom slagit all time sales record med 4000-serien....

räknat då utifrån tillverkade/sålda så klart.

Nej ingen större åtgång ens på den första batchen kort.
Blir intressant att se vart 4060/4070 landar i pris/prestanda. Bara förbereda sig för ett gapskratt där med antagligen😂

Av RR_larsson

Också intresserad om det finns kvar!

Av RR_larsson

8500 + frakt

Av RR_larsson

Ställer mig i kö för 6000 + frakt

Av RR_larsson
Skrivet av DST:

mm precis, nu var jag inte ute efter att ta ett lån, men nu när jag har kortet som jag knappt har betalat på så är det för tillfället det sättet jag kan just nu få loss pengar snabbt för att täcka skadan på hojen. Försäkring å så kommer inte täcka då den var helt avställd när jag tappa den från mekstället ner på golvet.

Kolla detta med ditt försäkringsbolag om du inte redan gjort det. Innan du ger upp! Försäkringen brukar gå över i garageförsäkring när man ställer av. Inte omöjligt dom hjälper dig om det är så att den rasat ner från ett mekställ. Om de skulle neka så kolla även med hemförs och förklara hur det gått till.

Av RR_larsson

Nej. Mer än absolut max 8-10k är jag inte villig att betala för ett grafikkort. Kör vidare på 1080ti tills det finns någon vettig uppgradering i min prisklass. Funkar helt ok fortfarande. Får se vad rdna 3 har att erbjuda...

Av RR_larsson

Kollade min gamla S6 och visst fasen har den drabbats!

Av RR_larsson

21,5" iMac 250gb ssd/16gb ram

Hej!

Hjälper min far sälja sin gamla iMac.

Uppgraderad med Samsung 250gb ssd och 16gb ram.

Mus,tangentbord och kartong finns kvar.

Sensorn som mäter tempen på gamla disken är inte kompatibel med ssd. Datorn tror därför att den är varm och fläkten snurrar onödigt fort. Man behöver därför ställa ner fläkthastigheten med smcfancontrol om man är ljudkänslig.

Inget prestandamonster men helt ok surf/kontorsdator i smidigt format.

Mvh Patrik

Läs hela annonsen här

Av RR_larsson

Brukar blanda i en liten skvätt vanlig grön såpa i vattnet. Funkar fint! Inte skapat några problem.

Av RR_larsson
Skrivet av Colle66:

Okej, och mina andra komponenter kommer att klara av ett 1070 eller 1080 också? Utan för stora problem?

Ja absolut. Med ett modernare grafikkort har du en rätt bra speldator även om övriga prylar börjar bli gamla.

Av RR_larsson
Skrivet av Colle66:

Okej! Men om jag byter grafikkort till 900 serien eller 1000 serien. Ger det en signifikant skillnad i prestanda eller är den marginell?

Ja 1060,1070,1080 blir ett rejält lyft. Speciellt om du vill spela något nyare spel. Ska du bara fortsätta spela CS och liknande räcker det väl fint med ett billigare 970 som uppgradering. Skulle dock satsa på ett ur 1000-serien om du vill hålla datorn aktuell så länge som möjligt.

Av RR_larsson

Min rackare

Av RR_larsson

Förmodligen rätt väg att gå. Den här prisutvecklingen är inte hållbar.