Inlägg

Inlägg som naren har skrivit i forumet
Av naren
Skrivet av Pepsin:

Det är normalt, men du förlorar lite prestanda på det. Ryzen har inbyggd stöd direkt i hårdvaran för att skala klockfrekvensen, men som standard hanterar Windows det, vilket leder till en viss latency.

Jag skulle rekommendera att du går till Kontrollpanelen\Maskinvara och ljud\Energialternativ,
Ändra Schemainställningar, Ändra Avancerade Inställningar, Energispar för Processor och slutligen sätter "Minsta processortillstånd" till 100%. Då kan processorn själv sköta detta. När jag mätte energiförbrukningen vid eluttaget skiljde det 4W mellan inställningarna.

Jag installerade ryzen optimized power plan och märkte då att CPUn var fast på max-frekvens, ändrade då minsta processortillstånd till 0%(inställt på 90%) och allt verkade frid och fröjd eftersom hastigheten nu pendlade mellan 1,5GhZ och 3,4Ghz.

Men efter ditt påstående så undrar jag om det är så att jag har "förstört"Ryzens egen energibesparing / prestanda med denna ändring av inställningar? Ändringarna som var i deras power plan var väl mer än så?

Någon som gjort en power plan som de själva är nöjda med där balansen mellan strömförbrukning och prestanda är bra?

Av naren
Skrivet av m4gnify:

För sent, köptarmen vann striden

Fanns flera andra VPN-tjänster med erbjudanden, varför valde ni Windscribe VPN eller vad ni nu valde?

https://deals.bleepingcomputer.com/sales/ivacy-vpn-5-year-pla...
https://deals.bleepingcomputer.com/sales/vpn-forever-lifetime...
https://deals.bleepingcomputer.com/sales/infinity-vpn

Av naren
Skrivet av BjornS:

Köpte precis ett set för att prova lite. Har 1600X-processor och ett MSI B350 Tomahawk kort. Med senaste BIOS, 1.4, så hittar den två olika XMP-profiler: 2933 och 3200 och de visade timingsen var de rätta.

Första försöket att köra 3200 var stendött. 2933 profilen funkar däremot! Jag ska väl prova och ställa det helt manuellt nästa gång, men jag har inte något större hopp om att det ska funka eftersom alla timingsen såg korrekta ut i profilen. Fast man vet aldrig. Mitt gamla 2400MHz set måste jag konfigurera helt manuellt.

Jag tippar att jag får nöja mig med 2933 så länge och förhoppningsvis så kommer AMD:s nästa minnes trimnings version 1.0.0.5 någon gång i maj fixa det så det går att köra dem i full fart.

Minnena stog förresten i MSI:s lista över kompatibla, men det stod "Samsung" som kretstillverkare. Risken är väl att det finns olika revisioner av minnet och att Corsair använt olika leverantörer - inte bara Samsung.

Kör med samma minnen här, köpte dem på webhallen. Kör i ett Asus B350M-A, XMP -2933 funkade på första försöket men 3200 stendött. Jag har inte försökt mer utan väntar på nästa uppdatering som skall lösa flera av minnesproblemen med Ryzen.

Av naren
Skrivet av Ragnarok:

Jag har inte kikat så mycket på hennes dator efter jag flashade kortet. Men jag kan dra igång någon 1080p film och kolla på vad minnena kör på för hastighet om du vill

Det får du gärna göra om du hinner och vill. Jag tänker på det som står andra sektionen i denna artikeln, That New Memory State.
http://www.anandtech.com/show/11278/amd-radeon-rx-580-rx-570-...

Vore grymt om man kan fixa till sitt RX480 så att även denna minneshastighetens stöds.

Av naren
Skrivet av Ragnarok:

Jag flashade precis sambons rx480 (MSI Radeon RX 480 GAMING X 8gb) till ett rx580 med filerna ifrån TonybonJoby post på Techpowerup. Det var inga problem, körde hennes kort på 1400/2150mhz som ett rx480, och nu när det är ett rx580 kör det benchmarks i 1450/2200mhz.

Har inte testat högre ännu, och 2200mhz på minnet är max vad man kan sätta det till i Msi Afterburner

http://forumbilder.se/G82IT/580.jpg

Vad kul att höra att du lyckades bra med din flashning! Har du kollat om du har fått tre olika hastigheter på dina ramminnen? Den stora ändringen som jag har förstått det hela är att Rx480 kör antingen sina minnen på 300Mhz eller 2000Mhz(vilket gör att titta på FullHD filmer kör minnena i 2000Mhz). Rx580 har tre nivåer 300Mhz, 1000Mhz och 2000Mhz(Där Rx580 kan köra sina minnen i 1000Mhz vid uppspelning av FullHD-filmer).

Rx580 bios vs Rx480(Se Bios internal):
https://www.techpowerup.com/vgabios/191262/sapphire-rx580-819...
https://www.techpowerup.com/vgabios/184327/amd-rx480-8192-160...

Av naren

Är det någon som har lyckats att flasha sitt kort? Den största fördelen som jag ser är att RX580 har tre nivåer på minneshastigheten till skillnad från RX480 som endast har två.

RX580 har 300Mhz, 1000Mhz och 2000Mhz medans RX480 har 300Mhz och 2000Mhz. Det är denna skillnaden som gör att energiförbrukningen går ner markant i samband med låg belastning så som titta på HDfilmer etc.

Funkar den nya minnesnivån på era kort?

Borde ingen göra en ny version av RX580 biosen som körs enligt RX480 clockspeed? Då är det något som jag skulle vara intresserad av.

Av naren
Skrivet av Necrophor:

Gillar Yamaha över lag, har en v573 själv som dock kommer att bytas ut mot en Onkyo TX-RZ710 då den finns till ett sjukt bra pris på komplett. 5.555:- för instegsmodellen i deras värstingserie måste bara provas

Håller helt med dig om att priset är för bra för att missas men det är inte instegsmodellen utan det är Onkyo TX-RZ610 som är insteget

Av naren

Har inte testat själv men din router har dd-wrt-stöd vilket innebär att du borde kunna installera ditt vpn i din router.

Se här för ny firmware till din router: https://www.dd-wrt.com/site/support/router-database

Guide här för att installera vpn på din dd-wrt router http://www.howtogeek.com/221889/connect-your-home-router-to-a...

Av naren
Skrivet av MrJB:

Jag har kvitto och kartong. Orkar inte med att skicka tillbaka så säljer istället. Jo jag kör med 144hz skärm så adapter blev för mycket bök. Men tack för alla tips i alla fall :). Kan kanske mötas upp men begränsat med tid. Bästa är ju om nån hämtar såklart. Sparar ni ju nästan 500kr på.

Super bra att du har allt. City imorgon funkar annars blir det svårt att få till innan helgen. Skicka pm om du vill mötas upp imorgon.

/Mattias

Av naren

Köper gärna ditt grafikkort, jobbar i City

Om du vill sälja ditt grafikkort samt har kvitto och orginalkartong så köper jag gärna ditt kort.

Snabb affär i City med kontanter eller swish vid uppvisande av kortet samt kvitto och orginalkartong. Jobbar på kungsholmen men kan vara på t-centralen på några minuter.

/Mattias

Av naren

Skicka gärna ett privat meddelande så kan vi höras via mail eller sms, tror att det går snabbare och enklare där.

Av naren

Håller helt med, allt sedan Windows8 to Windows10 har bra och enkla funktioner att återställa datorn. http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-10/create-a-recove...

eller om du önskar att installera om allt från grunden men oavsett så kan gammal skit komma tillbaka när man minst anar det.

Skrivet av zachry:

Kan finnas en sido meny i uefi där du kan behöva lägga till din ssd (för att hamna högre i listan av valbara enheter för boot)
Rekomenderar dig dock att rensa din ssd på filer du vill spara och instalera om ditt os då du har bytt ganska många vesentliga delar som kan få din gamla os installation att bråka i framtiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av naren

Är det någon som spelar Single player mode och är det någon som vet om det är någon skillnad i singel player?

Av naren

15 Januari @trickeh2k:

Av naren

Hej, jag är fortfarande intresserad av dina minnen. Skulle du hinna träffas upp idag på dagen? Jag kan i princip hela dagen även om jag måste lämna jobbet relativt tidigt idag då jag måste hämta min bil på verkstaden. Alternativt så kommer jag att kunna ge dig 250kr för minnena om vi träffas i Sumpan då jag kommer att vara där i helgen.

Skrivet av Pippo:

Om du fortfarande är intresserad kan jag mötas upp vid fridhemsplan!

Av naren

Jag kan betala 250kr för minnena om vi kan mötas vid T-centralen eller vid Fridhemsplan. Kan det fungera för dig? Jag jobbar vid Rådhuset.

Alternativt om jag måste röra på mig så kan jag betala 200kr om vi träffas i Sumpan, Alvik eller Brommaplan.