Inlägg

Inlägg som mjolnir054 har skrivit i forumet
Av mjolnir054

Programmeringsyslektisk!!!

Hej!

Jag har jobbat som IT konsult i snart 15 år och omgett mig med avancerad mjukvara och tekniker. Mitt specialområde har varit inom telekom och testning och det har gått genomgående bra. Högre nivåns tester har det handlat om, systemtest, funktionstest, prestandatestning och verifiering. Testautomatisering, manuella tester och scriptning.

Nu till mitt dilemma som känns väldigt hopplöst. Det sägs att man ska kunna behärska programmering om man är vass på matte och har en högre nivå än allmänbildning på mjukvaruområdet. Bägge dessa tickar in på mig, men jag är totalt hopplös på programmering. Så fort det är en kompilator inblandat så skiter det sig totalt för mig oavsett programmeringsspråk. Även avancerad scripting utgör en blockering. Jag fattar fram till en viss enkel nivå (t.ex. villkor, reguljära uttryck), men när det kommer in på området pekare, anonyma metoder, delegater, klasser, metoder, derived classes osv osv så blir det rena grekiskan för mig ! Går in genom ena örat och ut genom andra och jag har jättesvårt att mobilisera intresse och driv för det .

Jag har försökt mig på så många olika programmeringsspråk genom åren men det stannar i princip alltid så fort det blir mer än ren basal kod som ska skrivas. Vet inte vilken metod jag ska använda mig av längre.

Nu hör det till saken att jag ska börja på ett nytt jobb som kräver mer programmeringskunnande från mig än tidigare. C# och XSLT/XML. Nu MÅSTE jag komma in i tänket. Men hur bär man sig åt? Självförtroendet är på nollnivå !

Tack på förhand och tar emot all hjälp jag kan få. Material och metoder på svenska får förtur! Detta är angeläget!

Av mjolnir054

64-bitars Windows 7 och dumpfiler

Om man kör 64-bitars Windows 7 påstås det finnas en 32-bitars Aktivitetshanterare (c:\Windows\System32 ?) och en 64-bitars Aktivitetshanterare (c:\Windows\SysWOW64 ?).

För det första: stämmer det?

Och om det nu stämmer vad gäller för skapande av dumpfiler?:

Om mjukvaran man tar ut dumpfilen på är 32-bitars, kan man applicera både 32- och 64-bitars Aktivitetshanterare på den mjukvaran då och få ut dumpfiler med olika innehåll och storlekar?

Om mjukvaran man tar ut dumpfilen på är 64-bitars, kan man applicera både 32- och 64-bitars Aktivitetshanterare på den mjukvaran då och få ut dumpfiler med olika innehåll och storlekar?