Inlägg

Inlägg som Lothair har skrivit i forumet
Av Lothair

Fråga om gtx 1050ti

Jag ställer mig lite frågande till gtx 1050ti korten, prisbild kontra prestanda. Jag är på jakt efter ett billigt kort till syrrans son som ska kunna driva fortnite hyffsat bra. Jag har hyffsat koll på gpu marknaden och är givetvis med på att mining orsakar alla dyra priser på grafikort på senare tid. Dock så har ju blocket börjat överösas med grafikkort nu så priserna lär sjunka snart ganska rejält. Men jag ser inte varför man skulle betala 1500kr för ett beggat 1050ti eller över 2000 för ett nytt? när man kan få ett 780 för 800-1000kr eller ett 970 för 1200-1500? Prisbilden på 1050ti verkar helt skev i alla avseenden då det i princip presterar lite bättre än ett 960 max? Finns det någon användning för detta kort som jag missar som gör att man är villig att pröjsa dessa summor för dessa enligt mig galet underpresterande kort.

Av Lothair

@s1lvertunga: Sweet. Hör av dig när du vet mer. Skicka gärna ett PM.

Mvh Christian

Av Lothair

Köpes GTX 780

Söker ett gtx 780 ref eller annan modell.

Läs hela annonsen här

Av Lothair

600+frakt

Av Lothair

Update: Jag har nu lyckats lösa / gå runt problemet. Det var Fast-boot i windows som orsakade problemet. När jag slog av det så verkar det lira som det ska.

shutdown med fast boot = S5 powerstate
shutdown utan fast boot = G3 power state

Verkar alltså ha något att göra med nedstängningen av datorn som fast-boot gör som gör att något hänger sig till nästa gång man bootar?

Är detta någon känd bugg med x470 moderkorten? Någon som vet något om detta?

Kan det ha med hybernationfilen som används vid "fast start" att göra?

Av Lothair

Ok. Jag har ringat in problemet mer nu. Problemet uppträder enbart om jag stänger av datorn i windows genom att trycka på Start -> Av/På -> Stäng av i windows. Dvs slår jag av datorn i Windows och väntar tills den är helt död och sen bootar upp så kommer den hänga sig. Moderkorts högtalaren som piper vid diagnostik är även den långsammare då.

Men dödar jag datorn på Power knappen eller Reset knappen istället så kommer den boota upp normalt nästa gång och moderkortshögtalaren piper till mycket snabbare.

Jag har testat installera om en REN kopia av windows men samma fenomen visar sig.

Vad kan detta bero på?

Av Lothair

@toobypls: Hej, Ja alltså det är ju bilden med loggan för moderkortet och med texten som säger tryck F2 eller DEL för att gå in i bios. Inget händer då jag trycker någon av knapparna och windows börjar inte laddas eller så. Den står kvar där. Har testa vänta i flera minuter.

Har även kopplat in moderkortshögtalare och den ger ett snabbt bip som enligt manual är att allt går igenom som det ska?

Är lite rådlös nu.

Vad hade ni gjort? Skickat tillbaka eller leva med felet? Är ju jävligt omständigt att plocka lös allt och rengöra cpu mm och packa ihop och skicka tillbaka för att inte säga att man blir utan dator i x antal dagar/veckor.

Av Lothair

Update: Jag har nu testat 2 olika grafikort, Testat ett ramminne åt gången. Uppdaterat bios, testat två olika psu:er. Testat ha grafikkorten i båda PCI platserna. Installerat om windows. Clearat CMOS. Felet kvarstår. Så enormt störande på nya delar. Visst allt funkar om jag bara kör en reboot men är ett rätt störande moment.

Av Lothair

@panpo98: Det är en helt ren version av Windows 10. Grafikkort är testat på annan dator och fungerar där. PSU har jag testat 2 olika som funkar på annan dator. Jag testade byta plats på grafikort till annan PCI plats det enda som skedde då är att den inte tänder upp skärmen alls längre utan hänger sig och jag får ingen bild. Startar jag om datorn då så laddar den upp precis som vanligt och allt fungerar frid och fröjd.

Startar jag om datorn då så fungerar det med. Men låter jag den vara avstängd i 10sek så skärmen går ner i viloläge dvs släcks ner så hänger den sig igen och det är bara att göra en reboot på den så startar den som den ska igen. Skärmen är testat på annan dator och fungerar som den ska där.

Precis som att den inte ger ström till allt första gången man startar den då den varit avstängd.

Av Lothair

Update: Har nu märkt att den är seg på att starta upp och skicka signal till skärmen. Stänger jag av datorn och låter den vara av 1min så att skärmen släcker ner och sen startar upp den så hänger den sig. Men slår jag av datorn då och startar upp datorn direkt innan skärmen hinner gå ner i viloläge så startar datorn normalt.

I alla fall där jag låter skärmen gå i viloläge innan jag startar datorn så hänger den sig.

Vad kan detta bero på? Datorn beter sig som sagt helt normalt när jag väl startat den.

Mvh Lothair

Av Lothair

Hängning vid första uppstart

Hej

Jag har ett märkligt problem. Jag byggde nyligen ihop en ny dator och har märkligt problem med att den hänger sig vid moderkorts loggan vid uppstart första gången då den varit avstängd en längre tid. Jag kör en reset och den startar upp normalt och allt lirar. Slår jag av den och låter den vara avstängd sen i någon minut så startar den upp normalt. Det är först då den varit av en längre stund detta fenomen visar sig.

Operativsystem: Microsoft Windows 10 Pro
Processor: Ryzen 2600x
Processorkylare: Medföljande ryzen kylare
Moderkort: MSI TUF Gaming plus x470
Minne: 2x 8 GB Vengance LPX 3000mhz
Grafikkort: GTX 970
Hårddisk: Samsung EVO 250gig
Nätaggregat:Corsair HX 650 W
Övrig kylning: 1x120mm insug och 2x80mm utblås i lådan
Temperaturer: 63C processor med i spel tex fortnite, overwatch, diablo 3

Av Lothair

@ZupLVL40: Du ser i din traceroute att du och dina föräldrar går två helt olika vägar genom telenors nät. Du hamnar på ti3006c400 och de går via ti3003c400 dvs 2 helt olika core-routers. Det är helt enkelt så att ni har 2 olika routes från A till B. Detta är realiteten med routing då alla inte kan få exakt samma väg och exakt samma svarstider överallt.

Av Lothair

Användare: @Shudnawz
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt (postnord) swishbetalning i förskott
Produkt: Asus Strix GTX 970

Positivt:

Snabb och bra kommunikation, perfekt paketerad vara. Inget att klaga på.

Negativt:

Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Lothair

1500 + frakt

Av Lothair

Bjuder 1300+frakt

Av Lothair

1400 + frakt för 970 bjuder

Av Lothair

@Estorik: 1200 + frakt för 970

Av Lothair

1500+frakt

Av Lothair

Värde på moderkort

Hej,

Vad kan ett moderkort för AM3 vara värt? Moderkortet är av märket Crosshair V Formula.

https://www.asus.com/Motherboards/CROSSHAIR_V_FORMULA/

Mvh

Av Lothair

@kranken89: Mitt tips till dig är att kolla upp de olika firmware-versionerna som körs. Ditt screenshot påvisar ju att ena routern kör Jade 16.2 och den andra Turqoise 15.3. Skillnaden kan ju ligga i firmware versionen.