Inlägg

Inlägg som Lothair har skrivit i forumet
Av Lothair

Håller med. Sen förstår nog inte dessa människor att det inte på något sätt hjälper miljön, inte säkert att de bryr sig ens utan gör detta för att känna sig delaktig i en grupp. Ändamålet kan många gånger glömmas bort eller vara sekundärt. Är det något man lärt sig med åren så är det att inte göra den man vill få på sin sida till sin fiende först. Vill man övertyga någon är detta definitivt inte bästa sättet.

Av Lothair

1080 ligger kring 2500-3000 i pris nu. Köpte precis ett på blocket för 2600kr. Sjuka priser jag vet men det är så marknaden ser ut idag.

Av Lothair
Skrivet av TobiasStockholm:

EV6 är ju helt klart "nättare" baktill men jag gillar att Enyaq är så "brutal". Till skillnad från på bild där jag också tycker Enyaq ser väldigt tråkig ut. Men håller ni inte ens med om att EV6 ser betydligt bättre ut på bild än i verkligheten? 🤔

Nej vi gillar den i verkligheten också men sådant är ju sjukt subjektivt. En polare älskar utseendet på Ioniq5an och den tycker jag är så extremt ful. Så ja tur vi är olika annars hade det väl bara rullat en enda modell av bil på vägarna ;D

Av Lothair
Skrivet av TobiasStockholm:

Den elbil jag reagerar över hur djävulskt snygg den är varje gång jag råkar se den är Skoda Enyaq. Åt motsatt håll tycker jag Kia EV6 ser brutalt snygg ut på bilder men varje gång jag ser den i verkligheten tänker jag för mig själv hur ful den är bakifrån. Någon mer som känner samma sak? 🤔

Själv tycker jag och frun att EV6an är snyggaste EV:n på marknaden var därför jag beställde en efter att provkört den och alla andra. Smaken är som baken :P. Inget fel på Enyaqen heller dock men den kändes allmänt tråkig dock.

Av Lothair

Ett RX 580 ligger väll mellan en 1060 6gb och en 1070 i prestanda (närmare 1060 än 1070) Vad kostar dessa på begmarknaden? Jag skulle säga cirkus 1500:- är ett rimligt pris för det om man ser till dagens priser. Vad kort ligger ute för på blocket säger ju egentligen ingenting då 100% av annonserna där är överpris på exakt allt, att annonserna ligger kvar i veckor och månader tyder ju också på att de inte blir sålda för priserna de vill ha.

Men ja jag skulle säga runt 1500:- är det rimligtvis värt just nu. Trots att jag köpte ett till grabben för 2 år sen för 800kr

Av Lothair

Min syster är sugen på att leasa en MG5a men hon bor i Norrbotten och närmsta ställe som säljer dem är typ Uppsala. Hur löser man sådant med tex service? Måste hon ner till Uppsala vid varje service? är ju typ 80mil enkel väg.

Mvh Christian

Av Lothair
Nytt bud: 2 600 kr Msi 1080 2600+frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Lothair
Skrivet av Daniel75:

Men då kan vi börja diskussionen.

Vem behöver mer än 50 000 i lön ?
Vem behöver mer än ett 3070 att spela med ?
Vem behöver mer än 25kvm per person i en villa/lägenhet ?
Vem behöver åka till Thailand istället för Rumänien ?
Vem behöver en cykel med 21 växlar istället för 5 ?
Vem behöver 4k istället för full hd på tvn ?
Vem behöver 83 tum istället för 55 tum ?
Vem behöver gasa 0-90 vid rödlyset på 3 sek istället för 10 sek ?
Vem behöver .... osv

Ska du bestämma det eller är det kanske upp till var och en vad man tycker är skoj och vill prioritera ? Oavsett vad man ska använda det till.

Tror det är färdigdiskuterat mellan oss. Jag tog upp en frågeställning runt vars man kan nyttja en sådan här bil utan att bryta mot lagen eller äventyra sin egen och andras säkerhet, sedan drog du in någon jantelag som inte har med saken att göra. Vi är färdiga här tack och hej.

Av Lothair
Skrivet av Daniel75:

Jag tror det grundar sig i jante igen. Har inte jag råd så ska ingen annan heller ha eller behöva det.

Vad har Jantelagen eller om jag har råd något med saken att göra? Jag har själv beställt en EV6a för närmare 700k och hade kunnat pynta mer än så också för en "muskel" bil om jag så hade velat.

Jag ifrågasatte snarare vars man ska nyttja en sådan bil i Sverige? på vilka vägar?

Onödigt att dra in någon jävla jantelag i diskussionen för det har inget med min frågeställning att göra. Så jävla tröttsamt.

Av Lothair
Skrivet av martinot:

Vad använder man mer än 640 KB till?

Kraven går framåt. På 40-talet så hade de undrat vad du skall med galet höga 50hk till, för att inte tala om sjukt höga 100 hk!

Ja fast konstig liknelse. med 640KB kan du inte driva någonting idag. Medans du tar dig från A till B utan problem med en bil på 100hp.

Jag ställer mig snarare frågan till varför vi behöver ha 500+ hp monster på våra vägar som redan har massa bilolyckor? På vilka vägar har man på något sätt behov av så mycket hp? på 30vägen utanför skolan när man droppar av barnen? på 50vägen i villakvarteret då man är påväg hem? på 70-90 vägarna för att hälsa på föräldrarna?

De allra flesta är ute efter en bil för att ta sig och sin familj från A till B billigt, säkert och smidigt.

Sen finns det alltid de som gillar att köra fort inget fel i det. Men finns ju ingen autobahn i Sverige? så jag ställer mig frågan till vilka vägar man planerar att att köra på?

Mvh Christian

Av Lothair
Nytt bud: 2 700 kr 2700+frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Lothair
Skrivet av Dizzö:

Pratade med säljare som bekräftade att min EV6 byggs nästa vecka. Så den håller schemat!

Sjukt taggad! Den ska levereras vecka 26 o som sagt byggas vecka 16.

Snyggt våran byggs v18 och ska levereras i mitten på Juli.

Av Lothair
Nytt bud: 2 500 kr 2500+frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Lothair
Skrivet av ronz:

4266:- blir det med vinterdäck, dragkrok och 2000 mil. Inte 3552:-
Så över 300,000:- på 6 år där jag inte kommer få tillbaka något.

Nej det har varit flera trådar där trådskaparen ställt fler krav.

En av bilarna jag intresserad av och provkörde var Volvo V60 bensin men dess förbrukning gjorde att jag valde bort den rätt snabbt. Plus att bilen i sig är något dyrare än vad jag vill betala. Snittar ni över 4000kr i bensin per månad förstår jag självklart att nästan vilken elbil som helst blir billigare i längden.

Det är en riktigt trevlig bil som vi alla avseenden varit nöjda med. Men den är törstig. Ligger säkert på 1.1l milen i stadskörning. Var av denna anledning vi tog beslutet att gå över till el. Vi har även villa så vi kan ladda hemma så beslutet blev en nobrainer tillslut även om jag inte tänkt byta bil än på några år egentligen.

Av Lothair
Skrivet av ronz:

Antar jag är en av de personer du pratar om nu. Om du läser kanske du också förstår varför jag frågar. I mitt fall var det inte billigare med elbil om jag inte bytte ned mig till något litet som egentligen inte passar mina behov. Jag har även förklarat att mitt fall inte känns som något unikt. Så mina frågor har varit åt hållet: "Förklara för mig hur det kan bli billigare"
Får jag inte ställa den frågan?

En annan stor anledning till att jag frågar är för att 8 av 10 personer i andra trådar om bilar säger att elbil är billigare. Men de verkar också tro att alla bor i storstan och att en Renault Zoe räcker.

Hursomhelst. Kan någon tipsa om den billigaste elbilen som är minst lika stor som en Volvo V40 och har dragkrok?
Det måste gå att få in två stora kattburar i baksätet och jag kör strax över 2000 mil per år.

Vi kör en Volvo V60 CC 2020 Bensinare och har bokat en Kia EV6 av den klara anledningen att vi kör mer än 2000 mil om året och då jag gått igenom våra bränslekostnader har vi snittat strax över 4000kr i bensin varje månad senaste 6 månaderna. Visst är Kian dyrare i inköp men den extra kostnaden täcks upp med råge på det vi sedan sparar in på bensin. Vi har 2 hundar storlek mindre och har en hundbur för dem som vi tog med när vi testkörde som fick plats i bagaget utan problem. Vi har 3 ungar 6,13 och 17 år varav de 2 äldsta är över 180 långa. Tro det eller ej men Kian kändes större i baksätet än vår Volvo V60 CC.

Av Lothair

Sen jag byggde ett eget hemmabio rum har vi inte gått på bio en enda gång senaste 2 åren. Saknar det inte för 5 öre ärligt talat. Massor med folk som pratar och förstör filmen med allt snack och prassel. Osköna stolar etc etc. Hemma har vi recliners nu. Vi och våra bekanta ser all film i bio rummet nuförtiden. Så jag saknar inte bio ute.

Av Lothair

Han sitter idag på en 1060. Hade väl tänkt mig ett gtx 1080.

Av Lothair

Söker ett grafikkort

På jakt efter ett grafikkort åt en bekant. Budget 2600kr

Mvh Christian

Läs hela annonsen här

Av Lothair

Söker 8700k eller liknande paket med cpu, mobo och ram

Söker 8700k eller liknande paket med cpu, mobo och ram

Läs hela annonsen här

Av Lothair

En snabb koll på deras hemsida så hittar jag nedan. Det är ganska normalt att de flesta ISP:er gör detta. Ingen nytt alls. Samt så är den oftast hårdställd på deras egna VLAN.

"Lån av vår Wifi-router ingår när du nybeställer bredband via fiber från Telia. Vill du som befintlig kund uppgradera från en äldre router, kontakta vår kundtjänst på
90 200 för att få information om priser. Vid uppsägning av bredbandet ska routern returneras till Telia. Tekniska begränsningar gör att vår router inte kan levereras till alla adresser. Vissa avvikelser kan gälla om du är kund i ett externt nät."