Inlägg

Inlägg som Lothair har skrivit i forumet
Av Lothair

Hej,

Jag tror det kan ha med hybernationfilen som används vid "fast boot" som kan vara orsaken som kan vara problem med vissa SSD:s

Om du använder "Windows fast boot" så läses en hybernation-fil in från din SSD rakt in i RAM och återställer din session från tidigare. Istället för att gå igenom en komplett boot. Den behöver då inte ladda om kernel, drivers etc

Detta kan du stänga av i Windows. Testa det och se om den bootar som den ska är mitt tips.

Mvh Christian

Av Lothair

700+frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lothair

Nätverksuppsättning hemma

Hej,

Jag kör idag UNIFI USG, SWITCH samt Wireless AP. Enheter uppkopplade på detta är

WIFI: Mobiltelefoner och surfplattor
LAN: 3 Datorer (Min egen och mina 2 söners), Linux Server, NAS, Samt 2 Smarthome enheter.

Allt detta går i samma nät i dagsläget men jag har tänkt börja säkra upp det lite bättre med VLAN. Hur har ni andra gjort här? Hur har ni delat upp hemma? Främst tänkte jag att jag vill ha NAS och Servern i ett eget vlan.

Mvh Christian

Av Lothair

2000 + frakt för datorpaketet

Av Lothair

1750 + frakt för datorpaketet

Av Lothair

Söker en 6600k eller 6700k

Hej

Söker en 6600k eller 6700k cpu till rätt pris gärna med cpu kylare med. Uppgraderingskit med moderkort och minnen kan vara intressant också. Men helst bara CPU.

mvh Christian

Läs hela annonsen här

Av Lothair

500+frakt

Av Lothair

CPU fläkt på max efter en uppdaterings

Hej,

Fru:ns systersons dator har börjat bete sig märkligt efter en update körts (han vet inte vilken men jag misstänker windows?). CPU fläkten går på max cirka 6k varv och låter som ett tröskvärk. Detta trots låg CPU last och låg temp cirka 30grader. I BIOS verkar jag inte kunna ställa om det? Några tips?

Mvh C

Av Lothair

1500+frakt

Av Lothair

Bjuder 1100+frakt för CPU/CPU-kylare/Moderkort och RAM-minnen.

Av Lothair

@Slurp_Slurp: Bjuder 500+frakt

Mvh Christian

Av Lothair

800+frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lothair

Unifi Controller på CentoS 7

Hej,

Någon som fått igång Unifi Controllern på Centos 7? Hittar bara debian paket.

Mvh Christian

Av Lothair

@Slowpoke66: Jag köper det jag hade såklart också velat ha fler säsonger

Av Lothair

@Slowpoke66: Sett den där videon tidigare och håller inte alls med den där snubben som förövrigt låter precis som vilken annan "Danny follower" som helst. Men ärligt hon är en väldig ung person med extrem känsla av rätten för makt och sin krona och som även har 3 drakar "weapons of mass destruction" Tänk på det igen. Ung, anser sig ha rätten till sin makt, tillgång till mäktigaste vapnet i westeros. 3 jävligt dåliga saker att kombinera. Sen har hon visat gång på gång igen att hon inte skyr några som helst medel för att nå sitt mål (sitta på järntronen) finns hur många scenen som helst från s1 till s8 som visar att hon är en mentalt instabil person med för mycket makt.

Hon säger ju tex detta rent ut i klartext “When my dragons are grown, we will take back what was stolen from me and destroy those who wronged me! We will lay waste to armies and burn cities to the ground!”

Men det är ju faktiskt så att smaken är som baken delad vilket gör att hur man än vrider och vänder på det så finns det många som kommer bli besvikna, för att just deras version inte blev verklighet. Finns bara loose / loose situations för skaparna av serien just nu.

Av Lothair

Jag personligen älskar säsong 8 so far. Det jag verkligen inte förstår mig på är hur folk kan störa sig på Dannys "decent to madness". Det har ju varit extra tydligt vars hon varit på väg sen s1. Den som missat det kan ju inte ha sett serien eller suttit och tittat på mobilen istället för på tvn största delen? Helt ärligt finns det mängder av hints om att hon varit maktgalen och lite crazy / ond genom hela serien. Hon har vacklat på gränsen men haft folk runt omkring sig som hejdat henne hela tiden.

Hon kommer sedan till ett nytt ställe där folk inte känner henne men väl hennes far och släkt. Hon börjar sedan kräva att folk ska acceptera henne, knäböja och svära trohet direkt p.ga. hennes arv? annars dödar hon dem. Sprickan mellan henne och folket börjar i skapas direkt. Vilket är en av anledningarna till att folk börjar konspirera emot henne från första början.

Med detta i bakgrunden så går vi in i s8. Hon har kommit till ett ställe där folk inte älskar henne. Flera personer i hennes närhet som hon älskar mest dör, Hon blir förråd av folk som inte litar på henne längre (de börjar se vars hon är på väg) och ovanpå det blir hon varse att personen hon älskar är släkt med henne och kan inte återgälda känslorna längre och inte nog med det har bättre "claim" på tronen än henne.

Sedan avrättas hennes bästa vän. Hur kan någon tycka det är konstigt att någon som från början varit ganska mentalt instabil och maktgalen inte pushas över gränsen här går bortom mitt förstånd. När sista droppen för någon är nådd så kan det kan gå ganska illa ganska fort även i verkligheten.

Så jag ser inget konstigt med att hon blev crazy och gjorde vad hon gjorde i ep5. Helt i linje med hennes karaktärsutveckling.

Mvh C

Av Lothair

Bjuder 600+frakt

Av Lothair

1900+frakt för 1070

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lothair

2300+frakt

Av Lothair

2100 +frakt

Skickades från m.sweclockers.com