Inlägg

Inlägg som E_maN har skrivit i forumet
Av E_maN
Skrivet av exroz:

Vad heter din router?
Vissa routrar har gigabitportar men klarar ändå inte 1gbit throughput.

Det är en d-link 655 jag har.

Av E_maN

Gigabit internet, potentiell flaskhals?

Tjo! Satt en trevlig lapp i trappen om att vi skulle inom snar framtid få gigabit internet från Bredbandsbolaget, Det jag undrar över är vad finns det för potentiella flaskhalsar som skulle hindra mig att använda det fullt ut?
Har gigabit router, minns inte riktigt vilken nätverkssladd typ det är, förhoppningsvis Cat5e. Räcker detta?

Av E_maN
Skrivet av Cebius:

Som produkt i originalutförande måste jag säga att jag är extremt missnöjd med mitt Corsair H100i.

Det första klagomålet var att de medföljande fläktarna lät på tok för mycket, så jag köpte ett par Corsair SP120 Quiet Performance som även dessa visade sig låta en hel del OCH inte heller gick att styra genom deras egna Link-mjukvara.

Så jag köpte ytterligare två fläktar som jag vet är tysta, Noctua NF-P12. Dessa visade sig vara extremt tysta med ULNA-adaptern (830 RPM) men hade ett lågfrekvent vågigt ljud som kom hela tiden. Kopplade bort dessa från pumpens Y-kontakt och direkt till min PSU, tog bort ULNA-adaptern och hade ett 7V-motstånd emellan, perfekt. Inget ljud alls. Tillsammans med mina 3st Be Quiet 140mm Silent Wings 2 fläktar som jag har i mitt Design Define R4 chassi är fläktarna i princip HELT tysta vilket jag är extremt nöjd med.

MEN denna jävla pump ska föra ett något fruktansvärt irriterande högfrekvent ljud. Ljudnivån på det är medelhögt, men det är tillräckligt högt för att jag konstant ska känna av det (kör med högtalare och inte hörlurar som stänger ute allt ljud). Har testat koppla bort strömmen för att verkligen försäkra mig om att det är pumpen och då försvinner ljudet.

Så är det någon annan med samma problem och som har lyckats lösa det utan att behöva lämna in den och få den utbytt eller blir jag illa tvungen?

Det högfrekventa ljudet kan vara från fläktarna. Kontakta corsairs support så kan du få ersättning gratis och behålla de gamla fläktarna, de skickar nya. De är 4-pin pwm styrda. funkade för mig

Av E_maN

Ni som har nvidia kan ta och vänta lite, iaf 600 serien, krashar lite titt som tätt. :/

Av E_maN

Finns ett missljud som pumpen gjorde när fläktarna kördes av den, prova att koppla de itill mobo/kontakta support för o få ny firmware. Är det ett ljust "whine" så är det fläktarna, gör en RMA på det så får du nya fläktar gratis, behöver inte skicka tillbaka de gamla. Jag har gjort det och väntar nu på mina fläktar ska anlända.

http://forum.corsair.com/forums/forumdisplay.php?f=155 Där kan du hitta massa info om felen, tyvär..

Av E_maN
Skrivet av nae0:

Radio TV Tjänst, CopySwede, STIM, osv osv.

Listan kan göras lång på organisationer som är mer skurkar än riktiga Ligor. Riktiga Gangsters är iaf gangsters ärligt.

På vilket sätt är Stim dåligt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av E_maN
Skrivet av tyvar1:

Största anledningen till att skaffa Chromebook är för att just använda chrome webbläsaren.

tex använda datorn för surf,gmail och youtube! allt detta är inbyggt i självaste chrome OS.

allt startar blixt snabbt eftersom det är som att du bara startar datorn i webbläsare funktion

va?! du skämtar?! kan man surfa, gmail OCH YOUTUBE i webläsaren?! det är ju helt jävla galet! Och för BARA typ 9000...

Jag förutspår att folk kommer tycka denna datorn är jättebra, verkligen superduper. Men som någon skrev, köp en macbook air för samma pris så får du riktigt os?
hade den kostat ett par tusen bara hade jag förstått det. Specsen är inte ens så bra, och 5 timmars batteritid för en webläsare bara? måste vara ett skämt.

Av E_maN
Skrivet av ozo64:

De mac os som går att köpa funkar inte på så gammal mac. Han får nog köpa snow leopard begagnat nånstans eller ladda ner det nånstans.

Riktigt korkat att använda 3:e partsladdare så det kan mycket väl vara den som förstört batteriet.

jepp, något sånt får man göra. Finns o beställa hos apple med vet jag.

Japp. Men att punga ut över 500 för en laddare var inte ett val när jag var student. Samt att det stod "Apple Macbook Laddare" på tradera, inget om att den inte var original... Men man lär sig. Ändå sjuhelkises för dyr laddare. Och fördålig kvalité på magsafe sladden, precis vid magsafe kontakten.

Av E_maN

Nytt os för mac kostar typ 200-250kr, för det senaste. Det är inga astronomsummor dvs.

Angående batteriet så hände samma sak mig. borde vara samma, plast macbook från 2007 typ. Original laddaren gick sönder, köpte icke-apple laddare, ett år senare gick batteriet sönder, samma som du skriver. Den lyser bara grönt(tror jag) och laddar inget, tvärdör om man drar ut sladden.

Av E_maN

Inte riktigt alla hästar i stallet.
Inte den skarpaste kniven i lådan.
Inte alla indianer i kanoten.

Av E_maN
Skrivet av IntelCorei5:

Nej jag menar bara att inget ser tokigt ut
Jag håller på att installera Bf3 så får vi se hur tempsen ser ut där.
Kan Coretemp köras i bakgrunden när jag spelar bf3 för att regga temps också?

Mvh

Jo fast kör helst Intel Burn Test eller prime95 för o pressa cpun till max, då ser du i princip hur varm cpun kommer bli under helt full load. Utgå från det, även när du testar din clock sen. BF3 Maxar inte processorn helt.

Av E_maN
Skrivet av IntelCorei5:

Har installerat alla komponenter ni ser i min signatur.
Dessa temps ser väll inte tokiga ut?

http://img507.imageshack.us/img507/8851/tempse.jpg

vad du har för temp i load är väl mer intressant? Tycker jag bara ser idle där

Av E_maN
Skrivet av ksw:

Är det någon anann som har märkt att de senaste 2 veckorna så buffrar ALLT som fan på youtube? det buffrar tom på 360p, vilket annars varit ovanligt.
har med youtubes felsöknignshastighet ett halvårsgenomsnitt på 56mbit/s vilket borde räcka, så att säga.

(comhem 100/10 - fast problemet verkar gälla mobilt bredband via tre och via tele2 också)

tycker också det har blivit segare, både på mitt 100/10 BBB och Telia 3g på iphonen... :/

Av E_maN

Pwm styd sidofläkt som går på Gpu temperatur?

Tjo! Fnns det något sätt att PWM styra en sidofläkt så den reagerar efter gpuns värme? Kom tänka på de idag bara vore rätt smidigt.

Av E_maN
Skrivet av EvilWord:

det är fortfarande en svensk sida. jag ser att han har skrivit på svenska.

Corsair <- Forumsdel
Fråga Corsair om produkter i företagets sortiment. På engelska. <- forumsbeskrivning

Av E_maN
Skrivet av Cruentusa:

De är ganska lätta att få bort, men när de väl är borta funkar inte limmet längre. Det dubbelhäftande skumgummit är till för att bakplåten inte ska ligga emot moderkortet.
Pins? Vad var det för en kylare du hade problem med, påkostade kylare har mycket bättre fästanordningar, jag tyckte det gick mycket lättare att montera en NH-D14 än H50 och H70. H620 tycker jag verkar ha samma fästanordning som H50 och H70 men H80i och H100I har en bättre.

Det var en scythe Ninja rev 2. Var så trångt under och fläkten var dryg o få på. :/ får hoppas det lossnar lätt tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av E_maN

Jag lovar att nya xbox kommer komma med ett windows 8 liknande os/rent av windows 8, med metro appar och dyligt. NI HÖRDE DET HÄR FÖRST! ;D

Av E_maN
Skrivet av Gr8t:

Är det maximal kylning man är ute efter så köper man väl knappast ett köpes kitt ala H100i eller den största tornkylaren?
För då har man tänkt fel.

Dom färdiga köpelösningarna från bl.a Corsair är bara en dålig kompromiss, några få grader mer kylning än luft men med mycket mer oljud och mycket mer saker som kan gå sönder, dessutom måste man som regel alltid byta fläktar för dom är sällan av bra kvalitet.

Enda gången det kan vara ett gångbart alternativ är vid platsbrist.

Handlar knappast vad man gillar, det är bara fakta.

möjligt, men jag gillar att ha frihet när jag jobbar i chassit. Och dålig erfarenhet efter en stor kylare som bara var dryg o montera, tror aldrig jag fick dit den riktigt.. var så svårt o komma in med fingrarna under o få in alla pins riktigt. Annars tycker jag själva pumpen när den låter som den ska är knäpptyst, fläktarna låter mer, och de kan man vrida ner och då blir det sjukt tyst. Förstår inte var allt gnäll kommer ifrån att pumparna låter så högt så det stör. Då är de fel på dem.

Är det samma mounting bracket på baksidan för 620 som det är för h100i/h80i ? eller alltså, när man ska ta bort de så känns de som den kommer sitta stenhårt, med tanke på limmet o allt de där som fanns där på. eller de kanske är enkla o få bort? Någon som vet?

Av E_maN
Skrivet av robbankentor:

Hej

Först, det är två års garanti på din kyla och du kommer få en ny om du går till butiken. Jag hadde samma problem och fick en ny av webhallen.

Nu kör jag med cosair H70 core och den kyler lite bättre än antec kühler 620 och är tystare.

Tjo! Jo jag vet, men vill nog reklamera den o prova något ny, För tänkte, det är väl ändå inte ås bra o låta datorn stå utan något som täcker cpun medans jag väntar på att få den nya? Köpte den via webbutik.

Samt en liten fråga angående den här klister grejen man sätter på baksidan, är det svårt o få väck den? kan tänka mig att det är det, men har aldrig provat...

Tack för alla svar!

Av E_maN
Skrivet av Zaltrip:

Har en H80 med ett jobbigt ljud som gör att det låter som en gammal hårddisk, har hört att detta ska vara fixat i nya versioner dock, men vet inte om dessa kommit till sverige ännu förutom ljudet så är det jättebra kylare som håller riktigt låga temperaturer.

menar du h80i med nya versionen eller bara en ny utgåva av de gamla? Precis! så har jag med det. Ligger runt 30 grader idle och inte högt över 55-60 grader i full load.