Inlägg

Inlägg som E_maN har skrivit i forumet
Av E_maN
Skrivet av Thompaam:

Om du vill ha 240mm-radiator så är nog Swiftech H220 något att vänta på.

Har ett fractal design arc, passar den? ska kolla upp den

Skrivet av TAG9217:

Är utrymme inget problem så kör på en ordentlig luftkylare. Så kan du helt eliminera oväsen från pump.

Några tips? hade en scythe ninja rev 2 innan men tyckte den var så bökig i chassit, inte bra med plats över, hade svårt o sätta in den för det var så trångt och meckigt att komma med fingrarna på de dumma "piggarna" som man ska trycka ner o vända o hålla på. Gillade slutna vattenkylningne därför, gav ett öppet, fritt chassi som var lätt att meka i

När den låter som den ska hör jag inte ens pumpem, det har aldrig stört mig, isf är sidofläkten större oväsensfaktor än den. Men det är ju det om det krånglar igen med pumpoväsen blir jag lite lack.

Av E_maN

Nytt slutet vattenkylning system, vilka är det som gäller nu?

Köpte i somras en antec kühler 620 som har haft ett jobbigt besvär med oväsen. Detta komma bara ibland när man startar datorn, startar man om datorn tills problemet är borta så är den knäpptyst sålänge datorn körs. Tycker det har fungerat smidigt med slutet vattenkylningsystem och ger mycket ledig plats i chassit! Därför tänkte jag köpa ett nytt och reklamera de gamla.

Vilken modell är det som gäller nu? Såg att corsair hade en h80i/h100i, som verkade bättre enligt swecs tester, men hur är det med dessa "oväsens sjukdomarna" som ändå en hel del av dessa produkter verkar ha?

Finns det några andra man bör spana in?

Av E_maN

http://www.youtube.com/watch?v=cAy0hcNk2PE Randy är ju jävligt goa!
http://www.youtube.com/watch?v=-MkRuV0aCcI Dead Kennedys funkar alltid
http://www.youtube.com/watch?v=mEEf-ap2uVo - Satanic surfers rätt kung, lite mer skatepunk/melodisk

Av E_maN

kollade lite snabbt bara medans jag lagar mat, den blåa färgen kunde varit lite mattare tycker jag nog. tycker även att rekommendations stämpeln behöver se mer positiv, mer ljud, den yttre och inre ringen borde kanske inte ha samma färg. varför går det banderoll-kanter på sidorna men inget rakt över den? annars verkar den skön tycker jag, blev positivt överraskad när jag öppnade sidan först.

Av E_maN
Skrivet av Användarnamnqwer:

hehe, vill bara berätta en rätt kul händelse idag på jobbet. Jag lyssnar mycket på death metal och annan "tung" musik, medan min kollega jag delar rum med har riktigt tam musiksmak, typ mycket ballader och en hel del musikaler osv. Till detta hör också att han är ett fan av Twilight... självklart brukar jag reta honom för att han är en sån tönt eftersom han gillar sånt

Iaf, idag försökte han imponera på mig.
Kollega: "Hörru. Lyssna på den här låten..."
Jag: "Hm, jag känner igen den där...det är Amon Amarth tror jag, det är en svensk death metal grupp!"
Kollega: "Vaddå känner du igen den? Det är från soundtracket till senaste Twilight filmen, det trodde du inte va?" (han ler belåtet över hur tuff hans film är)...
Jag: "Jasså?! Jag känner igen låten, men hade ingen aning om att den är med där, va heter den?"
Kollega: "Twilight of the thunder god"
Jag: "Det är ingen jävla soundtrack! Det är ju en låt på deras senaste skiva."
Kollega: "Aha, ja jag undrade varför omslaget hade massa svenska flaggor på framsidan.. men jag sökte ju på 'twilight' och fick upp den..."

lol. =P

då ska vi se, ska ta o skriva ner det här på en lapp....

https://dl.dropbox.com/u/2719341/twilight.jpg

sådär! lägger den i min låda med viktiga papper då

Av E_maN
Skrivet av tvedberg1:

alla utläninngar bara förstör

rättelser: Det är svenskar som förstör för sig själva. Har då aldrig stött på en invandrare som sagt att det öär något fel på våra traiditoner, pepparkaksgubbar, vår flagga/national sång. Att DISNEY valt att ta bort en karikatyr från 30 talet, som någon skrev, att då var det okej att se ner på det sättet, är i min syn helt förstårligt.

Av E_maN

varför gnäller ni inte på scenen när kalle skjuter med kulspruta efter fåglen i jungeln? det är censurerat på julafton med.

Av E_maN

int low = 5; int high = 15; int roll = diceRoller.NextInt(high-low) + low;

skippa while satsen

edit: fixade ett misstag
Sättet det funkar är att räkna ut skillnaden mellan det höga och det låga talet, och randomiza mellan 0 och det, sen addera på det låga igen. skillnaden mellan 5 och 15 är det 10, så får vi ett tal, säg 2 kanske. Tillslut så adderar vi på det låga talet igen, 2+5 = 7. randomizar du fram 0 blir sluttalet 5, randomizar du 10 blir det 15. Simpelt va?

Av E_maN
Skrivet av frozrr:

Har som sagt micat upp förstärkaren och försöker få ljudet att stämma överens med hur det låter i rummet... Dock vill mitt ljudkort slå på lite gain själv och det låter tomt och kallt när jag har lurarna på mig. Bara rörigt rent utav... Så att få dom två att låta lika är en såkallad "pain in the ass". Men kanske en membransmikrofon inte är rätt till jobbet? Kanske en SM-57a borde göra susen!

Min "inspleningsutrustning" är följande:
Rode NT1-A
M-Audio Mobil Pre MkII
AKG 271MkII

Alltås, även i riktigt grymma situationer är det svårt att få gitarren o låta som den gör i rummet, inspelad. Mycket spelar roll, själva rummet, du har säkert massa reflektioner som stör. micplacering, typ av mic etc. Spelar du båda samtidigt när du säger att du har lurarna på dig? stormembran borde funka. SM57 är ju klassikern annars, som du säger. Den tål högre tryck med, gjord för höga inspelningar.

prova flytta omkring micken kring elementet, mitten, flytta ut åt kanterna, vinkla micken snett in. Backa lite, ta den närmre fram. Spara andra inspelningar för referens. Det är ett hästjobb, ja, men blir de bra så blir det bra

Du kommer ju få mixa efteråt för o få de låta bra med. Tänk på att inspelade låtar, framförallt metal, dubbar oftar gitarren flera gånger. Man brukar även spela in gitarren med inte riktigt lika mycket gain som när du hör det "live", så att säga. Annars finns denna ju http://idgshop.idg.se/papperstidning/studio-65-2012.html

inte så himla dyr och full med kanon bra tips!

Av E_maN
Skrivet av frozrr:

Mycket fin samling! Har alltid undrat lite om "Buckethead" signaturens killswitch-knappar är gjorda av plast? Och hur känns det egentligen med en knapp på gitarren på det sättet? Annars är dom gitarrerna rå coola! Lite avundsjuk där på Mac:en... Skulle gärna vilja ha en då jag med håller på med inspelning osv... Faktum är, såhär ser min rigg ut "just nu"... Dock kommer inte jag och Pro Tools överäns så fruktansvärt bra...
http://i538.photobucket.com/albums/ff341/BlackDistortioN/2012...

vad är det med pro tools du inte kommer överens med? Visst det kan vara lite traggligt men det är rätt skönt, är nog det jag arbetar bäst i. Fast har arbetat mest i det också, både på högskolan och nu på jobbet

Av E_maN
Skrivet av frozrr:

Hm, om du har mycket dist/gain inbyggt i din förstärkare behöver du väll bara en Overdrive för att boosta det hela?
Jag kör som sagt in på highgain-kanalen på min förstärkare och sedan boostar med Overdriven för att få så "rått" ljud som möjligt, åt metal-stuket då asså!
Dom bästa anses ju att vara Fulltone OCD och Ibanez Tubescreamer när det gäller en Overdrive. Fast sen finns det en sak jag vill inskaffa mig som är brutalt rå! Dyr som fanken, men imponerande som satan! Den kallas för "Triple Wreck" och är gjord av "Wampler Pedals".
http://www.wamplerpedals.com/aiab/triple-wreck.html
http://www.youtube.com/watch?v=VBjfEkC2-qo

Kanske kommer någon som är lite mer expert på det här området som kan hjälpa dig lite mer, men annars rekommenderar jag www.marshallforum.com! Dom har mängder av veteraner som har full koll på allt dom säger!

Min förstärkare( Ibanez TSA15H) är typ en helt ren fender-ish förstärkare med en tubescreamer som gain-del. Så det finns inte sååå jättemycket kräm o hämta där jo har sett lite om ttripple wreck med innan, den verkar låta helt grymt bra

Av E_maN
Skrivet av frozrr:

Nejdå! Visst är den stor, fast helt perfekt till hemmabruk med! Fast den kommer flytta på sig några gånger!
Fin setup! Gillar den "Super Swede":n väldigt mycket! Var i tankarna på skaffa mig en sådan innan!

Tackdetsamma om din cream les paul, sjukt najs Grymt nöjd med haggan! fick vänta lite på den men 4500-4800 eller vad jag nu gav var den lätt värd! Mycket bättre gitarr än epiphonarna i samma prisklass, känns som en gibson nästan! Solidt bygge, fast den är kina tillverkad, bra kvalité, inget som strulat! kanske något billig elektronik men det går o byta Stället jag köpte den på var helt guld med, en lokal musikaffär här. Den hade ändrat på sig lite nu sen jag köpt den i somras, eftersom luft fuktigheten är annorlunda. De justera om den, slipa banden lite på sidan där de stack ut helt gratis! "allt som har med spelbarhet fixar vi gratis" sa han. helt guld!

Skrivet av Billy Bob:

Fina riggar!

Själv blir jag mer och mer avskalad. Sitter nu på en esp les paul goldtop, en taskig bas, trasig acke och ux2 kopplad till garageband. Det är så man kan gråta blod. Men det går att lira på det också (sic).

Går det lira så är de bra Emuleringarna i datorn börjar bli riktigt bra nuförtiden. Felet man ofta gör är o jämnföra de med en riktig gitarrförstärkare, vilket är fel. Om du däremot jämnför de mot en uppmickad gitarrförstärkare så är de oftast inte stor skillnad! om du har bra emulering då. Du kan känna skillnad i hur gitarren svarar på ditt spelande dock. Spelar du in något roligt då också?

Skrivet av frozrr:

Det viktigaste är inte att man sitter på mycket utrustning och dyra saker, det viktiga är man sitter på något man är nöjd med!

helt rätt! och dyrt != bättre, man kan hitta sjukt prisvärda billiga saker med, bara man vet vad man är ute efter

Edit:

Slänger ut en fråga här med, har någon av er provat metal muff? söker kompliment distortion till min stärkare när man vill spela något av det tyngre slaget. Metall muffen verka väldigtmångsidig med gain ratten + att den har 3 bands eq, vilket alltid är bra har kollat i lokala musikaffärer men inte hittat någon som har den :/

Av E_maN
Skrivet av frozrr:

Tråkigt när såna här trådar ska dö!

Jag postar två bilder på min utrustning i hopp om att får lite liv i tråden!

http://i538.photobucket.com/albums/ff341/BlackDistortioN/DSC0...

http://i538.photobucket.com/albums/ff341/BlackDistortioN/DSC0...

Inget alldeles för speciellt, fast jag gillar det något enormt!
För er som är lite intresserade om vad det är jag har så skriver jag det här nedan!

Marshall Vintage Moder 2466 100W
Marshall MR1960 A/V

Gibson Les Paul Classic Custom
Gibson Les Paul 50's Tribute Gold Top
Gibson SG Worn Faded
Yamaha FGX720SCA

Fulltone OCD (Overdrive)
Korg Pitchblack (Stämmare)
Fender Custom Shop (Tele-sladd)

Skulle varit kul och se lite vad alla andra aktiva medlemmar har!

najs setup är inte Marshallen lite stor för hemmabruk?

här är mina prylar

http://i.imgur.com/mp91y.png

en Hagström Super swede
Ibanez TSA15H med tillhörande kabinett. 15watt fender liknande top med tubescreamer inbyggd

http://i.imgur.com/tDxVK.jpg

en cort strata kopia
falcon p-baskopia, dessa 2 är mina punk instrument
en ibanez srx305vbl, 5 strängad för metal o grindcore
en banjo, behöver servas
sen en nylon akustisk gura

Bakom dem står en balalajka med

Av E_maN
Skrivet av ApexViper:

Hejsan!

Detta kanske är fel forum att lägga ut detta på men jag får väll försöka!

Detta är jag när jag gör ett 'drum cover' på The Trooper av Iron Maiden!

Säg gärna vad ni tycker! Detta är mitt första cover, då jag har varit för osjälvsäker. Tycker själv att det blev ganska bra!

Tack på förhand! ^^

mvh Sebbe

http://www.youtube.com/watch?v=_2KX5M4JxxQ

liteväl otight ibland, du behöver öva på o gå in i takter mer, samt fillsen är inte så tighta, på de raka partierna hittar du takten rätt. Lite het på gröten. vissa fills låter bra, andra inte lika bra.

edit: rörde du ens hihaten?

Av E_maN

24/7 julavatar sen några/något år tillbaka, minns allvarligt inte

Av E_maN

http://oioioi.se/ dålig humor :D, men en klassiker!

Av E_maN
Skrivet av MugiMugi:

http://www.dotnetperls.com/for-foreach värd att kolla in angående foreach.

Samt det finns fler fall där foreach > for flera gånger om beroende på vilken typ av lista du har. Så got som alla listor i C# ( finns några undantag ) kan man gå igenom dom i ordning. Dock många listor har ingen index som går från 0 till n utan de har inga index alls. De använder andra tekniker som t.ex. Binary Tree o.s.v. I dessa fall är foreach mycket mycket mycket snabbare.

Men som sagt va, skillnaderna för en vanlig lista är så enormt mindre så använd foreach när du behöver iterera genom en lista då din kod kommer bara bli lättare att läsa.

Samt denna är också värd att läsa igenom http://stackoverflow.com/a/1126248/885860

okej jag ger mig

Av E_maN
Skrivet av Teknocide:

Det kommer inte fungera. Tänk dig listan

[ isVisible: true, isVisible: false, isVisible: false, isVisible: true, osv... ]

När i är 1 kommer den ta bort första isVisible: false. Den följande komma falla ner på dess plats (1), och i ökas sedan till 2 vilket innebär att den missar efterföljande element.

Till TS, testa med

var visibleLasers = lasers.Where(laser => laser.isVisible);

Det fungerar garanterat, men kanske är för långsamt för din app. For-loopen som E_man citerade tidigare ska också fungera.

annars borde

for(int i = 0; i < lasers.Count(); ) { if(laser[i].visible == false) laser.removeAt(i); else i++; }

att funka? fast inte så snyggt iofs men den loopar ju och tar bort och räknar om.

Av E_maN
Skrivet av Teknocide:

Jag var nyfiken på det här och gjorde en väldigt simpel benchmark i LINQPad för att kolla hur de bägge varianterna betedde sig:

void Main() { var xs = Enumerable.Range(1, 30000).ToArray(); var ys = Enumerable.Range(1, 30000).ToArray(); // TestFor(xs, ys).Dump(); TestForeach(xs, ys).Dump(); } long TestForeach(int[] xs, int[] ys) { var sum = 0L; foreach (var x in xs) foreach (var y in ys) { sum += x; sum += y; } return sum; } long TestFor(int[] xs, int[] ys) { var sum = 0L; for (var i=0; i < xs.Length; i++) for (var j=0; j < ys.Length; j++) { sum += xs[i]; sum += ys[i]; } return sum; }

Mikrobenchmarks suger rent generellt men jag får konsekvent resutaltet att TestForeach är snabbare än TestFor. Detta kan bero på något som LINQPad gör med koden bakom kulisserna men det är ändå av intresse.

Notera att .ForEach på List<T> är långsammare; ganska mycket långsammare därtill eftersom den använder sig av funktionsobjekt.

Hursomhelst tycker jag inte det är en bra idé att rekommendera vanilla-for över foreach vid vanliga iterationer. For-loopar är både fulare och lättare att göra fel med.

ah okej ,har för mig jag testade med lite object och dyligt och då blev det annorlunda resultat. eller minns jag bara fel, var nog 4 år sen nu.
nackdelen är väl att man inte kan få reda på biljet objekt du är på med foreach? händer att man vill kunna det, har hänt mig många gånger iaf.

Av E_maN
Skrivet av LinusNeuman:

Hmm men det där är väl en Silverlight App, alltså inte XNA? Testat men det fungerar ej, den skriker på mig för att ja den tyckte inte om koden alls :/ Den vet till exempel inte vad Button är.

Hoppsan hejsan, det var mycket tips!
Ja jag har väääääldigt många variabler.. xD

Nu är jag halvdan o trött, men en sak jag kan svara på är det med klasserna som vi diskuterat innan, jag lärde mig klasser när jag i stort sett kommit 70% kodmässigt, därför "sket" jag i det, ifall jag gör något nu så skulle ajg göra det i klasser men jag gör inte om något för att göra det i en klass.

Vad är checkCollision? Hittar ej det :S

Hmm.. Vad är det för skillnad på foreach och for? Kan jag bara hokus pokus skriva for istället så är problemet löst eller måste jag trixa med annat också? Kom på att ja det måste jag.. Men hur?
Här är mina två foreach loopar som jag ska ge mig av med:

foreach (Enemies enemy in enemies) enemy.Update(graphics.GraphicsDevice, gameTime, lvl);

Och denne:

foreach (Lasers laser in lasers) { LaserPos += LaserVel; if (Vector2.Distance(LaserPos, SpaceShipPos) > 480) laser.isVisible = false; }

Jag är inget kodnings proffs, och jag har försökt förstå för fullt medans han på guiden visade hur han gjorde, men eftersom han inte förklarade så fick jag anta och gissa vad han gjorde, kanske kan ni hjälpa mig.
Nummer 1.
Vad jag har förstått så uppdaterar den bara självaste enemies classen?
Nummer 2.
Den kollar ifall varje laser skott som jag avfyrar är längre bort än 480 pixlar mellan laser skottet och rymdskeppet, så sätter den just den lasern till not alive, och då går den ner till en for loop som tar bort den.
Right? Jag behöver er hjälp, självklart min lärare också ska be honom om hjälp imorgon, (öppet hus, får extra hjälp om man sitter och ser snäll ut medans man programmerar och visar eventuella elever hur kul man har) för att förstå mig på detta!

for (int i = 0; i < lasers.Count; i++) { LaserPos += LaserVel; if (Vector2.Distance(LaserPos, SpaceShipPos) > 480) laser.isVisible = false; i++; }

Testade att göra så, men då blir han arg för att han inte ärver laser variablerna.. :/

dedär ser ju konstigt ut. du Itererar en laser men säger aldrig att den ska få koden som du ändrar? eller görs det senare?
du bör ta bort lasern ur listan om den går utanför 480 också, inte bara dölja den.

jag menar att du ska skriva den funktionen själv, och använda för collisionskoll istället för o göra

if (touchPosition.X >= PlayPosition.X && touchPosition.X < PlayPosition.X + PlaySize.X && touchPosition.Y >= PlayPosition.Y && touchPosition.Y < PlayPosition.Y + PlaySize.Y) { Meny = false; ChooseDiff = true; MenuSound.Play(); } if (touchPosition.X >= SettingsPosition.X && touchPosition.X < SettingsPosition.X + SettingsSize.X && touchPosition.Y >= SettingsPosition.Y && touchPosition.Y < SettingsPosition.Y + SettingsSize.Y) {

hade det blivit

if(CheckCollision(touchPosition, PlayPosition, PlaySize) { Meny = false; ChooseDiff = true; MenuSound.Play(); } if(CheckCollision(touchPosition, SettingsPosition, SettingsSize) {......

ForEach är mer slöare om objekten i listorna är många, det är då det tar ängre tid att iterera listan eftersom den kopierar över en referens av objekt osv. gjorde lite prestanda tester på det när jag gjorde mitt kandidatarbete i c#/xna på högskolan. Kanske iofs inte är farligt i ditt fall här nu men kan vara värt o nämna. ForEach är ju lättare o kolla på å andra sidan.

MEn gör något åt if-satserna när du kollar distance, för distance kör pythagoras sats, vilket är svar = sqrt(x^2+y^2). Kör du distanceSquared så tar den inte sqrt(), sqrt() är ganska jobbigt o köra, så undvik det.