Inlägg

Inlägg som E_maN har skrivit i forumet
Av E_maN
Skrivet av LinusNeuman:

Men det är ju precis det jag undrar hur jag gör!

din psuedo kod funkar ju, mer specifikt vad är det du vill ha hjälp med? utföra kollarna? hur du stoppar själva ljudet?

Av E_maN
Skrivet av LinusNeuman:

Ok, men problemet blir att när jag endast skjuter ett skott till exempel, och sen släpper så låter fortfarande det ljudet, eftersom det alltid spelas upp tills det är slut. Och XACT, är det något sorts bibliotek? Vi får bara använda vår egna kod och XNA. Men jag har klippt lite i ljuden med Vegas för att få ett uppstarts ljud, ett skjut ljud, och ett nervarv ljud.

Nej XACT är ett verktyg för att designa ljud. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb203895(v=xnagamestu...
Du använder det för att kunna skicka parametrar till ljudmotorn och enkelt styra vad de parametrarna gör i XACT. Den komprimerar dina wavar till mycket mindre format också. Samt att du kan ställa volym, pitch, filter, göra så en ljudeffekt randomizar fram flera ljud osv. Smått o gott dvs. Sånt man vill använda när man gör ljud till spel.

Stoppa ljudet om du släpper knappen då?

Av E_maN
Skrivet av LinusNeuman:

Smart! Dock så har jag redan en ljudeffekt som redan har skjutande och så vidare, men det går inte enkelt med det.
Vet inte om jag kan hitta en sådan ljudeffekt, har du en?
Den jag har nu: http://soundbible.com/1920-Minigun.html

Du kan ju alltid klippa i de så det blir annorlunda. Det du kan göra är ju att sätta en loopmarkör i SoundForge om du har det, mellan där den skjuter, sen säga i XACT att loopa mellan de tills den är klar, släpper du sen så kommer den spela slutet av ljudet. Då kommer du automatiskt få uppvarvningljudet och avsluts ljud. Du får sne kolla i ljudfilen hur lång uppvarvet är och sen definera det i kod att börja skjuta när den har hållt på såhär länge typ. Så hade jag nog försökt göra

Av E_maN
Skrivet av LinusNeuman:

Aha? Men jag fattar inte, måste gå att lösa på något vis? Jag menar, att få en ljudeffekt att slutas spelas upp är ju inget man får ett nobelpris för direkt, varför är det så krångligt? :S

avnänd xact för detta. där kan du "designa" lhjudet så du skickar in en variabel mellan 0 och 1, som är hur långt på "uppvarningen" du är. Denna variabel ändarr du i xact så den styr pitchen och volymen på ljudet. På så sätt kommer du få en uppvarvning som kommer avta om du släpper knappen innan uppvarningen är klar med. du kan ju självklart styra filter och sånt där med.

XACT är ett såkallat "middleware" för XNA som du designar ljud i.

Source: Gjorde exact samma sak som detta för 4 år sen när jag pluggade högskola.

EDIT: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7EN... sådär blir det då ungefär. det är 1 ljud som är kanske 0.5 sekunder långt med flera "klick" i som loopas undertiden den varvar upp. Samma "ton" på alla ljuden. Sen är det ett skottljud som är bara 1 ljud, som loopas med samma intervall som vapnet skjuter. använde loop markers i SoundForge för att lägga till detta i ljudfilen.

Av E_maN
Skrivet av yeel:

Det tvilar jag väldigt mycket på eftersom de är relativt nya. Jag provade att koppla in både mic och headset i frontpanelen och då verkar det som att problemet är löst. Lite surt att jag inte kan använda mitt ljudkort.. För så fort jag kopplar in mina hörlurar i ljudkortet så börjar det läcka igen

Det finns slutna lurar och öppna lurar. Slutna lurar stänge ute med ljud än öppna lurar gör. Du har säkert öppna lurar och de läcker. Sen var det faktum att du skrev att ljudet spelades igenom microfonen som fick mig och andra att tolka så. Kolla tråden, var flera som tolka så. Men skitsamma, nu vet vi problemet.

Använd push to talk som sagt eller ställ in tröskeln för när micen sätts igång. Alternativt köp slutna lurar.

Av E_maN
Skrivet av yeel:

Känns som att jag har provat allt när det gäller Ljudinställningar och sökningar på google. De flesta gångerna får jag träff på att det är stereo mix som är påslaget, jag hittar det men den är disabled på min dator.

alltså, låter ljudet ut och in ur micen samtidigt? låter vansinnigt Men det är inte ås att lurarna läcker, skype sätter igång sin ljudförstärkare som förstärker den svaaaga signalen av lurarana som gör att det upplevs på detta sättet?

För du skriver som om microfonen blev en högtalare. Så om du sätter örat mot den skulle du höra ljud från den. Vilket låter vansinnigt om du har den inkopplad på mic ingången.

Av E_maN

Dagens ungdom, ska ha allt serverat på ett silverfat. :S

Av E_maN
Skrivet av Sneaky_rhino:

vågar man klicka på linkarna?

om du behöver fråga så nej.

Av E_maN
Skrivet av gogasos:

Känna. som sagt, så träffade jag The Real Jonas på dustin expo. blev helt skakis i benen efter att ha skakat hand :$

Men det kändes ganska stort. att Jonas. Från sweclockers stog mitt framför mig. inombords ville jag bara säga allt jag tyckte och visste om datorer på 3 sekunder.
Men ångrade mig ganska fort, ville ju inte störa Jonas. [Go Jonas]

http://u18chan.com/uploads/data/13325/the-very-best-of-the-overl...

Av E_maN
Skrivet av _tekken_:

Har inte spelat Shootmania men ser väldigt fjantigt utt för att vara en contender för snabba FPS shooter med Esport potential.

Ser hellre att Warsow röstas up på Greenlight på Steam för att få med lite nya spelare.

det är lite halvskoj. Det som är mest tråkigt tycker jag är att det bara finns 1 vapen "typ". ibland får man ett annat vapen, baserat på vilket underlag man står på. blir ju alltid "jämnt" men hade gärna sett ett par olika vapen ändå...

Av E_maN
Skrivet av Superhepper:

I c++ finns det en mängd operatorer !=, ==, =, () o.s.v. ++ är också en operator. För objekt av typen int så är den definierad som a=a+1 d.v.s. ta variabeln plussa på 1 och tilldela variablen det nya värdet.

Så i ditt fall kan alla ställen där det står i++ bytas ut mot i=i+1.

I while-loopen så används i för att komma åt olika element i vektorn av floats. För varje varv i loopen kommer i ha ett nytt värde och därför indikera en ny plats i vektorn.

Vet inte om det där var så mycket tydligare.....

glöm inte att ++i och i++ gör så att operatorn adderar 1 i en viss ordning också. Minns inte exakt när. Men har för mig att
[spoiler]

for(int i = 0; i < 10; i++) { cout << i << endl; }

blir

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

for(int i = 0; i < 10; ++i) { cout << i << endl; }

blir

1 2 3 4 5 6 7 8 9 11

[spoiler]
Är inte helt säker på om det stämmer. Men är rätt säker på att

int tal1 = 1; int tal2 = 2; int tal3 = tal2 + tal1++;

så blir tal 3 = 3, samtidigt som tal1 inkremeras till 2 medans

int tal3 = tal2 + ++tal1

blir 4, och den har inkremerat tal1 till 2 innan den räknar ut.
Om jag minns rätt. Kan minnas fel. Kommer inte riktigt ihåg. rätta mig någon med koll

Av E_maN
Skrivet av Triffid:

Inte helt oväntat drar sig alltså anjora ut. Mycket snack och lite verkstad med andra ord

Speciellt med tanke på vissa uttalanden som:

"inte ens med den bästa encodern i värden kan man få 320kbps att låta bra, det är matematisk omöjligt."
"jag har redan gjort sådana tester och just mp3 har såpass dålig frekvensrespons att man kan höra skillnad endast pga detta, plus artefakter såsom preeko, ren skit"
"det är faktiskt ännu lättare att höra skillnad när man blindtestar."
-anjora

men vet du vad: skicka en flac-fil till mig med en låt du själv valt ut så kan jag ha den som source istället. Gör du testet då?

postar facit ikväll iaf!

det är svårt att läsa alla hans svar i tråden utan att småle lite

Av E_maN
Skrivet av anjora:

jag vill inte gå till personangrepp men du är uppenbarligen inte läskunnig. nej så ovanligt är det nog inte att höra så högt, däremot brukar diskanter ha undermålig frekvensrespons, där av uppfattas banddiskanter/dyligt ofta som detaljrika då man får med höga frekvenser som musiken ofta består av, givetvis hänger det på inspelningens kvalité.

placebo är för övrigt överskattat när det gäller ljud, det håller ändå bara en stund, lösningen brukar vara att köpa nya grejer kontunueligt tills personen i fråga tröttnar.

studerat ljudproduktion i 3 år och jobbat med det i 2 år. Har iaf lite vetskap om det... En sak jag märkte när jag gjorde hörseltest i skolan var att jag hörde membranen röra sig, men jag kunde inte urskilja tonen. Jag hörde något, men inte en ton. Visst, finns säkert de som kan höra högre än 20-22khz, rätt ovanligt som jag förstått iaf.

Och mja, men det är väl så audiofilerna håller på? köper nya prylar hela tiden för o "förbättra" ljudet. Efter ett tag köper de nya, så jag skulle vilja påstå de lever på placebo. Men överskattat är det inte. Det är en verklighet för många.

antar du sitter på 96khz 24bit musik på allt då? eftersom du hör skillnad som vääääääldigt många andra inte hör.

Av E_maN
Skrivet av anjora:

det är lätt att på egen hand testa med sinustoner http://www.mediafire.com/?7hw97ocro2uf7 mina nuvarande högtalare har banddiskanter specificerade till 32khz och jag hör helt klart över 22khz, vid 24khz börjar det bli svårt, vill inte ta för hög volym då det kan resultera i tinnitus.

har väldigt svårt att tro det är tonen du hör, du har nog världens bästa hörsel isf. Grattis. Har även svårt att tro du hör skillnad på 320kbps mp3 och lossless. Placebo skulle jag vilja påstå.

Edit: https://www.youtube.com/watch?v=BYTlN6wjcvQ En intressant video förresten om placebo effekten och ljud, myter och dyligt. Väldigt intressant faktist.

Av E_maN

Bra sida, snygg layout, ser ett klart användningsområde! Dock så får jag en 1px-isch scrollbar i kanten? Jättejobbig! ser redan all info från början så den borde inte behövas. Kanske har någon otur med upplönsingne iofs.
Chrome, Windows 8 1680x1050

Av E_maN
Skrivet av Boulund:

Jag skulle däremot avråda från Focusritekortet om du tänkt spela in elgitarr via Hi-Z-ingångarna. Jag hade själv ett sånt men det går inte att vrida ner input gain på högimpedansingångarna lägre än +10dB vilket för mig innebar att jag inte kunde spela in elgitarrer utan att det distade även om inputgainratten var nedvriden i botten (även på gitarrer med pickuper med relativt låg output). Det fungerade dock bra bortsett från det. Att spela in mikrofoner i XLR-kontakterna fungerade finfint och det var bra stabila drivrutiner.
Tycker det är lite störigt om man köper ett ljudinterface där man inte ens kan vrida ner preampen till unity gain.

Du har inte missat en Pad/dämp Knapp? På mitt m-audio på jobbet drar man ut gain-ratten och dår dämpapas signalen ganska mycket. Tror även på¨mitt focustrite hemma har jag en dämp knapp eller iaf 2 olika "modes". Har inte använt scarlett kortet så ingen aning hur det funkar. Men låter konstigt att man inte ens skulle kunna spela in en linead gitarr utan dist.

Av E_maN
Skrivet av Joehansson:

Marknadsföring?? Mobilskärmar börjar nu bli 1080p trots att de allra flesta inte ens kan urskilja pixlarna på en iphone 4 med 100 ppi mindre. Jag tror företag kanske använder 1080p mer som en skrytfaktor. Jag vet inte säkert dock, det kanske är så att 1080p är mycket bättre, jag har ju aldrig använt än sån mobil.

gillar hur ditt argument är 1080p. Men har du inte sett The Hobbit i 48fps, gör det. Det är skillnad.

Av E_maN
Skrivet av Youjimbo:

Han syftar nog på "frame time"-stabilitet. AMD har ju haft rejäla problem med att få bra FPS men ojämna frame times, dvs att upplevd frame rate är sämre än visad. Senast var det väl Skyrim som hade rejäla problem.

Aha så kanske det är. Inte stött på att se frametime förens nu på senaste, man vet aldrig vad gamers vill ha för ny info nu förtiden att kolla på hur räknar man ut en "frame time"-stabilitet då? eller definerar det.

Skrivet av Joehansson:

Kan någon förklara varför alla begär att spel ska ligga på över 60 fps. Det är ju omöjligt för hjärnan att registrera högre än 24 fps, så så länge frameraten aldrig droppar under 24 borde man inte märka nån skillnad mellan 30, 60 eller 120 fps. Eller har jag förstått det hela fel? Kan någon snälla förklara för mig?

http://frames-per-second.appspot.com/ stäng av motionblur, du ser skillnaden på bollarna. Ju snabbare de rör sig desto bättre fps behöver du för att få jämnt flyt i rörelsen utan att uppleva hack.

Av E_maN
Skrivet av anon185723:

Riktigt konstigt att sweclockers inte postar frame times. Känns som att dom håller något ifrån oss.

ska du med frametime till? annars så 1/fps ger tiden det tog att rendera skärmen. Vill du ha det i ms gångra med 1000.

Av E_maN
Skrivet av Deathdancer:

Då kommer du behöver uppgradera till en ny en, om du vill kunna utnyttja den nya hastigheten. CAT5e är standarden du söker på kablar. CAT6 är fullkomligt onödigt i dessa fall.

Lägg mellan 1.000-2.000:- på en bra router(gärna med 802.11ac) så kommer du märka av uppgraderingen

Får kolla lite på det, låter som den smidigaste lösningen. Kommer hdd skrivhastigheten flaska före 655? eller hur mycket får man ut av de 655 utåt?

Skrivet av Twidash:

Dlink 655 uew... Jag gillar D-link men ju 655 har jag haft ett 10 tal som rasat för mig... men annars om du börjar ladda ner saker till en lagrings hdd kommer din hdd flaska för att internet är så snabbt att den inte hinner med att skriva det

ajdå! Otur du haft! Har inte haft något problem med min alls Har varit trogen sen jag köpte den för massa år sen!

Skrivet av pars:

Din router kommer flaska.
Så jag skulle rekommendera att du försöker fixa en äldre PC och installera pfsense.
En CPU på över 2.8GHz är att rekommendera. Två BRA nätverkskort ,kanske 1gb minne och en hdd. Finns mer att läsa här.

Har du råd så skulle jag köpt detta.

Annars två av dessa.

Jag kör två av dessa, fast i vanliga PCI-slottar. Det funkar, jag har en throughput på över 800Mbit genom min router som har en Intel C2D på 2.6 GHz 2GB minne. Men jag skulle vilja ha ngt vassare om jag hade Gbit. Har Cat5e kablar.

Utöver routern så gissar jag på att din HDD i din PC kommer flaska om du inte har SSD eller raid.

Eller att du köper någon lite dyrare "hemma-router" (vet inte vad jag ska kalla dem).

Oj! Detta låter som ett projekt i sig! Spännande men lite väl dyrt kanske. Om man inte gör en liten smidig lösning i ett htpc chassi, om det går Får tänka på det. Slängde nyss en dator. gammal core2duo. Hade kanske passat detta iofs!