Inlägg

Inlägg som E_maN har skrivit i forumet
Av E_maN
Skrivet av lacrits:

Fryser.. så att du får manuellt starta om eller kommer den loss från frysningen efter en liten stund?
Finns det något ta på när frysningen sker.. nått typiskt som du gör som triggar det, samband med något?
Kan det vara temperaturproblem, det kanske är efter en lång stunds användning av datorn?
Kan vara drivisar till Firewire-kortet som hänger datorn.
Om nätagget skulle ha problem leverera så skulle nog datorn dö (svart) och sen boota upp igen, som en hard reset.

jepp, fryser, allt bara stannar, kan inte göra något, inge ctrl alt delete, går inte över efter en stund, allt är precis som de va fast allt bara... dör. tempen är inge problem, ligger runt 30-40 så bör inte va det iaf. Det kan ske direkt efter boot eller efter en 10 minuter, tar de längre tid så brukar den klara sig... faktiskt.
Kan räcka med att man slänger igång det, kör igång ps3 media server sen ska kika lite så dör den ändå! några tips?

ah, jo det jag tänkte. Firewire drivisar finns bara original, något bulkkort jag hitta men de hade Texas Instruments chippet vilket jag behöver.

Av E_maN

Kan nätagget göra att systemet fryser?

När jag nyligen satte in en ny hdd, firewire kontroller kort som jag kopplat ett firewire ljudkort till samt köpt ett razer blackwidow och kopplat in så har jag märkt att mitt system bara hänger sig spontant ibland. Min första tanke är att nätagget inte är starkt nog för o förse ström till allting? Om jag minns rätt är det ett 550w corsair från 2009.
Fryset är att bilden och ljudet bara blir helt stilla, inget går att göra. Ingen blåskärm eller något sånt. Övrigt system är

i5 3570k
H100i med 2 fläktar
Gigabyte Z77X-UD3H
8gb ram
Ssd systemdisk, 2x2tb hdd
Gigabyte Gtx670 OC
4 chassifläktar

kör windows 8.1

Av E_maN
Skrivet av Mejan:

Hej!

Jag har suttit ett tag och försökt installera SFML-devolopment för OS X för c++, utan några större fram gångar och funderar om någon här har fått fram gångar i detta och kan hjälpa mig att få till det? Antingen med en guide eller om du/ni kan skriva en guide här.

Tack för svar!

testat guiden på officiella hemsidan?
http://www.sfml-dev.org/tutorials/2.1/start-osx.php

Av E_maN
Skrivet av demon_speed:

Jag :). Stereo->multichannel 5.0 ut i min förstärkare med optisk kabel.

så du skickar samma stereo signal fast till flera högtalare? låter dumt.

Av E_maN
Skrivet av grabben!:

"PCI Express-baserad SSD"

Vad är detta? inkopplad via PCI express? Snabbare?

jepp, precis det som det är, snabbare än SATA

Av E_maN
Skrivet av fue:

Den enda lösningen jag fick var formatera. Nu är den igång igen, vågar inte slänga in 8.1 än.

Skönt att det är fler än jag som har problemet.

Får vänta en stund sen slänger jag in 8.1 igen.

läste på reddit en smart grej, har du en tv inkopplad eller något? det hade jag och det var dit den skickade bilden så dumt... borde man tänkt på. Sen så efter installation fick jag starta om skärmen för o visa bild, vet inte varför haha, men nu rullar det på iaf

Av E_maN
Skrivet av fue:

datorn arbetar ju inte ens, stått så här i över tio min nu.

samma för mig, citera gärna och svara om du hittar någon lösning... väntade ändå ett tag kändes det som. tråkigt :/

Av E_maN

iom openal hemsida är typ nere(vet inte vad creative gör?) så rekomenderar jag openal soft, http://kcat.strangesoft.net/openal.html fullt mjukvaru version. Dock vet jag inte vart dokumentationen är, men klasserna har samma uppbyggnad som OpenAL, gick konvertera rakt över!

Av E_maN

du kan ju sätta den på dedär läget så den ställer bländaren auto efter du valt slutar tid, har för mig det brukar bli lättast då, iaf när jag testade.

Av E_maN
Skrivet av darknessviking:

sägs att det kommer vara en stream-maskin,och strömma spelen likt det där.... Onlive

jepp men den kommer kunna köra native med, + att detta körs lokalt via nätverket. Du kan streama spel från din pc i hemmet.

Av E_maN

Visual studio 2012, verkligen najs med inbyggd profiler nu med och sånt intellisensen funkar najs också.

Av E_maN

inget alls o klaga på faktist, satte på den och kunde inte tänka på något alls, klart, tydligt, skönt arr, inget alls o klaga på! bra jobbat!

Av E_maN
Skrivet av Motsols:

Har du gjort 2D eller 3D spel i Unity?

Skickades från m.sweclockers.com

Har inte direkt gjort färdiga spel, men det var ett 2d spel typ fast med 3d objekt, man rörde sig i 2 axlar dvs, låst z.

Av E_maN
Skrivet av Motsols:

Ska jag ändå lära mig något så kan jag lina gärna mig Unity för att slippa lära mig ett nytt ramverk om det skulle behövas. Kommer jag långt nog och lyckas göra ett bra spel publicerar jag det gärna för moderna enheter så att fler kan ta del av det

Tipset uppskattas men det passar inte min framtidsplan.

Skickades från m.sweclockers.com

förstår hur du tänker och lycka till har testat unity med och det är verkligen lätt att komma in i, har ännu bara skapat prototyper och små saker, inget riktigt. men det är bra, fick det att funka på android direkt med, med touches och allt

Grejen med Monogame är att det är en EXAKT portning av XNA rakt av, så du behöver inte lräa dig ett nytt ramverk, alla funktioner ser exakt lika dana ut, alla namespaces är exakt lika dana. Du kan ta dina xna projekt och köra de i monogame. Eller det är tanken, det är fortfarande i utveckling så några fle finns. Finns vissa spel som använder det live, har för mig t.ex Bastion gör det

Av E_maN

Om du vill fortsäta utveckla med XNA, fast självklart funkar ju inte xbox one då, så kan du använda Monogame, och Mono, då får du plattforms oberoende och kan köra spel på mobiler, linux, mac och pc. Det är en opensource version av XNA typ, fast som använder Mono, vilket är en plattformsoberoende version av C# och .Net, funkar faktist bra

Av E_maN
Skrivet av Basicnewb:

Gäller bara att pitcha dem då?
Tack, vad e ESX? o vad menaru med kontakt

du behöver nog inte bry dig om o pitcha de? ESX är ett format för samplingar, främst o logic men t.ex. finns en sampler i pro tools som kan ladda de. Kontakt är en samplings spelare av native instruments.

Av E_maN

http://www.soniccouture.com/en/products/p43-music-boxes/

där har du gratis samplingar om du har kontakt eller en esx spelare.

Av E_maN
Skrivet av Fyren:

Där verkar det som att det skapas 2 variablar med samma namn, fick då en error om duplicate variable.

Där har vi den delen fixad! Nu får jag ingen error där längre, men programmet beter sig lite lustigt... Läs längre ner i detta inlägg.

Funkar det med, men tror jag fortsätter med variablerna som jag har, tycker det bli lite enklare att se vad som händer, samt enklare att printa ut i slutändan.

Iaf nu till det nya problemet. Såhär ser koden ut nu:

import java.util.*; public class Rovarspraket { public static void main(String[] args) { String konsonanter1 = "bcdfghjklmnpqrstvwxz"; //Sparar alla konsonanter i en string char konsonanter[] = konsonanter1.toCharArray(); //Gör om string till char array System.out.println("Mata in en mening:"); Scanner skriv = new Scanner(System.in); String mening = skriv.nextLine(); //Sparar inmatningen i mening int tecken = mening.length(); //Kollar längd på mening, inkl space char rovar[] = mening.toCharArray(); // Gör om meningen till en char array String rovarmening =""; System.out.println("På rövarspråk:"); for(int i = 0; i<tecken; i++) { for(int x = 0; x<20; x++) { if(rovar[i] == konsonanter[x]) { String del = rovar[i]+"o"+rovar[i]; rovarmening = rovarmening+del; System.out.println(rovarmening); break; } else{ } } } } }

Dold text

Sen kör jag programmet, följande är alltså från konsollen:

Hej borde bli "Hohejoj" istälet för endast "joj". Rent spontant från min sida känns det som ett fel i loopkonstruktionen. Känns som att den hopapr ur hela loopfasen efter första träffen på en konsonant? Dessutom börjar den bakifrån?

EDIT: Hittade felet! Stort H är INTE lika med litet h. Därför gick den direkt vidare till j La till stora bokstäver i min konsonantarray, och nu funkar allt som det ska! Tack för hjälpen alla!

du borde kolla på funktioner för att göra om en bokstav till versaler, isf kan du göra t.ex. göra så du skriver .toUpper() eller .toLower() i jämnförelsen från originalsträngen så endast jämnförelsen blir korrekt. Samt att jag antar du inte vill det ska stå
"HoHejoj!" dvs stort h på 3e platsen, sätt alltid en toLower() på den platsen med så borde det bli awesome :). Rörigt inlägg. hoppas du fattar?

Av E_maN
Skrivet av Rikoni:

Tjenare! jag skulle behöva hjälp med att översätta denna kod till pseudokod

public class sortpsuedokod {

public static void sortering(int[] a) {

boolean y = true;
while(y){
y=false;
for(int i=0; i < a.length-1; i++ ){
if(a[i] > a[i+1]){
y= true;
int temp = a[i+1];
a[i+1] = a[i];
a[i] = temp;
}
}
}
}

public static void main(String[] args) {
int[] a1= {7, 5, 8, 2};
sortering(a1);
for(int i = 0; i < a1.length; i++){
System.out.println(a1[i]);
}

}

}

vad är det du behöver hjälp med? Det är ju bara o skriva vad koden gör. du vet väl vad koden gör?

Av E_maN
Skrivet av Tumnus:

Microsoft döper Blue till Windows 8.1..

Det roliga är att communityn har benämnt blue som Windows 8.1 nästan sedan det annonserades...

http://24.media.tumblr.com/tumblr_luzby2R2sF1qmu4jro1_250.jpg

Där har du Blue.

För att det inte är ett Service Pack. Utan det är mer av en tweak.

fast han heter Bloo