Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som IuZ har skrivit i forumet
Av IuZ

Jag har svårt att se kopplingen till Baldurs gate dock. Grattis!

Av IuZ

Väntar på grafikkorten...

Av IuZ

Bjuder 500 + frakt

Av IuZ
Skrivet av pehrnow:

Tror jag fixat båda nu den äldre var en rätt överklockad i5 2500k med trasig vattenkylning så rätt lätt fixat, syntes direkt när man kollade temp i bios att något va galet.

På den nyare TROR jag att m2 disken blev för varm då den sitter inklämd bakom gpun , kör med en mekanisk disk sålänge och har kört cinebench och 3dmark utan problem, får hoppas det håller sig så

Grymt! Inga allvarligare fel då. Snyggt jobbat!

Av IuZ
Skrivet av Carnivore76:

Fast det skriks inte riktigt efter de som bytt från något helt annat och därmed kommer in med noll erfarenhet.

Det är förvisso sant. Det kräver en del kött på benen för att gå in i en sådan roll. Men det finns många organisationer som rekryterar internt där man letar efter någon som redan finns i verksamheten och som är så pass intresserad att hen kan växa in i rollen.

I vissa fall tror jag det kan vara intressant när man byter karriär, du kommer med en erfarenhet.

Av IuZ
Skrivet av Carnivore76:

Många glada tillrop och rekommendationer, kul!

Vill dock också uppmärksamma att det pågår ganska mycket neddragningar i branschen just nu, de stora globala har / kommer göra sig av med flera hundratusen anställda tillsammans och det här får effekter även på de lokala spelarna här på den svenska / nordiska marknaden. Kan va bra att ha ögonen på om man funderar på att ta steget in i branschen.

Beror sig lite på vilket område man väljer. Säkerhet skriker efter folk.

Av IuZ

@pehrnow : Återkom gärna med vad det eventuella problemet var/är? Nyfiken!

Av IuZ
Skrivet av Yaca:

Jag är dryga 30 och är utbildad som psykolog. Jobbar som konsult och känns lite pinsamt att erkänna men börjat tröttna på att prata med människor hela dagarna. Jag har alltid varit intresserad av datorer och tror mig ändå ha en god grundförståelse för dem. Har tittat lite på lösningar och sett att det finns utbildningar på typ 12 veckor som vore mer rimligt för mig än att börja ett helt nytt universitersprogram. Jag kan absolut tänka mig att gå ned i lön men vill samtidigt ha rimliga förutsättningar på sikt.

Är det en helt pantad idé att sadla om till IT så här pass sent i livet?

Vad är rimligt att fokusera på i så fall? Jag har själv tänkt Python då jag tycker det ser positivt ut framledes.

Jättetacksam om någon har svar eller tips!

Jag arbetade som lärare fram till jag var 35 år. Tröttnade på det uppdraget och sadlade om. Läste på YH till att börja med, jobbade efter detta som IT-konsult, började sedan arbeta i offentlig sektor med IT-säkerhet. Har under hela min omskolning sett till att få vidareutbilda mig på de bästa fortbildningsalternativen inom de ämnen som gjort mig starkare/mer attraktiv/gett mig vassare kompetens. Idag arbetar jag som CISO och är ansvarig för det systematisk informationssäkerhetsarbetet på min arbetsplats och sitter rätt högt upp i hierarkin.

Det är aldrig försent. Om man verkligen vill. Och people skills är sjukt användbart även i övriga arbetslivet, min pedagogik har tjänat mig ypperligt när det gäller att övertyga ledningar om varför resurser ska spenderas på säkerhet.

Gör det du tycker är kul och VILL göra. Sitt inte kvar i något du inte trivs med. Det är livet för kort för.

Vill du ha tips finns jag i PM.

Av IuZ

Låter intressant. Har du provat att plocka bort stickorna och så för att testa minnena? Provat köra utan 1080?

Av IuZ
Skrivet av cbe:

Säkerhet är väl fortfarande med så ”nytt” kring vad man kallar saker och roller. Att vara CISO, med just C:er bygger ju på att man har någon form av exekutivt mandat, precis som övriga CxO roller. Där är det en bit kvar…

Lönerna inom säkerhet har rusat senaste åren och ju mer reglerad verksamhet desto högre löner skulle jag säga. Sitter du sen som CISO i storbolag så jobbar du väl dock troligen mindre med säkerhet och mer med att vara ”chef” och ledare över en större organisation och stor budget på kanske hundratals miljoner och rapporterar direkt till VD. Så klart det driver löner och rollerna går inte ens att jämföra med någon som sitter som CISO i en liten organisations där du kanske är enda personen som jobbar med säkerhet och sitter några pinnar ner i hierarkin.

Som du säger så är rollen ganska ny och jag sitter inte i ledningsgrupp. Men sen jobbar jag också i en organisation med andra roller som slår lite högre än mig som sitter med i LG. CISO har blivit ett bredare begrepp med tiden och den definition som bland annat MSB använder. Mitt arbete är ju inte hands on säkerhet jag agerar kravställare på IT på organisation och skapar ramverket för att bedriva ett systematiskt informationssäkerhetsarbete.

Jag är ganska säker på att inom det offentliga Sverige så ligger jag ganska spot on i lön för min roll.

Av IuZ
Skrivet av Hyperhorn:

Hur stort är bolaget? Med tanke på att jag själv tjänare närmare 70 och min chef (ej CISO, ca 1 steg under CISO) nästan dubbla (enligt ratsit) så tycker jag fortfarande det lät lågt med 50.

Strax över 100 pers

Av IuZ
Skrivet av Hyperhorn:

Måste vara ett extremt litet bolag???

jag jobbar iof på ett stort bolag men jag skulle gissa att vår CISO ligger på minst 150-200

Har svårt att tänka mig det. Ingen inom offentlig sektor har en sådan lön. Har till och med svårt att se privata betala så pass bra. Åtminstone inte i Sverige.

Av IuZ

CISO
50k+/månad
Offentligt anställd.

Av IuZ

Gick sådär va. Inte ens alla raptorraketer på boostern startade. Tillbaks till ritbordet. Bättre lycka nästa gång.

Av IuZ

Never mind, är blind

Av IuZ

Om grejerna inte ska skickas, var ska de då hämtas?

Av IuZ

Annonsören har avslutat denna annons.

Av IuZ

Moderkort, processor, minnen

Säljer mer eller mindre komplett avstannat projekt. Var tänkt som enklare speldator till sonen så småningom.

Ett Asus moderkort, mATX z97, Maximus Gene vii.

En Intel 4670k processor

32 GB Corsair vengence ramminne

Kylare Cooler master hyper 212

Bara stått i två år. Fungerade sist det satt i en burk men du får givetvis testa det och pengar tillbaka om det är problem.

Eftersom som nämnts ovan gäller endast avhämtning som leverans.

/Claes

Läs hela annonsen här

Av IuZ

Annonsören har avslutat denna annons.

Av IuZ

Såld!