Inlägg

Inlägg som ChristofferC har skrivit i forumet
Av ChristofferC

3840x2160 för min del. Allt >=60 FPS är godkänt för mig i de flesta spelen, så det funkar bra för mig.

Av ChristofferC
Skrivet av Lussarn:

Synd att inte zwormz eller Owen verkar ha fått ett kort. Har så svårt för dom där supernegativa testerna HUB och GN kör nuförtiden.

Jag vill bara veta vad korten klarar, sen kan jag bestämma själv om jag vill köpa det. Behöver ingen som talar om för mig hur jag skall spendera mina pengar.

Sweclockers tester är bra på den fronten. Sakligt.

Ja det har blivit lite väl "sensationsartat" hos youtuberecensenterna. Allt för att jaga klick.

Av ChristofferC
Skrivet av ottoblom:

Men herregud om man sänker pixlarna med 40 % vad blir resultatet då om 3050 klarar 10 fps så får det 14 .om 3080 får 100 fps så får det 140

Grafikkort skalar verkligen inte på det sättet.

Av ChristofferC
Skrivet av snajk:

En sak som folk ofta kommenterar är att jag använder touchpointen på Thinkpads och föredrar den över touchplattan. Inte på andra tillverkare dock, de har inte lyckats få till en användbar touchpoint, känslan är mycket sämre och avsaknaden av mittenknapp gör den oanvändbar. Men på Thinkpads är den bra och funkar utmärkt till arbete och liknande, men absolut inte för spel dock.

Jag spelade igenom hela Diablo 2 med en TrackPoint!

Av ChristofferC
Skrivet av PerWigren:

Är du en sån där som kör med maximerade fönster? Du gillar säkert GUIs med stora tomma ytor och mellanrum mellan raderna i listor också. 🤮

Absolut! Eller alternativt två fönster bredvid varandra via win+left och win+right. Kör med en 32" 4k och en 27" 1440p så det får plats.

Av ChristofferC

Jag har en superlight och "bottenplattan" är inte helt plan så den kan vicka lite fram och tillbaka. Tydligen är detta ett vanligt problem med superlight, så bättre att införskaffa icke-superlight.

Av ChristofferC

Jag kom på en till grej. En iGPU kan vara väldigt användbar även om man har ett diskret grafikkort. En iGPU kan avlasta det diskreta grafikkortet genom att koppla in sekundära skärmar till den, den kan avkoda video osv. Om man har problem med det diskreta grafikkortet så har man alltid sin iGPU som backup. Och om man skaffar en ny dator och gör om sin gamla dator till server så kan man använda sin iGPU vid installation, felsökning osv.

Av ChristofferC

"Bugg i UEFI ställer till det för Windows" borde rubriken vara.

Av ChristofferC

Försök inte lura någon att jobba gratis för dig. Betala för arbetet.

Av ChristofferC
Skrivet av Geimvera:

Mitx är lökigt, framför allt alla som MÅSTE klämma in så många 4090n och 13900ks is en låda för 15000

Kan hålla med. Testade en gång för länge sedan för att det verkade coolt, men var bara till besvär. Jag har gott om plats för ett luftigt miditower!

Av ChristofferC

Ultrawide är skräp. Ge mig flera skärmar bredvid varandra istället!

Av ChristofferC

Verkligen ett udda tilltag. Kan verkligen inte se något som helst praktiskt användningsområde för en sån här apparat.

Av ChristofferC

Tänk om det kunde komma ett kort med 16GB och bra prestanda till ett vettigt pris. Drömma kan man ju.

Av ChristofferC

Jag har 10GbE trådat mellan stationära datorn och filservern nu för tiden, så är verkligen betydligt snabbare än trådlöst.

Av ChristofferC
Skrivet av ipac:

Ärligt talat, det är inget direkt fel på originalartikeln från Reuters men omskrivningen här är inte lyckad. Så som skriven är den i bästa fall otydlig eller i värsta fall felaktig.

Ja, väldigt otydligt skriven. Kan vara en bra idé med korrekturläsning?

Av ChristofferC

Det är lite förvånande för mig att Apple satsar så stenhårt på hög prestanda eftersom de flesta av deras kunder fortfarande skulle köpa deras grejer till samma pris även om de hade lägre prestanda.

Av ChristofferC
Skrivet av Strepto:

Detta är ytterst komiskt då Toyota relativt nyligen blivit auditerade på UN Regulation 155 som berör just cybersäkerhet…

https://unece.org/transport/documents/2021/03/standards/un-re...

Jag har själv suttit i möten med autitors som anställd på ett stort internationellt företag, och det är mest spel för gallerierna.

Av ChristofferC

Konstlade översättningar och omöjlig felsökning, nej tack. Engelska så klart.

Av ChristofferC

Det krävs ändå att man läser lite datateknik för att förstå hur en dator fungerar. Det lär man sig inte av att bygga lite lego.

Av ChristofferC

Känns som att man skulle tröttna på denna gimmick ganska snabbt.