Inlägg

Inlägg som ChristofferC har skrivit i forumet
Av ChristofferC

Är en miljon prenumeranter verkligen mycket? Trodde de hade hundratals miljoner prenumeranter totalt sett.

Av ChristofferC

SSD-lagringen torde vara användbar.

Av ChristofferC

Jag håller med att 12 GB känns som minimum. Jag lider en del av att mitt 3080 bara har 10 GB. I övrigt är det ett kompetent grafikkort, men bristen på minne är ett problem.

Av ChristofferC
Skrivet av Rebben:

Sluta med dessa artiklar, det finns ingen som helst anledning att skriva dem och belysa dessa sol och vårdare. Sweclockers blir sämre dag för dag. Sluta att göra artiklar som belyser lurendrejarprodukter. Särskilt när de är helt kritiklösa.

Galvanisk avskiljning gör inget som helst för att förbättra en digital signal. På analoga signaler så används det för att ta bort brum och andra missljud.

Så länge som du klickar på dem, kommer de fortsätta att publicera dem.

Av ChristofferC

Huga, 84 PPI är i paritet med 27" 1920x1080. Man behöver inte direkt förstoringsglas för att urskilja pixlarna med den pixeltätheten. Men om man bara använder skärmen till spel så funkar det säkert bra.

Av ChristofferC
Skrivet av trudelutt:

Tycker det verkar vara väldigt konstiga data att använda för att dra några slutsatser öht om hårddiskars tillförlitlighet. "Pending sector count" betyder ju typ ingenting, om en hårddisk alltid säger "0" på en sådan förfrågan påverkar det ingenting rent funktionsmässigt. Däremot kan det vara ett värde som indikerar att hårddisken håller på att gå sönder när den ökar, så egentligen kanske man vill ha hårddiskar med fler såna fel rapporterade när de väl gått sönder! Det ökar ju möjlighet att förutsäga skadan innan den händer och byta ut disken.

Bara som ett exempel på hur trasigt resonemanget verkar vara. Men jag läste bara Sweclockers-nyheten, kanske får fördjupa mig i vad de egentligen skriver senare.

Håller med. Jag är verkligen ingen expert på hårddiskars hållbarhet, men så vitt jag kan se så innehåller den här Sweclockers-nyheten inte tillräckligt med information för att dra någon slutsats över huvud taget. Kan ju helt enkelt vara så att olika tillverkare rapporterar "Pending sector count" på olika sätt.

Av ChristofferC

Det blev en genomspelning av Dark Souls (1) igen. Att spela det igen känns som att komma hem på nåt sätt.

Av ChristofferC

Missade på sista frågan. Tur att det gick bra ändå eftersom jag har arbetat en del med sånt här.

Av ChristofferC
Skrivet av TheFlyingFin:

Alltså, Skyrim är ju inte så värst gammalt egentligen, men nog fan är spelet både fult och dåligt.

Har inte åldrats med värdighet i mitt tycke.

Fast Skyrim var ju skit redan när det kom. Förstod aldrig hypen kring det spelet. Bättre än Oblivion men inte bra.

Av ChristofferC
Skrivet av Tullen:

Skulle det vara ett alternativ att byta batteri? Om det bara är det som är dåligt så borde det vara billigaste (och miljövänligaste ) alternativet.

Ja, byta batteri känns som det bästa alternativet här, så kan hon behålla telefonen som hon redan är van vid.

Av ChristofferC

Jag kan hålla med. Många spel från förr lever inte upp till hur man minns dem. Man upplevde dem på ett annat sätt när man var yngre. Men vissa spel är verkligen tidlösa, som Civilization IV till exempel (snart 20 år gammalt!).

Av ChristofferC

Förstår inte varför de kallar sig "OpenAI". De är inte speciellt "Open". Brukar ju annars indikera open source, men så är inte fallet här.

Av ChristofferC
Skrivet av Sherrinjo:

Skulle aldrig köpa en begagnad laptop.
Vet aldrig vad för snuskiga fingrarna som rört tangenterna eller vad för dolda virus den kan ha fått.

Vad är det för dolda virus man ska oroa sig för på en dator med nollställd SSD?

Av ChristofferC

Webbkamera 1280×720 pixlar känns lite snålt i en sådan dator.

Av ChristofferC
Skrivet av Joppis:

Om man skulle hitta ett foto på månen tagen från annat håll (från annan plats i rymden) och sedan sudda till den lite. Skulle då Samsungs AI fortfarande lägga på info som om bilden vore tagen från jorden?

Vi får ta och crowdfunda en rymdsond utrustad med en S23 för att utreda saken!

Av ChristofferC
Skrivet av DasIch:

Den stora frågan är om man kommer lyckas knäcka nöten med AGI. Jag ser inga teoretiska hinder mot AGI, utan det lär handla om huruvida människor är tillräckligt smarta för att lösa problemet.

Att utvecklingen går i rasande fart just nu, betyder inte att den kommer fortsätta göra det. Kanske är utvecklingen på väg rakt in i en vägg. Modellerna vi har idag räcker inte för AGI, så det är inte ett problem som bara kan lösas med mer beräkningskraft (även om mer beräkningskraft såklart utökar möjligheterna för vad som kan göras).

En annan intressant fråga är, om nu AGI blir verklighet, ifall någon kommer förstå algoritmerna? Här finns en möjlighet att sista stegen mot AGI tas av maskinerna själva.

Precis, utvecklingen kan gå in i en vägg när som helst. Ett stort problem jag kan se är att maskinlärningssystemen behöver någon typ av input för att generera output. Om mer och mer av det som tas in som input är autogenererat, kommer systemen då kunna bli bättre med tiden? Eller fastnar de i samma hjulspår?

Av ChristofferC

Blir väl att börja leva mer i verkligheten istället för på Internet. Låter inte så dumt egentligen.

Vad gäller arbete så får man väl se till att bli ekonomiskt oberoende innan man är obsolet.

Av ChristofferC

Huh, jag köper de billigaste struporna jag kan hitta och tvättar dem i 60C. Torktumlar också. Håller i många år för mig.

Av ChristofferC

Elden Ring, FS2020 (väldigt trevligt med den upphottade Garmin G3000)

Av ChristofferC
Skrivet av pv2b:

Själv kör jag mycket Windows och Linux, som är byggda på det nästan lika antika programspråket C från 1972.

Den första versionen av LISP utvecklades på 50-talet.